Şimdi Ara

ASUS X550JX-XX171D hakkında (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
8
Favori
31.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12 gb ram var hocam ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar birde sizin batarya süreleriniz nasıl.Bilgisayarı 3 gün önce almama rağmen %70 de 55 dk bekleme süresi diyor

• osman347 O kullanıcısına yanıt
    Güncel ekran kartı driverı yüklü mü peki?
    Cracklı oyunlarda benzer sorunlar olabiliyor.
  • yörükmen kullanıcısına yanıt
    Driverleri silip yeniden yükledim son sürümü düzeldi hocam sağolun

• arkdaslar cok nadir on acisimda bir ekran karti cikartilamazdir deyip ekran kartini gormuyor. Resey atinca duzeliyor. Driverlari guncel. Birde ayni sekilde binde bir fan son surat calisiyor res atinca duzeliyor ramdenmi kaynaklaniyo acaba ? windows 7

• Emre654 kullanıcısına yanıt
    Valla arkadaşım win7 önermiyorum ben, asusun kendisi de önermiyor. Önerse driver verirdi. Win8.1 veya win10 kur derim.

Eğer aynı sorun tekrar ederse kasada bir sıkıntı olabilir. PC yi hiç düşürdün mü veya açtın mı ram takmak vs için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yörükmen

Valla arkadaşım win7 önermiyorum ben, asusun kendisi de önermiyor. Önerse driver verirdi. Win8.1 veya win10 kur derim.

Eğer aynı sorun tekrar ederse kasada bir sıkıntı olabilir. PC yi hiç düşürdün mü veya açtın mı ram takmak vs için?

yok hocam nerdeyse hiç sarsmadım bile ama yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü bilgisayarı kımıldatmadan bile ekran kartı çıkartılabilir değil sorunu almıştım yazın zaten win8'e geçeceğim. Devam ederse ona göre hareket ederim.
    Bence yazı bekleme dostum, yaza çıkarmaz o seni
    Temizinden güzel bir format at keyfine bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre654

arkdaslar cok nadir on acisimda bir ekran karti cikartilamazdir deyip ekran kartini gormuyor. Resey atinca duzeliyor. Driverlari guncel. Birde ayni sekilde binde bir fan son surat calisiyor res atinca duzeliyor ramdenmi kaynaklaniyo acaba ? windows 7

Kardes driver pack in son surumunu indir deoman tolsla cd acilimi yap drevirleri eksik olanlari tamamla ayrica kutudan cikan cd deki drevir cd sinin vga bolumunden hem intel grampich vega hemde gtx nvida ekran kartlarini kur ben oyle yaptim kullaniyorum kurulumunu yanlis yada eksik yapmis olma ihtimaliniz yuksek

• Beyler bir sorum olacaktı. Ben bu modelle tanışmadan evvel x550jk xo012d modelini alacaktım fakat stokları tükenmiş ve bitmiş heryerde. Modeli alan kurnaz firmalarda neredeyse x550jx modelinin parasında satıyorlar. Bende bu konuda ki modele baktım ve açıkcası ikna oldum. Sizlere sormak istediğim soru ise şu:

Ben Asus X550JX-XX171D ekran kartı 4 gb 12 gb ram olan modelini almayı düşünüyorum. Ürünü aldıktan sonra içinde ki 4 gb rami çıkartıp 135 tl'ye 8 gb daha alıp 16 gb olarak kullanmak istiyorum. Sonrasında içinde ki harddiski çıkartıp yerine 250 gb ssd takıp tam anlamıyla bilgisayarı kullanmak istiyorum. Fakat benim kafama takılan birşeyler var. Asusun x550jk modelinin en arkasında ram ve harddisk slotunu tek vidayla açıp, harddisk ve ram slotlarını kolaylıkla değiştirebiliyordun. Acaba bu modelde de öyle mi ? Yani donanımı yükseltmek için komple kasayı mı açıyoruz bu modelde,yoksa asus x550jk gibi en arkada tek vida ile harddisk ve ram slotuna ulaşabiliyor muyuz ? Biliyorum sorular çok gelmiş olabilir ama aklımda tek kalan soru bu şuan. Yardım ederseniz çok sevaba girersiniz günlerdir kafamı bu sorular tırmalıyor.

NOT: Bilgisayarı günlük kullanım ve arada sırada (yeni çıkan oyunlar) oynayacağım oyunlar için alıyorum. Yeni çıkan oyunlarda en yüksek ayarlarda,dahi takılma yapmayan bir bilgisayar olması cezbetti beni. Umarım beni üzecek bir model olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 15 Aralık 2015; 3:33:17 >

• *DeviantART kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum,

Ekran kartını 4gb olarak belirtmiş bir yerden alabilirsin, bana sorarsan 12gb model alma, sana daha pahalıya gelir ram, zaten kasayı açıp ram ssd upgrade yapacağım diyorsun, ayrıca al rami kendin tak

Evet x550jk modelindeki gibi kolayca ram ve harddiske ulaşabiliyorsun, o açıdan için rahat olsun

Ancak yanıldığın bir nokta var ki o da ne biliyor musun
    PC kendi içindeki 4gb rami çıkarma gibi bir seçeneğin yok maalesef, eğer öyle olsaydı şuan benim pc 16gb ramli olurdu
    Çünkü o 4gb ram anakarta lehimli, sökemezsin. O yüzden dikkat ettiysen hep 8gb ve 12gb seçenekleri üzerinde tartıştık.

Bilgisayarın eksi yönlerini göze aldıysan eğer şimdiden hayırlı olsun canavarın
    İşlemci ve ekran kartı bir harika dostum

Not: SSD olarak nacizane önerim Samsung 850 Evo modelidir. (Pro daha iyi ancak parası biraz tuzlu)

• Tamam kuracam win8'i ama hardiskin birazını ayırıp oraya kurayım diyorum. Deneme amaçlı. Windows 7 gene kurulu dursun. Çünkü birsürü programım var onları kurdum saatlerce tekrar uğraşmam 2 günümü alır. 2 sistem kurabilirim değil mi sıkıntı çıkarmaz. Daha önceleride yapmıştım bilgisayarıma.
    format+driverlar+programlar 2-3 saatte hallediyorum artık ben

Dual boot yapabilirsin tabi, biliyorsan sıkıntı yok, sıkıntı olmaz merak etme.
  • Nasıl hallediyorsun hocam 2-3 saatte merak ettimde :)
  • quote:

Tamam kuracam win8'i ama hardiskin birazını ayırıp oraya kurayım diyorum. Deneme amaçlı. Windows 7 gene kurulu dursun. Çünkü birsürü programım var onları kurdum saatlerce tekrar uğraşmam 2 günümü alır. 2 sistem kurabilirim değil mi sıkıntı çıkarmaz. Daha önceleride yapmıştım bilgisayarıma.

Imajini al hocam bende win 7 win 8 imajli hatta oyun dahi icinde win 10 kurunca onunda imajini alacam

• Photoshop cs4 kuracam bazi oyunlarda ve programlarda crack sorunu varmis i 7 lerde cracklama sorunu yasayan varmi

• Hocam öncelikle çok teşekkür ederim dönüşünüz için:

quote:

Ekran kartını 4gb olarak belirtmiş bir yerden alabilirsin, bana sorarsan 12gb model alma, sana daha pahalıya gelir ram, zaten kasayı açıp ram ssd upgrade yapacağım diyorsun, ayrıca al rami kendin tak

Bu dediğinizi araştıracağım mutlaka. Edit: Hocam şimdi internete baktım da ekran kartı 4 gb olupta rami 4gb olan model bulamadım. Bulduğum linklerde de ekran kartı 2 gb olupta rami 4 gb olanlar denk geldi. Acaba sizin bulduğunuz veya önerebileceğiniz ekran kartı 4 gb olupta rami 4 gb olan modelin olduğu link var mı varsa özelden yollayabilir misiniz ?

quote:

Evet x550jk modelindeki gibi kolayca ram ve harddiske ulaşabiliyorsun, o açıdan için rahat olsun

Evet bu konuda özellikle bir hassasiyetim vardı çok güzel oldu bu.

quote:

Ancak yanıldığın bir nokta var ki o da ne biliyor musun
    PC kendi içindeki 4gb rami çıkarma gibi bir seçeneğin yok maalesef, eğer öyle olsaydı şuan benim pc 16gb ramli olurdu
    Çünkü o 4gb ram anakarta lehimli, sökemezsin. O yüzden dikkat ettiysen hep 8gb ve 12gb seçenekleri üzerinde tartıştık.

Hocam 4 gb ana karta lehimli ise boş bir slot kalıyor değil mi geriye ? Oraya da 8 gb takıp 12 gb tamamlıyabiliriz o zaman. Bu soruyu şey diye sordum, hani bilgisayarın tanıtımında maks ram yükseltmesi 16 gb yazıyordu o yüzden sormak istedim.

quote:

Not: SSD olarak nacizane önerim Samsung 850 Evo modelidir. (Pro daha iyi ancak parası biraz tuzlu)

Kesinlikle SSD için Samsung 850 Evo modelini çok görüyorum ve kullanıcılar da gördüğüm kadarı ile memnun. Zaten benim kafamdaki düşünce cihazın mevcut harddiskini söküp yerine 250 gb bir ssd takmak idi. Çünkü harici 1 tb usb harddiskim var. Atarsam herşeyi ona atarım 250 gb ssd'ye de sistemi kurarım diye düşündüm.

quote:

Bilgisayarın eksi yönlerini göze aldıysan eğer şimdiden hayırlı olsun canavarın

Hocam ne gibi eksiler mesela ? Ekranın mat olması ve kasanın plastik olması gibi mi mesela ? Başka bir eksisi var mıdır ? Biliyorum çok soru soruyorum fakat bir ürün aldım mı en az 4-5 sene kullanan birisiyim. Sürekli bilgisayar değiştirmek istemediğimden, bu kadar yazdım.

Soruları özelden değil de burdan sormak istedim, ileri zamanlarda alacak arkadaşlarda bilgilerden yararlansın diye. Herkese teşekkür ederim şimdiden yardımları için. Bende bir şans var ne zaman bir bilgisayar modelini beğensem stoktan kalkıyor, umarım bu ürününde stoğu bitmeden alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 16 Aralık 2015; 1:24:36 >

• quote:

Nasıl hallediyorsun hocam 2-3 saatte merak ettimde :)

2 saat normal oyun program kurarsan 3 saat falan

• Arkadaşlar ram takınca garanti dışı kalıyormuş sanırım, çok saçma değil mi? olayın aslı nedir bi anlatıverin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzcanterzi

Arkadaşlar ram takınca garanti dışı kalıyormuş sanırım, çok saçma değil mi? olayın aslı nedir bi anlatıverin :)

Garanti kalma gibi bir durumu yok cihazın.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.