Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ7 ile İ5 Arasında 400 Tl fark var. işlemci dışında da bir fark yok sanırım. Performans olarak çok fark var mı? hangisini almalı?
    çok fazla oyun oynamıyorum genelde multimedia için kullanıyorum.
  • 2 Saat önce SSD hardiskimi taktım full kurulum yaptım. Emin kardeşimiz incelememi konuya iliştirir. Benim E3N ile başlamasına ragmen harddiskim Samsung Çıktı. Cızırtı yapmamasının sebebi belli oldu diyebilirim...
  • hangi sdd yi aldınız? bir de as ssd benchmark ile okuma yazma hızlarını test edip paylaşır mısınız?

kingston u eleyin demiştim yukarıda sebebini yazma imkanım olmadı, netim yok çünkü bu aralar. telefonun neti de baya yavaş.

ssd konusunu baya araştırmıştım ben ve dün de araştırmaya çalıştım. benim test değerleri düşük çıkıyor. kingston kullanıp da aynı benim gibi muzdarip olan birçok kişi gördüm. bundan dolayı kingston u eleyin demiştim. ama bendeki ssd v200 serisi yani eski seri. okuduğum konularda hyber serisinin daha iyi değerleri yakaladığını gördüm.

bilgisayar hızlı açılıp kapanıyor,uygulamalar hızlı ama test değerlerini görünce acaba daha mı hızlı olmalı diye içime kurt düşüyor. normal hdd ile ssd arasında çok fark var.fakat test değerlerinden hareketle yeni ssd almayı bile düşündüm. ama alacak olduğum ssd nin hangi değerleri yakalacağını bilmediğimden cesaret edemedim. @Ashlost kardeşim ssd modelini ve verdiğim program adı ile test sonuçlarını verirsen burdan sevinirim.

benim as ssd benchmark sonucu şu şekilde :Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü
    sizinkini merak ediyorum.

ayrıca garanti konusunda şüphesi olanlar için de kullanma klavuzundaki (cd de var) bir sayfayı paylaşmak istiyorum:

ek olarak @messevim :

sarı ile işaretlediğim yerlerden çıkardığım anlam benim sabit diskinizi uzman gözetiminde değiştirmeniz ÖNERİLİR diyor.yani bu uzmanın yetkili servis olması gerektiğini ifade etmiyor.ki devamında daha fazla yardım için yetkili servise gidebilirSİNİZ diyor. burda da bir zorunluluk yok. aynı ifadeler RAM için de yazıyor.Hatta klavuzda kapağı nasıl açıp, hdd yi nasıl takacağımızı görseller eşliğinde göstermiş. Madem bu garanti dışı yapıyor(mailde öyle demişler ya) neden ram ve sabit disk değiştirme işlemi görsel bir şekilde anlatılmış klavuzda?

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 2 Ağustos 2014; 12:39:58 >

• Azil48 kullanıcısına yanıt
    İşte teknik destek güya kendi kendince kurallar koyabildiğini sanıyor, pazarlama mantığı demiştim ya hani; bunu da diyenler Türkiye'deki çalışanlar. Yurt dışındaki teknik servisin böyle bir şey diyebilmesi mümkün değil. Emin kardeşim o kadar dil dökmüş, verdikleri cevaplar bile tutarsız ve kısacık. Müşterilerine verdikleri önem, o 2 satır cümlelerden anlayabilmek mümkün.

Boyalı çivilerin çizilmemesi içinde streç filmi 3-4 kat yaparak vidayı çıkartısanız boyası falanda çıkmaz buda işin 3 kağıdı. Ne anlayacaklar ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 2 Ağustos 2014; 12:55:39 >
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    valla ben direk tornavida ile çıkardım. öyle mikroskopla bakmazlarsa kimse anlamaz.ama ayrıntılı olarak vida incelerseler he buna tornavida değmiş derler. fakat kullanım klavuzu bal gibi ortada. kendilerinin insiyatif alma şansları yok.

test sonuçlarınızı ve aldığınız model bilgilerini bekliyorum :)
  • @messevim merhaba. benim aygıt yöneticisinde diğer aygıtlar bölümünde 2 soru işareti var gümüş. 1-LIVIO_CONNECT 2-MAP SMS/MMS bunlar nedir sence? cd den ben manuel olarak yükledim driverleri. bunların driverleri hangileridir acaba ve ne işe yarar bunlar?
    Merhaba hocam. Ben aygıt yöneticime baktığmı da böyle driverlerin kurulu olmadığını gördüm. Bende aynı sizin gibi sadece CD den kurulum yapmıştım driverleri. Acaba daha sonra siz başka biryerden başka birşey mi kurdunuz ? Veya windows 8.1 güncellemeleri ile mi geldi o iki madde çözemedim.
    Hocam peki KİNGSTON önermiyorsanız hangi markayı önerirsiniz ?

Bende almayı düşünüyorum.. ama hemen şuan değil.. Ancak 2-3 aya kadar.. Hem belki fiyatları da düşer o kadar süre içerisin de .. :)

Garanti konusuna gelince. Bana müşteri temsilcileri neden öyle dediler anlayamadım doğrusu.. Ya bunlar kendi kurallarından bi haberler, ya da gelen e mailleri sadece cevap vermek mantığı ile veriyorlar.. Ver cevabı gitsin.. nede olsa karşında koyun var....

Ben bu ekran görüntüsünü ekleyip tekrar bir e mail çekeceğim... Bakalım yine ne uyduracaklar....
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    Tekrardan hayırlı olsun SSD niz :)

Gerçekten ilginç. Bu Asus harddiscleri neye göre bilgisayara koyuyor anlamıyorum. Her modelde farklı markalar...
    SSD'yi normal HDD yerine mi taktınız? Bios üzerinden Legacy modunu AHCI'ye getirdiniz mi? Windows için anakart AHCI sürücüleri kurulu mu? Hız kaybınızın sebebi bunlar olabilir. Ayrıca SSD'lerde doluluk artıp boş alan azaldıkça hız'da azalır, bunu göz önünde bulundurun.

Aşağıdaki incelemeye göre sizin %46'dan fazlası dolu ise bu hız normal.

http://www.hardwarebbq.com/kingston-ssdnow-v200-90gb-ssd-review/4/

Ben forumdan 2. el Sandisk 60GB eski bir SSD aldım. Bilgisayarım Sata II ama bu değerlerden fazla değerler alabiliyorum.

• Performans istiyorsanız Samsung 840 serisi yada OCZ Vertex, normal kullanım için Sandisk Extreme II tercih edin. SSD alırken bakılması gereken değer IOPS değeridir. Okuma yazma hızlarına bakıp almak yanlıştır. IOPS değeri arttıkça fiyatı artar fakat çok yüksek performans verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 2 Ağustos 2014; 14:07:17 >
  • Ben attığım mesaj sonrası geri dönüş olarak mail attıklarında, aldığınız hizmetden memnunmusunuz diye bi seçenek vardı. Cevap yetersizi seçmiştim, ertesi gün Asus beni telefonla aradı. Ama gerçektden çok ilgisiz müşteri hizmetleri, BDH daha iyidi bu konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben ekran kartı olarak sadece 840m i kullanmak istiyorum.Onboard ı kullanmak istemiyorum mesela nerden değiştirebilirim ayarları ?
  • JabbaWockeeZ kullanıcısına yanıt
    Geforce Denetim Masasından. Ordan , Grafik Kartı seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Benden size tavsiye . Böyle bir şey yapmayın , ekran kartınızın termal macununu çabuk kurutursunuz sürekli ekran kartını kullanırsanız...
    Oyle biseyin yapildigini sanmiyorum. Olsa bile surekli harici ekran kartini kullanarak cihaz isinacaktir. Birde pildeyken boyle cok guc tuketicektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

Geforce Denetim Masasından. Ordan , Grafik Kartı seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Benden size tavsiye . Böyle bir şey yapmayın , ekran kartınızın termal macununu çabuk kurutursunuz sürekli ekran kartını kullanırsanız...

Fifa World yükledim bugün yüksek ayarlada akıcı oynayamıyorum ya.Ekran kartı aktif falanmı değil diye düşünmeye başladım ama.840m i kullanmıyor mu acaba ?
    Oyunun kısayoluna sağ tıklayın > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı Nvidia seçeneğiyle çalıştırmayı deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

SSD'yi normal HDD yerine mi taktınız? Bios üzerinden Legacy modunu AHCI'ye getirdiniz mi? Windows için anakart AHCI sürücüleri kurulu mu? Hız kaybınızın sebebi bunlar olabilir. Ayrıca SSD'lerde doluluk artıp boş alan azaldıkça hız'da azalır, bunu göz önünde bulundurun.

Aşağıdaki incelemeye göre sizin %46'dan fazlası dolu ise bu hız normal.

http://www.hardwarebbq.com/kingston-ssdnow-v200-90gb-ssd-review/4/

Ben forumdan 2. el Sandisk 60GB eski bir SSD aldım. Bilgisayarım Sata II ama bu değerlerden fazla değerler alabiliyorum.

1-evet normal hdd yerine takılı.

2-evet ahcı modda

3-evet sürücüler kurulu vaziyette.

4-ssd nin yarısı boş.

ayrıca nette araştırdığım yerlerde gördüğüm ince ayarlar da yapılı durumda.ama bir türlü almam gereken değerleri alamıyorum.ssd den mi kaynaklanıyor anlamadım bir türlü.

• ben samsung 840 serisini alırdım şu an alsam.

ne yazarsanız yazın mailde etkili olacaklarını zannetmiyorum. adamlar eminim kullanıcı klavuzunda ne yazdığını ya da yazanların ne anlama geldiğini bilmiyordur.tükürdüğünü yalamayacaklardır.olası bir durumda hakkını ararsan ve kullanıcı klavuzunu gösterirsen mecburen işlem yaparlar.alışmışlar "kek"müşteriye !
    Bende öyleyse bir kenara not edeyim samsung 840 ı..

Dediğiniz gibi artık. Garantilik bur duruma düştüğümüz de hakkımızı ararız olmazsa...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.