Şimdi Ara

Asus X556UF Kasma ve Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, başlıkta belirttiğim pcyi henüz yeni aldım 4gb ram ve windows 10 kurulu olarak ancak masaüstünde sağ tık yaptığımda bile mouse imlecinin yaninda loading işareti çıkıyor ve bir süre sonra ancak sağ tık işliyor herhangi bir program açık değilken bile ram kullanımı %55-60 arasında program açınca %70-90lara çıkıyor işlemcide bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum sıcaklığı ve kullanım oranı gayet makul seviyelerde ancak bu kasma ve takılmalar can sıkıcı bir durum bu sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu nasıl anlayabilirim

• Takılma olayı win10 da güncelleme yapıyorsa olabilir, yazılımı temiz olarak bir kere daha kurun, sürücüleri kurun, sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum...
  • Sorun sanırım hdd'de çünkü çizilme sesi geliyor hddden ama bad sector taraması yaptığımda bad sector çıkmadı win7 yada win8 atıp deniyeceğim yine aynı olursa sıkıntı hddde demek oluyor
  • Masaüstü sağ tık sorunu intel hd graphics ile alakalı. Intel'in resmi sitesinden güncel driverı yüklersen düzelir.
  • Tüm sürücülerini güncelle. Güncel değil ise veya emin değil isen belirt.
    Çöp yazılım sürücü bulucu vs yüklü mü ?
    BIOS sürümün nedir ?
    Kafanıza göre hdd arızalı diyemezsiniz.
    http://www.hdtune.com/download.html
    Bunu kurup healt kısmından bir resim verin.
    Eror scan taramasını yapın. Quick scan işaretli olmasın. Sonuçları resim olarak paylaşın.
  • Direk hdd sorunlu demedim zaten sanırım dedim hdtunedan scan yaptım bad sector yok ama sorunun nerede oldugunu anlayamadım driverlar güncel durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediklerimi tam olarak vermeden sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun ?
    Ama çözmek istemiyorsan o başka.
  • Bu bahsettiginiz sorun Asus X5xx serilerinde genel olarak rastlanan bir sorun. Kullanilan HDD'den kaynaklaniyor. Islemci %100 oluyor, donmalar kasilmalar oluyordu. Arkadasimin bilgisayarina SSD takip bu sorunu oyle cozduk. Gecen ay anneme x556UF alip gondermistim, simdiye kadar herhangi bir sorundan bahsetmedi. Turkiye'ye geldigimde benzer bir sorun varsa ona da SSD takmayi dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 2 Kasım 2016; 7:55:59 >
  • claus05 kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavlardan dolayı biraz geç cevap verdim kusuruma bakmayın , driverlar güncel bad sector yok bios sürümü 320 Asus X556UF Kasma ve Takılma Sorunu
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Ssd ve ram aldım bende geldiklerinde takip deneyeceğim ssd ile sorun çözülür umarım
  • ÇÖp yazılım veya zararlı yazılımlar yüklüyor/yüklemiş olabilirsin.
    Simdi 320 BIOS sürümü yok o molde. 302 olmasın ?
    Güncel BIOS sürümü 405.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X556UF/X556UFAS405.zip?_ga=1.95162004.920126822.1478631894 Güncel dosyan.
    BIOS güncelle. Sonrasında bıos'a gir optimize defaults yap. Kaydet ve çık.
    Son olarak sıfırdan windows 10 yükle ve SADECE Teamviewer yükle. Ben gelip bakayım.
  • selam uefi içermeyen windows 10 yüklerseniz sorun düzelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.