Şimdi Ara

asus x550jk xo012d - victor g451k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu iki laptop arasında araştırma yapıyorum.sizce hangisi iyidir ?

asusa 8 gb ram ekliyecem yani 12gb ram olacak.

victordada

i5 işlemci
    8gb ram(duruma göre 12 veya 16 olabilir)

victorda diğer özelliklere hiç dokunmadım.orjinaliyle aynı kaldı.(konfigure etmedim)

asusun işlemcisi -> Intel® Core™ i5-4200H - 2.8 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar

victorun işlemcisi -> Intel® Core™ i5-4210M İşlemci (3M Ön Bellek, 2.6GHz - Turbo Boost ile 3.2 GHz)

bu iki işlemciden hangisi iyidir ?

victorda full hd ekran olduğu için performans sıkıntısı olur falan deniliyor (inanmıyorum ama yinede bi sorayım)

özet: hangi pcyi almalıyım? bütçem fazla yok.iki laptopta aynı fiyatta.

• styrex S kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemciler aynı güçte aşağı yukarı pek fark yok aralarında. Sadece H işlemci gömülü olarak geliyor yani değiştirilemiyor sonradan, M'ler ise değiştirilebiliyor.

Ben olsam Asus alırdım, DDR3 850m olduğu için 1920x1080 de tam performans alamayabilirsiniz, ama Victor'un Full HD olması bir avantaj tabi.

Victor Asus kadar bilinen bir marka değil, ama sektörde bayadır varlar. Ama benim görüşüm Asus.

Ayrıca 8 GB Ramden fazlasına da pek gerek yok, fazla para vermek gereksiz. Şu anda 4GB RAM yeni yeni yetersiz gelmeye başladı.8 GB şu an gayet yeterli, yetersiz kalacağı zaman da zaten bilgisayar demode olmuş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackdanger_99 -- 23 Mayıs 2015; 14:10:02 >
  • G451k da da ddr3 850gtx var zaten

Ayrica full hd ekranda ne gibi sorun olabilir kasma tarzi falan mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence victor al. Asusun ekran kaliteli kasa kalitesi cok dusuk. full hd de bazi oyunlarda 850 m ile kasabilir. Cozunurlugu dusurursun. Victor tavsiye ederim. Asus gta 5 te 15 dakka sonra sicakliklari 94 95 e cikiyor.

• Bende victor dusunuyorum cunku her seyi degistirilebilir almadan once veya aldiktan sonra. Ama ekran olayi kafama takildi

• Gta 5 te 850 m ile mediumda full hd de oynarsin. Cozunurlugu dusurursen high ta oynarsin

• bilo1010 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de Asus var daha 80 dereceyi bile görmedim oyunlarda, hangi Asus bu? X550jk da hiç böyle bir şikayet görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • styrex S kullanıcısına yanıt
    Ekran olayı şöyle, Victordaki ekran kartı 1920x1080 için her oyunda yeterli olmayabilir, ama bir avantaj olarak durur. Yetmezse çözünürlüğü düşürürsünüz, başka bir sıkıntı olmaz. Asustaki ekran kalitesi daha düşük ( 1366x768 ) olduğundan laptopun max desteklediği çözünürlükte oynarsınız, ama Victorun çöz yüksek olduğundan ( 1920x1080 ) her oyunu Victorun max çözünürşüğünde oynamazsınız.
  • x550jk var arkadasimda. Oyun ici sicakliklari 95 i gordu. Laptop 1 aylik daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilo1010

x550jk var arkadasimda. Oyun ici sicakliklari 95 i gordu. Laptop 1 aylik daha.

95 santigrattan bahsediyorsun değil mi? Bu sıcaklıkta erir laptop nasıl oluyor 95, ben mi yanlış biliyorum yoksa

• ya bu fullhd ekran fazla sistem ister CAHİLLİĞİ ni ne zaman bırakacaksınız arkadas.
    2 sin de de 1366x768 de oyun oynarsın film izleyecegin zaman asusta 1366x768 devam edersin.victorda fullhd nin tadını çıkarır sın. eski oyunlarda asusta 1366x768 de son ayar açarsın. victor da fullhd de son ayar açarsın.Fullhd ekran sadece 1920x1080 göstermiyor 1366x768 de gösterir senin keyfine kalmış.

ben sana asus al veya victor al demiyorum ama laptop alacakdan fullhd ekranlı al. O 2 laptobada 6gb hadi 8 gb ram üstü değmez.O paraya harici depolama al, dosyalarını bilgisayarda tutmaz ona atarsın pc rahatlar.

Dahili grafik kartı 4k ekran kaldırıyorda 850 mi çekmiyecek. Bu gereksizlere bakma sen kardes. Onlara göre monster fullhd olduğu için asus hd olduğu için asus daha çok performans veriyor. hatta fullhd laptop alınca ekranı söktur hd taktır daha iyi olur(!) Ister 10bin liraya al ister bin e tercih senin biz bilgi veriyoruz doğruyu bul diye kimi direk şunu al deyip ötekine çamur atıyor.

• Blackdanger_99 B kullanıcısına yanıt
    biliyoruz sende asus olduğunu cevaplarından belli.

Bir sorunu vardır büyük ihtimal, servise bir görünsün bence.
  • badibatu kullanıcısına yanıt
    Benim laptop ilk aldığımda 10 milyon derece oluyordu :) ciddi elimi dokunamiyordum bide yaz işi iyice beter ediyordu ekran kartı yanacak diye acayip tırsıyordum neyseki dell sistemi kaliteli yapmış bir şey olmadı. Suan aynı oyunu oynuyorum laptop ılık oluyor sadece demek ki yazın çok fark olabiliyor sogutucu almak lazım .

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Hocam Victor ya da Asus alabilir fark etmez, ikisi de babamın şirketi değil sonuçta. Ben ikisi arasında kalsam Asus alırdım dedim sadece, ama özelliklerinden ve ekranından dolayı Victor da tercih edilebilir tabii ki.
  • Asus gercekten fp orani ile piyasayi alt ust etti. Ama soyle bakinca bunun nedenlerini anlamak basit.
    1) i5 islemci. Cogu kisi hala islemcinin oyunlarda etkisi az der ama artik yeni oyunlarda islemciyede cok yuk biniyor. Ornegin gta 5.
    2) ekran o kadar dandik ki menteselerin ortasindan biraz bastirsan bukuluyor kirilacak gibi oluyor.
    3) klavyesi ve kasa kalitesi kotu.
    4) hdd piyasadaki en dandik hddlerden.
    ama 850m ekran karti ve fiyati nedeniyle cok tercih ediliyor. Alanlara lafim yok ama asusun o kalite hissini yaratmiyor.asus diye tercih edebilirsin ama victor almak bence mantikli.

• buyuk ihtimal servise gonderse 2 hafta sonra sorun yok diyip geri gondercekler. Cunku kasanin disinda pek bise belli olmuyor. Bide gta 5 hem islemci hem ekran kartina yuklenince(neredeyse kullanim %100oluyor) boyle bi durum olusuyor. 87 88 dereceye kadar ciksa sorun olmazda 95 cok asiri oluyor. Bende bi sogutucu almasini tavsiye ettim.

aynen katılıyorum . kullandığı parçaların kalitesizligi ucuzlatyor ama bizim Türkler ekran kartına bakıp geçiyor.normalde asus pahalı bir markadır kalitesinden dolayı . 860mli modellerine bakın anlarsınız.

normalde bu laptop 1800 tl gibi fiyatla çıktı f/p dendi o ara dell 7537 vardı i5 li oda 1800 tl idi. suan dell in o modeli 2300 tl ye geldi asus hala 1800 . demek ki asus ilk çıktığında ederinden fazla paraya satılıyormus kalitesini siz düşünün.
    adamın parası yoktur 1800 lirası falan vardır alır eyw da alıp 256gb ssd takacam diyen var 8gb ram daha takip 12gb yapıcam diyen var . laptop 2400 lira olduktan sonrada insan laf ediyor işte ve diyor 2600 e monster var orda. adam diyorki ben zengin degilim 2600 çok para falan , ulan 2400 vermişsin o laptoba monster a 2600 u mü çok görüyon.

• Asusi istemememin nedenlerinden biride o. Ram takacan ssd takacan olacak zaten 2300 2400. Dedigin gibi 200 daha verir monster alirim.asusun o yonu kotu

Birde victorun servisi nerededir kimdir ne deyildir.su an aklimda victor var ancak guven konusu biraz sikinti

• Victor daha mantikla ama bence kalite yoksunu.asusa göre cok geride üretici değil zaten barebone.asus yazılım ses desteği ve güncellemeleri ile bi tık önde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.