Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran kartı olarak birkaç tık daha öndce. İşlemci olarak ise xo007d birkaç tık daha önde.
  • Konuya eklendi kardeşim..

Azil48 hocamın testine oranla KİNGSTON baya daha bir performans göstermiş.
  • Peki asusa.ekran karti degisebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KadirTopal kullanıcısına yanıt
    Sanırım değişir.
  • teşekkürler kardeşim.demekki benim ssd de sorun var. 2 kat fark var. ssd yolu gözüktü bana.tabi para pulu bulunca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Sanırım değişir.

Onu.bi arastirayim o zaman.:)

• Azil48 kullanıcısına yanıt
    Buna rağmen siz laptobunuzun eskiye oranla daha hızlı olduğunu söylemiştiniz. Artık ashlost kardeşimin kinin hızı olsa sanırım laptop uçacak ..:)

Ayrıca bu testi hangi program ile yapıyorsunuz acaba ?
  • Laptop ekran kartları sanayi kompresiyle basılır değiştirilmesi mümkün değil. Yanlış bilgi vermeyelim hocam...
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    Googlede ufak bir araştırma yapmıştım bazıları değişiyor, bazıları ise değişmiyor diye bir bilgi okudum. Onun için "sanırım" değiştirilebilir dedim. bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

Laptop ekran kartları sanayi kompresiyle basılır değiştirilmesi mümkün değil. Yanlış bilgi vermeyelim hocam...

Bu kotu oldu o zaman dell e bakayim ben biraz daha :)

• KadirTopal kullanıcısına yanıt
    İyi de Monster ve MSİ'nin bazı notebookları hariç Laptoplarda ekran kartı değiştiremezsiniz. Notebook Ekran kartları ana karta gömülü olarak işlenir. Ekran kartı değiştirmek istiyorsanız Monster'dan toplama laptop yada masaüstü pc düşünmeniz gerekmekte.Bu 2 firma laptop kasası büyük olduğu için toplama laptop yapıyorlar ama maliyeti oldukça tuzlu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 2 Ağustos 2014; 23:11:07 >
  • evet normal hdd ye oranla en az yüzde 40 fark hissediyorum ben. veri kopyalama konusunda şüphelerim vardı.daha sonra test edeyim dedim. sonuç düşük. tek kıstas bu program değil aslında. aslında asıl merak ettiğim şey 2-3 gb lık bir dosyayı ssd içinde bir yerden başka yere kaç mb ile kopyalıyor. kopyala yapıştır yaparak bu test edilebilir. ashlost kardeşten bunu da test etmesini rica edeceğim. parça parça dosyalar değil de tek dosya olmalı ama. ve ssd içinde olmalı.

atto disk beckmark test sonuçları normal gibi bende fakat şüphelendiğim konu veri kopyalamada gördüğüm sayılar ve AS BENCMARK tan aldığım sonuç.normalde 5-6 mb lik bir fotoya tıklayınca 0 bekleme yapması lazım. fakat 1-2 sn lik bi geçikme görüyorum.sanırım bu olmamalı. ilk konuda ASHLOST kardeşin verdiği rakamları ssd içinde veri kopyalamada ve okumada görüyorsa uçarı kaçarı yok yeni SSD alırım.

@Ashlost

Ona da 1-2 gün içinde bakayım inşallah. Haberdar ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

İyi de Monster ve MSİ'nin bazı notebookları hariç Laptoplarda ekran kartı değiştiremezsiniz. Notebook Ekran kartları ana karta gömülü olarak işlenir. Ekran kartı değiştirmek istiyorsanız Monster'dan toplama laptop yada masaüstü pc düşünmeniz gerekmekte.Bu 2 firma laptop kasası büyük olduğu için toplama laptop yapıyorlar ama maliyeti oldukça tuzlu...

Aslinda ayda 75 tl farkla monsterom 2500 luk pc sini alsam hic skntm kalmiycakta iste fark buyuk
    1750
    2500

• eyvallah.

bir de anlamadığım 1 şey var. 4 gb lık bir dosya üzerinden test ediyorum.ssd içinde bir yerden başka bir yere kopyala/yapıştır yapınca komik rakamlarla kopyalıyor ama kes /yapıştır diyince olması gerektiği gibi oldukça hızlı yapıyor 1-2 saniyede. neden?

@mcgoktug
    Söylediğiniz işlemi standart HDD ile de yapsanız aynı olur. Taşıma işlemi saniyeler sürüyor. Kopyalama işleminde ise hem okuma hemde yazma yapmaya çalışıyor. Önceki mesajlarımda bahsettiğim IOPS değerleri burada ön plana çıkar. SSD'lerde Okuma ve yazmada IOPS değerleri bile farklı. 1 sene önce 8000 IOPS iken şimdi 90000 IOPS değerlerine ulaşıldı. Aşağıdaki video biraz daha açıklayıcı olacaktır diye düşüyorum

IOPS: Input / Output per Second, yâni Sâniye başına Girdi / Çıktı işlemi demektir. Depolama birimimizin sâniye başına yapabileceği işlem kapasitesini ifâde eder.

• Beyler hdd den ses çıkıyor ya. Dün 1 saat dota oynadım oyundan sonra farkettimki ses cıkmaya başladı. Normalde yoktu çok sessizdi. Bu arada hdd toshiba. Şuan duyuorum mesela yük altında falanda değil sinir bozucu bir ses
  • K kullanıcısına yanıt
    Cidden mi ? Nasıl bir ses çıkıyor peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K

Beyler hdd den ses çıkıyor ya. Dün 1 saat dota oynadım oyundan sonra farkettimki ses cıkmaya başladı. Normalde yoktu çok sessizdi. Bu arada hdd toshiba. Şuan duyuorum mesela yük altında falanda değil sinir bozucu bir ses

Dota'yı full ayarlarda mı oynuyorsun? Kaç fps alıyorsun bizi aydınlatır mısın ? :)
  • 1 GB'lık müzik dosyası 3-4 sn'de kopyalanıp yapıştırıldı. (Min 76 MB/s - Max 287 MB/s)
    2 GB'lık müzik dosyası 5-6 sn'de kopyalanıp yapıştırıldı. (Min 82 MB/s - Max 302 MB/s)
    5 GB'lık oyun dosyası yaklaşık 3-5 dk'da kopyalanıp yapıştırıldı. (Min 30.2 MB/s - Max 78.9 MB/s)

(SSD'nin içinden SSD'ye aktarılırken denenmiştir)

Dosya türüne göre farklılık gösteriyor. Ama tatmin ediyor ya pc'nin 7-8 snde açılması bile yeter yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 3 Ağustos 2014; 11:57:57 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.