Şimdi Ara

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.287
Cevap
134
Favori
461.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m.said

Peki guzel kardesim oyle olsun ondan satti o kadar yurt disinda.Neyse sidik muhabbetine donuyor.Telefonu aldiktan sonra anlariz iyi mi yoksa cok cok cok kotu mu

Yurtdisinda satmasiyla ne ilgisi var bu işin? Ayrica yurtdisinda 250 dolar bu telefon. Bu telefon zenfone 5 gibi uygun fiyatla gelseydi savunurdum ama bu fiyatla savunulacak bir tarafi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultiMance kullanıcısına yanıt
    Bu konuda haklisin ama asus u suclamak abes kacar.Htc one m8 amazonda 270 dolar hepsiburada da 1800 lira.Vergi sistemize tesekkur etmemiz lazim cok iyi somuruyor bizleri

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yasinayaz23

quote:

quote:

quote:

quote:

Fanboylar basmış yineya arkadaslar az tarafsiz olun yav cihazi ne kadar cok kotulemissiniz ustelik g3 gibi vasat cihazla karsilastiriyorsunuz cihaz butun telefonlarla cok rahat kapisir hersey sentetik testler degil onemli olan gunluk kullanim cihaz daha piyasaya tam cikmadan yok cihaz tutmadi,yok islemcisi boyle soyle diyosunuz kendi kullandiginiz telefonlari uste cikarmak icin kotulemeyintarafsiz bir gozle bakin kamerasi dusuk isikta ustune yoktur bende zenfone 5 var pixelmaster ile gece gunduz gibi cekiyor biraz karincalanma oluyor ama cekince guzel cekiyor ayrica bu kameradaki diyafram 2.0 cok guzel bi deger g4 haric bi cogunda diyafram bu kadar acik degil cihaz bi piyasaya ciksin oyle kotuleyin kulaktan dolma sozlerle herseye atlamayin ben zentalkda gordum alan herkez memnun bataryaya takilanlar icin soyluyorum 6 saat civari ekran suresi veriyor

Kamerası düşük ışıkta üstüne yoktur derken? Asıl fanboyluk yapan belli

Ne tursun sen arkadas ? git bi zenfone serisi cihaz al ışıksız ortamda pixelmaster i ac nedemek istedigimi anlarsin cihaz zaten eşsiz felan demiyorum mesela g2 ile bu cihaz kapisir dogrulari soylemek fanboyluksa fanboyum kabul

Pixelmaster neye yarıyor yahu bir sey bilmeden konusmayin. Pixelmasterı acinca cihaz isoyu yukseltiyor pozlama telafisini de yukseltiyor oluyor sana bol grenli fotograflar. Aynisini cogu cihazda manuel ayarla yapabilirsin. Asus sadece otomatik olarak sunmus. Kandirmacadan baska bir sey degil. Yeni bir teknolojiymis gibi bi de isim koymuslar Pixelmaster :D

İste bilginiz bundan ibaret. Pixelmaster kameradaki lenslerin katmaniyla ortaya cikiyor ben g3 le hic yapamadim mesela oluyor ancak yinede zenfone deki gibi olmuyor ,dediginiz iso yuda degistirdim hersey yaptim olmadi ?. Ayrica zaten dedim ben karıncalı oluyor diye ama sonucta hic bi cihaz karanlik ortamda zenfoneler kadar aydinlik cekemez

Kameradaki katmanla mı oluyor? Hocam bence fazla uzatmayın bilginiz yok bu konuda. Pixelmaster tamamen yazilimsal bir şey. Piyasada Lumia 1020 ile Lumia 930 gibi cihazlar varken zenfone modellerinin karanlikta en iyi cihaz oldugunu iddia ederek komik duruma dusuyorsunuz.

Sıfır lumia 930 satan bir yer şöyle m mhemen gidip alacam (internet diil teknoloji mağazası olsun )

Sıfır Lumia 930 bulunamaması Zenfone 2 nin kamerasının iyi olduğu anlamını mı çıkartıyor bu yorumunuzdan bir şey anlamadım.

Yok cidden arıyorum bulsam alicam zenffoneeyle işim olmaz benim hocam

Stoklarda yok daha gelir mi bilmiyorum ben de ariyorum sifir Lumia 930

• LG G2 32 GB'ı 1000 TL'ye aldım ancak henüz kargoya verilmedi. Siparişi iptal edip Zenfone 2 alayım mı, ne önerirsiniz?(Zenfone 2 de hızlıal daki maxipuan kampanyası ile 1000 TL'ye gelecek)
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.said

Cihazi kullanmamissin kamera kotu diye milleti telefondan uzaklastiriyorsun nesin sen ? Ha ben de kullanmadim ama kesin bir dille iyi veya kotu demiyorum .Technopat incelemesini izlemeni ve cekilen fotograflari gormeni tavsise ediyorum.

Üslubunuza dikkat edin öncelikle, tartışmayı bilmiyorsanız neden burdasınız?

Her telefonu kendim incelemem gerekmiyor. Yabancı diliniz varsa , ciddi sitelerin incelemelerine bakın. Kameranın kötü olduğunu hepsi söylüyor. Örnek resim ve videolarda kameranın durumu ortada.

İsteyen alır istemeyen almaz. Doğru bilgi vermek lazım diğer kullanıcılara.

• quote:

Burayı fanboylar basmış resmentelefonu haksiz yere ne kadar kotulesmisler intel islemci uyumsuzmus pehhbende zenfone 5 var bitek modern combat 5 markette uyumsuz diyor ancak apk olarak indirince 0 kasma. Pil omru kotudur demissiniz ben zentalk da gordum adamin teki 6 bucuk saat ekran suresi almis. Ram i de cok kotulemisler tamam lpddr3 oldugu icin lpddr 4 e gore 4g ram i cok hissettirmiyor ancak multitasking de ustune yok cihaza bos yere iftiralar atildigini dusunuyorum ayrica g3 le karsilastirmak tamamen sacmalik bende zenfone 5 var performans bakimindan daha ustun g3 un tek artisi kamerasi bana gore bide ekrani tabi

Millete fanboy demişin kendin zenfone 5e g3 den daha iyi demişin kamera ve ekran hariç

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

quote:

Burayı fanboylar basmış resmentelefonu haksiz yere ne kadar kotulesmisler intel islemci uyumsuzmus pehhbende zenfone 5 var bitek modern combat 5 markette uyumsuz diyor ancak apk olarak indirince 0 kasma. Pil omru kotudur demissiniz ben zentalk da gordum adamin teki 6 bucuk saat ekran suresi almis. Ram i de cok kotulemisler tamam lpddr3 oldugu icin lpddr 4 e gore 4g ram i cok hissettirmiyor ancak multitasking de ustune yok cihaza bos yere iftiralar atildigini dusunuyorum ayrica g3 le karsilastirmak tamamen sacmalik bende zenfone 5 var performans bakimindan daha ustun g3 un tek artisi kamerasi bana gore bide ekrani tabi

Millete fanboy demişin kendin zenfone 5e g3 den daha iyi demişin kamera ve ekran hariç

2 telefonda elimde oldugu icin karsilastirdim eger tereddutunuz var ise birilerinden bulun 2 telefonuda performans olarak karsilastirin bilip bilmeden yorum atmayin fanboy felan diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar telefonun incelemelerini izledim.Genel olarak telefonun tasarimi begenilmis zaten tasarim odullu bir model zf2. Sadece ortasinin cok kalin oldugu ve guc tusunun telefonun ustune yerlestirilmesi elestirilmis. Kalin olmasinin amaci telefonun cift sim kart destegi olmasindan kaynaklaniyor. Bu benim icin aradigim bir ozellik iki telefon kullanmak istemiyorum. Bir kac arkadas meizu dan bahsetmis ama onu getiren distrubutor firmadan bahsetmemis. Elimde zopo zp 998 var. 8 cdkirdek mtk 6592 islemci. 2 gb ram full hd gibi ozellikleri var. Sirf bu garanti olayi yuzunden telefonumu satiyorum. 5 veya 6 kez tamire gitti bir arizadan dolayi. Anakartimi ve ekranimi degistirdiler sorun ancak cozuldu. Meuizu almayi dusunenler servis olayini tekrar gozden gecirsinler bence. Mx4 fazla bulunmuyordu prosu ciktiktan sonra. Neyse zf 2 nin fiyati icin incelemelerde dunyada 285 ile 425 dolar arasinda fiyatlari oldugu soylendi. ( tayvan 285 abd 425 dolar) bu fiyatlar uzerine kdv+ otv+radyo varsa ek vergi+ 2 yil servis fiyatini ekleminiz gerekiyor.Bence 2.3 ghz hizindaki ve 32 gb hafizali modelin fiyati fazla olmus. 1149 tl olabilirmis. Ama 1.8 ghz hizinda ve 16 gb hafizalu olan model daha alinasi bence. Sonucta 64 gb hafiza karti destekledigi icin sorun olacagini zannetmiyorum ki uygulamalari hafiza kartina kurma destegi de varmis. 1.8 ghz ve 2.3 ghz iskemciler herseyiyle ayni sadece hiz farki var. Bu bence gunluk kullanimda hissedilebilecek bir fark degil. Sadece ilerde belki sorun cikarabilir. Grafik islemcisi de her iki modelde ayni hizdaymis. O yuzden bence 32 gb modelini almak gereksiz diye dusunuyirum. Ama 16 gb fiyat performans olmus. Gelelim kameraya. Butun incelemelerde cok iyi olmadigi soylenmis. Kamerada iyi goruntu icin telefonun fiyatida artiyor. Sonucta tekefon aliyoruz arkadaslar kamera degil. Bence cekilen fotolardan anlasildigi kadariyla ortalama kullanicilara yeterli gelecektir bence. Daha fazlasuni isteyenler daha fazla para vererek diger amiral modellerden alabilirler. Burada camura gerek yok. Ne kadar ekmek o kadar kofte. Bende dusunce asamasindayim. 1.8 ghz lik modeli alabilirim. Telefonu alanlara hayirli olsun diyorum.

• Yasinayaz23 Y kullanıcısına yanıt
    Ben kimseye fanboy demedim sizin söylediğnizi yazdım sadece eğğer hala zenfone 5 in lg g3 den daha iyi olduğunu iddia ediyorsanız en yakın göz doktoruna görünmenizde fayda var.

Kardeşimde zenfone 5 var yakın arkadaşımda da g3 var bilmesem bana yutturacaksınız asus satış temsilcileri bile bu kadar abrtmıyor telefonu.
    hiç bişey bilmeyen insanlar bile bu tarz sitelere bakaraktan fikir sahibi olabiliyor sizede öneririm tam olmasada azçok fikir sahibi eder.

https://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Asus-Zenfone-5-vs-LG-G3
  • quote:

Ben kimseye fanboy demedim sizin söylediğnizi yazdım sadece eğğer hala zenfone 5 in lg g3 den daha iyi olduğunu iddia ediyorsanız en yakın göz doktoruna görünmenizde fayda var.

Kardeşimde zenfone 5 var yakın arkadaşımda da g3 var bilmesem bana yutturacaksınız asus satış temsilcileri bile bu kadar abrtmıyor telefonu.
    hiç bişey bilmeyen insanlar bile bu tarz sitelere bakaraktan fikir sahibi olabiliyor sizede öneririm tam olmasada azçok fikir sahibi eder.

sizin bilginiz bu kadar iste. Hersey kagit uzerinde degildir onemli olan gunluk kullanimdiristerse 4000 ghz cihaz olsun 4000gb ram olsun yazilimla alakali durum

• Lansman sırasında çekip kendi telime attığım birkaç resim hepsi farklı modlarda çekilmiştir. Zenfone 2 de extra olarak yüksek çözünürlük modu var aşağıdaki resimlerden birinin orjinali 32mp civarındadır. NORMAL HDR ve GECE MODU olarak çekilmiştir.

ZENFONE 2, 2.23 GHZ OLAN MODEL İLE LANSMANDA ÇEKİLMİŞTİR

KENDİ TELEFONUM ZENFONE 6 İLEDE AYNI POZLARDAN VAR AMA MOBİLDEN YÜKLEMEK PAYLAŞMAK ÇOK ZOR OLUYOR KAMERA MUHABBETİ ÇOK DÖNDÜĞÜ İÇİN BUNLARI PAYLAŞMAK İSTEDİM

Ayrıca lansmanda murat gamsız dediğiniz kişi ben telefonu incelerken aynı masada o da kameranın manuel modlarını tek tek inceliyordu ancak yanındakiyle muhabbetine kulak misafiri oldum hiçte kamerayı kötülemiyordu hatta ayarların sanki dslr makine gibi olduğundan bahsetti ama sonraki incelemeyi izlemedim

HDR FLAŞSIZ

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

OTOMATİK MOD FLAŞLI

GECE MODU FLAŞLI

SÜPER ÇÖZÜNÜRLÜK MODU FLAŞSIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar61 -- 27 Haziran 2015; 3:58:08 >

• Asus kullanan tanıdıklarımın telefonlarını incelediğimde bana pek kaliteli telefon izlenimi vermedi. Ekran, kamera ve kasa bana pek kaliteli hissettirmedi. Asus bilgisayarlar genelde beğenilir ama telefonda daha çok gelişmesi lazım. Herkes telefon üretmeye başladı. Uygun fiyatlı modellerine lafım yok ama çok para verip bu markaları almak bence çok mantıklı değil. Zenfone 2 uzun zamandır forumda konuşuluyordu. Asus Türkiye iyi satarız diye düşünüp fiyatı yüksek tutmuş olabilir.

• quote:

quote:

sizin bilginiz bu kadar iste. Hersey kagit uzerinde degildir onemli olan gunluk kullanimdiristerse 4000 ghz cihaz olsun 4000gb ram olsun yazilimla alakali durum

donanim ile yazılım entegrasyonudur onemli olan. bir kere zen5 ile g3 farkli segmentteler. atla deveyi karistirmayalim.

kagit uzerinde guclu olan,gubluk hayatta da gucludur. arayuz yag gibi aksa da los isikta zen 5 havlu atar. gps baglantisinda havlu atar, ekran kalitesinde yine havlu atar.

yuksek performansli oyunlari saymiyorum bile. o saydiginiz oyunları zen sadece calistirabilirken, g3, en ust duzey detaylarda en ufak takilma olmadan
    oynatir.

androidde her sey yazilim(gunluk kullanim) degildir. donanim on plandadir,yazilimin da hafif olmasi elzemdir. yani yazilim ile donanim birlikte bir butun olmalidirlar.

ama donanim olmadan siz yazilimi istediginiz kadar hafif yapin,cokmelerin,takilmalarin önüne geçemez sini z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 27 Haziran 2015; 12:03:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

quote:

donanim ile yazılım entegrasyonudur onemli olan. bir kere zen5 ile g3 farkli segmentteler. atla deveyi karistirmayalim.

kagit uzerinde guclu olan,gubluk hayatta da gucludur. arayuz yag gibi aksa da los isikta zen 5 havlu atar. gps baglantisinda havlu atar, ekran kalitesinde yine havlu atar.

yuksek performansli oyunlari saymiyorum bile. o saydiginiz oyunları zen sadece calistirabilirken, g3, en ust duzey detaylarda en ufak takilma olmadan
    oynatir.

androidde her sey yazilim(gunluk kullanim) degildir. donanim on plandadir,yazilimin da hafif olmasi elzemdir. yani yazilim ile donanim birlikte bir butun olmalidirlar.

ama donanim olmadan siz yazilimi istediginiz kadar hafif yapin,cokmelerin,takilmalarin önüne geçemez sini z

İphonelere gidin bakin cift cekirdekle 8 cekirdekli telefonlari eziyor budami yazilimla alakali degil ayrica g3 ust duzey oyunlarda zen 5 e yetismesi imkansiz gidin 2 cihazdada asphalt 8 oynayin bakalim en ust mod da hangisi yag gibi akiyor gorun benim ablamda var 32gb 3gb ram li olan onunki kasiyor mesela ana ekrandan uygulama bolumune basinca 2-3 saniye bekletiyor facede scroll yaparken fps dusuyor gps olcmedim 2 sini g3 onde olabilir dedigim gibi g3 ekran, kamera disinda pert ayrica cok isiniyor tango dan 2 telefon oyun acinca zenfone 5 38 dereceyken g3 45 i buluyor

Appleın başarısı tek çekirdek performansından kaynaklanır.http://www.teknoblog.com/iphone-6-inceleme-83016/
    Bu linktede benchmarklardan da görebileceğiniz gibi, tek çekirdekte çoğu android tellerden iyidir. Market ve yazılım da buna göre tek elden çıktığı için, iphonelarda stabilite sorunu olmaz. Üstelik uygulamaların çoğu, halen tek çekirdek üzerine dizayn edilmiştir. Siz multitasking(çoklugörev) için birden fazla sekme açtığınızda uygulama sistemin desteklediği çekirdek sayısı ile çalışır. Ama uygulamanın geliştiricisi, uygulamasını çok çekirdeğe göre optimize etmemişse, işte dediğiniz ısınma başgösterir.

https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/blog/cekirdek-yanilgisi

Bu linkten aslında çekirdek sayısının fazla olmasının ticari reklamın ötesiNde başka bir işe yaramadığını okuyabilirsiniz. Lollipop 64bit ve dalvike geçmesiyle daha performanslı hale geldi.

Asusun gpusu 400mhz, lgnin gpusu ise 578 mhzda çalışıyor. Dolayısıyala adreno 330 sgx 544mp den güçlüdür. Zaten benchmarklarda da bu açıkça bellidir.

http://www.notebookcheck.net/Qualcomm-Adreno-330.110714.0.html adreno 330 g grafik işlemcisi
    http://www.notebookcheck.net/PowerVR-SGX544MP2.125344.0.html Zenfone grafik işlemcisi

Yapmanız gereken, her iki cihazı da fabrika ayarlarına getirip, hatta wipe yapıp, aynı oyunu aynı anda açmak ve video çekmek. Ancak bu şekilde performans karşılaştırılması yapılabilir.

• Youtubede bi kutu acilimi izledim 16 gb lik modelde kulaklik cikmadi ama japonca yazilar vardi. Bi ihtimal 16 gblik modelin yaninda kulaklik olmayabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadas anlamiyormusun ? Adreno 330 ,powervrsgx544 den gucludur zaten buna bisey demem ancak adreno 330 2k ekrana az geliyor ve kasma yapiyor g2 olsaydi mesela g2 zenfone 5 den cok daha performanslidir bisey demem ancak g3 2k ekrani olmasi dolayisiyla islemci ve gpu su yetmiyor sonrada kasiliyor. Ayrica lolipop dalvik e gecmedi art ye gecti

• quote:

Ya arkadas anlamiyormusun ? Adreno 330 ,powervrsgx544 den gucludur zaten buna bisey demem ancak adreno 330 2k ekrana az geliyor ve kasma yapiyor g2 olsaydi mesela g2 zenfone 5 den cok daha performanslidir bisey demem ancak g3 2k ekrani olmasi dolayisiyla islemci ve gpu su yetmiyor sonrada kasiliyor. Ayrica lolipop dalvik e gecmedi art ye gecti

İyide güzel kardeşim her uygulama 2kda mı çalışıyor Allah aşkına.
    Madem bu kadar diretiyorsun, ablanın telefonu ile kendi telefonunu wipe yapıp, o kasıyor dediğin oyunu iki cihazda da aç, videoyu çek, bir görelim bakalım.

Ekleme: art konusunda haklısınız, düzeltme için teşekkür ederim.
    G3 için 2k ekranın sistemi zorladığını ben de biliyorum ama zenfone 5ten de kötü değil hani. Ama seni bu konuda 2 kulllanıcı olarak inandıramıyorsak, sen bizi inandır bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

Ya arkadas anlamiyormusun ? Adreno 330 ,powervrsgx544 den gucludur zaten buna bisey demem ancak adreno 330 2k ekrana az geliyor ve kasma yapiyor g2 olsaydi mesela g2 zenfone 5 den cok daha performanslidir bisey demem ancak g3 2k ekrani olmasi dolayisiyla islemci ve gpu su yetmiyor sonrada kasiliyor. Ayrica lolipop dalvik e gecmedi art ye gecti

İyide güzel kardeşim her uygulama 2kda mı çalışıyor Allah aşkına.
    Madem bu kadar diretiyorsun, ablanın telefonu ile kendi telefonunu wipe yapıp, o kasıyor dediğin oyunu iki cihazda da aç, videoyu çek, bir görelim bakalım.

Ekleme: art konusunda haklısınız, düzeltme için teşekkür ederim.
    G3 için 2k ekranın sistemi zorladığını ben de biliyorum ama zenfone 5ten de kötü değil hani. Ama seni bu konuda 2 kulllanıcı olarak inandıramıyorsak, sen bizi inandır bakalım

Tamam video cekip aksam aticagim ancak wipe yapmam ikiside 6 aylik cihazlar fark görülsun

Fabrika ayarlarına dönmeden yaparsanız bir şey anlaşılmaz. Çünkü arka planda çalışan uygulamalar, sistemin bıraktığı izler hep performansı etkiler. Karşılaştırma eşit koşullarla yapılmalıdır. Eğer fabrika ayarlarına dönmeden yapacaksanız, hiç zahmet etmeyin.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.