Şimdi Ara

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.407
Cevap
62
Favori
236.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asusun kendi programları da güncelleniyomuş sanırım bunu nerden yapabiliriz ?
  • Şu anda aratıp baktım, Asus uygulamaları güncellemelerde güncelleme olduğu görünmüyor ama tek tek aratıp baktığımda güncelle seçeneği var.
  • Bu sd card yazma sorununu okuma/yazma yetkisi vererek çözemiyoz mu ? deneyen oldu mu? kullanılan apk da aynı işi yapıyor tahminimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Mobil veri neden dolaşımda ? Veri etkin seçeneği de seçili değil. Benim bildiğim yurt dışında değilseniz veri dolaşımını açmayacaksınız, mobil ağ içnde üsttaki ver etkin seçeneği açık olmalı.

Cihaz Roaming de kalmış da o yüzden şebeke problemi yaşıyor sanki.

Bahsetiğim yere APN girmemiz ve aktif ermemiz gerkiyor (kangi operatörse internet-internet )yazıp APN yi etkin yapmadan nasıl mobil internete gireceğiz. eğer o menü açılsa bu bilgileri girip internete bağlanacağım. her yeni güncellemede bu bilgiler silinir. Maalesef her ne şekilde olursa olsun ister üsteki veri etkin işaretli olsada olmasada alttak veri dolaşımı etkin olsada olmasada Erişim Noktası Adları menüsü kesinlikle açılmıyor. Başka hiç bir menüde problem yok. Asusun bu tip sorunları bildirebileceğimiz yer var mı? şu an aynı operatörün aynı sim kartın başka bir telefon(samsung g ace2) telefondan yazıyorm operatörle falan alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunal65 -- 15 Ekim 2014; 21:24:02 >

• Sürünen telefonun performansını % 25 arttırdık biz, senin paran var ise git s5 al, foruma da düzgün yazı yaz, biraz kibar ol, insanların emeğini engelleme derim, aranızda mevzu da varsa özelden yaz arkadaşa, burası çocuk parkı değil, forum kurallarına uyun. Uyarmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otg desteginden haberiniz varmiydi ?? Ssdeki imlecten selamlar
     ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL

• OTA geldi. 1.18.40.10 için. Ardıdan kitkat ı da verirler herhalde.

• Neyse, demiyorum bişey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Ekim 2014; 8:30:48 >
  • onur.mertt2 kullanıcısına yanıt
    Var hocam, 1.18.40.9 ile gelmişti zati :) Sağolasın yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Ekim 2014; 7:49:03 >
  • OTA'dan gelen güncellemeyi bazı sistem uygulamaları dondurulmuş, bazı servisler kapatılmış, işlemci 933/800 olarak çalışırken rootlu şekilde yapsam sorun olur mu? 1.18.40.10 OTA'dan gelmiş de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 15 Ekim 2014; 8:07:46 >
  • FearMaster kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yalan söyliyim, siz hala 40.9 u mu kullanıyorsunuz onu sorayım önce, gücelleme geldiyse onu kullanıyorsunuz demek ki, bu da saçma oldu biraz :) OTA farklı bişey yapmıyor ki, bizim siteden çektiğimiz ZIP dosyasını, o indirip koyuyor dahili hafızaya, cihazı kapatıyor ve yüklemeye başlıyor.

Root gider, hız 933/800 olarak kalır, donuk uygulamalar çözülür. Bilginize. İşlemden sonra tekrar root yapmalısınız. Her güncellemeden sonra root gidiyor malesef.

Donuk uygulamaları çözün, işlemciyi normal yapın öyle yükleyin.
  • Şu an V1.18.40.9 kullanıyorum root'lu olarak. OTA ile 1.18.40.10 güncellemesi geldi. Bu güncellemeyi yapsam aynı yöntemle tekrar root yapabiliyor muyum? Yoksa eski root yöntemi geçersiz mi?

Bu arada bu güncelleme 20 MB. Asus'un sayfasında bu güncelleme 690 MB olarak gözüküyor. Bir problem var mı sizce bu durumda?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    OTA güncellemesi haliye ufak ulacaktır, yama niteliğinde. Sorun yok. 4.3 için verdiğim root yöntemi ile rootlayabilirsiniz.
  • Günaydın Millet Rootsuz Radyo isteyene Orjinal sistem radyo uygulaması

Zenfone 5 4.4.2 'de Test edilmiştir. çalışıyor

RADYO İNDİR
  • 2smoke kullanıcısına yanıt
    1.18.40.10 güncellemesini yaptım. Bana sormadan şimdi de 443 MB'lık bir güncelleme dosyası indiriyor. Bu da 4.4 güncellemesi olmasın. Ben 4.4'e geçmeyi istemiyorum ki. Sorması lazım değil miydi?
  • İlk sayfada KitKat'a geçmeli miyim diye bir soru var. Orada kesinlikle geçmelisiniz diye yazıyor. Ben o kadar emin değilim.

KitKat ile bir sürü kısıtlama gelmiş. Yeni versiyonda yeni özellikler gelmesi gerekirken varolan özellikleri de kısıtlamışlar:
    1. harici sd karta yazmayı engellemişler güvenlik gerekçesiyle
    2. permission manager 4.3'de varken 4.4.2'de güvenlik gerekçesiyle kapatmışlar
    3. root yapmak 4.3'e göre daha zor.

Bunlar benim bildiklerim. Belki bilmediklerim de vardır.

Peki KitKat ile yeni gelen özellikler nelerdir? Gerçekten değecek mi güncellemeye? Bana somut olarak yeni gelen özellikleri yazabilir misiniz?

Teşekkürler

• onur.mertt2 kullanıcısına yanıt
    Radyoyu konuya ekliyim.
  • OTadan güncelleme geldi

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VioLee -- 15 Ekim 2014; 12:41:38 >
    Harici sd karta erişimin nasıl açılacığını verdim. Ki bu sadece bazı uygulamalar tarafından kısıtlıydı. Yoksa Asus ayarlarında programları Sd karta kurabiliyoruz zaten, veya taşıyabiliyoruz. Mesela ne engelliydi, airdroid engelliydi, hafıza kartına yazma yapamıyordu, titanyum bakup engelliydi, hafıza kartına yedek alamıyordu vs.vs.. Ufacık prg verdim bitane, tek tıkla kiliti kaldırıyor. Sonra aynen devam 4.3 deki gibi.

PM yerine APPOPS uygulaması yükleyebilirsiniz. İstediğiniz uygulamaların nelere erişeceğini kısıtlayabilirsiniz. Bahsettiğiniz bu herhalde. Sadece saklı hale gelmiş, kalkan bişey yok.

Root yapmak bence daha kolay, cihazı bağlayıp pc den root dosyasına tıklıyor ve bekliyorsunuz hepsi bu. En azından demo modu zartı zurttu uğraşmıyoruz. Hatta demo mod uygulamasını falanda dondurup arkada gereksiz çelışmasını sağlamak bayağı bir bellek ve performans artışı sağlıyor.

Bunları yapabildiğimize göre bir sorun yok demektir.

Yaklaşık 1 sene evelki versiyonda kalmak hem bellek yönetimi hem çekirdek iyileştirmeleri hemde güvenlik açısından pek iyi olamasa gerek. Neticede bu güncellemeler iki tane simge, 2 tane animasyon değiştirmek için verilmiyor değil mi.

Ben sizin yerinizde olsam geçerdim. Siz bana geçmemek için bir sebep söyeleyebilirmisiniz. ?? Saydıklarınız dışında.

Geçin hocam boşverin sıkıntı yok 442 de.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.