Şimdi Ara

Asus X99 Deluxe Ram Sorunu :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Ben butip sebeblerden 2010 yılında Asus anakartları bırakıp gigiabyte anakartlara dönmüştüm, beş yılda iki farklı gigabyte anakart denedikten sonra bu yıl tekrar Asus denemek istedim ve rampage v extreme aldım, Asus anakartlarda malesef otomatik voltaj ayarlama rezalet, en ufak voltaj yetersizliğinde sistem açılışında ya kendini 2-3 kere resetliyor yada açılışta kendi kendine direk biosa atıyor, overclockla uğraşmamışsanız bile genede voltajları kendinizin ayarlamısın önerecektim, i7 5930 k işlemci kullanıyorum ve işlemcimi 4.4 ghz e ayarladım, voltaj ayarlarınıda yurtdışı forumlarında tavsiye edilen şekillerde ayarladım ama sıkca açılışta resetleme sorunlarıyla karşılaştım.

Asus x99 serisini overclock soket olarak satıyor ama bence pek getirisi yok, ancak voltajları çiddi oranlarda yükseltince baştaki resetleme sorunları çözüldü, yurtdışı forumlarında cpu voltajı 4.4 ghz için 1.29 tavsiye ediliyor ben 1.33 e kadar çıktım, input voltaj 1.90 tavsiye ediliyor ben 1.93 e kadar çıktım, aynı şekilde çekirdek voltajı ve ramlere ayrılan voltajlarıda yükselttim ancak ondan sonra reset sorunu düzeldi, düzeldi derken azaldı ayda bir-iki kere gene açılışta biosa gittiği oluyor ama okadarı rahatsız etmiyor.

Teşekkür ederim bunu da ram gelince deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• remlerin hepsini değilde 1 tanesi takıp denermsin
  • Onu da denedim sonuç aynıydı. O değilde sistem açılıp test vs yaptığımda ddr4 ve 5820k işlemci iyi iş çıkarıyor. Birde açılması sorunlu olmasa :(

• Konuya yazan arkadaşların yazdıklarından yola çıkarak araştırma yaptım ve bu sorunun bir arkadaşımızın da dediği gibi "Cold Boot" adı verilen ilk açılış sorunu gibi. Bu sorunda açılma anında işlemciye yada rame verilen voltaj yetersiz kaldığı için sistem kendini kapatıyor çözümü adım adım voltajı yükseltmek. Bir başka yabancı forumda da ekran kartıyla alakalı da olabilir denilmiş. Tabi bunlar varsayımlar ve Ram de olmadığı için bunları şimdilik yapamayacağım ve ramde geldiği halde düzelmezse, anakart değişim talebi ileteceğim.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Arkadaş,tonlarca DDR4 Bellek-Anakart ve işlemci eskittiği için ondan iyi bilen yok..

Asus X99 Deluxe ve Rampage 5 Extreme de bu ram sorunlarını bende yaşadım.Mavi ekran felan aldım.Bellekler Kingston du.Bios güncellemesi ile bu tür sorunların kalktığını umuyordum.

Şuan MSI X99 kullanıyorum.Aldığım günden bu zamana yaklaşık 4 ay geçti.Hiç bir sorun ile karşılaşmadım.
  • cl7 alsa bence daha bile süper olurdu hem hızlı çalışırdı yanına da samsung evo alırdı anakartta gaming 5-6-7-8-9-20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 14 Mart 2015; 23:23:56 >
  • Arkadaşlar RAM iade alındı şimdi bana bu anakartla sorunsuz çalışacak RAM önerir misiniz? Ben bunu düşünüyorum tıkla . Yoksa anakartın desteklediği hız olan 2133 mhz bir RAM mi alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEBAL

Arkadaşlar RAM iade alındı şimdi bana bu anakartla sorunsuz çalışacak RAM önerir misiniz? Ben bunu düşünüyorum tıkla . Yoksa anakartın desteklediği hız olan 2133 mhz bir RAM mi alayım

2133 mhz gerek yok, ben kingston 2800mhz ddr4 kulalnıyorum voltajları kendim ayarladığım için sorun kalmadı, asus anakartın varsa gskillde alsan az çok seninde ayar yapman gerekecek.

• G.SKill öneririm, en azından alacağın belleklerin destek listesi var. XMP açıp 2.400 Mhz kullanırsın.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/gskill-ripjaws4-f4-2400c15d-16grr-16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-cl15-bellek--.aspx

F4-2400C15D-16GRR Asus Anakart Destek Listesi
    RAMPAGE V EXTREME
    X99 Deluxe
    X99 Pro
    X99-A
    X99-E WS
    X99-S
  • Bende şöyle bir sorun yaşadım arkadaşlar:

3000 MHZ de çalışan RAM ler belirli bir süre sonra İşletim sistemi 12 GB olarak görmeye başladı. RAM leri takılan olan slotlarından çıkararak yerlerini değiştirdim ve tekrar 16 GB gördü. Yaklaşık 15-20 gün sonra yine aynı şekilde 12 GB görmeye başladı.

Ayrıca sadece işletim sistemi değil, BIOS ta da aynı şekildeydi. BIOS tan slotlarına baktığımda dördü de takılı görülüyordu. XMP den profilini değiştirerek 2666 MHZ e aldım ve şimdiye kadar hiç eksik RAM görmedi. Üstüne bir kaç BIOS update yaptığım halde sorun devam etti.

Son BIOS ta denemek için zamanım olmadı ama en kısa zamanda deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Arkadaş,tonlarca DDR4 Bellek-Anakart ve işlemci eskittiği için ondan iyi bilen yok..

Asus X99 Deluxe ve Rampage 5 Extreme de bu ram sorunlarını bende yaşadım.Mavi ekran felan aldım.Bellekler Kingston du.Bios güncellemesi ile bu tür sorunların kalktığını umuyordum.

Şuan MSI X99 kullanıyorum.Aldığım günden bu zamana yaklaşık 4 ay geçti.Hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

Hangi model msi hocam

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    MSI X99S Gaming 9 ACK

• hakanbalcı82 kullanıcısına yanıt
    Yok,hiç denemedim.
  • Arkadaşlar yeni ramleri taktım ama sorun devam ediyor. Bununla ilgili bir videoda çektim, umarım yardımcı olursunuz. Teşekkürler "Sorunum"
  • Arkadaşlar sorunun benden değil anakarttan kaynaklandığı teknik servis tarafından onaylandı. Para iadesi yapılacak, bende ASUS RAMPAGE V EXTREME almaya karar verdim.
  • VEBAL kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.

Çok teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışan herkese tekrar teşekkür ederim.

• Arkadaşlar anakartın Usb 3.0 portları beni pek tatmin etmiyor, bazen saniye 100 mb ve üzeri yazıyor bazen de 20-30 mb civarı oluyor, ön portlar tememmli TIRTT yani anlamadım gitti. Rampage V de durum nasıl acaba. Neden böyle oluyor anlamadım.
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Çok parçalı dosyalarda hız düşüyor. Tek parça dosya deneyin bakalım. Akşam ön porttan, 80-100 mb. arası veri yazdım USB 3 diske.

RAMPAGE V EXTREME'in de kontrolcüsü ASMedia.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Nisan 2015; 12:03:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.