Şimdi Ara

Asus Xonar D2 & Asus Xonar D2-X (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • awareturkey aman diyim, yok kefil falan değilim :)

Darkchild ben emule'dan indiriyorum, dts audio 5.1 yazıyorum ne çıkarsa indiriyorum :) dün hattımı 2048e çıkarttım zaten turksat indiriminden sonra, şu anda iniyor dts albümler.

awareturkey aklına girmek gibi olmasın alacağın altec lansing çok iyi sistem ama 5.1 kaydedilmiş bir dts müziği de 5.1 sistemle dinlemek gibisi yok yani onu söyliyim sana :) Farklı enstrümanları farklı kanallara atıyorlar uyduları da doğru yerleştirdiysen tam ortadaysan muteşem bir tecrübe oluyor :))
  • olsun o da olmasın bu kadar para döküyoruz:).ya bende abuk hoparlorler var masaüstü ve film izlerken ayrıntıları duymak için kendimi sıkıyorum bazen yoruluyorum o derece yani
  • Çok fazla xonar başlığı oldu 3 tane farklı yere yazmak yerine bir başlıktan gitse daha iyi olacak, en çok bu başlıkta bilgi var buradan devam edelim diyorum.

Creative xtreme gamer ile karşılaştırma buldum bi tane, genelde ülkemizde yeni ses kartı alacak olanlar xtreme gamer ile xonar arasında kalacakları için faydalı olabilir..

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/09/03/asus_xonar_d2/7

veee auzentech x-fi ile xonar karşılaştırması da buldum, oyunlar haricinde ses kalitesinin auzentech'den daha iyi olduğunu söylüyorlar muziklerde filmlerde vs.

http://www.driverheaven.net/reviews/preludeandxonarsoundcards/index.php

X-fi ile xonar karşılaştırması, 8 farklı kişiye ses kalitesini puanlaması sölyenerek yapilmiş subjektif bir test var sayfanın altında, xonar her alanda önde, Aynı sayfada asus'tan gelen resmi bir açıklamaya da yer vermişler, xonar cmedia 8788 chipi baz alınarak yapılmış ancak aynı chip değilmiş, 8788'in daha geliştirilmiş bir versiyonuymuş.

http://www.planetx64.com/index.php?option=com_content&task=view&id=941&Itemid=1&limit=1&limitstart=3

quote:

quote:

Conclusion:
    I have to say that prior to receiving the Xonar D2 I was a creative fan, after using and listening to the Asus Xonar D2 I am a convert. The sound from the Xonar was much more full bodied than the X-Fi and I was able to get surround sound in games with the Dolby Live processing. The internal Digital Decoder was astounding and even outperformed the direct digital out through SPDiF in many cases. The configuration utility was also well put together. The installer worked with Vista x86 and x64 without any hic-ups. There were also none of the performance issues from PCI polling that you sometimes see from the X-Fi.
    For a first jump into the world of discrete audio Asus has a hit. If you are looking for a discrete sound card with a ton of input/output options, great sound and ease of use the Xonar is the card you should look at.

Driverheaven'daki incelemeyi başarılı buldum, daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi, orada da aynı şeyi söylemişler, standart 5.1 pc speakerinda yapılan dinlemelerde azuentech ile xonar arasında bariz bir fark görememişler ancak kartlar profosyonel bir hi-fi home theater sistemine bağlandığında xonar çok daha iyi sonuç vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 7 Ocak 2008; 8:40:15 >

• quote:

veee auzentech x-fi ile xonar karşılaştırması da buldum, oyunlar haricinde ses kalitesinin auzentech'den daha iyi olduğunu söylüyorlar muziklerde filmlerde vs.

http://www.driverheaven.net/reviews/preludeandxonarsoundcards/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Ocak 2008; 13:28:11 >

• Merhaba millet ilginç bişey varki.. nelson senin verdiğin 2. sitede adamlar test etmişler film ve müzikte... Asus xonar ın bu alanlarda Auzenteci az bi farkla geçtiğini görüyoruz.. bariz bi üstünlük kuramıyo anladığım kadarıyla ama seslerin basların daha doğal olduğu yazıyodu asus için... sonuç olarak şaşırmadım değil ... Asusu tebrik ediyorum cidden ses kalitesi biraz olsun bile daha iyiyse.. çünkü en iyi çipler şuanda Auzentechde mevcut nerdeyse.. demekki burdan çıkarılabilecek sonuç .. basların güzelliğini seslerin doğallığını her zaman çipler belirleyemiyo ..tabiki kaliteli çipler lazım ama direk etki eden şeyler değil sanırım ??

ama bu durum da insanın aklını karıştırmıyo değil.. burada Asus, Ext. Gamer ile berabere kalmış nerdeyse.. hatta Gamer öne geçmiş bile diyebiliriz..

Asus Xonar D2 & Asus Xonar D2-X

Bu grafikte ise berabereler... tabi kriterlerin ses kalitesini etkileyip etkilemediği ..hengisinin ne işe yaradığını da bilmek lazım... ama o kadar ayrıntı bilgimiz yok ..

Asus Xonar D2 & Asus Xonar D2-X

Direk böyle orantılayıp yorumlamak belki yanlış ama bu testlerde gamera karşı bariz bi baskınlık kuramayan Asus ... nasıl oluyo diğer testde müzik ve film de Auzentechin önüne geçiyo .. sanırım yukarda dediğim gibi .. ses kalitesi için daha iyi çipler herşey değil galiba...

• İlk resimdeki test 16-bit / 48KHz testi, burada ikiside very good almış ortalama, ikinci test ise 24-bit / 96KHz de yapılan bir test, burada xonar excellent yani mükemmel almış, xtreme gamer very good yani çok iyi almış. Daha yüksek kaliteli kaynaklarda xonar'ın farkını ortaya koymaya başladığnı zaten önceki mesajlarımda belirtmiştim, testte bunu ortaya koymuş zaten.

Ama bu testler birincil önemli kriter olmamalı bence arada bariz farklar olmadığı sürece, zaten bu test programlarıyla test yapılırken tüm efektler kapatılır iki kartta da. Efektsiz ses kalitesi ölçülür. Ancak kartların ne tür efektler sunduğu tercihinizde önemli olacaktır. Xonar'da dolby pro logic IIx, dolby headhone vs gibi tüm dolby teknolojileri mevcut, bunlar daha standart teknolojiler, diğer tarafta creative'in cmss'si var, o linklerin birinde dolby teknolojilerinin cmss'den daha başarılı olduğu yazıyordu, bende dolby teknolojilerini tercih ederim şahsen. Auzentech ve creative cmss kullanıyor.

Driverheaven sitesindeki testte az bir farkla geçtiğini nereden çıkarttığını anlayamadım ben çünkü orada ses kalitesiyle ilgili herhangi bir test yok, kişisel görüşler belirtilmiş sadece. Auzentech oyunlarda öne geçerken müzik ve dvd sözkonusu olduğunda bizi hayalkırıklığına uğrattı yazmışlar. Ayrıca genius 5.1 ses sitemi ile test ettiklerinde iki kart arasında pek fark göremediklerini söylemişler, ama gigaworks s750 ve hi-fi home theater'a bağlayarak yaptıkları testlerde xonar'ın çok daha başarılı olduğunu söylemişler, ki bu da benim daha önceden de söylediğim birşeydi, xonar farkını düşük kalite ses sitemlerinde gösteremiyor.

Ayrıca xonar ve auzentec'in kartlarında kullandığı bileşenler creative x-fil'ere göre önemli derecede kaliteli, fakat xonar ve auzentech arasındaki bileşenler söz konusu olduğunda arada bu tarz bir kalite farkı yok zaten, ikiside çok kaliteli parçalar kullanmış. İkiside kaliteli parçalar kullandığına göre burada farkı yaratan şey ana ses işlemcisinin özellikleri olur, yani üstte dediğim teknolojiler. Auzentech'in x-fi işlemcisi daha çok transistöre sahip güçlü bir işlemci olduğu için oyunlarda öne geçmiş, ama müzik ve dvd testlerinde xonar dolby teknolojileriyle daha iyi bir ses ortamı yaratmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 7 Ocak 2008; 20:34:16 >

• Anladım nelson sen de haklısın bazı konularda ama... şu Auzentech ,Asus incelemesindeki film ve müzik dinlenip yorum yapılan yerleri ben de okudum her ne kadar subj. olsa da adamlar yorumlarını yazmış... bemim de ingilizcem var çok süper olmasa da.. ve okuduğum şeylerden Asusun biraz farkla öne geçtiğini anladım ... neyse sonuçta kart savaştırmıyoruz amacımız bu olmamalı.. Hangi kart hangi yönlerden en iyi bunu bilmemiz lazım... neyse konu uzar.. zaten başka söliceğim bişi yok.. Auzentecch getirtmeye çalışıcam ben .. olmazsa Gamer yada Asus alıcam.. emin değilim... belki de aylarca bekleyebilirim..
  • Ben bugün x-fi elite aldım rahat ettim yarın elimde kart.Auzen tercihimdi ama yurtdışı şansı vardı oda olmayınca sinirler gerildi yeter araştırdığımız dedim alcaksak alalım almışkende en iyisi olsun x-fi tercihimdi çünkü x-fi elite tercih ettim kart gelsib resimleriyle beraber izlenimlerimi sizlere aktarmaya çalışırım.Film izleyen birisi için x-fi elite vazgeçilmez ama müzik için Asusada bir şey diyemeyiz tabi tercih meselesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

her ne kadar subj. olsa da adamlar yorumlarını yazmış...

Subjektif zaten bu anlama geliyor :) kişisel görüşler yani, objektif testler rmma testleridir tarafsız testlerdir, ama ses olayında ikisi de gerekli, ekran kartı veya cpu testi gibi değil, ekran kartında testi yaparsin sonuç bellidir, bu kart daha önde ama bana göre düşük alanın performansı daha iyi diyemez kimse. Ses kartında subjektif görüş de önemli objektif görüş de. Oradaki adam xonar'a daha iyi der, sen dinlersin auzentech daha iyi dersin bunu dinlemeden bilmek mümkün değil. Auzentech ile xonar konusunda ben görüş belirtmedim zaten tercüme ettim kabaca. Kullanmadım sonuçta auzentechi. Kart savaştırma gibi birşey neden söz konusu olsun.
  • Yok ben sana kart savaştırıyosun demedim... ve dediğin gibi ses kartı dinlendiği zaman yorumlar subj. olur tabiki... Sorun yok yani ben ordaki adamlara da bişi demedim sana da demedim... ama ortada 3 kart var ve farklı yönlerden birbirini dövüyo.. bu durumda kafam karıştı o kadar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.