Şimdi Ara

Asus x550vx Laptop - SSD Önerisi ( WD Blue - Toshiba Tr200 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizüstü bilgisayarımın hard diskinde bir süredir mekanik bir problem var ve zamanla performansı düşüyor (Muhtemelen darbe/düşme kaynaklı hasar aldı). Bilgisayarım o zamandan beri özellikle bazı oyunları oynadığımda çeşitli mavi ekran hataları verdi, daha önce gösterdiğim bilgisayarcı "hdd arızalı zamanla daha da kötü olacak laptopun iyi ssd almayı düşünebilirsin" demişti. SSD olaraksa 500 GB kapasite bakıyorum 'Samsung bütçemin üstünde' düşündüklerim:

WD Blue :
    www.vatanbilgisayar.com
    WD 500GB Blue SATA 3.0 (560MB Okuma / 530MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/wd-500gb-blue-sata-3-0-560mb-okuma-530mb-yazma-3d-nand-ssd-disk.html

Toshiba OCZ TR200 :
    www.vatanbilgisayar.com
    TOSHIBA OCZ 480GB TR200 Serisi Sata 3.0 SSD (Okuma 555MB / Yazma 540MB) - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-480gb-tr200-serisi-sata-3-0-ssd-okuma-555mb-yazma-540mb-.html

Sorularım şunlar

Bütçemi kafamda 300 350 arası olarak planlamıştım ancak mevcut fiyatıyla WD Blue ya yükseltmeyi düşünüyorum performans ve ömür olarak ne kadar fark vardır acaba ?
    DVD Slotunu çıkarmayı düşünmüyorum HDDyi hiç kullanmayabilirim. SSD yi HDD yerine montajını araştırdım sanıyorum zor bir işlem değil ancak sonrasında SSD üzerine kurulum için Windows'u USB ile yüklemem gerekiyor doğru mudur?
    Windows kurulumu sonrasında herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Herkese teşekkürler iyi forumlar ...

PC: Asus X550VX-DM248TC
    CPU: Intel Core i7-6700HQ
    GPU: GTX 950M
    RAM: 16GB
    HDD (Arızalı) : HGST HTS721010A9E630

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shizzen -- 24 Kasım 2019; 2:45:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.