Şimdi Ara

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.407
Cevap
62
Favori
236.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    batarya performansı nasıl 4.3'e göre? diğer konuda çok sayıda olumsuz yorumlar okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Diğer konuya bakmayın hocam siz, o konu batarya ve kılıf kapak konusu oldu zaten. O yüzden açtık burayı. Kitkat pile bişey yapmıyor. Pili bitiren yeni google play hizmetleri. Onunda çözümünü verdik zaten.

Hem sonra ne kaybedeceksiniz. Geçin 442 ye, ilk mesajlarda verdiklerimizi uygulayın. Kendiniz bakın ne kadar gittiğine. 43 den daha az performans alırsanız geçersiniz 43 e geriye. Onu da verdik nasıl olduğunu.
  • İlk mesaja OTA ilgili birkaç satır kişisel bilgi ekledim. Belki bakmak istersiniz. Bunun haricinde 4.mesajdaki soru cevap kısmına play servislerinde güncelleme yaptım. İlk sıraya eklediğim userpresenceservice esas sömürünün kaynağı arkadaşlar. Kesinliklen disable edin.
  • 2smoke kullanıcısına yanıt
    http://www.asuszenfoneblog.com/2014/10/download-rootzenfone-kitkat-v3.html#more

yenisi çıkmış bir gözat istersen kardeşim.
  • craft35 kullanıcısına yanıt
    Tama ekliyorum. Bu da OTA dan güncelleme yapanlar içinmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Tarama her zaman kullanılabilir i kapatın, google play servislerinden 4. mesajda verdiğim hizmetleri durdurun. Asus havdurumunu dondurun, yerine 1weather öneririm. Veri ayarlarında 3g yerine 2g yani gsm seçin kullanmadığınız zamanlarda. Sonra tekrar bakalım. Resim atmanıza gerek yok..

Siz 5 mi 6 mı kullanıyorsunuz hocam. Şu kablosuz frekans bandı seçeneği dikkatimi çekti, benim cihazda yok öye bir seçenek. Modem kaynaklı bir durum olabilir tabi. Bendeki sadece 802.11n miş :)

Zf5 siyah telefonum, kullanıcılara ekleyebilirsiniz. Ek olarak dediklerinizi de yapacağım, zaten çoğunu yapmıştım.

Wi-fi kapalı iken o seçenek çıkıyor. İşte böyle. 2.5 ve 5 ga olarak. Otomatik iyidir heralde :)

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL

hocam
    kablosuz geliştirici menüsüne nereden giriyorsunuz?

442 de rootsuz, uygulamalar sd karta yüklenmiyor değil mi. 442 yaparsam sd deki uygulamalar ne olacak üstad
  • seferihsn kullanıcısına yanıt
    Yükleniyor hocam o kısımda sıkıntı yok. Ayarlardan asusa özel ayarlara girip ordan kurulum yeri harici seçmeniz yeterli. Yada sonra kendiniz de taşıyabilirsiniz. Daha evvel kurulu olanlar kurulu olarak kalmaya devam ediyor sıkıntı yok. O yazma olayı başka şeyler için, ilk mesajda açıkladım zaten. Ama o root gerektiriyor malesef.
    Cevap için teşekkür ederim. Kitkat'tan dönünce 40.9da bırakmıştım en azından denediğim sürüm diyerek.

Ekleme: Kitkat rootunda beyaz üstüne siyah açılma kısmı düzeldi mi yoksa hala renkler ters mi açılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 15 Ekim 2014; 17:41:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

İlk mesaja OTA ilgili birkaç satır kişisel bilgi ekledim. Belki bakmak istersiniz. Bunun haricinde 4.mesajdaki soru cevap kısmına play servislerinde güncelleme yaptım. İlk sıraya eklediğim userpresenceservice esas sömürünün kaynağı arkadaşlar. Kesinliklen disable edin.

2smoke kardeşim ... userpresenceservice bunu titanium veya disable service uygulamasında da göremedim..
    birde bu disable service yi nasıl ve hangi zamanlarda kullanacağız.. mesela programda herhangibir uygulamanın üzerine tıklayınca o uygulamanın sistem dosyaları çıkıyor bunlarda tüm seçili haldeki dosyaları tik lerini mi kaldıracağız? dondurma ve disable arasındaki farkı tam çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrttgl -- 15 Ekim 2014; 17:52:49 >
    teşekkürler
  • FearMaster kullanıcısına yanıt
    Yok düzeldi, o eskiden bootloader i unlock edince oluyordu. Yeni root programı da unlock ediyor ama sonra relock edip eski haline getiriyor. Sıkıntı yok
  • mrttgl M kullanıcısına yanıt
    Disable service uygulamasını sürekli kullanmıyoruz. Uygulamalar seninde yazdığın gibi tikli duruyor demişsin ya, arkada planda hzimet çalıştırır, o gördüklerin sistem dosyası değil hizmet. Disable service programı bu çalışan servislerden istediğimizi kapatmamızı sağlar. userpresenceservce google play hizmetlerinin içinde.

Disable servis uygulamsını çalıştırdığımızda 2 sekme gelir, genel uygulamalar ve sistem uygulamaları diye. Sistem sekmesine atlayıp Google Play Hizmetlerini bulup tıklıyoruz. İçinden 4.mesaj, 4.cevap da yazdığım servislerin üzerlerine tıklayarak kapatıyoruz. userpresence ortalarda, diğerleri sonlara doğru alt alta hepsi zaten.

Dondurma işlemi çok farklı, dondur diyince uygulamanın çalışmasını komple engellemiş oluyorsunuz. Örneğin Google Play hizmetleri gibi gerekli birşeyi komple dondurabilirsiniz ama hiç çalışmadığı için bir çok yerde sorun çıkar, uygulama güncellemesi, bildirimler vs sorunlu çalışır. Oyun kayıtları geri yüklenmez vsvs. O yüzden sadece içindeki pil sömüren servisleri donduruyoruz diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Ekim 2014; 18:11:34 >

• selamlar..telefonu 4.4 kitkata güncellemeye calışıyordum, telefondan güncellemeye çalıştım, ota dan yapmaya çalıştım 40.10 başarılı yüklendi kitkat indi yuklemek işlemini başlattım ama hata verdi ve şuan ekranda 'reboot system now'', 'apply update from ADB' gibi seçenekler var, neyi yanlış yaptım ve ne yapmalıyım..günceleme dosyasını indirdikten sonra wifi kapatmadan işlemi başlattım acaba ondan mı oldu bu??
    android system recovery yazıyo, sanırım önceden bahsi geçen recovery mod bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskinavşar -- 15 Ekim 2014; 18:16:10 >
  • s.a dostum otadan 4.4.2 yükledim root atmak için ilk sayfadaki hangi dosyayı indiriyoruz bide google play hizmetlerini nasıl devre dışı bırakıcam tamamen,
    google play storeun çalışması durmadan
  • Arkadaşım hepsi ilk sayfada 2. mesajda yazıyor, biraz dikkatli okursan göreceksin zaten hangi dosyayı çekmen gerektiğini. GP hizmetleri de 4. mesajda yazıyor ilk sayfada.
  • keskinavşar K kullanıcısına yanıt
    Evet o, şimdi en son 40.10 yüklediniz, sonra telefondan neyi yükledinizde güncellemey çalıştınız. Yani telefondan yaptıysanız OTA gelmez zaten, OTA dan yaptıysanız recovery gelmemeliydi. Cihazda en son hangi versiyon sağlam bir şekilde çalışıyordu ?
    Eyvallah hocam. O halde haftasonu Kitkat'a geçip tekrar deneyebilirim.

yanly? aktarmadym in?allah..en son 40.9 vardy..sonra di?er kullanycylaryn dedi?i gibi (20 mb boyutlu) kysa sürede bir dosya indirdim wifi ile..bu telefonu 40.10 a yükseltti..sonra telefonu kapatyp açtym ve 440 küsür mb lyk kitkat güncelleme dosyasy indirdim yine wifiden..güncelleme var yüklemek için dokunun dedi dokundum..sonuç bu..bu iki güncelleme arasynda herhang bi?ey yapmadym, hatta bir kaç uygulama kendini güncelledi onlary bile bekledim o arada:)
    eklemeyi unuttum root vardy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskinavşar -- 15 Ekim 2014; 18:46:50 >
  • keskinavşar K kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde bu anlatıklarınız ile problem çıkamamsı lazım. Ne root ile ne de wifi ile alaklı durumlar değil çünkü. Diğer ana konuda bir çok kişi bu anlattığınız şekil geçti sanırım kitkat'a. Cihazı en son kapatıp açtınız mı, yapmadıysanız bir yapın bakalım yine recovery den mi açılacak.

Eğer recoveryden açılırsa, benim ilk mesajda verdiğim 4.4.2 yi indirin pc ye. USB den bağlayın cihazı, inşallah USB DEBUG açıktır.

CİHAZA AYNI VERSİYONUN / ÜST VERSİYONUN TEKRAR ATILMASI DURUMU bu bölümdeki ADB paketini de indirin. masaüsütne adb klsörü yaratarak içine açın

İndirdiğiniz zip dosyasını masaüstüne çıkarın, çıkan dosyanın adını update.zip yapıp masüstündeki adb klasörüne atın. adb klasöründe start.cmd isminde dosya olacak ona tıklayın, gelen pencereye

adb devices yazın ve bekleyin

2345628346528374 device yazan bir satır görürseniz işiniz kolay ()rakamlar sallamadır), device not found görürseniz yapacak bişeyiniz kalmamış, servise gideceksiniz.

rakamları gördüyseniz

cihazdan apply update from adb yi seçiyorsunuz

pc den de

adb sideload update.zip diyip enter a basıyor ve işlemin bitmesini bekliyorsunuz. % şeklinde açılacak ekranda. Bitince cihazda sarı yazılar geçmeye başlayacak en altta, eğer hata vermeden biterse cihazınız düzelmiştir. Yok error verirse başka bişeyler yapmışınız demektir bilmeden. Bu durumda forumdan yardım edebilceğim bi durum kalmamış demektir.

İnşallah düzelir sorununuz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.