Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK KULÜBÜ (Ultrabook UX21 & UX31) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.683
Cevap
19
Favori
152.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende ux31 i5 olan modelle aranıza katıldım daha yeni açtım bilgisayarı sanırım bios sorunu var genel olarak başka bişey çıkmaz umarım. Bu arada harici dvdrw takıp recovery alırken dikkat etmemiz gereken bişey varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enokss

merhaba arkadaşlar bende ux31 i5 olan modelle aranıza katıldım daha yeni açtım bilgisayarı sanırım bios sorunu var genel olarak başka bişey çıkmaz umarım. Bu arada harici dvdrw takıp recovery alırken dikkat etmemiz gereken bişey varmı?

ne problemli cihazmış. tırstım doğrusu. toshiba z835'i beklemeye karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

merhaba arkadaşlar bende ux31 i5 olan modelle aranıza katıldım daha yeni açtım bilgisayarı sanırım bios sorunu var genel olarak başka bişey çıkmaz umarım. Bu arada harici dvdrw takıp recovery alırken dikkat etmemiz gereken bişey varmı?

dostum güncelemeler var asus sitesinde, update edersin olur biter
  • Arkadaşlar elimde ux21e i3 lü 4gb ramli olan modelden var.vatan bilgisayar faturalı hiç açılmadı daha,ürünü facebookta ultrabook anketi sayesinde kazandım.ihtiyacım olmadıgından dolayı satıyorum.isteyen varsa pm atsın konusalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

dostum güncelemeler var asus sitesinde, update edersin olur biter

diğer güncelemeler tamam da bios güncellemesini nasıl yapacağız bilgilendirme olursa sevinirim

• @enokss, aynı yerde bios ile ilgili güncellemeler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellencyx

Arkadaşlar elimde ux21e i3 lü 4gb ramli olan modelden var.vatan bilgisayar faturalı hiç açılmadı daha,ürünü facebookta ultrabook anketi sayesinde kazandım.ihtiyacım olmadıgından dolayı satıyorum.isteyen varsa pm atsın konusalım.

arkadaşım merhaba,
    bana pm atarsan sevinirim
  • Kulübünüz ve cihazlarınız hayırlı olsun beyler
  • Darty den ux21 i5 işl. 128 lik aldım bir ay önce. Malesef bios ekranı bende de çıkıyor. Üstündeki asus güncelleme
    Programı ile bios güncelledim. Sorun devam ediyor maalesef. Birde asus sitesinden deniyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMeR

Kulübünüz ve cihazlarınız hayırlı olsun beyler

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: juf1

quote:

Orijinalden alıntı: excellencyx

Arkadaşlar elimde ux21e i3 lü 4gb ramli olan modelden var.vatan bilgisayar faturalı hiç açılmadı daha,ürünü facebookta ultrabook anketi sayesinde kazandım.ihtiyacım olmadıgından dolayı satıyorum.isteyen varsa pm atsın konusalım.

arkadaşım merhaba,
    bana pm atarsan sevinirim

pm attım
  • beylerküfür etmeyin ama zenbook yerine mac air almanızı oda ekonomik nedenden olmuyorsa, acer ın ultrabook unu almanızı tavsiye ederim.zenbook ir kadar perormanslı değil, ben karşılaştrdım yanyana hertürlü air alıyo, piyasya büyük reklamla girdi ancak, performansı alamadı derim ben.
  • Arkadaşlar büyük olasılıkla Türkiye' ye gelen ilk ultrabooku ben almışımdır. Satışa çıktığı günün sabahında vatandan almıştım. :))

UX21 notebookumu o günden beri kullanıyorum. Bende daha 1 kez bile mavi ekran veya bir kilitlenme durumu kesinlikle olmadı.
    Sadece bir ara evdeyken bir süre sonra wirless bağlantısı kesiliyor ve wirless kapanıyordu. Meğerse pil ayarlarında wirless i maksimum pil ömrü ayarında olduğundan olacak ki kapatıyormuş. Güç ayarları bölümünden wirless ayarına max qerformansa getirince wirless kopması gibi algıladığım sorunu da çözmüş oldum.

Ayrıca ben cihazımı ofiste 27 " bir monitöre bağlıyorum ve sabahtan akşama kadar sürekli çalışıyor. Altına da soğutuculu fan standı aldım. Ve bluetooth klavye ile kullanıyorum. (Masam boş, notebooku yan tarafa koyuyorum. Masamda sadece bluetooth klavye ve mouse oluyor ve en önemlisi monitörü full HD çözünürlükte çalışıyorum ki buna alışan biri bir daha 1378X768 çözünürlekte çalışmaz)
    Akşam da evde geç saaate kadar yine cihaz açık. Şu ana kadar ne kilitlenme sorunu ne de performanss sorunu yaşadım. (Şeytan kulağına :)))

Önceki bilgisayarım ACER 3820 TG (ATI Mobility Redeon HD 5650 1 GB Harici ekran kartlı i5-460 M.) idi ve ona vatandan aldığım 128 SSD takmıştım ve çok memnundum. bu bilgisayar hala evde oğlum kullanıyor. Onunla açılış kapanış, google eart uçuş similatöründe yaptığım karşılaştırmada ux21 kesinlikle acerin gerisinde kalmıyor.

İşte tek derdim ux21 in klavyesi. Ahh bunu tasarlayan mühendis kardeş ahhh. Bir sorsaydın bize. şu altındaki yüzeyi niye bu kadar tuşlara sıfır yaparsın. Ne diyeyim. Allahtan ofiste sürekli kullanımda Apple nin muhteşem bluetooth klavyesini kullanıyorum da moralimi bozmuyorum.

Hepinize selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blood_2

beylerküfür etmeyin ama zenbook yerine mac air almanızı oda ekonomik nedenden olmuyorsa, acer ın ultrabook unu almanızı tavsiye ederim.zenbook ir kadar perormanslı değil, ben karşılaştrdım yanyana hertürlü air alıyo, piyasya büyük reklamla girdi ancak, performansı alamadı derim ben.

Arkadaşım sana katılmıyorum. Ben ultrabooklar çıkmadan önce 3 ay hem aceri hem asusu bekledim.
    Birincisi Acerin ekranını hiç açıp kapattınmı? Ekranı açıp kapatırken sallanıyor resmen.
    Notebookun kasası plastik. Asus' un yekpare aliminyum.
    Bundan başka acerin 11.6 " i hiç türkiyeye gelmedi maalesef.

Acerde bütünüyle SSD yok. Hibrit kullanmışlar. 40-50 GB gibi SSD işletim sistemi için ayrılmış, + klasik HDD koymuşlar. Kaldı ki Asus un SSD si Sandiskin son çıkan serisi ve veri alışverişi çok hızlı.

Acerin tasarımı Asusunkii kadar başarılı değil. (Tuşlar hariç diyelim) :)
    Onun için bence acer ile asus ultrabooklar karşılaştırıldığında asus açık ara önde olur. Tabi bu benim kişisel düşüncem.

En önemlisini de sona sakladım. MAALESEF ACER DE USB 3.0 PORTU KOYMAMIŞLAR. Bizde sağ USB portu 3.0 ve bu 2.0 dan tam 10 kat daha fazla veri hızı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juf1 -- 20 Ocak 2012; 0:57:06 >

• @juf1

kesinlikle katılıyorum..

@blood_2

Konunun başında arkadaşımın Macbook Air'ı ile yaptığım karşılaştırmadan bahsetmiştim. Gözle görülür şekilde ZENBOOK daha hızlıydı.
  • birebir aynı özellikde asus zenbook ve mac air karşılaştırmasında 3 saniye farkla air daha hızlı açılmaktadır. üstelik air da 2 işletim sistemi kullanabiliyorsunuz, ağırlık olarak asus 120 gram daha fazla olması lazım, görünüş olarak da alimünyum kasa oalrak mac den daha iyi gözükebiliyor.
    ancak performans mac air :)

@juf1 hocam hibrit hdd nin ne oldunu da acer da nasıl kullanıldığınıda biliyorum, sadece kısa yazmak istemiştim, ancak bilmeyen kullanıcılarımız için iyi olmuş, tebrikler
  • Hocam iyi hoş da, bence bir kaç saniyenin önemi yok bu bir.ikincisi kaç kişi mac kullanabilecek farklı işletim sistemiyle. Ayrıca bence kimse 100-150 gramını hesabını yapmaz bence. Ayrıca asus'u kampanyayla nerdeyse 2000 tl gibi bir fiyata almak var. Üstelik bence asus şıklık acısından mac'den çok daha şık.
    Bu arada evet acer'un hibrit olması bence güzel olmamış çünkü boot süreleri ciddi farklı asus ve toshiba'dan. Bu arada benim cihazdan hiç ses gelmiyor fan falan gibi. Toshiba ve acer'de varmış.
    Yani bence asus döver. :))
  • asus UX21 modelinde SSD harddisk boyutu sizce nasıl? farkı nedir birde arkdaşlar SSD harddiskin
  • Asus un sitesinde bios için 205, 207, 209 sürümleri var. Benimki 205 idi ben son sürüm olan 209 a güncelledim. Doğru mudur yoksa önce 207 sonra 209 güncellemesi mi yapmalıydım.
    Bu arada güncelleme sonrası iki saattir kullanıyorum bios ekranına düşmedi (umarım güncelleme ile düzelmiştir.)
  • Birde cihazın hoparlörü çok güzel, eski büyük kasa notebook umdan daha net, kaliteli, berrak ses çıkışı var. Üstelik bendeki ux21 küçük 11 inç lik modeli.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.