Şimdi Ara

Asus Xonar D2 & Asus Xonar D2-X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nelson

Audigy value kullanmadım, o yüzden ne desem boş, ama audigy 2 zs kullandım çok uzun süre. işletim sistemi xp ise, audigy 2'den asus xonar'a geçişte bariz bir fark olmaz. Onu söyleyebilirim.

Ama söz konusu vista olduğunda realtek onboard ses kartı bile audigy 2 zs'den daha iyi ses veriyordu vista'da. Creative audigy serisi için vista driverlarını güncellemiyor artık.

Xonar'da mp3 dinliyorsunuz diyelim, audio channel'ı 2'ye alacaksınız ornekleme hızını 44khz'ye, sonra 5.1 film izlemeye karar verdiniz, audio channelı kontrol panelden değiştirip 6 yapacaksınız, örnekleme hızını 48 yapacaksınız, her farklı kaydedilmiş kaynak için kontrol panele ayar yapmaya gideceksiniz. Her pc kullanıcısı bunlarla uğraşmaz dinlediği kaynağın örnekleme hızına bakmayı bilmeyen bir sürü insan var. O yüzden xonar tercihinde bunlar gözönünde bulundurulmalı. Creative kartların kullanımı daha kolay.

ben mx5021 alcağım galiba asus xonar mı alayım yoksa gamer mı alayım sistemin xp benim için müzik çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awareturkey -- 6 Ocak 2008; 14:26:32 >

• xonar ın fiyatı gamer ın iki katı amazonda ama burda 150 ye 200 ytl gibi bi fiyat var.Xonar tr ye ucuz fiyatta n girmiş anlaşılan almak lazım mı bu durumda ne dersiniz
  • quote:

ben mx5021 alcağım galiba asus xonar mı alayım yoksa gamer mı alayım sistemin xp benim için müzik çok önemli

Hoparlörlerin ne olacağı önemli, gamer çok üst düzey olmayan hoparlörlerde asus xonar'a göre daha iyi ses verir. Bir incelemede hoparlörleriniz xonar'dan daha ucuzsa xonar almayın hayal kırıklığına uğrarsınız yazıyordu. Xonar'ın amacı sesi nasıl olduğundan daha iyi verebilirim değil, nasıl en olduğu gibi verebilirim, o sebeple çok iyi hoparlörlerin varsa xonar al bence. Creative kartlarda düşük kalite hoparlörlerde ve düşük kalite mp3lerde kaliteyi arttırmak için özellikler mevcut ama xonar'da bunlar yok. Bir 24 bit crystillizer yok mesela mp3 kalitesini arttıran, o yüzden dinleyeceğin kaynağın zaten kristal gibi olması lazım :) Ona göre karar ver.

Bazı arkadaşlar hala x-fi ses işlemcisinde daha çok transistör olmasının ses kalitesini daha iyi yapacağını düşünüyor. Eğer bir ses kartını iyi yapan tek şey ses chipi ve transistör sayısına bağlı işlem gücü ise evet x-fi bu alanda daha iyi. Ama bunun tek artısı oyunlardaki eax efektlerinde pc'den yükü almasıdır. Müzik dinlerken ses kartının trilyonlarca transistörünü kullanmazsınız. Ses kalitesinde devreye diğer kriterler girer, kullanılan kapasitörlerin kalitesi, DAC'ların kalitesi ve markası, opamp'lar, örneğin xonar Burr Brown PCM1796 marka DAC kullanırken x-fi elite pro Cirrus Logic CS4398 DAC kullanıyor ki Burr Brown profosyonel hi-fi sistemlerde kullanılan çok daha üstün bir DAC. Creative'in en iyi parçaları kullandiği elite pro'dakilerden bile daha üstün parçalar kullanilmiş xonar'da. Hepsi profosyonel chipler. Bunun sebebi iki kartın farklı kitleye hitap etmesi, x-fi güçlü ses işlemcisiyle efektler yaratıp işlerken, xonar profosyonel kalitede hi-fi parçalar kullanıp ses gerçekliği (high fidelity) alanına yoğunlaşmış. Bu nedenle de zaten SNR oranı x-fi elite pro'dan bile daha yüksek. Cmedia oxygen işlemcisi x-fi'den daha iyi bir işlemci değil deniyor, doğrudur, Asus cmedia'nın en üst düzey chipini alıp kendi tasarımı kartında kullanmış, chip herşey değil, auzentech'te x-fiden chipi alıp kendisi creative'in kullandiği kalitesiz parçalar yerine daha iyi parçalar koyarak creative x-fi kartları geçiyor. Bu da aynı mantık.

Bu xonar'ımız.
     Asus Xonar D2 & Asus Xonar D2-X

Bu da x-fi elite pro.

Kullanılan parçaların ayrıntılı karşilaştirması:

http://sg.vr-zone.com/articles/A_first_look_at_the_Asus_Xonar_D2_Soundcard/5082-5.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 6 Ocak 2008; 15:10:59 >

• Bir tek elite x-fi olmadığını unutmayalım dac değerlendirmelerine girdiysek o zaman Auzen x-fi çip olan x-fi olduğu için değerlendirmeye aldım en üstün x-fi elit sanılmasın.Elit almaya gerek yok gb Auzen X-fi var iken

National LM4562NA High Performance Audio OPAMP

TI OPA2134 SoundPlus™ High Performance Audio OPAMP

AKM AK4396VF DAC
    The AK4396 is a high performance stereo DAC for 24bit 120dB stereo, 96kHz sampling rate, DSD Input, ultra-low out-of-band noise, 180mW, digital attenuator manufactured by Asahi Kasei Micro systems.

AKM AK5394AVS ADC
    The AK5394A is a 24bit, 96kHz sampling 2ch A/D Converter for professional digital audio systems. The modulator uses the new advanced MULTI-BIT architecture and achieves 123dB dynamic range and wide bandwidth with superior DISTORTION characteristics.

SOLID Condenser for maximum durability & stability

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 6 Ocak 2008; 15:27:17 >

• Arkadaş x-fi mi alayım xonar mı dediği için ikisini karşılaştıran bilgiler verdim speedy35, en iyi ses kartı hangisidir tartışması yapmiyorum arkadaşa yardımcı olabilecek bilgiler verdim sadece seçiminde. :) Auzentech x-fi ülkemizde yok maalesef. Ancak zaten mesajımı iyi okursan zaten Auzentech'in x-fi chipini kullanarak creative x-fi ses kartlarından daha iyi bir ses kartı ürettiğini söyledim. Auzentech x-fi ülkemizde olmadiği için ses kartı alırken ben onu araştırmadım o yüzden birşey diyemem, ülkemizde olsaydı araştırırdım ve belki de onu alırdım araştırmalarım sonucunda. Ben sadece creative x-fi ile xonar'ı araştırıp xonar'da karar kıldım. Ama her seferinde söylüyorum, hangisinin daha iyi olduğu tamamen kullanıcı kitlesine göre değişir. Genel anlamda x-filer xonar'dan daha iyidir diyebiliriz hatta, Türkiye'de çoğu kişi 200$ altı ses sitemleri kullanıp (ben dahil) pc'sindeki 128 kbs mp3leri dinliyor. Bu durumda creative'in sunduğu ses geliştirmeleri çok önemli. Adamın mp3'ü 128 kbs ise napsın solid capacitorleri, napsın profosyonel dac'ları.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 6 Ocak 2008; 15:35:42 >

• quote:

quote:

Creative kartlarda düşük kalite hoparlörlerde ve düşük kalite mp3lerde kaliteyi arttırmak için özellikler mevcut ama xonar'da bunlar yok. Bir 24 bit crystillizer yok mesela mp3 kalitesini arttıran, o yüzden dinleyeceğin kaynağın zaten kristal gibi olması lazım :) Ona göre karar ver.

http://sg.vr-zone.com/articles/A_first_look_at_the_Asus_Xonar_D2_Soundcard/5082-5.html

Tşkler nelson güzel açıklamalardı... ama şunu da söylemek lazım mp3 ten başka elimizde adam gibi kateliteli kayıtr yok bu durumda creative kartları almak daha mantıklı gibi geliyo.. hatta olsa auzeni almak daha da mantıklı ... dediğine göre asus olanı olduğu gibi vermek amacıyla tasarlandığı için sürekli mp3 dinlyenlere pek iyi çözüm gibi değil .. yanılıyomuyum ??

özellikle müzik dinlyenler ,mp3 dinleyenler için senin de dediğin gibi nelson , üzerinde kaliteli çipler kullanılmış ses kartları lazım ama olanı daha da kaliteli verme amaçlı olan... ama şunu da unutmamak lazım ki eğer bi megaworks , G500 ,Z5500 , altec lansing mx 5021 vs. giib aletler varsa mp3 teki sesi en kaliteli şekilde almak için Asus alınabilir (X-fi yerine) .. çünkü ses sistemi de ortalamanın üstünde olduğu için Asus ses kartı da kendini gösterebilir.. ama bunlardan daha düşük sistemlerin Creative kartlarda kalması lazım ... yanlışmıyım nelson ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 6 Ocak 2008; 15:38:25 >

• Darkchild, evet bunu anlatmaya çalıştım.

Asus xonar'ın daha farklı bir alana hitap ettiği kullandığı her çözümde gözüküyor. X-fi cmss3d gibi sesi nispeten iyileştirme ve değiştirme özelliği olan bir teknoloji kullanırken, asus'un surround çözümü Dolby Pro Logic IIx, ki dolby'nin özelliği sesi hiç değiştirmemesidir, dolby sadece matrix çözümüdür doğru kanallara ses iletme görevi yapar, aynı şekilde 24 bit crystillizer gibi iyileştirme teknolojileride mevcut değildir. Dolayısıyla bence bu iki kart iki rakip kart değildir. Her kullanıcıya göre hangisinin iyi olduğu değişir. Orta seviye bir hopörlör aldığınızda hoparlörlerin kendini gösterbilmesi için ses kartı arayışına girerseiniz (x-fi) ama asus xonar aldığınızda ses kartının kendini gösterebileceği bir hoparlör arayışına giriyorsunuz :) Ben t7900 ile de eski audigy 2 zs kartıma göre daha memnun olsamda, karttan tam performans alabilmek için bi gigaworks 7.1 için para biriktirmeye başladım.. :)

• quote:

Arkadaş x-fi mi alayım xonar mı dediği için ikisini karşılaştıran bilgiler verdim speedy35, en iyi ses kartı hangisidir tartışması yapmiyorum arkadaşa yardımcı olabilecek bilgiler verdim sadece seçiminde. :) Auzentech x-fi ülkemizde yok maalesef. Ancak zaten mesajımı iyi okursan zaten Auzentech'in x-fi chipini kullanarak creative x-fi ses kartlarından daha iyi bir ses kartı ürettiğini söyledim. Auzentech x-fi ülkemizde olmadiği için ses kartı alırken ben onu araştırmadım o yüzden birşey diyemem, ülkemizde olsaydı araştırırdım ve belki de onu alırdım araştırmalarım sonucunda. Ben sadece creative x-fi ile xonar'ı araştırıp xonar'da karar kıldım. Ama her seferinde söylüyorum, hangisinin daha iyi olduğu tamamen kullanıcı kitlesine göre değişir. Genel anlamda x-filer xonar'dan daha iyidir diyebiliriz hatta, Türkiye'de çoğu kişi 200$ altı ses sitemleri kullanıp (ben dahil) pc'sindeki 128 kbs mp3leri dinliyor. Bu durumda creative'in sunduğu ses geliştirmeleri çok önemli. Adamın mp3'ü 128 kbs ise napsın solid capacitorleri, napsın profosyonel dac'ları.. :)

Dostum elimde güzel sistemin pro ekipmanların olmasa bile eğer bu işten zevk alıyorsan 320 kbps yaparsın mp3ünü yine dinlersin 128 de takılmaya gerek yok o yüzden banada darkchilda da katılıyorum bu arada solid kapositör sahibi olan bi kartı almak daha makul arşivde çoğu müzik 256-320 kbps arası zaten 128 leri indirmem dahi 128 kbps olan mp3ü o zaman onboard dinleyelim gitsin ses kartıyla ses derinleştirmek çevresl ses elde etmek istiyorsam solid capasitör var iken normal olanı tercih etmem ve de fiyat oalrak birbirlerine yakın olduklarını düşünürsek.Asusuda düşünmüyorum değil güzel ötesi bir kart ama Auzen ilk tercihim olur.İzlenimleri senden alalım Asus için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 6 Ocak 2008; 15:58:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: speedy35
    Dostum elimde güzel sistemin pro ekipmanların olmasa bile eğer bu işten zevk alıyorsan 320 kbps yaparsın mp3ünü yine dinlersin 128 de takılmaya gerek yok o yüzden banada darkchilda da katılıyorum bu arada solid kapositör sahibi olan bi kartı almak daha makul arşivde çoğu müzik 256-320 kbps arası zaten 128 leri indirmem dahi 128 kbps olan mp3ü o zaman onboard dinleyelim gitsin ses kartıyla ses derinleştirmek çevresl ses elde etmek istiyorsam solid capasitör var iken normal olanı tercih etmem ve de fiyat oalrak birbirlerine yakın olduklarını düşünürsek.Asusuda düşünmüyorum değil güzel ötesi bir kart ama Auzen ilk tercihim olur.İzlenimleri senden alalım Asus için

E bende öyle yaptim ve xonar aldım zaten.. Burada solid kapasitörü olan kart xonar oluyor x-fi elite pro değil. Demek istediğim o değil, konuları hep tek bir parçaya indirgiyorsun ya solid kapasitör ya işlemci oluyor kriterin, ben adamın mp3 128kps ise solid kapasitör geri planda kalır, creative'in 24 bit crystillizer'ı daha önem kazanır diyorum x-fi solid kapasitörsüz olmasına rağmen. 128kbs'de solid kapasitör olsa kaç yazar diyorum. 128kps dinlesin herkes demiyorum ki, genel ev kullanıcı kitlesi için konuşuyorum kendim için değili kpsnin ne olduğunu bile bilmeyen insan dolu.

Örneğin asus xonar'daki LM4562 modelli oamp creative'deki JRC2114 marka oampa göre noise reduction (gürültü azaltma) konusunda çok daha başarılı bir oamp. Ama şimdi adam 128kps dinliyorsa bu mp3'ün kendisinde noise var, bu oamp noise'u azaltmaz, 128kps mp3'ü daha kaliteli hale getirmez, ama creative'deki 24 bit crystillizer bunu yapar.

Bu arada ben hala asus ve creative'den bahsediyorum burada, auzentech'ten bahsetmiyorum çünkü ne araştırdım ne de kullandım ve Türkiye'de satılmadığı için de kimseye pek faydası olmaz bu tartışmanın. Xonar auzentech'ten daha iyidir falan demiyorum yanlış anlaşılmasın yani.

• Ya bu Asus ne dengesiz bi kart ya .. bazı alanlarda çok iyi iken bazı alanlarda vazgeçiriyo kendinden... değilse alıcam valla acımadan paraya... ama en azından dinlediğin ortama göre ayar çekme muhabbeti olmasaydı keşke... şuan düşününce çok zahmetli gibi geliyo nedense ama belki öyle değildir.... nelson senden ayrı bi konuda Asus xonar incelemesi bekliyorum ben.... çipinden ses kalitesinde yazılımlardan ayarlarına kadar...
  • Dostum neyse bende Auzen asus demedim zaten Auzende x-fi çip kullandığı için dedim aynı paraya neredyse Auzen tercihim olur ew için fazla gb gözüksede parasal olarak aynı olan değerde en yükseğini tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 6 Ocak 2008; 16:34:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Ya bu Asus ne dengesiz bi kart ya .. bazı alanlarda çok iyi iken bazı alanlarda vazgeçiriyo kendinden... değilse alıcam valla acımadan paraya... ama en azından dinlediğin ortama göre ayar çekme muhabbeti olmasaydı keşke... şuan düşününce çok zahmetli gibi geliyo nedense ama belki öyle değildir.... nelson senden ayrı bi konuda Asus xonar incelemesi bekliyorum ben.... çipinden ses kalitesinde yazılımlardan ayarlarına kadar...

Hiç ayrıntılı araştırmadım ama görünüşe göre auzentech x-fi'nin sesi iyileştirme özellikleri ile asus'un high fidelity özelliklerini bi araya getirmiş gibi gözüküyor. Creative'in x-fi'lerdeki nispeten kalitesiz bileşenleri xonar'daki gibi daha profosyonel bileşenlerle değiştirerek daha iyi bir kart ortaya çıkarmışlar. Tabi xonar'daki bileşenlermi daha kaliteli yoksa auzentech'tekiler mi onu bilemiyorum araştırmadığım için.

Ses kartı incelemesi nasıl yapılır bilmiyorum çok subjektif bi olay ses, yani kaliteyi nasıl tarif edebilirim ki :) Kağıt üstündeki RMMA testleri mevcut, SNR değerleri mevcut, x-fi'yi çok alanda geçiyor kağıt üstünde. Geçen gün bir arkadaşım geldi, en son bende audigy 2 zs varken gelmişti ve sesteki farkı hemen anladı. Çok harika olmuş ses falan dedi şimdi o da alacakmış taktı kafaya sesi duyduktan sonra :) 96khz 5.1 DTS kayıtlar indiriyorum inanılmaz bir keyif. Filmlerde zaten muhteşem. Creative'e göre ses çok doğal geliyor bana.

Başka bir xonar başliğinda kontrol panelle ilgili birkaç resim vs vermiştim:http://resim.donanimhaber.com/m_16504377/mpage_3/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 6 Ocak 2008; 16:41:19 >

• quote:

quote:

Hoparlörlerin ne olacağı önemli, gamer çok üst düzey olmayan hoparlörlerde asus xonar'a göre daha iyi ses verir. Bir incelemede hoparlörleriniz xonar'dan daha ucuzsa xonar almayın hayal kırıklığına uğrarsınız yazıyordu. Xonar'ın amacı sesi nasıl olduğundan daha iyi verebilirim değil, nasıl en olduğu gibi verebilirim, o sebeple çok iyi hoparlörlerin varsa xonar al bence. Creative kartlarda düşük kalite hoparlörlerde ve düşük kalite mp3lerde kaliteyi arttırmak için özellikler mevcut ama xonar'da bunlar yok. Bir 24 bit crystillizer yok mesela mp3 kalitesini arttıran, o yüzden dinleyeceğin kaynağın zaten kristal gibi olması lazım :) Ona göre karar ver.

Bazı arkadaşlar hala x-fi ses işlemcisinde daha çok transistör olmasının ses kalitesini daha iyi yapacağını düşünüyor. Eğer bir ses kartını iyi yapan tek şey ses chipi ve transistör sayısına bağlı işlem gücü ise evet x-fi bu alanda daha iyi. Ama bunun tek artısı oyunlardaki eax efektlerinde pc'den yükü almasıdır. Müzik dinlerken ses kartının trilyonlarca transistörünü kullanmazsınız. Ses kalitesinde devreye diğer kriterler girer, kullanılan kapasitörlerin kalitesi, DAC'ların kalitesi ve markası, opamp'lar, örneğin xonar Burr Brown PCM1796 marka DAC kullanırken x-fi elite pro Cirrus Logic CS4398 DAC kullanıyor ki Burr Brown profosyonel hi-fi sistemlerde kullanılan çok daha üstün bir DAC. Creative'in en iyi parçaları kullandiği elite pro'dakilerden bile daha üstün parçalar kullanilmiş xonar'da. Hepsi profosyonel chipler. Bunun sebebi iki kartın farklı kitleye hitap etmesi, x-fi güçlü ses işlemcisiyle efektler yaratıp işlerken, xonar profosyonel kalitede hi-fi parçalar kullanıp ses gerçekliği (high fidelity) alanına yoğunlaşmış. Bu nedenle de zaten SNR oranı x-fi elite pro'dan bile daha yüksek. Cmedia oxygen işlemcisi x-fi'den daha iyi bir işlemci değil deniyor, doğrudur, Asus cmedia'nın en üst düzey chipini alıp kendi tasarımı kartında kullanmış, chip herşey değil, auzentech'te x-fiden chipi alıp kendisi creative'in kullandiği kalitesiz parçalar yerine daha iyi parçalar koyarak creative x-fi kartları geçiyor. Bu da aynı mantık.

Bu xonar'ımız.

Bu da x-fi elite pro.

Kullanılan parçaların ayrıntılı karşilaştirması:

altec lansing mx5021 i biliyorsundur bilmiyorsan da müzik performansı logilere ve creativelere göre daha iyidir.yani hi end mi diyolrar bilmiyorum zaten ben iyi kdolanmış mp3 ler dinliyorum hatta bi kaç tane de audio cd var bu sebeple xonar almam daha mantıklı olur değil mi yani sistem yeterince iyi xonar hakkını verir değil mi?

• tşkler nelson.. diğer Asus xonar inceleme konusunda çok iyi değerlendirmelerde bulundun... ileriye yönelik düşünmüyoruz pek... şimdi bişi sorucam.. ben asus değil de X-fi yada Auzentech alırsam Vistada bu iki ses kartını tam anlamıyla kullanmicağımı sölüyosun .. ?? (gerçi ben oyun oynamıyorum ama) .. bu arada kutunun kartın resmini yazılımların SS sini alıp yorumlar yapıp bildiklerini yazıp bi inceleme yapabilirsin.. obj. tarafı da var bu işin subjetik tarafı da... sorun değil

quote:

.....vista'da hardware directsound kalktığından dolayı

eğer senin T7900 de Audigy 2 zs den Asus xonar a geçildiğinde bariz ses kalitesi farkı varsa...

benim megaworksde de bu durum yada buna benzer bi upgrade olursa hayli hayli farkedilir diye düşünüyorum... yani Asus yada Auzentehe geçersem..

*nelson bu arada ses sistemini upgrade etmen lazım daha doğrusu değiştirmen... şuan ki aldığın sesten eminimki memnunsundur yine ama daha iyi bi sistem aldığında aradaki farkı daha iyi görürsün... ne demek istediğimi... ben de 4 yıl önce creative 5200 almıştım zoltrix pro 6 ses katı ile kullanıyodum ve bundan daha iyi ses nasıl olur ya olamaz diyodum klasik söylem... sonra aynı ses kartı varken megaworkse daha sonra da audigy 2 zs ye geçtim... daha iyi sesin nasıl olacağını şimdi gördüm.. şuan daha da iyiyin peşindeyim..

• Az önce diğer xonar başliğinda da yazdım, xp'de direct sound'dan dolayı ve pc işlemcileri şimdiki kadar güçlü olmadiğindan dolayı creative ses kartı üstündeki işlemciye ağırlık veriyordu. X-fi'lerde işlem gücü çok yüksek bir işlemci var, bu işlemci oyunlarda eax'a hizmet ediyor, cpu'dan yükü alıyor vs. Vista'da direct sound kalktı, hardware dsp'ler falan da kullanılmıyor creative'de vistada software tabanlı çalışıyor. Openal vs ile hardware'de kullanabiliyor elbette ancak eax'ın yarattığı fark kalmıyor vista'da. Dolayısıyla vista'ya geçilecekse o güçlü işlemcinin xp'deki kadar bir anlamı kalmıyor. Quad core işlemcilerin yaygınlaşmasıyla ilerde hardware hızlandırıcı ses kartlarının tamamen kalkacağını söyleyenler bile var. Güçlü işlemcili ses kartları yerine SNR oranı yüksek, hi-fi profosyonel parçalar kullanan ses kartlarına ağırlık verilecek gibi gözüküyor. O yüzden ben parayı ses kartı işlemcisinin gücüne değil de yüksek kaliteli parçalara yatirmayi tercih ederim.

Xp'deki augidy zs kalitesiyle asus xonar kalitesi çok bariz bir fark değil ses olarak bence, evet xonar daha iyi, bunu farkediyorsunuz ama, ben onboard'dan audigy 2 zs'ye geçtiğim zaman arada gördüğüm kadar bariz bir fark görmedim. Bu arada creative 5200 bir arkadaşımda var, t7900 ile karşılaştırılmıyacak kadar kötü o sistem ya.. :) Ben audigy 2 zs + t7900 gayet memnundum ama vistada ses onboard realtek'ten bile kötü olduğu için xonar aldım, şimdi de xonar'ın hakkını daha iyi bir sistemle verebileceğimi bildiğim için rahatsızım, daha iyi bir sistem almam gerek :D

awareturkey

Valla ben bu işin uzmanı değilim kimseye sen şunu al bunu al demek istemem, ama iki seçeneğinde artısını eksisini anlattık burada uzuun uzuun, sen karar vereceksin artık onlara dayanarak, ben de bu anlattıklarımı yabancı sitelerden falan okudum, hangi kartı alsam diye çok araştırdım ve kararım xonar oldu. Creative forumlarında vista'ya geçipde saç baş yolan x-fi sahiplerinin tecrübelerini okumanında önemli katkısı oldu tabiki x-fi almamamda. Ama dediğim gibi vistada audigy 2 zs sorun yaratmasaydı hiç ses kartı da almazdım. Audigy 2 zs creative'in yaptiği en iyi şeylerden biridir :)

• hmm biraz teknik konuşmussun pro olmasan da pek anlayamadım ama demek istediklerini anladım yani.Vistada xonar tam perofrmans çalışıyor demek istedin creative ise xp de iyi dedin.ben de alacağım sistemimi xonartla xp de kullanmayı düşünüyorum.Nasıl olsa elbet vistaya geçecez bi gün sonra pişman olmayalım gamer a 150 ytl verdik diye değil mi
  • quote:

Xp'deki augidy zs kalitesiyle asus xonar kalitesi çok bariz bir fark değil ses olarak bence, evet xonar daha iyi, bunu farkediyorsunuz ama, ben onboard'dan audigy 2 zs'ye geçtiğim zaman arada gördüğüm kadar bariz bir fark görmedim. Bu arada creative 5200 bir arkadaşımda var, t7900 ile karşılaştırılmıyacak kadar kötü o sistem ya.. :) Ben audigy 2 zs + t7900 gayet memnundum ama vistada ses onboard realtek'ten bile kötü olduğu için xonar aldım, şimdi de xonar'ın hakkını daha iyi bir sistemle verebileceğimi bildiğim için rahatsızım, daha iyi bir sistem almam gerek :D

Audigy 2 zs creative'in yaptiği en iyi şeylerden biridir :)

:))

valla 5200 ü ben çok çok severek kullandım hatta megaworkse geçerken beğenmediğimden değil daha yüksek ses kalitesi istiyorum diye geçmiştim.. 5200 ü çok seven insan var öyle deme.. ama kimine göre 5200 çok kötü.. bi gerçek var ki logitech in çok satan x-530 serisinden tizleri daha iyi idi.. x-530 sahipleri sölüyodu hatta bunu... forumda çok tartışıldı.. creative tizlerde daha başarılı gibi..

neyse.. ilgini çeker mi bilmem ama Auzentech ide bi araştır derim ama ses kartını almışsın zaten... ayrıca bu kart TR de yok. .. zamanım olsa ve iniglizcem daha da iyi olsa Asus xonar ve Auzentech in bütün incelemelerini okicam yabancı forumlarda inbcelemlerde .. benim ilgi alanım bu ama zamanım yok :))

bu arada Audigy 2zs çok çok kaliteli bi kart... 2. eli şuan 70 e gidiyo ve bu kaliteye 70 ytl ucuz bence :)) arkadaşlar Darkchild yeni ses kartı alsa da biz de ondan audigy 2 zs yi ucuza alsak diye bekliyolar valla... F/P oranı mükemmel bi kart... ve bir çok kişi X-fi Extreme serisinin Audigy 2 zs ile hemen hemen aynı ses kalitesine sahip old.nu düşünüyo ..

• 5200 kesinlikle kötü bana göre, çok yakın bir arkadaşımda var çok dinleme fırsatı buldum, benim t7900 kat kat üstün geliyor bana. t7900'ün ses gücü yetiyor artiyor şikayet bile getirtiyor ama olay watt değil tabiki kısık seste bile bir z5500'ün veya gigworks s750'nin verdiği zevk farklıdır çok daha geniş frekansları verebilir o yüzden ben bir s750 alma planlarındayım şu an.

Sende audigy 2 zs var madem, xp de kullanıyorsun, niye ses kartı bakıyorsun ki? audigy 2 zs süper karttır, ben vistaya geçtikten sonra 85 ytl'ye sattım benimkini hemen :)

İleride vista'ya geçtiğin zamanda zaten full vista uyumlu daha çok kart olmuş olur piyasada, creative'in de vista'da tam performans çalışan kartları çıkar seçeneklerin artar daha sağlıklı karar verirsin.

Azuntech'i bilyordum ama TR'de satılmıyor diye hiç alternatifler arasına alıp araştırmadım. Ya x-fi xtreme gamer alacaktım ya xonar, xonar aldım bende.

TR'de satılmayan donanim ürününü de almam şahsen, getirtmem yani, sonra elimde patlama riski var, bozulsa veya direk bozuk ürün gelse kim uğraşacak? :)

Bu arada şu an ape formatında gipsy kings dinliyorum dolby pro logic IIx aktif, yok böyle bir keyif, sevmezdim halbuki bu adamları ama sırf enstrumanların falan her ayrıntısını çok doğal bir şekilde duyabildiğim için zevkten dinliyorum.. :) Hiç bir creative ses kartında ses bu kadar doğal değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 6 Ocak 2008; 19:33:26 >

• quote:

5200 kesinlikle kötü bana göre, çok yakın bir arkadaşımda var çok dinleme fırsatı buldum, benim t7900 kat kat üstün geliyor bana. t7900'ün ses gücü yetiyor artiyor şikayet bile getirtiyor ama olay watt değil tabiki kısık seste bile bir z5500'ün veya gigworks s750'nin verdiği zevk farklıdır çok daha geniş frekansları verebilir o yüzden ben bir s750 alma planlarındayım şu an.

Sende audigy 2 zs var madem, xp de kullanıyorsun, niye ses kartı bakıyorsun ki? audigy 2 zs süper karttır, ben vistaya geçtikten sonra 85 ytl'ye sattım benimkini hemen :)

İleride vista'ya geçtiğin zamanda zaten full vista uyumlu daha çok kart olmuş olur piyasada, creative'in de vista'da tam performans çalışan kartları çıkar seçeneklerin artar daha sağlıklı karar verirsin.

Azuntech'i bilyordum ama TR'de satılmıyor diye hiç alternatifler arasına alıp araştırmadım. Ya x-fi xtreme gamer alacaktım ya xonar, xonar aldım bende.

TR'de satılmayan donanim ürününü de almam şahsen, getirtmem yani, sonra elimde patlama riski var, bozulsa veya direk bozuk ürün gelse kim uğraşacak? :)

Bu arada şu an ape formatında gipsy kings dinliyorum dolby pro logic IIx aktif, yok böyle bir keyif, sevmezdim halbuki bu adamları ama sırf enstrumanların falan her ayrıntısını çok doğal bir şekilde duyabildiğim için zevkten dinliyorum.. :) Hiç bir creative ses kartında ses bu kadar doğal değil bence.

xonar ı alacağım ama pişman olursam kefil misin şaka bir yana sen bu şekilde konuşuyorsan ilerde kim bilir s750 alınca neler konuşacan

• 5200 hakkındaki yorumlarına katılmıyorum.. :)) ama sendeki T7900 daha iyi bi sistem tabi ona alışınca sevmemen normal...

Audigy 2 zs var ama benim gözüm Auzentech de... ki Audigy 2 zs den bariz daha iyi olacağını düşünüyorum.. gerçi incelemeler ve yorumlar da böyle olacağı şeklinde zaten.. getirtmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.. ses kartı kolay kolay bozulmaz... kötü bi durum oalcağını zannetmiyorum... 7 ay sonra PC upgare ile beraber vistaya geçmeyi düşünüyorum ... bu yüzden de getirtebildiğim an getirticem elime fırsat geçince...

...bu arada DTS yada Dolby pro logic kayıtlı şarkıları yada abümleri nerden buluyosunuz ??
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.