Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.683
Cevap
19
Favori
152.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ux31a - r4005h model bilgisayarı 2100 liradan alsam mı almasam mı? Şık, hafif, Ssd olması hoşuma gitmişti. Ama burda çok şikayet gördüm. Ne yapayım bi akıl verin lütfen. Başka bi model önerebilir misiniz bunu alma diyosanız?
  • Arkadaşlar sizin alet çalışırken fandan ses geliyor mu? Benimkinde 50 55 derecelerdeyken ufaktan bi üfleme sesi duyuyorum. Normal mi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pnrcn2008

Arkadaşlar sizin alet çalışırken fandan ses geliyor mu? Benimkinde 50 55 derecelerdeyken ufaktan bi üfleme sesi duyuyorum. Normal mi bu?

O sesi duyduğunuzda aida 64 programı ile hem sıcaklık değerine hemde soğutmanın kaç devirde olduğunu yazarsanız (normalde o derecede 3200-3600 rpm arası fan devri oluyor) karşılaştırma yaparız.
  • Sana da geçmiş olsun dostum.Biliyorsun dur belki benim model ux32vd olan ve full hd değil.Allahtan ölü pixel falan bu seride pek duymadım ancak full hd lerde sorun var heralde.
    Benden de sana nacizane bir tavsiye sakın acer alma,ben senin yerinde olsam biraz daha para biriktirir macbook air alırım en azından kafam rahat eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

Sana da geçmiş olsun dostum.Biliyorsun dur belki benim model ux32vd olan ve full hd değil.Allahtan ölü pixel falan bu seride pek duymadım ancak full hd lerde sorun var heralde.
    Benden de sana nacizane bir tavsiye sakın acer alma,ben senin yerinde olsam biraz daha para biriktirir macbook air alırım en azından kafam rahat eder.

Teşekkürler hocam. Bugün acer s7 aldım :) her ne kadar acerin berbat bir servisi olsa da cihaza vuruldum. Ama bu cihazı alırken de cok ugrastım. Cihaz mağaza olarak sadece gold da vardı. Ölü piksel testi için mağazadan almam şarttı.

Altunizade gold'a gittim. Dedim ben bu cihazı istiyorum ama ölü piksel çıkarsa almam. Tamam deii görevli. Faturayı kestirin açıp bakalım. Tıkır tıkır saydım 2400 tl kasaya verdim. Cihazı kutusan çıkarıp açtık ne göreyim. Ölü piksel! Kafayı sıyırcaktım. Dedim hocam ölü piksel var aha burda. Diyo ki leke o leke geçer. Yahu bana mı anlatıon almam dedim. Tamam yeni açalım dedi. Gitti bir kutu daha getirdi. Tabi önceki faturayı iptal edip yeniden fatura kestik bi de bunla uğraştık. Yeni kutuyu da açtık. Bir ölü piksel daha. İçimden acer'a saydırıom. Ceosundan bilgisayarın montajını yapan elemanına kadar :)

Dedim bunun için o kadar para vermiyorum almam. Şeflerine gitti söyledi. Son bir kutu daha açalım onda da çıkarsa faturayı iptal edip paranızı verelim dediler. Peki dedim. Ve son kutuyu açtık. Kontrol ettim iyice tertemiz ölü pikseldiz cam gibi ekran. Hemen şükür duasına çıktım. Mutluluktan uçuodum. Ağız tadıyla full hd keyfini çıkarabilecektim.

Bilgisayardaki ssd raid ile çalıştığından normal bir ssdnin 3 katı hızında çalışıyor. Akşam sonuçları paylaşıcam gözlerinize inanamayacaksınız :) 950 mb okuma 900 mb yazma hızı çıkıyor en az. Ekranı da dokunmatik bu arada.

Macbook air almadım çünkü çözünürlüğü çok düşük. Ben grafik tasarımcısıyım. En önemli özellik ekran dolayısıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 5 Temmuz 2013; 14:40:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Caner.

Ben internetten verdim siparişi, geldi, hiç ölü piksel falan yok :D. Şimdi senin yaşadığına bakınca benimki biraz aptal cesareti olmuş. Çok şükür çıkmadı ölü piksel falan.
  • Raid 0 yerine raid 1 yapma imkânı var mi? raid 0 yaparsan bir ssd bozulursa tüm veriyi kaybediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 5 Temmuz 2013; 16:34:40 >
  • Hocam teşekkürler, kesinlikle şans sana gülmüş. Ölü pikselli gelseydi eğer yanmıştın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Raid 0 yerine raid 1 yapma imkânı var mi? raid 0 yaparsan bir ssd bozulursa tüm veriyi kaybediyorsun.

Bilmiyorum hocam ben raid konusunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Raid 0 yerine raid 1 yapma imkânı var mi? raid 0 yaparsan bir ssd bozulursa tüm veriyi kaybediyorsun.

Raid 1 mirror demektir. İki ssd birbirinin aynisi ve yedeği olur. Performası fazla artırmaz ama güvenliği artırır. Bir ssd bozulursa tüm verin diğer ssd de durur ve hiç veri kaybetmezsin.

Raid 0 stripe demekdir. Her bir dosya her iki ssd ye de bölünerek yazılır. Performansı artırır ama güvenliği düşürur. Bir ssd bozulursa tüm verini kaybedersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 5 Temmuz 2013; 17:16:44 >

• quote:

quote:

quote:

Raid 1 mirror demektir. İki ssd birbirinin aynisi ve yedeği olur. Performası fazla artırmaz ama güvenliği artırır. Bir ssd bozulursa tüm verin diğer ssd de durur ve hiç veri kaybetmezsin.

Raid 0 stripe demekdir. Her bir dosya her iki ssd ye de bölünerek yazılır. Performansı artırır ama güvenliği düşürur. Bir ssd bozulursa tüm verini kaybedersin.

Anladım hocam bilgiler için teşekkür ederim. Hızı tercih ederim Bilgileri ise harici diskte saklamak en mantıklısı olur.

• [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt
    Zenbook'lara bakıyorum birkaç gündür. Bana uygun mudur değil midir diye merak içerisindeyim. Yorumlarınız dikkatimi çekti ve özellikle sizin görüşlerinizi almak istedim.

Okuldan daha yeni mezun oldum. Web geliştirici olarak işe başladım. İşim gereği bazen front end işler, bazen de back end işler yapıyorum. Daha açık bir ifadeyle bazen yazılım geliştiriyorum bazen tasarımcı gibi çalışıyorum. Dolayısıyla ekran benim için de önemli.

Pek oyun oynamıyorum. Dolayısıyla güçlü bir ekran kartına ihtiyacım yok, çözünürlüğün iyi olması benim için yeterli. Dokumnatik ekrana da ihtiyacım yok.

Bütçem 2000 TL civarında ama şu an bir Acer'a 2600 lira verecek durumum yok. :)
    Yani kısaca; SSD 128 GB HDD // 4-6 GB DDR3 bellek // Core i5 1.7-1.8 işlemci // ve iyi bir çözünürlük benim için yeterli olacaktır. Bu doğrultuda Zenbook bana çok ideal gibi geliyor. Ama bu işler genelde göründüğü gibi olmuyor. Siz zenbook konusunda biraz temkinli davranmışsınız. Eğer zenbook almayın diyorsanız, ne önerirsiniz ?

Windows 8 konusu da biraz sıkıntılı. Pek stabil çalışan bir işletim sistemi değil sanırım. Siz ne kullanıyorsunuz bir tasarımcı olarak ?

Son olarak çalışmalarınızı da görmek isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: goddamnclever

Zenbook'lara bakıyorum birkaç gündür. Bana uygun mudur değil midir diye merak içerisindeyim. Yorumlarınız dikkatimi çekti ve özellikle sizin görüşlerinizi almak istedim.

Okuldan daha yeni mezun oldum. Web geliştirici olarak işe başladım. İşim gereği bazen front end işler, bazen de back end işler yapıyorum. Daha açık bir ifadeyle bazen yazılım geliştiriyorum bazen tasarımcı gibi çalışıyorum. Dolayısıyla ekran benim için de önemli.

Pek oyun oynamıyorum. Dolayısıyla güçlü bir ekran kartına ihtiyacım yok, çözünürlüğün iyi olması benim için yeterli. Dokumnatik ekrana da ihtiyacım yok.

Bütçem 2000 TL civarında ama şu an bir Acer'a 2600 lira verecek durumum yok. :)
    Yani kısaca; SSD 128 GB HDD // 4-6 GB DDR3 bellek // Core i5 1.7-1.8 işlemci // ve iyi bir çözünürlük benim için yeterli olacaktır. Bu doğrultuda Zenbook bana çok ideal gibi geliyor. Ama bu işler genelde göründüğü gibi olmuyor. Siz zenbook konusunda biraz temkinli davranmışsınız. Eğer zenbook almayın diyorsanız, ne önerirsiniz ?

Windows 8 konusu da biraz sıkıntılı. Pek stabil çalışan bir işletim sistemi değil sanırım. Siz ne kullanıyorsunuz bir tasarımcı olarak ?

Son olarak çalışmalarınızı da görmek isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. :)

Hocam aradığınız özellikleri istediğiniz fiyat aralığında karşılayan bir tek zenbook ux31a r4005 var. Ben kesinlikle tavsiye ederim ama ölü piksel olayına mutlaka dikkat et. Nerdeyse hepsinde var. Zenbook harika bir ultrabook ama ölü pikseli olmadığı sürece :) Yazılım için de tasarım için de çözünürlük çok önemli. Almışken de full hd olması tabi ki çok iyi olur. Ölü piksel olmadığı sürece zenbooku tavsiye ederim. O fiyata o özellikleri veren başka ultrabook yok. Çok araştırdım piyasayı bunu rahatlıkla söyleyebilirim o yüzden :) Ayrıca çalışmalarım için tıkla

Windows 8'i aldığım gün kaldırıp windows 7 kurdum. 8 için daha erken. 7'ye alışığım ve 7'de tasarım yapmak daha hoşuma gidiyor. Windows 7 tavsiye ederim. Windows 8'in tek artı yönü 7-8 saniyede açılması. Windows 7'de 20 saniyeyi buluyor fast boot yapamadığımıız için :) Onun dışında zaten kusursuz.

• Öncelikle teşekkürler. Çalışmalarını inceledim, gayet düzenli, düzgün ve yaratıcı çalışmalar. Tebrik ediyorum. Arayüz çalışması bulamadım ama varsa onları da görmek isterim.
    Bugün bakırköy electrowork'de senin acer makineyi gördüm. Harika bir tasarımı var. Sanırım Macbook Air ile kapışabilir. :)

Doların artmasıyla bilgisayar fiyatları da artmış malesef. Çok kötü zamana denk geldim. Zenbook konusuna gelirsek; sanırım artık eskisi kadar yaygın olarak satılmıyor. Bugün 4-5 mağazayı dolaştım ama istediklerimi pek göremedim. En azından güzel tasarımı olan birkaç ultrabook görmeyi umuyordum. Acer Aspire S7 dışında güzel tasarımı olan bir ultrabook bulamadım. Bu gidişle macbook air alıcam galiba. :) Birkaç gün daha piyasa araştırması yapıp karar vermek istiyorum.

Windows konusunda sanırım hemfikiriz. Ben de silip 7 yüklemeyi düşünüyorum.

Görüşlerinizi için tekrar teşekkür ediyorum. Web geliştiriciliği ile ilgili herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa beklerim:www.cemdemir.net

• quote:

Öncelikle teşekkürler. Çalışmalarını inceledim, gayet düzenli, düzgün ve yaratıcı çalışmalar. Tebrik ediyorum. Arayüz çalışması bulamadım ama varsa onları da görmek isterim.
    Bugün bakırköy electrowork'de senin acer makineyi gördüm. Harika bir tasarımı var. Sanırım Macbook Air ile kapışabilir. :)

Doların artmasıyla bilgisayar fiyatları da artmış malesef. Çok kötü zamana denk geldim. Zenbook konusuna gelirsek; sanırım artık eskisi kadar yaygın olarak satılmıyor. Bugün 4-5 mağazayı dolaştım ama istediklerimi pek göremedim. En azından güzel tasarımı olan birkaç ultrabook görmeyi umuyordum. Acer Aspire S7 dışında güzel tasarımı olan bir ultrabook bulamadım. Bu gidişle macbook air alıcam galiba. :) Birkaç gün daha piyasa araştırması yapıp karar vermek istiyorum.

Windows konusunda sanırım hemfikiriz. Ben de silip 7 yüklemeyi düşünüyorum.

Görüşlerinizi için tekrar teşekkür ediyorum. Web geliştiriciliği ile ilgili herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa beklerim:www.cemdemir.net

Ben teşekkür ederim, Trakya Üniversitesitesi'nde okuyormuşsun. Ben de Edirne doğumluyum 10 yıl orda yaşadım

Ben macbook air alacaktım ancak çözünürlükleri inanki berbat ötesi. Hem IPS değil, hem düşük çözünürlük. Onu alacağına Acer S3 daha iyi yani :) Zenbook piyasada tükenmeye başladı ne yazık ki. Bimekste var şu an benim bildiğim mağaza olarak. İnternet'te ise çok yerde var ama ölü piksel çıkabilir sonra uğraşıp durursun. Macbook air ile zenbookun tasarımla aynı. Acer çok daha özgün oluşturmuş tasarımını. Acer daha ince. Ama pahalı. Acer'in 11"lik olanı biraz daha ucuz ama ekran ufak gelebilir onda da.

Eğer hem uygun hem de tasarımı güzel olsun diyorsan aşağıdaki de alternatifin olsun.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ultrabook/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP900X3D-A01TR-c-24-p-93943.htm?ref=akakce&v=1.71.8

Tasarımı harika bununda. Ekran çerçevesi incecik müthiş gözüküyor o yüzden. Detaylı inceledim mağazada. 11"lik kasada 13"lik ekran var. Acer almasaydım bunu alacaktım. Tek olumsuz tarafı 1600x900 çözünürlüğünde olması. Ama IPS ekrana sahip, her açıdan görüntüyü tam gösteriyordu. Bunu da listene ekle derim.

Son olarak ben de hep bilgisayar mühendisliği okumak istemiştim kısmet olmadı :) Web tasarımı pek yapmıyorum zamansızlıktan ötürü. Ama afiş tasarımlarım epey var. Örnek olarak tıkla

Bu samsung şu ana kadar elime aldığım en hafif ultrabooktu bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 7 Temmuz 2013; 23:04:55 >

• ZodiaK123 kullanıcısına yanıt
    Benimkisi de 3200-3600 rpm gözüküyor. Sıcaklık değerleri de AIDA 64'le aldım.
    Sesini şiddetini de şöyle anlatayım, dışardan gelen en ufak bir ses bile o fan dönüş sesini bastırabiliyor. Sessiz bir ortamda ise rahatça işitelbiliyor. Belki normaldir fakat yine de anormal bir durum mu diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pnrcn2008

Benimkisi de 3200-3600 rpm gözüküyor. Sıcaklık değerleri de AIDA 64'le aldım.
    Sesini şiddetini de şöyle anlatayım, dışardan gelen en ufak bir ses bile o fan dönüş sesini bastırabiliyor. Sessiz bir ortamda ise rahatça işitelbiliyor. Belki normaldir fakat yine de anormal bir durum mu diye düşünüyorum.

Söylediğiniz devir aralığı normal değerlerdedir.Büyük ihtimalle bulunduğunuz ortam çok sessiz olduğundan duyulabiliyordur.Normalde ben kullanırken hiç duymuyorum bile o sesi...Ama anormal bir durum yok rahat olun.
  • quote:

Ben teşekkür ederim, Trakya Üniversitesitesi'nde okuyormuşsun. Ben de Edirne doğumluyum 10 yıl orda yaşadım

Ben macbook air alacaktım ancak çözünürlükleri inanki berbat ötesi. Hem IPS değil, hem düşük çözünürlük. Onu alacağına Acer S3 daha iyi yani :) Zenbook piyasada tükenmeye başladı ne yazık ki. Bimekste var şu an benim bildiğim mağaza olarak. İnternet'te ise çok yerde var ama ölü piksel çıkabilir sonra uğraşıp durursun. Macbook air ile zenbookun tasarımla aynı. Acer çok daha özgün oluşturmuş tasarımını. Acer daha ince. Ama pahalı. Acer'in 11"lik olanı biraz daha ucuz ama ekran ufak gelebilir onda da.

Eğer hem uygun hem de tasarımı güzel olsun diyorsan aşağıdaki de alternatifin olsun.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ultrabook/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP900X3D-A01TR-c-24-p-93943.htm?ref=akakce&v=1.71.8

Tasarımı harika bununda. Ekran çerçevesi incecik müthiş gözüküyor o yüzden. Detaylı inceledim mağazada. 11"lik kasada 13"lik ekran var. Acer almasaydım bunu alacaktım. Tek olumsuz tarafı 1600x900 çözünürlüğünde olması. Ama IPS ekrana sahip, her açıdan görüntüyü tam gösteriyordu. Bunu da listene ekle derim.

Son olarak ben de hep bilgisayar mühendisliği okumak istemiştim kısmet olmadı :) Web tasarımı pek yapmıyorum zamansızlıktan ötürü. Ama afiş tasarımlarım epey var. Örnek olarak tıkla

Evet Trakya'da okuyordum, bitirdim çok şükür. :)
    Afişleriniz de çok canlı. Weble ilgili bir çalışmanız olursa veya olmasını isterseniz, ofiste part time ya da freelancer grafiker aradığımızı söylemek isterim. :)

Macbook'ların çözünürlüğü sıkıntılı ben de farkettim. Çözünürlüğü iyi olanlarda zaten pahalı. Genelde 1366x768 çözünürlük koymuşlar.

Samsung, ASUS ve Apple'a her zamana ayrı bir sempatim olmuştur. 3'ünün arasında kaldım. Dediğiniz samsungu da incelemiştim, sizin burdan söylemeniz de iyi oldu. Yoksa biraz temklinli yaklaşıyordum.

Galiba ya samsung ya da bulabilirsem asusu alacağım.

Teşekkür ettim tekrar. :)

• quote:

quote:

Evet Trakya'da okuyordum, bitirdim çok şükür. :)
    Afişleriniz de çok canlı. Weble ilgili bir çalışmanız olursa veya olmasını isterseniz, ofiste part time ya da freelancer grafiker aradığımızı söylemek isterim. :)

Macbook'ların çözünürlüğü sıkıntılı ben de farkettim. Çözünürlüğü iyi olanlarda zaten pahalı. Genelde 1366x768 çözünürlük koymuşlar.

Samsung, ASUS ve Apple'a her zamana ayrı bir sempatim olmuştur. 3'ünün arasında kaldım. Dediğiniz samsungu da incelemiştim, sizin burdan söylemeniz de iyi oldu. Yoksa biraz temklinli yaklaşıyordum.

Galiba ya samsung ya da bulabilirsem asusu alacağım.

Teşekkür ettim tekrar. :)

Şu an başka bir kurumda çalışmaktayım ne yazık ki teşekkür ederim teklifin için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m_g66

quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

MErhaba,

Değerleriniz çok yüksek olmamakla birlikte benim cihaza yakın değerler.Ben cihazın altında soğutucu kullandığımdan dolayı daha düşük çıkması normal.Bende f4,f5,f6 tuşlarının olduğu bölge hiç ısınmıyor diyebilirim.Sadece pilde kullandıysam yani pil bitmiş veya şarj etmeye başlamış ve aynı anda bilgisayarı kullanıyorsam,touchpadin olduğu bölüm ısınıyor.Çünkü pil tam altında.Bu durumda çok normal.Cep telefonunuzu şarja takıp aynı anda konuşma yaptığınızda nasış pil ısınıyorsa cihazdaki pilde kasayı ısıtıyor.

@ZodiaK123
    @safaksaylam

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. ama ben servisi arayıp sordum. sarj cihazıyla beraber gönderin dediler (sarj cihazıda aşırı ısınıyor). her ihtimale karşı iyi olur diye bu hafta göndermeyi düşünüyorum. şarj cihazından kaynaklanabilirmiş... Bakalım servisten gelince sonucu sizinle paylaşırım hem aynı sorunu yasayan arkadaslara da yol göstermiş oluruz.

Bir sorun yok deyip geri gönderecekler.

Arkadaşlar cihaz servisten geldi bir hafta oldu . inanırmısınz cihazdan soğudum :( sadece bios güncellemesi yapıp gönderdiler. cihazın içi açılmış vidalardan belli oluyor. donanımsal bi arıza bulamamışlar. cihaz hala ısınıyor ayrıca ilk geldiğinde acayip bi koku geliyordu cihazdan bir hafta içinde kısmen koku gitti. şimdi soğutucu aldım cihaz elimde yanana kadar servise göndermem artık.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.