Şimdi Ara

Asus Z97-AR bios update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bios update yapmak istiyorum. fakat nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.nette arattım ama bulduğum videolar pek yardımcı olmadı bana.bi el atın da güncelleyiverek şu biosu:)

• beyler yok mu yardım edecek
  • cahit37 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim güncel bios sürümünü bu adresten indirip rar'dan çıkarıp fat 32 ile biçimlendirilen bir flash diske atman gerekiyor.

http://www.asus.com/Motherboards/Z97AR/HelpDesk_Download/

Daha sonrasında flash disk bilgisayara takılı iken bilgisayara reset atıyorsun.

Bilgisayar ilk açıldığında klavyedeki 'Delete' tuşuna ardarda basıp bios menüye giriyorsun.

Bios ekranı açıldığında altta advanced mode bölümüne girmen gerekiyor ( F7 Kısa yolu ilede giriş yapabilirsin )

Advanced moda girdiğinde üst sekmelerde en sağda ' tool ' sekmesine tıklayıp ' Asus Ez Flash 2 Utilty ' ye Tıklıyorsun.

Tıkladığında flash disk içerisindeki güncel bios dosyasını göreceksin.

Ona bir defa tıkladığında ' Do you want to read this file? ' diye Ok ve Cancel seçenekli bir uyarı gelecek ' Ok ' diyoruz.

Ardından ' Do you really want to update BIOS ' Uyarısı gelecek, Onada 'Ok' Deyip yüklemenin bitmesini bekliyoruz.

Bittikten sonra ' Update succesfully! System Will be reset! ' Uyarısı gelecek, Ok diyerek bilgisayarı yeniden başlatıyoruz, Ve bios güncelleme işlemi sorunsuz tamamlanmış oluyor.

Not: Yaptığın işlemlerden doğabilecek herhangi bir sorun veya problemden ben ve site sorumlu değildir bilgine

• quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo

Kardeşim güncel bios sürümünü bu adresten indirip rar'dan çıkarıp fat 32 ile biçimlendirilen bir flash diske atman gerekiyor.

http://www.asus.com/Motherboards/Z97AR/HelpDesk_Download/

Daha sonrasında flash disk bilgisayara takılı iken bilgisayara reset atıyorsun.

Bilgisayar ilk açıldığında klavyedeki 'Delete' tuşuna ardarda basıp bios menüye giriyorsun.

Bios ekranı açıldığında altta advanced mode bölümüne girmen gerekiyor ( F7 Kısa yolu ilede giriş yapabilirsin )

Advanced moda girdiğinde üst sekmelerde en sağda ' tool ' sekmesine tıklayıp ' Asus Ez Flash 2 Utilty ' ye Tıklıyorsun.

Tıkladığında flash disk içerisindeki güncel bios dosyasını göreceksin.

Ona bir defa tıkladığında ' Do you want to read this file? ' diye Ok ve Cancel seçenekli bir uyarı gelecek ' Ok ' diyoruz.

Ardından ' Do you really want to update BIOS ' Uyarısı gelecek, Onada 'Ok' Deyip yüklemenin bitmesini bekliyoruz.

Bittikten sonra ' Update succesfully! System Will be reset! ' Uyarısı gelecek, Ok diyerek bilgisayarı yeniden başlatıyoruz, Ve bios güncelleme işlemi sorunsuz tamamlanmış oluyor.

Not: Yaptığın işlemlerden doğabilecek herhangi bir sorun veya problemden ben ve site sorumlu değildir bilgine

hocam yaklaşık 1 saat önce recep baltaşın videosunu izledim.bu anlattıklarını bir video ile gösteriyordu. ben usb belleğe attım update dosyasını ama bu ez flash menüsüne gelince usb belleğin içindeki dosya görünmüyor.4 farklı usb bellek ile denedim.hiçbirinde dosya görünmedi. ayrıca bu yaptığım işlem ne gibi bir sıkıntı çıkarabilir?

http://m.youtube.com/watch?v=WZ9xcgQuGIU

izle , gayet basit

bios dosyasını rardan çıkarıp belleğe attın değil mi , ve doğru anakartın biosunu indirdin değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 23 Aralık 2014; 0:14:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hatalı bir işlemde ana kart susabilir, yani görüntü gelmeme durumu olabilir ki buda düşük bir ihtimal. Çünkü ana kart zaten gereken işlemleri kendisi yapıyor. Flash diski fat32 ile biçimlendirdiğine eminmisin, eminsen bios dosyasını rardan çıkarıp flash diske atıp, attığın flash diskide ana kartın (kasanın arka kısmındaki USB BIOS flashback ) çıkışına takıp birde öyle denermisin?
    Yanında gelen CD'de Ezupdate diye bir program var. Sağ altta gizli simgelerde olur. Ona update diyip alt köşedeki connecte basarsanız yapar.
  • arkadaşlar tavsiyelerinizi denedim.ama bir türlü son çıkan update dosyasını EZ flash 2 utility isimli bölümde açamadım,görünmüyor ama sondan bir öncekini denedim onu hemen gördü ve bios update edildi.şimdi tekrar sonuncuyu deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit37 -- 23 Aralık 2014; 0:37:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.