Şimdi Ara

Asus X99 Deluxe Ram Sorunu :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nereden aldın kardeş götürüp denettirebilirsen denettir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Nereden aldın kardeş götürüp denettirebilirsen denettir derim.

İnternetten aldım , firmaya yazdım sanırım iade edeceğim ramleri
  • @MühendisMurat

CL10 DDR4 bellek yok şuan dünya üzerinde.
  • Aynen öyle
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    her yorumun :D skandal :D cl10 ddr4 :)
    birde mühendis murat yazıyorsun ilginç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@MühendisMurat

CL10 DDR4 bellek yok şuan dünya üzerinde.

şaka ? şakadır canım ciddi olamaz herhalde... konu sahibi anlamış düzeltmeye bile kalkmamış yanlış yazılmış işte büyütecek ne var ?

bugüne kadar hiç DDR4 sistem yapmamışız gibi yorum atıyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

her yorumun :D skandal :D cl10 ddr4 :)
    birde mühendis murat yazıyorsun ilginç :)

peki, taa kaç ay önce 730 dolarlık DDR4 set öneren de ben değilim zaten. (detay lazımsa noktasına kadar atabilirim.)

Ayrıca sadece kendi görüşlerimizi belirtelim lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Mart 2015; 6:33:06 >

• Bence seninki şaka. O yazmamış ben yazdım ne fark eder ? Bir sürü DDR4 sistem önerene bakın, CL10 DDR4'ün olmadığını öğrenememiş daha. Bu ilk değil ki senin, sonra başlıyorsun ben öyle ben böyle diye.

Sen bu kafayla ilerde bilgisayar konusunda yönetici olacaksın he :) Yanlışını söyleyince, hemen başlıyorsun edebiyat yapmaya. Yemezler bu ayakları.
  • Hocam izahat vermeye gerek yok bu vatandaşa, daha geçenler de X99 sistem yazmış o işlemcide soğutucu yok, sisteme ne cooler eklemiş ne de bir şey, söylesen boş boş Allah kitap konuşacak, sallayın yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEBAL

quote:

Ramleri farklı bilgisayarda denedin mi ? Sorunsuz mu ? Cl13 çokmuş kardeş keşke gskill Cl10 alsaydın daha uyumlu olurdu ve belki de sorun yaşamazdın.

Arkadaşım yeni nesil olduğu için uyumlu anakart bulup da denemek çok zor.

Aynen sistem yeni olduğu kimsede yoktur. Şimdi sana farklı marka rem bulup tak dicem ama ddr4 rem nerde kimden bulacan. Biraz sıkıntılı durum. Benim tahminim sorun sanki remlerde gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

quote:

Ramleri farklı bilgisayarda denedin mi ? Sorunsuz mu ? Cl13 çokmuş kardeş keşke gskill Cl10 alsaydın daha uyumlu olurdu ve belki de sorun yaşamazdın.

Aynen sistem yeni olduğu kimsede yoktur. Şimdi sana farklı marka rem bulup tak dicem ama ddr4 rem nerde kimden bulacan. Biraz sıkıntılı durum. Benim tahminim sorun sanki remlerde gibi.

Arkadaşlar baktım başka yapacak bişey kalmadı, söktüm firmaya geri yolladım bakalım iade ne zaman yapılacak. Peki şimdi hangi ram önerirsiniz, bu anakartla sorun çıkarmayacak?

Bu arada kit ram oldukları için mi acaba tek olarak da kullanılmıyor sorun çıkartıyor?

• VEBAL kullanıcısına yanıt
    4 yıl biraz eski değilmidir psu için performans kaybı başlamış olabilir tam bilmiyorum ama ömürleri ortalama 5 yıl
  • Anakart uzerinde memok! tusu ile sorununuz buyuk ihtimal cozulecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 14 Mart 2015; 15:50:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Anakart uzerinde memok! tusu ile sorununuz buyuk ihtimal cozulecektir

Onu da denedim :) , PSU da değişip denedim , Sorunu çözüp bilgisayarın elektriğini prizden kesip tekrar verdiğimde tekrar 1-2 defa kapanıp açılıyor sonra düzeliyor. Bilgisayarcı RAM olabilir bekletme yolla dedi, yolladım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

quote:

Arkadaşlar baktım başka yapacak bişey kalmadı, söktüm firmaya geri yolladım bakalım iade ne zaman yapılacak. Peki şimdi hangi ram önerirsiniz, bu anakartla sorun çıkarmayacak?

Bu arada kit ram oldukları için mi acaba tek olarak da kullanılmıyor sorun çıkartıyor?

Gskill ripjaws

• VEBAL kullanıcısına yanıt
    Ramlerden suphelenme sebebiniz neydi? Yazdiklarinizdan yola cikarak problemin %90 cold boot sorunu denilen durumdan kaynaklandigini dusunuyorum. Sebebi sorunlu bios pili, bug iceren bios surumu, ya da anakart kaynakli baska bir problem olabilir (ornegin yabanci forumlardan birinde gordugum ayni poblemdeki gibi epu anahtarinin takili kalip sistemi surekli dusuk guc modunda baslamaya zorlamasi gibi)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

Ramlerden suphelenme sebebiniz neydi? Yazdiklarinizdan yola cikarak problemin %90 cold boot sorunu denilen durumdan kaynaklandigini dusunuyorum. Sebebi sorunlu bios pili, bug iceren bios surumu, ya da anakart kaynakli baska bir problem olabilir (ornegin yabanci forumlardan birinde gordugum ayni poblemdeki gibi epu anahtarinin takili kalip sistemi surekli dusuk guc modunda baslamaya zorlamasi gibi)

Anakartın sorunlu olabileceğini düşünmedik ama oda olabilir. Sonuç itibariyle yeni bilgisayar toplamanın heyecanı strese bıraktı
  • quote:

quote:

Onu da denedim :) , PSU da değişip denedim , Sorunu çözüp bilgisayarın elektriğini prizden kesip tekrar verdiğimde tekrar 1-2 defa kapanıp açılıyor sonra düzeliyor. Bilgisayarcı RAM olabilir bekletme yolla dedi, yolladım.

Sizin sorununuz tam olarak nedir ?

Açılışta sistem direk açılmıyor 2-3 defa kendi kapayıp-açıp ondan sonra açılıyorsa o sorunun kaynağı başka, bendede oluyordu düzelttim, tam olarak sistemininizin sorunu nedir, açılırken 3-4 defa kendi kapatıp açmasıysa o konuda yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

quote:

Sizin sorununuz tam olarak nedir ?

Açılışta sistem direk açılmıyor 2-3 defa kendi kapayıp-açıp ondan sonra açılıyorsa o sorunun kaynağı başka, bendede oluyordu düzelttim, tam olarak sistemininizin sorunu nedir, açılırken 3-4 defa kendi kapatıp açmasıysa o konuda yardımcı olabilirim.

Aynen öyle sorunum arkadaşım, bu arada voltajını az yükseltip denedim oda olmadı. İadeye gönderdim

• Ben butip sebeblerden 2010 yılında Asus anakartları bırakıp gigiabyte anakartlara dönmüştüm, beş yılda iki farklı gigabyte anakart denedikten sonra bu yıl tekrar Asus denemek istedim ve rampage v extreme aldım, Asus anakartlarda malesef otomatik voltaj ayarlama rezalet, en ufak voltaj yetersizliğinde sistem açılışında ya kendini 2-3 kere resetliyor yada açılışta kendi kendine direk biosa atıyor, overclockla uğraşmamışsanız bile genede voltajları kendinizin ayarlamısın önerecektim, i7 5930 k işlemci kullanıyorum ve işlemcimi 4.4 ghz e ayarladım, voltaj ayarlarınıda yurtdışı forumlarında tavsiye edilen şekillerde ayarladım ama sıkca açılışta resetleme sorunlarıyla karşılaştım.

Asus x99 serisini overclock soket olarak satıyor ama bence pek getirisi yok, ancak voltajları çiddi oranlarda yükseltince baştaki resetleme sorunları çözüldü, yurtdışı forumlarında cpu voltajı 4.4 ghz için 1.29 tavsiye ediliyor ben 1.33 e kadar çıktım, input voltaj 1.90 tavsiye ediliyor ben 1.93 e kadar çıktım, aynı şekilde çekirdek voltajı ve ramlere ayrılan voltajlarıda yükselttim ancak ondan sonra reset sorunu düzeldi, düzeldi derken azaldı ayda bir-iki kere gene açılışta biosa gittiği oluyor ama okadarı rahatsız etmiyor.

• Arkadaşlar ram değişimi yaptıktan sonra da düzelmezse anakartı garantiye yada alırlarsa iade gönderirim. Yardımcı olmaya çalışan herkese tekrar teşekkür ederim. Sağolun

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.