Şimdi Ara

Asus X550VX-DM254DC i7-6700HQ 12GB 1TB 4GB GTX950M 15.6 FHD ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
7
Favori
22.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    siyah kasa vardı bende ısınmadan dolayı iade ettim. Gri kasa olanı nasıl bilmiyorum ama bence daha iyidir 277 olanı öneririm. 2 gb olmasını kafaya takma gözle görülür bir fark olmaz
  • Arkadaşlar bende 1 hafta önce kırmızı kasalısını denedim fakat ram 4 gb amazondan 8 gb şiparişettim,kasma problemi biraz fazla,yapmam gereken herhangi bir ayar varmı.Birde windows 10 yükledim ama catia v5r21 kurdum ama kullanımda sıkıntılar yaşadım.windows 8 kursam driver sorunu yaşarmıyım ,fikir verirmisiniz.
  • X550vx-dm254dc modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.
    Aldığım gün SSD taktım. Dahili HDD si 7200RPM olsada SSD ve windows 10 ile kusursuz bir kullanım deneyimi sunuyor.

Bu kullandığım kaçıncı laptop bilmiyorum. Hatrı sayılır bir tecrübeye sahibim.
    Ürün hakkındaki kötü görüşlerimi yazayım.

*Ürün ısınmıyor. Oyun oynarken ısınması gayet doğaldır çünkü oyun oynuyorsunuz.
    *Gündelik kullanımda ısı problemi yok gayet normal.
    *Ürün sessiz ancak süper derecede abartılacak cinsten de değil...
    *Ürün fiziki olarak çok kalitesiz. Yaklaşık 1000$ lık bir cihazın daha üst kalitede üretilmesi gerekirdi. Ürüne çocuk gibi bakmalısınız herhangi bir yerini sıkıp ezmeye gelmez.
    *Siyah ile kırmızının kendine has bir cezbediciliği vardır. Dışdaki kaplama her ne kadar çok az olduğundan görünmesede yine bir al benisi var.
    Ancak klavyeyi siyah yapmak, üzerine kırmızı yazı yazmak. Bu tamamı ile liseli işi çok net yani. X bir konuda uzman olmuş, teknik okullarda okumuş bir insanın böyle bir hata yapması akıl sır erecek cinsten değil.
    Ortam hafif loş ise klavyeyi falan unutun. Hiç bir harfi tuşu görmek mümkün değil.
    Klavyeyi de yeni kullandığım için hali ile elimi koyduğumda her tuşa tek seferde doğru şekilde ulaşamıyorum.
    Ürünü de sadece akşamdan akşama kullandığımı hesap edersek benim için tam bir facia, hatta kanser sebebi.
    Birde klavye bölgesinde, sadece klavye üzerinde değil. Power tuşu olsun, caps lock olsun o yüzeyde en ufak bir ışık parçası yok. Bu çok saçma yani cihaz çalışıyormu, açıldımı numlock açıkmı kapalımı sol altta küçücük iğne ucu kadar ledler var onlar yanıp sönüyor sadece (keşke SS alsaydım).

*Bir diğer mevzu ise pil.
    Pil çok değişken bir alettir her daim aynı performansı vermez bu gayet doğal ancak pilin kendine gelmesi için her akşam bitirip, her gece şarj ediyorum. Artık optimum seviyeye ulaşması gerekir ama malesef tam bir hayal kırıklığı.
    Battery saving modunda %0-%50 ışıkda 3 saat kullanım ancak verir.
    WiFi vs kapalı HDMI üzerinden TV ye bağlı (hali ile ekranda kapalı) 2 film izledim %20 civarında bataryası kaldı.
    Eniştem de i7 5 nesil (U serisi olmayan) CPU + ati 6xxx serili Dell latitute var. WiFi kapalı konumda 15 saat civarı çalışabiliyor.
    Latitude bu Asus dan yarım cm bile kalın değil. Yani Asus'un o reklamlarında lityum polimer zırvası boş hikaye.
    Bu pil, bu cihaza çok düşük.

*Ekran hakkında sadece parlaklığı konusunda iyi diyebileceğim.
    Kontrastı düşük, ve IPS olmaması büyük kayıp. Tamam anamızdan IPS panel ile doğmadık ama 7 senelik Dell inspiron 1520 laptopum bile bundan daha fazla görüş açısı sunuyor. Ekranla aranızu su terazisi ile yapmalısınız yoksa bir köşe daima siyah görünecektir. Sinir bozucu bir ekran.
    Doğru açıdan baktığınızda net ve keskin bir ekran ama renk konusunda bu denli başarılı değil. Herhangi bir teknik incelemesini bulamadım, kendimde böyle bir ölçüm yapabilecek donanıma sahip değilim ama muhtemelen sRGB renk uzayını %50-%60 arasında ancak kapsıyordur herhalde.
    Evimdeki Asus IPS monitöre nazaran renkleri baya baya sönük.

Adaptör acayip büyük, kocaman bişey. Birisinin kafasına atsanız yaşama şansı yok o derece.
    Ancak 19V ve 6.3A olmasından dolayı hızlıca şarj edebiliyor.

Touchpad arada uyuz çalışıyor tıklamanızı anlamıyor. Sebebini tam çözemedim yazılımsal bir problem değil.
    Prize takınca parazit kapıyor diyeceğim ama pek mümkün değil. Masaya koyuyorum takır takır çalışıyor, yatakta kucağımda falan kullanıyorum net çalışmıyor.

• Arkadaslar notebook alicam da suan asus 277modelini alicam gibi cizim ve gunluk isler icin sizce ihtiyaclarim dogrultusunda kasma donma isinma yaparmi
    Kasa kalitesi nasil idare eder sorun cikarirmi ve
    277 254 ten neden ucuz ekran karti yuzundenmi ve siz hangisini onerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fre4Mee

Arkadaslar notebook alicam da suan asus 277modelini alicam gibi cizim ve gunluk isler icin sizce ihtiyaclarim dogrultusunda kasma donma isinma yaparmi

Birkaç güne aynı laptopu almayı düşünüyorum. 277 ekran kartı dışında aklıma takılan bir şey yok siz aldınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

quote:

Arkadaslar notebook alicam da suan asus 277modelini alicam gibi cizim ve gunluk isler icin sizce ihtiyaclarim dogrultusunda kasma donma isinma yaparmi

Birkaç güne aynı laptopu almayı düşünüyorum. 277 ekran kartı dışında aklıma takılan bir şey yok siz aldınız mı?

Evet

• quote:

quote:

quote:

Evet

Memnun musunuz peki hocam? Bir de Ebrar bilgisayardan mı aldınız bir sıkıntı oldu mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

Memnun musunuz peki hocam? Bir de Ebrar bilgisayardan mı aldınız bir sıkıntı oldu mu?

Suan icin memnunum ebrardan aldim uskudardan elden

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

Sağolun hocam ben kargo ile alacağım bilgisayarın bir sorunu yoksa kargoda bir sıkıntı olmaz sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

Sağolun hocam ben kargo ile alacağım bilgisayarın bir sorunu yoksa kargoda bir sıkıntı olmaz sanırım.

okadar bılemem malum kargo sırketlerı ve calısanları cok kotu genel olarak urunlerı atarlar ustuste koyarlar kucuk bı kutunun uzerıne koca kutu koyarlar fılan bellı olmaz elden almak en ıyısı eger ımkanınız varsa elden alın alırkende kutuyu acıyo ordakı arkadas kırık cıkık varmı dıye bakıyo yanı bende oyle oldu eger kırık cıkık olursa baska kutu acıcaz fılan dedı yanı sıkıntılı urunu vermıyo ılk etapta kasasına basıyosun saglammı sorusuzmu dıye

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

okadar bılemem malum kargo sırketlerı ve calısanları cok kotu genel olarak urunlerı atarlar ustuste koyarlar kucuk bı kutunun uzerıne koca kutu koyarlar fılan bellı olmaz elden almak en ıyısı eger ımkanınız varsa elden alın alırkende kutuyu acıyo ordakı arkadas kırık cıkık varmı dıye bakıyo yanı bende oyle oldu eger kırık cıkık olursa baska kutu acıcaz fılan dedı yanı sıkıntılı urunu vermıyo ılk etapta kasasına basıyosun saglammı sorusuzmu dıye

Malesef elden alma durumum yok hocam. Hatta köy öğretmeni olduğum için şehir merkezindeki bir arkadaşım teslim alacak. İnşallah sağlam ve sorunsuz şekilde elime ulaşır. Bugün siparişi verdim. İlginiz için çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

Malesef elden alma durumum yok hocam. Hatta köy öğretmeni olduğum için şehir merkezindeki bir arkadaşım teslim alacak. İnşallah sağlam ve sorunsuz şekilde elime ulaşır. Bugün siparişi verdim. İlginiz için çok teşekkür ederim

Ne demek

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastik101

X550vx-dm254dc modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.
    Aldığım gün SSD taktım. Dahili HDD si 7200RPM olsada SSD ve windows 10 ile kusursuz bir kullanım deneyimi sunuyor.

Bu kullandığım kaçıncı laptop bilmiyorum. Hatrı sayılır bir tecrübeye sahibim.
    Ürün hakkındaki kötü görüşlerimi yazayım.

*Ürün ısınmıyor. Oyun oynarken ısınması gayet doğaldır çünkü oyun oynuyorsunuz.
    *Gündelik kullanımda ısı problemi yok gayet normal.
    *Ürün sessiz ancak süper derecede abartılacak cinsten de değil...
    *Ürün fiziki olarak çok kalitesiz. Yaklaşık 1000$ lık bir cihazın daha üst kalitede üretilmesi gerekirdi. Ürüne çocuk gibi bakmalısınız herhangi bir yerini sıkıp ezmeye gelmez.
    *Siyah ile kırmızının kendine has bir cezbediciliği vardır. Dışdaki kaplama her ne kadar çok az olduğundan görünmesede yine bir al benisi var.
    Ancak klavyeyi siyah yapmak, üzerine kırmızı yazı yazmak. Bu tamamı ile liseli işi çok net yani. X bir konuda uzman olmuş, teknik okullarda okumuş bir insanın böyle bir hata yapması akıl sır erecek cinsten değil.
    Ortam hafif loş ise klavyeyi falan unutun. Hiç bir harfi tuşu görmek mümkün değil.
    Klavyeyi de yeni kullandığım için hali ile elimi koyduğumda her tuşa tek seferde doğru şekilde ulaşamıyorum.
    Ürünü de sadece akşamdan akşama kullandığımı hesap edersek benim için tam bir facia, hatta kanser sebebi.
    Birde klavye bölgesinde, sadece klavye üzerinde değil. Power tuşu olsun, caps lock olsun o yüzeyde en ufak bir ışık parçası yok. Bu çok saçma yani cihaz çalışıyormu, açıldımı numlock açıkmı kapalımı sol altta küçücük iğne ucu kadar ledler var onlar yanıp sönüyor sadece (keşke SS alsaydım).

*Bir diğer mevzu ise pil.
    Pil çok değişken bir alettir her daim aynı performansı vermez bu gayet doğal ancak pilin kendine gelmesi için her akşam bitirip, her gece şarj ediyorum. Artık optimum seviyeye ulaşması gerekir ama malesef tam bir hayal kırıklığı.
    Battery saving modunda %0-%50 ışıkda 3 saat kullanım ancak verir.
    WiFi vs kapalı HDMI üzerinden TV ye bağlı (hali ile ekranda kapalı) 2 film izledim %20 civarında bataryası kaldı.
    Eniştem de i7 5 nesil (U serisi olmayan) CPU + ati 6xxx serili Dell latitute var. WiFi kapalı konumda 15 saat civarı çalışabiliyor.
    Latitude bu Asus dan yarım cm bile kalın değil. Yani Asus'un o reklamlarında lityum polimer zırvası boş hikaye.
    Bu pil, bu cihaza çok düşük.

*Ekran hakkında sadece parlaklığı konusunda iyi diyebileceğim.
    Kontrastı düşük, ve IPS olmaması büyük kayıp. Tamam anamızdan IPS panel ile doğmadık ama 7 senelik Dell inspiron 1520 laptopum bile bundan daha fazla görüş açısı sunuyor. Ekranla aranızu su terazisi ile yapmalısınız yoksa bir köşe daima siyah görünecektir. Sinir bozucu bir ekran.
    Doğru açıdan baktığınızda net ve keskin bir ekran ama renk konusunda bu denli başarılı değil. Herhangi bir teknik incelemesini bulamadım, kendimde böyle bir ölçüm yapabilecek donanıma sahip değilim ama muhtemelen sRGB renk uzayını %50-%60 arasında ancak kapsıyordur herhalde.
    Evimdeki Asus IPS monitöre nazaran renkleri baya baya sönük.

Adaptör acayip büyük, kocaman bişey. Birisinin kafasına atsanız yaşama şansı yok o derece.
    Ancak 19V ve 6.3A olmasından dolayı hızlıca şarj edebiliyor.

Touchpad arada uyuz çalışıyor tıklamanızı anlamıyor. Sebebini tam çözemedim yazılımsal bir problem değil.
    Prize takınca parazit kapıyor diyeceğim ama pek mümkün değil. Masaya koyuyorum takır takır çalışıyor, yatakta kucağımda falan kullanıyorum net çalışmıyor.

ssd yi nasıl taktınız hocam

• siyah kasa DM254 ile gri kasa olan DM277 modelindeki ekran aynı mı?
    Bu iki model arasındaki tek fark kasa tasarımı ve ekran kartı rami mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

siyah kasa DM254 ile gri kasa olan DM277 modelindeki ekran aynı mı?
    Bu iki model arasındaki tek fark kasa tasarımı ve ekran kartı rami mi?

Öyle galiba. Ben de iki modelden birini sipariş edeceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar..Bu cihazı "Asus X550VX-DM254DC i7-6700HQ 12GB 1TB 4GB GTX950M 15.6 FHD" 2 hafta sanalmarket'imden 2.760 TL ye satın aldım.. Almadan önce klavyesinin düşük ışıkta görünmediği yönünde olumsuz haberler okumuştum ama bu kadar da vahim olacağını düşünmemiştim.

Baktım üzülmekle klavye düzelmiyor.. Başladım bu sorunun çözüm arayışına.. En son alışveriş sitelerinde Asus x550v için beyaz yazılı klavyelerin yedek parça olarak satıldığını gördüm.. N11de felan bu klavyelerden var. 50 - 150 TL arasında fiyatlar değişmekte..

Siz ne önerirsiniz? Bu şekilde kullanmaya devam mı edeyim? Yoksa beyaz yazılı olan klavyeden (Uyumsuzluk olmazsa tabii) alıp rahatıma mı bakayım..

Ayrıca daha önce bu laptop'tan kullanıp ta klavye değiştiren var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
  • klavye değiştirmek zor bişey değil tabi daha önceden donanım tecrüben olsa iyi olur... Ancak kendin mi yapacaksın değişimi garanti dışı kalabilir laptobun bunu göz önüne al
    aynı sorundan bende muzdaribim bende değiştiricem de servise göndersem mi kendim mi değiştirsem bilemedim varmı hiç değiştiren klavyeyi ??

konu başlığına gelecek olursak bende bir aydan fazladır kullanıyorum performansı mükemmel ötesi bir laptop..
    zaten laptopda özellikle bide 15,6 lık laptoplarda full hd çok gereksiz bence. full hd oyun oynamak istiyorsan kasa toplarsın masaüstü kullanırsın veya 17" den daha büyük ekranlı laptoplar olmalı full hd için
  • sahoglu kullanıcısına yanıt
    Eğer klavyeyi alırsam Bilgisayar tamircisi olan bir arkadaşıma değiştirteceğim. Acaba servise göndersek değiştirirlermi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Unknown_identifier

Eğer klavyeyi alırsam Bilgisayar tamircisi olan bir arkadaşıma değiştirteceğim. Acaba servise göndersek değiştirirlermi ki?

hocam bende yeni aldım cidden renk konusu sıkıntı bitek şimdilik klavyeye alışana kadar zorluk çıkaracak gibi gözüküyor, bence klavye değiştirmektense sticker tarzı birşey bulunup yapıştırma yapılsa daha iyi olmaz mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e71 E kullanıcısına yanıt
    Klavye değişimi direkt kesin çözüm olur diye düşünmüştüm.. Extra bişey yapıştırınca kötü görünmezmi ki?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.