Şimdi Ara

Asus zenfone 5 sim kart algılamama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
37.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim bna kalirsan gönder ben gönderdim yenisi gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu zenfone 5 te yaşıyorum.Sim kartı çıkarıp takınca düzeliyor ama sorun ne bir türlü anlamadım.
  • -)KraL(- kullanıcısına yanıt
    Bende aynı hatayı alıyorum, ne yapabiliriz, teknosanın bu konudaki çözümleri neler yaşayan varmı? Etkili çözümleri yoksa boşuna göndermeyelim
  • icoskun24 İ kullanıcısına yanıt
    Bana para iadesi yapmışlardı.

• icoskun24 İ kullanıcısına yanıt
    Garanti anakartı dsğiştirmişti, birde sim kart. Yuvasını. Ondan sonra daha sorun cıkmadı

• Aynı sorunla cihazı 3 ay kullandım,

Kullandıgım sim kart 64 kb lik büyük karttan kesilme şeklindeydi.Avea.

Orijinal Mikro kart talep ettim, verdiler, baktım ki üzerinde 128kb yazıyor.

Kart açıldı ve ilk iki gün güzel çekiyordu.

Sonra eski haline döndü, sürekli kopma, hat gitmesi v.s.

Çekmediği anda aynı kartı sony telefona taktık, 4 çubuk çekti.

Sony telefondaki vodafone hattı asusa taktık, çekmedi. Servis yolu gözüktü

Böyle telefon yapacağına tava yap,tencere yap kardeşim !

çekme durumunuzu şuradan kontrol edebilirsiniz:

AYARLAR menüsünün en altında TELEFON HAKKINDA ya gir

DURUM a gir

SIM DURUMU na tıkla

SİNYAL GÜCÜ ne bak

ne kadar eksi sayıda ise o kadar iyi çeker, -112 den yukarısı çekmiyor, -60 , -70 civarı süper çeker.

.Baz istasyonuna ne kadar yakınsanız o kadar düşük sayı görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubulga -- 5 Eylül 2016; 21:10:06 >

• Yetkili servis cihaza yazılım attı, tamamdır dedi verdi ancak değişen hiçbir şey yok, düşük sinyal alma gücü sebebiyle sürekli hat kopması son sürat devam ediyor.

Cihaz sorunlu.

Bundan sonraki durak tüketici hakem heyeti
  • Yazilarin hepsini okudum cogumuz benzer sikintilari yasiyoruz. Clash of clans oynarken iki uc kere sim kart takili degil uyarisi aldim. Benzer sekilde ucak moduna alip cikardim ilk oldugunda duzeldi iki gundur duzeltemiyorum oyunu sildim yine duzelmedi. Yazilimsal sorun oldugunu dusunuyorum bende donanimsal olsa saatlerce ugrastim slotla birsey degismedi. Bende maalesef servise gonderecem bakalim ne cikacak. Burnum boktan cikmiyor
  • Sim karta üstten baskı yapacak birşey koyun duzelir
  • merhaba arkadaşlar ben bu sorunu zenfone 2 de simkart flexini değiştirerek çözdüm şuan sorunsuz çalışıyor. buyrun videosu

https://www.youtube.com/watch?v=Dx91UtQVbiw
  • Arkadaşlar Asus 'un telefonlarında genel yazılımsal veya donanımsal sorun olduğu görülüyor, yetkili servis bunu kabul etmiyor, test yaptık 'ok' diye belge veriyor, çünkü burası TÜRKİYE, tüketici hakem heyeti kararı sonrası asus merkez para iadesini kabul etmedi, icraya verdim 2 günde ödemeyi çatır çatır yaptırdım.

Darısı diğer mağdurların başına.

Bir akrabamın aldıgı asus telefonun sim kart algılamama sorunu sebebiyle vakit geçirmeden iade etmesini tavsiye ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Nisan 2017; 22:22:30 >
  •  Asus zenfone 5  sim kart algılamama
  • Fiyatı uygun diye asus tercih ettim. sürekli verdiği sim kart hatası yüzünden nerdeyse telefonu duvara fırlatıp kıracam
  • kızkardeşimin asus 5 telefonundada aynı sorun vardı, telefoncuya götürdüm, sim yuvası değişmeli, 50 TL alayım dedi.
    yaptırmadım, kendi hattımı taktım ve gördü,
    belki birilerinin işine yarar bu bilgi
    saygılar.
  • Asus zenfone 6 da ayni sorunu yaşıyorum beni okadar sinir ediyorki sim2 yi bozdum zorlaya zorlaya sim1 yuvasindada aynı sorunu yaşiyorum. Sorunu güncelleme yaparak çözermiyim sanmiyorum ama deniyebilirim.

Birde şikayetvarı inceledim Asus telefondan şikayetçi olanların çoğu bu hatadan dolayı şikayetçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 30 Eylül 2017; 8:3:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜM ASUS ZENPHONE AİLESİ İÇİN YAZIYORUM KRONİK OLAN SORUNUNUZA KESİN TEŞHİŞ VE ÇÖZÜMü;

Bu dert haftalardır beni deli eden ve uğraştıran bir konu.

Temel bir prensip ve onarımcı olarak önce arızayı tanımlayalım. Bunlardan biri birkaçı veya hepside olabilir.

1- Alım gücü az olan yerlerde çekim sıfırlandıktan sonra geri gelmiyor. Mesela metroya girdiniz çıktınız hattınız gelmez. açıp kapatılacak.

2-Sürekli sim kart tanımlamanızı içeren uyarı geliyor. sim1 mi olsun sim2 mi gibi. seçim yapınca bazen geliyor bazen gelmiyor.

3-sürekli hafıza kartı buluyor biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor.

4- veri bağlantısına ilişkin uyarı ekranı geliyor ve sim seçmenizi istiyor.

5- bazen hattıda bıraktık sim takılı olduğu halde üzerine çarpı geliyor. yani sim olduğu halde yok diyor. kapatıp açınca hat geliyor. bazıları uçuş modunu açıp kapayınca sim çıkarıp takınca da sim ve hat geliyor. ancak genel çözüm kapatıp açmaktan geçiyor.

tüm kullanıcıları yanıltan mesele ise sorunu düzeltmek için bir şeyler yapıyorlar. düzelme görüyorlar ve bunda işte diyorlar bunu çözüm olarak yazıyorlar. halbuki sorun devam ediyor. sadece yaptıkları işlem sırasında sorun bir miktar düzeliyor. özellikle mekaniksel müdehalelerde.

Asus zenfone 5  sim kart algılamama

ARIZA NEDENİ VE ONARIM;

Arkadaşlar bu sorunun nedeni ile ilgili size kronik arıza değerlendirmesi yapacağım. yani kronik arızaya sahipseniz (kronik kelimesi literatürde cihazların üretimde mevcut olan fakat henüz daha bilinmeyen bir süre sonra hepsinin birden dökülmeye başladığı arızalardır.) %90 arıza söylediğim şekilde bir onarımla düzelecektir. ancak aynı arızalar başka nedenlerle de olabilir. Yani burada mutlak bir arıza tanımı yapamayız maddenin gerçeğine aykırı bu.

Şimdi arıza tekniği açısından bir kural olarak yazılım ve donanım arızası konusu vardır. ve deneme mutlak surette yazılımsaldan başlar. ben size bir donanım arızasından bahsedeceğim. ancak bu ve benzer arızaların nedeni her zaman için yazılımsalda olabilir. bu bakımdan telefonlarınızı bir data factory reset değilde kesinlikle yeni bir ROM yüklemesi olarak lollipop ise KİTKAT kararlı sürümüne KİTKAT ise LOLLİPOP sürümüne alarak denemek gerekir.

Yani yazılımsal şüpheleri ortadan kaldırmak gerekir. Ancak kronik olan sorun donanımsal, yazılımsal değil.

VE KRONİK ARIZA NEDENİ;

Uzunca bir süre yazılmsal araştırdım. ayar mayar sistem hak getire. lakin düzeliyor gibi ama yok yine yapıyor. Sonra forumlara baktım günlerce. Flex fena halde kafama takıldı. Lakin olaylar hiç flexe verecek şekilde gelişmiyor. Kapatıp açılınca düzelme olayı tamamen farklı bir noktaya götürüyor. yani yazılımsala.

Derken telefonu açtık. Arkadaş bir telefon bu kadar mu toplama olur. Zaten temel ekran dokunmatik gibi fleks konnektör bağlantıları bela iken adamlar buna birde sim gibi başka modüler parçalar eklemiş. diğer telefonlarda anakart üzerinde bunlar ve öyle olmalı.

Parçayı söktüm öyle iğrenç ki. yumuşak fleks üzerine sert metal parçalar entegre edilmiş. yani sim yuvası ve simin bağlantı parçaları yumuşak fleks üzerinde. fleks konnektörleri sert dönüşlerle anakart yuvalarına gidiyor. fleksi belli bir açıyla bir yuvarlasanız bütün parçalarını elinize alırsınız o kadar yani.

Yumuşak bir naylon fleks üzerine bu tip parçalar müthiş kırılgan olmuş. öyleki yenisini bile dikkatli tutmadan takarsanız anında bozarsınız. sim metal kenarlardan fırtıverir bağlantılar kopar.

Kaldıki birde telefon vibrasyona maruz kalıyor hayatta. düşüyor. kısaca malzeme bu şekilde.

ARIZA;

Fleks öylesine yavaş bir şekilde yıpranıyor ki sim bağlantıları bozuluyor. Önce çekmeme gibi bir sorun oluyor. Bu flekse olan şüpheyi önlüyor. kapanıp açılma sorunu bir şekilde çözüyor. ama kesin bir çözüm değil. Fleks yıpranınca simleri görmemeye başlıyor. ve sürekli sim tanımlamanızı istiyor. 1 den alıp ikiye ikiden alıp 1 e takıyorsunuz. veya çıkarıp takıyorsunuz düzeliyor. son safhalarında tamamen simler gidiyor. bu süreç öyle yavaş ki asla direk bu sim yuvaları bozuk demiyorsunuz.

Kısaca Sim kartlarının olduğu Fleks modüler yapıda ve kesin olarak sorun kaynağı. Sökerken ve yenisini takarken gayet iyi anlayacaksınız.

Yazılım sorunu ihtimalini bertaraf ettikten sonra değiştirin kesin olarak düzelecektir. yani çok sorunlu bir ünite.

fleks iki taraftanda konnektörle bağlanıyor. önce geniş taraftaki bağlantıyı geçirin. yapıştırma bandını sökün. işaretli noktalara dikkat edin. oralar mutlaka doğru olmalı. küçük konnektörü takmanız sorun olacak. konntektörün bulunduğu tek VİDAYI SÖKÜN (kısa bağlantı). yoksa takamayabilir hatta bozarsınız.

"KONNEKTÖRLERDE BEYAZ KISIM AÇILIYOR SAKIN SİYAH YERLERİ ZORLAYIP AÇMAYA ÇALIŞMAYIN BOZARSINIZ. TIRNAĞINIZLA BİLE HAFİF ÇEKİN AÇILIR. SONRA FLEKSİ HAFİF ÇEKİN GELİR.

KÜÇÜK BAĞLANTI YERİNİ TAKARKEN BAĞLANTI YERİNİN ORADAKİ KARTI SÖKÜN HAVAYA KALDIRIP TAKIN YOKSA ÇOK ZORLANIRSINIZ. ZENFON 6 DA BU ŞEKİLDE.....

videoda adam takıyor ama çok zor söyleyeyim pek orada göründüğü gibi olmuyor. en azından yapışkan işi çok zorlaştırıyor.

bu inceliklere dikkat ederek yapın düzelecek. Herkeze geçmiş olsun.

BU ARIZALI PARÇANIZ;

BU ONARIM ŞEKLİ ;https://www.youtube.com/watch?v=GMaGT69XREI&t=289s

Malzeme Tedariki;

Reklamı olması diye yerli firma vermeyeceğim. Amaaliexpress satıştaki tanımı bu;

Hot Selling High Quality Sim Card Slot Socket Holder Reader Flex Cable For ASUS ZenFone 6 A600CG Sim Connector Slot Flex Cable

Yerli olarak hepsinde var. gitti gidiyor n11 dede var. fleksi 15TL den 60 -80 TL ye kadar orjinal bu diye hepside tuttura bildiğine giydirmeye çalışıyor. Hepside aynı. TESA nın üretimi ve yan sanayi tabiki.

malzeme ederi 15-20 TL anca eder. beklerseniz çinden alın aynısını. dahada ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 27 Ekim 2017; 11:35:31 >

• yasesa kullanıcısına yanıt
    Kapağin arkasındako süngerin yerini değişip tam ara boşluğa gelcek šekilde kağıt koydum %90 hat sorunu duzeldi bazen yine gidiyor arkasina hafifden vurup uçak moduna alinca düzeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Kapağin arkasındako süngerin yerini değişip tam ara boşluğa gelcek šekilde kağıt koydum %90 hat sorunu duzeldi bazen yine gidiyor arkasina hafifden vurup uçak moduna alinca düzeliyor.

sorun aynı şekilde artarak ilerliyor. son çözüm fleks değişimi olacak.
  • Önce yazılımsal diyordum bir kaç ay önce format atınca düzelmişti artık gene başladı ve o kadar format attım farklı ROMları yükledim geçmedi.Durduk yere android.phone durduruluyor ve sim kart devreye girmiyor sürekli kapatıp acınca devreye giriyor bu sefer de bazen sim şiresini girdikten sonra açılıyor deyip resetliyor girmemişim gibi
    son çare donanıma bakıp flexin değişimi olacak sanırım.
  • ÖNEMİDİR Okuyun arkadaşlar mutlaka ASUS un nasıl bir tezgah olduğunu bilin

Nerdeyse tüm yaZılanları okudum ve bende ASus mağduruyum mağduruyum çünkü asus resmen sabır testi için telefon çıkarıyor

Telefonu teknosada ilk aldığım gün açılmadı bile ertesi gün görürdüm pardon bu ürün arızalıymış dediler farkeym2dim saf gibi asus orda ilk uyarıyı yapmış bana daha telefonu aldığım ilk günden

Neyse telefonu değiştirdiler aldım 1 ay geçti kötü başı ayrı oynamaya başladı kendi kendine resetlemeler sim kartı devre dışı bırakma lar hoparlör ses patlaması daha dokunmatik kendi kendine tuşlaması durduk yere aşırı derecede patlayacak gibi ısınması resmen kır üzerine yumurta omlet yap amj

İşin özeti lanet olsun böyle telefona da bizi kandıran bu insanlara da bi daha asus diye hiçbirşey almam aldırmam da

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.