Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LGatakan

Hocam bir karar verdiniz mi?

Phoebus Solo alınır mı acaba? Yoksa DAC'a falan mı yönelmek lazım?

selam hocam ben asus pro gamer anakart aldım içinde ki ses kartı beni baya tatmin etti pheobus solo da aldım hali ile daha performanslı bi ses aldım lakin değmeceği düşünürek aldım fiyata arkadasıma sattım
  • Zeyth kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark hissedilir miydi hocam. Onboard ile ses kartı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Stx2 aldım. Çok ama çok memnunum. D2 den sonra 1 yıl kadar kulaklarım paslanmıştı. İlaç gibi geldi.

oooo süper hayırlı olsun. stx2 balyoz gibi iner beyinlere. süper seçim. evladiyelik ses kartı olur mu oluyor işte :D
  • Technics kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Başım ağrıyana kadar sesi açabiliyorum artık. Onboard ve phoebus solo ses şiddeti olarak çok yetersiz gelmişti. Bir de bulabilirsem philips A5 pro kulaklık almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Aradaki fark hissedilir miydi hocam. Onboard ile ses kartı?

asus pro z97 pro gamerin üstünde ki ses kartı iyi yeterli, iyi bir kulaklık onların fiyatlarıda 1000tl üstü yoksa elinizde çok fark göremezsiniz

örneğin pro gamer kartandan 90db ses aldı isem phoebustan 100db ses almışımdır kulaklığımdan, benim önceliğim oyun içindi z97 pro gamer ses kartı fazlası ile yetti

ama dedim anakartın ses kartı mevcut anakart ses kartlarından kat kat üstündür, anakartınız ses kartı yetersizse phoebus alın çok memnun olursunuz.(oyun için mükemmel, film ve müzik için yeterli ve güzel bence) tabi bide 300ohm üstü kullaklık alın bu ses kartı için farkı görürsünüz.
  • Arkadaşlar oyun ve müzik için ses kartı önerebilir misiniz? Oyun için stereo kulaklık, müzik için 2+1 kullanıcam. Konusu değil ama sound blaster serisi, xonar serisine göre nasıl? Max. bütçem 250 ikinci el sıfır farketmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Hocam konunun ilk sayfalarına göz atmamışsınız sanırım. Bu konuya girenlerin tamamına yakını asus kartların creative kartlardan daha memnun ettiğini söylemekte. Tavsiyem sağlam 2. el bir d2 veya d2x bulmanızdır. Anakartınızda pci yuvası yoksa d2x almalısınız. 2. el bölümüne bakarsanız orada satan 2 kişi olacaktı. 250 liraya alırsınız diye tahmin ediyorum. Belki o fiyatlara phoebus da bulabilirsiniz. Daha yeni model olmasına rağmen phoebus solo beni hiç tatmin etmedi.
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    İlk sayfayı okudum hocam d2x ve sbz karşılaştırmalarına da baktım. Yurtdışı forumlarda sbz önerilmiş hep ses kalitesi ve driver konusunda daha iyi olduğu için. Oyunlarda da daha iyiymiş sanırım. Asus essence stx ii ve creative sb zxr güzel deniyor ama oyun için aynı işi yapan daha ucuza kartlar var. Müzik tarafında bu kartlar şuan internal dac olarak rakipsiz ama o kadar verene kadar çok external dac alınır amaç sadece müzikse. External dacların oyun için fazla doğal ses karakteri var. Yani ya sb z yada strix serisi bakıyorum daha yeni oldukları için.

• quote:

Orijinalden alıntı: VETERINARY

İlk sayfayı okudum hocam d2x ve sbz karşılaştırmalarına da baktım. Yurtdışı forumlarda sbz önerilmiş hep ses kalitesi ve driver konusunda daha iyi olduğu için. Oyunlarda da daha iyiymiş sanırım. Asus essence stx ii ve creative sb zxr güzel deniyor ama oyun için aynı işi yapan daha ucuza kartlar var. Müzik tarafında bu kartlar şuan internal dac olarak rakipsiz ama o kadar verene kadar çok external dac alınır amaç sadece müzikse. External dacların oyun için fazla doğal ses karakteri var. Yani ya sb z yada strix serisi bakıyorum daha yeni oldukları için.

:) kıyasladığınız ses kartlarının arasında 5 sene var en az. d2 çıkalı 7 sene oldu sbz dediğiniz kart 2 senelik kart. Forumlarda creative sürücüleri için güzel bir şeyler yazılıyorsa eğer şu an bu Asus ses kartlarının başarısıyla creative hegemonyasına son vermesi sayesindedir. Kamyonla creative ses kartı çöpe attı bu forumda insanlar sürücü sorunundan dolayı. Sürücü dediğinde bilgisayar bileşeninde en kötü geçmişe sahip markadır Creative. Kaldı ki 6 sene önce çıkan hdav ses kartıma siz creative e sürücü yükleyemeden ben yüklemiş oluyorum şüpheniz olmasın. Bu başlığın duayenlerinden Burbarian aslında konuyu güzelce özetlemiş. Müzik öncelikli, oyun bende ikinci plandadır, hal böyle ise sizde de burbarianın da dediği gibi d2x, stx serisinden birisini buna göre alabilirsiniz. Bu arada creative in yeni nesil ses kartları eskiye oranla çok daha iyi ama müzik konusunda Asusu yakalayamıyorlar haala bu çok net. Ben creative alacağıma amacım müzik ve dengeli oyun ise 7 sene sonrasında bile d2x i tek geçerim, müzik ise stx her şekilde maymun eder alayını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 15 Nisan 2017; 22:32:35 >

• Technics kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkür ederim. Şuana kadar birçok Asus ürünü kullandım/kullanıyorum en ufak bi sıkıntım olmadı gerek donanım gerekse yazılım. Bu arada Creative'in driver sorunu yüzünden yeşil pcbli bi ses kartını bende çöpe atmıştım :) Peki strix serisi nasıl kullandınız mı hiç? Strix soar'da ESS SABRE9006A dac kullanılıyormuş. Kullanılan kapasitörler de kaliteli ve kağıt üzerindeki değerleri güzel. 2. El de d2x ile aynı fiyatta.

Edit: Bu arada strix soar dolby desteklemiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 16 Nisan 2017; 2:24:12 >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, Strix oyun ve kulaklık kullanımı için güzel bir seçim ancak dolby ve dts lisansına sahip olmadığı için d2xin veya stxin rakibi değil. Aynen kağıt üzerinde ki değerleri güçlü görünen bir kart, ancak stx ve d2x performansı onun önünde her halukarda.
  • Arkadaslar bir sey sorucam yardimci olursaniz cok sevinirim sorum sacma olabiir ama aklima takildi ya yeni bir kulaklik aldimda ben gelmesini bekliyorum suanda ses karti olarakta xonar phoebus solo mevcut aldigim ses karti usb ile calismakta yani 3.5 mm jack ile calismamakta haliyle kulakligi usb portlarina bagliyacagim fakat sesi yine ses kartindan alir degilmi birde sizce ses kalitesinde dusme yasarmiyim

• Kulaklığınızın üzerinde kendi ses kartı var; USB kulaklıklar bu şekilde çalışır.

Eğer ses kartınızı kullanmak istiyorsanız, kulaklığınızı ses kartının üzerindeki çıkışlara bağlamanız gerekiyor.
  • Bu kotu oldu o zman ya alirken arstirdimda genede dusunnememsitim ses kartindan alir mantigen demistimde neyse kulakligin yaninda telefinlarla calsisin diye 3.5 mm combo jack geliyor olmadi inunla bir deneyip ses kartina baglayip denerim birde usb den baglayip deneyim bakalim ses kalitesi farki nasil omucak cevabiniz icin tesekkurler

• siyau kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Bir mesajınızda Beyerdynamic DT 990 kullandığınızı görmüştüm. Ben de şimdi sipariş verdim 250 ohm olanından. Anakartım Asus Z97 Pro Gamer, anakart bilgilerinde 300 ohm'a kadar destekleyeceği yazıyor.

Benim yegâne amacım oyun, oyunlardan da sadece Rainbow Six: Siege isimli bir FPS oyunu. Şu an Sennheiser Game Zero kullanmaktayım, aslında ziyadesiyle memnunum ancak Beyerdynamic'in de söz konusu modelini denemek istedim.

Sizce D2 işimi görür mü?
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla D2 ses kartının üzerinde, 250 Ohm'luk bir kulaklığı besleyebilecek bir kulaklık anfisi yok. Ses kartı bu kulaklık için yetersiz kalabilir.

Anakartızın özellikleriniyse bilmiyorum ama ben her zaman tümleşik ses çözümlerine mesafeli durmuşumdur. Ne yaparsanız yapın, üreticilerin iddiası tam aksi yönde olsa da, anakart üzerindeki enterferansı yalıtamıyorsunuz. Bu şekilde kullanılamaz mı? Tabii ki kullanılır ve günü kurtarır, ama kulaklığın gerçek potansiyelini görememiş olursunuz.
    Bu kulaklığı düzgün besleyebilmek için de 200-300 dolarlık bir DAC/AMP almak gerek deniliyor. Güzel kombolar varmış forumlardan okuduğum kadarıyla fakat hiç sıcak bakamadım, kulaklığın 2 katı fiyat vermek içimden gelmiyor.

En fazla 200-300 liralık bir şey bakıyorum. İşim iş
  • 2. elde denk getirebilirseniz uygun fiyata X-Fi Titanium HD alabilirsiniz. Bir süre aynı kulaklığı TiHD ile kullandım, çok da memnun kalmıştım.
    Bakayım, teşekkür ederim üstad.
  • Arkadaşlar Asus Essence STX-II ile kullanmak için 7.1 analog kulaklık almayı düşünüyorum ama ses kartımın "Daughter Card" isimli ek kartı yok. Bu kart analog olarak 7.1 kanal ses çıkışı sağlıyor. Geçen yıl 2. el aldığımda satan arkadaş ek kartı da vermek istemişti ama gerek yok demiştim. Şimdi de bulamıyorum. Elinde olup da satmak isteyen olursa arıyorum. Ya da stx2 almayı düşünen ama ek karta ihtiyaç duymayan birisi varsa takım halinde alıp ek kartı bana satabilir. Ya da, evinde 7.1 destekli ses sistemi vardır, ek kart olmadan asıl kartla dijital çıkıştan amfisine 7.1 zaten verebiliyordur. Analog çıkışa ihtiyacı yoktur. Özel mesajla ulaşırsanız sevinirim. Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.