Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.683
Cevap
19
Favori
152.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31)

Güç ve zarafetin mükemmel uyumunu yansıtan, ultra taşınabilir ASUS ZENBOOK™, ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih tarafından tanıtıldı.
    ASUS Başkanı Jonney Shih, Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü Tom Kilroy ile birlikte New York’taki global tanıtım etkinliğinde uzun süredir beklenen, sanat eseri bir tasarım ve inanılmaz performansa sahip ZENBOOK™’u tanıttı. “Ultra Çağı” lansmanı, Taiwan Cloud Gate Dans Tiyatrosunun performans sanatçıları tarafından gerçekleştirilen yalın ve huzur veren Moon Water dansı ile başladı. Bu performans, aslında ZENBOOK™’un performanstan ödün verilmeden gerçekleşen zevkli ve estetik tasarımına da gönderme yapıyor. Ultrabook, zarafet ve gücü mükemmellikle dengeleyen yeni bir çağ başlatıyor.
    Shih, ASUS’un AR-GE ekibinin ZENBOOK™ tasarım aşamasında 4 inanılmaz ilkeyi kendilerine prensip edindiğini belirtiyor; sade tasarım, rakipsiz performans, çevreci olması ve sınırları belirleyen ses düzeyi…
    Sade Tasarım: ASUS, ZENBOOK™’un görüntüsünde teknoloji ve sanatı harmanlandığı görülüyor. Gümüş dış paneli ve merkezinde yer alan ışık halesiyle duyuları heyecanlandıran tasarımını sergiliyor. Kalınlığı ön kısımda 11mm, arka kısımda ise 35mm olan ZENBOOK™’un dış hatlarındaki zariflik, onu sınıfında en ince Ultrabook haline getiriyor.

Rakipsiz Performans: ZENBOOK™ “instant-on” özelliği ile sisteme iki saniye içinde dönüş yaparken, 2 hafta gibi normal standartlara göre 4 kat daha uzun stand-by süresi ile dikkat çekiyor. ZENBOOK™, ince yapılı ve şık olmasına rağmen etkileyici ve teknolojiden ödün vermeyen donanımıyla da göz dolduruyor.
    Mobil kullanım için optimize edilmiş 2. Nesil Intel® Core™ işlemci, SATA revizyonlu 3.0 SSD depolama birimi, Bluetooth™ V4.0 ve USB 3.0 kullanılan ZENBOOK™, USB Charger+ teknolojisi ile USB’den şarj olan mobil cihazları USB 3.0 portundan, PC kapalıyken de şarj edebiliyor.
    ASUS tasarımcıları tüm bu mevcut teknolojileri yerleştirebilmek için eşsiz bir bakır fin tasarımı ile V şeklinde kanal kullanarak özel soğutma teknolojisi tasarladılar. ZENBOOK™ batarya ömrü % 5’in altına düştüğünde veri kaybını engellemek için tüm dosyaları kaydetme özelliğine sahip.
    İnanılmaz Çevreci: Daha az enerji tüketen ZENBOOK™’un kullanıcıları, aynı zamanda ASUS patentli Super Hybrid Engine II teknolojisini kullanarak, pil ömrünü akıllıca koruyor ve diğer UltraBook tasarımlarına göre %25 daha fazla pil ömrü sağlıyor.
    Üstün Ses Performansı: Bu ultrabook’u sadece çalışmak için değil aynı zamanda eğlence içinde kullanabilmesini sağlayan özellikleri bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, ASUS N serisi notebooklarında kullandığı SonicMaster ses teknolojisini ZENBOOK™’ta da kullanıyor. ASUS Golden Ear takımının donanım ve yazılımı ile optimize edilen SonicMaster ses teknolojisi çok geniş bir ses sistemi oluştururken, kullanıldığı alana pürüzsüz bir ses aktarımı sağlıyor.

Lider Teknoloji Ortaklığı

ASUS’un çığır açan başyapıtına inanılmaz işlemcileri ile destek olan Intel’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü Tom Kilroy, “Ultrabook kişisel bilgisayarda temel bir dönüşüm oluşturmaktadır ve ASUS ZENBOOK™ bunun canlı bir kanıtıdır. ZENBOOK™, Intel’in 2. nesil Intel Core i7 ve Core i5 işlemcilerin muhteşem performansını, ASUS’un inanılmaz inceliğiyle birleştirmiştir. Güvenlik, hızlı tepki verme ve diğer tüm heyecan verici özellikleri ile kusursuz ve tatmin edici bir bilgisayar deneyimi yaşama konusunda kullanıcıya söz vermektedir.”

Sürücü güncelleme linkleri:

UX21E:http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=tr-tr&m=UX21E&p=3&s=368

UX31E:http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=tr-tr&m=UX31E&p=3&s=369

Üyeler:

1) mightywings (UX31E, i5, 4GB, 128GB Sandisk U100)
    2) cosica (UX31E, i5, 128GB)
    3) tyrann (UX31E)
    4) @hmetce (UX31E, i5, 128GB)
    5) juf1 (UX21E)
    6) Crawler06 (UX31E, i5, 128GB)
    7) norton772 (UX31E, i5, 128GB)
    8) merttuna34 (UX31E, i5, 128GB)
    9) enokss (UX31E, i5, 128GB)
    10) ugur59 (UX21E, i5, 128GB)
    11) tuyra (UX31E)
    12) mertb (UX31E)
    13) corona.effect (UX31E)
    14) j-dragon (UX31E, 128GB)
    15) waffenss (UX31E)
    16) FaruK_26 (UX31E, i7, 256GB)
    17) otherworld (UX31E)
    18) selcukakman (UX21E, i3)
    19) gneu1989
    20) agenda (UX21E)
    21) boymar (UX31E, i7, 256GB)
    22) tarikaltuncu (UX31E, i7, 256GB)
    23) drmurathan (UX31E, i7, 256GB)
    24) meaykoc (UX31E, i7, 4GB, 256GB Sandisk U100)
    25) savascantek (UX31E, i5, 128GB)
    26) deliai (UX21E, i5, 4GB, 128GB)
    27) frontoza3 (UX31E, i5, 128GB)
    28) GreldoR (UX31E, i7, 256GB)
    29) burcuonur (UX31E, i7, 256GB)
    30) laider (UX21E, i3, 2GB, 128GB)
    31) HesH ((UX31E, i7, 256GB)
    32) nizamavci (UX31E, i5, 4GB, 128GB Sandisk U100)
    33) Jestman (UX21E, i3)
    34) cinematic (UX31E)
    35) ozguri (UX31A, i7, 256GB)
    36) okandar (UX31A, i7, 256GB)
    37) floreta (UX31A)
    38) osekban (UX31A, i7, 256GB)
    39) volkan9x (UX31A)
    40) canitezus (UX31A, i7, 256GB)
    41) semiconductor (UX31A, i5, 128GB)
    42) aisiklilar (UX31A, i7, 256GB)
    43) alien_turk (UX31A, i7, 256GB)
    44) gursuogr (UX31E, i5, 128GB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 24 Temmuz 2012; 23:13:12 >

• Yeni bir cihaz yeni bir kulüp.. hayırlı olsun..

Asus Zenbook kullanıcıları bu konu altında deneyimlerini paylaşıp yardımlaşabilirler. Zenbook sahipleri kullandıkları modeli belirtirlerse ilk mesaja kullanıcı listesini ekleyeceğim.

İlk olarak kendi cihazımı yazayım.. UX31E-RY009V i5 2557M işlemci, 4GB RAM, 128GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 29 Aralık 2011; 2:46:26 >
  • Bu konunun açılması iyi oldu. 13.3'' ASUS UX31E-RY009V ASUS UX31E-RY010V 128 GB ve 256 GB modelleri ilgimi çekiyor. Kullanan arkadaşların cihazla ilgili her türlü yorumlarını alabilirsek sevinirim.
  • ASUS UX31E , CORE I5 1.70 GHZ , 4 GB RAM , 128 GB SSD

Face-log on uyugulaması eğlenceliymiş :)

Bu da vindows puanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 29 Aralık 2011; 16:01:33 >
  • Bu gün kullanmaya başladım. enernet balantısı usb adaptörle sağlanıyor ilk başta bu bir eksik gibi görünse de artık kablosuz bağlantı yaygınlaştığı için çok büyük bir eksik değil, adaptörün kullanımı gayet kolay ve şık. taçped kullanışlı her türlü fare hareketi uygulanabiliyor, alışınca ayrıca fareye gerek kalmaz sanırım. ince, şık, hafif bir cihaz, donanım gayet iyi.
  • ULV serisi işlemciler oldukları halde gayet güçlüler. Tüm seçenekler çift çekirdekli ve aralarından bütçeye göre seçim yapabilmek güzel.

Çok çok beğendiğim bir seri Zenbook serisi. Fakat netbooklara alternatif olmaları imkansız, yüksek fiyatları nedeniyle. Yaygınlaşmaları da epeyce zaman alacaktır bu nedenle.
  • i5 128 GB UX31 veya i7 256 GB UX31 arasında seçim yaparsak hangisi daha efektiftir? Arada 800 TL ye kadar fiyat farkı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus zenbook 14 oled UX3405
    10 ay önce açıldı
    ASUS X550VX BATARYA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kampanyada alabileceğim firmalar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

i5 128 GB UX31 veya i7 256 GB UX31 arasında seçim yaparsak hangisi daha efektiftir? Arada 800 TL ye kadar fiyat farkı var.

quote:

kampanyada alabileceğim firmalar var mı?

Ben i5'li modeli aldım çünkü GPU'ları aynı olduğu için i5 ile i7 arasındaki performans farkı benim ihtiyaçlarıma hitap etmiyor. Geriye de sadece SSD boyutu kalıyor. Bunun için de fazladan o kadar para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Ben Darty'den aldım %25 indirimle 2076 TL'ye ancak stoklarda kalmadı. Şu anda sadece Mediamarkt'ta stokta var ama fiyatı 2699 TL.

Asus yetkilisinden aldığım bilgiye göre 2 haftaya kadar yeniden elektronik marketlerin stoklarına girecekmiş.

UX21 isterseniz Darty'de stokta mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

i5 128 GB UX31 veya i7 256 GB UX31 arasında seçim yaparsak hangisi daha efektiftir? Arada 800 TL ye kadar fiyat farkı var.

quote:

Ben i5'li modeli aldım çünkü GPU'ları aynı olduğu için i5 ile i7 arasındaki performans farkı benim ihtiyaçlarıma hitap etmiyor. Geriye de sadece SSD boyutu kalıyor. Bunun için de fazladan o kadar para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Ben Darty'den aldım %25 indirimle 2076 TL'ye ancak stoklarda kalmadı. Şu anda sadece Mediamarkt'ta stokta var ama fiyatı 2699 TL.

Asus yetkilisinden aldığım bilgiye göre 2 haftaya kadar yeniden elektronik marketlerin stoklarına girecekmiş.

Aslında 128'lik SSD ile 256'lık SSD arasında bu tür fiyat farkları normal sayılır ama ben Asus'un bu ürünlere üst düzey bir SSD koyduğunu düşünmüyorum. Onun için değmez diyorum ben de.

Disklerin marka ve modelini bilen var mı?

• quote:

quote:

quote:

Darty için geç kaldım.. sorduğumda bitti dediler. Yeni gelecek seckiyatı beklemekten başka yapacak bir şey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

quote:

quote:

Aslında 128'lik SSD ile 256'lık SSD arasında bu tür fiyat farkları normal sayılır ama ben Asus'un bu ürünlere üst düzey bir SSD koyduğunu düşünmüyorum. Onun için değmez diyorum ben de.

Bilgisayarını açıp özelliklerden çıkarabilirsin hdd modelini

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bu konuda yanılıyorsunuz. Asus Sandisk'in özellikle ultrabooklar için yeni ürettiği U100 modeli SATAIII SSD'yi kullanıyor ve gerçekten çok hızlı. Dün arkadaşımın yeni jenerasyon Macbook Air'ı ile kapatma/açma (uyku modu değil) hızı karşılaştırması yaptık ve ZENBOOOK kapanışta 8 saniye, açılışta da 6 saniye fark attı. Açıkçası ben de beklemiyordum ancak durum bu.

SSD ile ilgili temel bilgileri bu linkte bulabilirsiniz:

Teknoblog
    SanDisk'ten ultrataşınabilir bilgisayar ve tabletlere özel U100 ve i100 SSD birimleri - Teknoblog
    http://www.teknoblog.com/donanim/sandiskten-ultratasinabilir-bilgisayar-ve-tabletlere-ozel-u100-ve-i100-ssd-birimleri.html

• UX31'in detaylı incelemesi.. Genel Puanı: %87

• quote:

Bu konuda yanılıyorsunuz. Asus Sandisk'in özellikle ultrabooklar için yeni ürettiği U100 modeli SATAIII SSD'yi kullanıyor ve gerçekten çok hızlı. Dün arkadaşımın yeni jenerasyon Macbook Air'ı ile kapatma/açma (uyku modu değil) hızı karşılaştırması yaptık ve ZENBOOOK kapanışta 8 saniye, açılışta da 6 saniye fark attı. Açıkçası ben de beklemiyordum ancak durum bu.

SSD ile ilgili temel bilgileri bu linkte bulabilirsiniz:

http://www.teknoblog.com/donanim/sandiskten-ultratasinabilir-bilgisayar-ve-tabletlere-ozel-u100-ve-i100-ssd-birimleri.html

O zaman aradaki fiyat farkına değer hocam. 256'lık SSD'ler gerçekten çok çok pahalılar ve söz konusu kaliteli bir SSD ise bu farkların oluşması normal.

Bilgiler için teşekkürler, gerçekten iyi bir tercih olmuş. Biliyorsunuz, normalde üreticiler üstünkörü SSD'leri tercih ediyorlar.

• LaptopMag
    Ultrathin Notebook Face-Off: ASUS Zenbook UX31 vs. Apple 13-inch MacBook Air
    http://blog.laptopmag.com/ultrathin-notebook-face-off-asus-zenbook-ux31-vs-apple-13-inch-macbook-air

Macbook-air ile karşılaştırmayı vermiş.

• quote:

http://blog.laptopmag.com/ultrathin-notebook-face-off-asus-zenbook-ux31-vs-apple-13-inch-macbook-air

Macbook-air ile karşılaştırmayı vermiş.

Zenbook hakkındaki test sonuçlarının bir çoğu yalan yanlış. 15-16 saniyede açılan sistem için 29 saniye demişler. HD Tune minimum veri transfer değeri 180mbps iken 97,9 demişler. SATAIII SSD kullandığını bilmeden sallamışlar sanırım. Pil süresi, grafik performansı v.s. hep yanlı değerlendirme. Sitenin Apple'dan destek aldığı aşikar. Alttaki yorumlarda macbook kullananlar bile söylemiş testin hatalı olduğunu.

• Asus ux31 e ile Apple'ın MC965LZ/A modeli aynı özelliklerde ama arada 1000 TL fiyat farkı var gördüğüm kadarıyla Asus daha ucuz. Fiyat farkından dolayı ikisini kıyaslamak gereksiz bence.
  • LG R405'in tuşlarına alışmıştım Asus un tuşlarına daha dikkatli basmak gerekiyor yoksa çok harf atlıyorum yazarken.
  • apple la asusu kıyaslayan arkadaş
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.