Şimdi Ara

Asus Z170-P Harddisk Problemi. Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2 gün önce yeni dizdiğim sistemimde 240GB Sandisk SSD ve 2TB Western Digital marka Harddisklerim bulunmaktadır. Ancak Bios ta her iki harddisk anakart a takılı iken SSD olan görünmüyor. Daha sonra SATA girişlerini değiştiğimde ikise BİOS ta göründü ve SSD ye windows 8.1 kurdum. Fakat PC yi yeniden başlattığımda yeniden aynı sorunla karşılaştım. Yardım ederseniz sevinirim..

• İlk Öncelikle Bios Güncel mi bios güncel degilse bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsiniz Ve Anakartınız Modelini yazarmısınız
  • Merhaba. Anakartım Asus Z170-Phttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-z170-p-intel-z170-soket-1151-ddr4-3100mhz-o-c--hdmi-dvi-anakart.html?srt=UP

Bios güncellemesi yapmadım. Güncelleme yaptıktan sonra sonucu yazarım.

Teşekkürler..
  • Merhaba. Bios güncellemesi yaptım. Ancak bilgisayar birdaha açılmadı. 10 saniyede bir sürekli kendi kendine açılıp kapanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrefox -- 21 Mart 2016; 18:41:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun benim z97 a anakartta vardı bios güncelledim sonra bilgisayarıma sağ tıklayın yönet diyin depolamayı seçin 2 harddis görünmesi lazım dosya uzantısını ntfs ye çevirince oldu harddiskin gördü
  • Anakarttan yanık kokuları geldi malesef. Bugün Vatan Bilgisayara verdim servise göndermek için..
  • Merhaba. Anakart garantiden değişti. Yenisi geldi. Bios ta RAID modunda windows10 yükledim. Driver ları yükledim herşey sorunsuz çalıştı. Ancak sabah açtığımda yine aynı problem. Sonra Bios güncelleme yapmaya çekiniyorum. Ne yapcam bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrefox

Merhaba. Anakart garantiden değişti. Yenisi geldi. Bios ta RAID modunda windows10 yükledim. Driver ları yükledim herşey sorunsuz çalıştı. Ancak sabah açtığımda yine aynı problem. Sonra Bios güncelleme yapmaya çekiniyorum. Ne yapcam bilmiyorum..

99 dan beri bilgisayar kullanırım.son zamanlarda bu sürücü saçmalığı çıktı. ağızı olan bilip bilmeden konuşarak insanları yanlış yönlendiriyor.eğer parçalar sorunsuzsa hiç bir güncelleme falan gerekmez.takarsın caz cuz çalışır. yanma olayı tekrarlarsa anakartı tekrar yollarsın,sonrasında güç kaynağına ,anakart bağlantına ve gelen akıma dikkat et . bir parça iki defa aynı şekilde bozulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

quote:

Orijinalden alıntı: Andrefox

Merhaba. Anakart garantiden değişti. Yenisi geldi. Bios ta RAID modunda windows10 yükledim. Driver ları yükledim herşey sorunsuz çalıştı. Ancak sabah açtığımda yine aynı problem. Sonra Bios güncelleme yapmaya çekiniyorum. Ne yapcam bilmiyorum..

99 dan beri bilgisayar kullanırım.son zamanlarda bu sürücü saçmalığı çıktı. ağızı olan bilip bilmeden konuşarak insanları yanlış yönlendiriyor.eğer parçalar sorunsuzsa hiç bir güncelleme falan gerekmez.takarsın caz cuz çalışır. yanma olayı tekrarlarsa anakartı tekrar yollarsın,sonrasında güç kaynağına ,anakart bağlantına ve gelen akıma dikkat et . bir parça iki defa aynı şekilde bozulmaz.

Merhaba, sürücü saçmalığı ile ilgili haklısınız. Ne yaptıysam olmadı. Driver, BIOS, Firmware güncelleme de yaptım sonuç yine değişmedi.. Bence elimdeki SSD anakartımla uyumsuz. Harddisk i elden çıkarmaya bakacağım. Diğer 3,5 Harddisk imde problem olmuyor çünkü.

• Andrefox A kullanıcısına yanıt
    olabilir. ben ssd kullanmıyorum ama öyle bir uyumsuzluk olayı varsa ( o da nasıl bir saçmalıksa hdd nin uyumu mu olur takarsın çalışır) olabilir. çalışmayan bir parça nın sürücü güncellemesi ile çalıştığına ben hiç rastlamadım. o tekliyorsa ne kadar ne yapsan da tekler. eninde sonunda da bozulur .
  • Sorunu Sandisk müşteri hizmetleri ile paylaştım. Ürünü değişeceklerini söylediler. Yerine Ultra II 240 GB modelini göndereceklermiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrefox -- 12 Nisan 2016; 12:09:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.