Şimdi Ara

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.624
Cevap
29
Favori
100.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okuyorum burada yazılanları ama uzun bir süre geçmeyi düşünmüyorum.. çok önemli bir artısı yok gördüğüm kadarıyla..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Kimya öğretmeniyim ve instagramdan canlı yayın konu anlatımı yapıyorum. Asus Zenfone 5Z de instagramı en son sürüme güncelledim. Telefonu yaklaşık 40 cm yukarıda tutuyorum. Canlı yayını başlattığımda telefon odaklama sorunu yaşıyor. Bazen odak tamamen bozuluyor ve geri gelmiyor. Canlı yayın dersini bu yüzden yapamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı?
  • Herkese merhaba.
    Son sürümdeyim. Daha eski bazı sürümlerde de buna benzer sorun yaşamıştım.
    İnternet paylaşma ayarlarında hiçbir işlem yapamıyorum.
    Siz de bu sorunu son sürümde yaşıyor musunuz?

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam

Düzeltme: Veri tasarrufu açık olduğu için açılmıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilanos -- 14 Mayıs 2020; 9:46:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün belkide çoğunuzun bilmediği bir özellik keşfettim. Sizlerle paylaşmak isterim.

Son sürümdeyim. Ekranın sol üst köşesinde çentiğin solundaki saatin oraya veya sağ üst köşesinde çentiğin sağındaki pil göstergesinin oraya çift tıklarsanız ekran otomatik olarak kilitleniyor. Ana ekranda ya da uygulama açıkken fark etmiyor. Çentiğin gizli olup olmaması fark etmiyor.

Ekran kilitlerken tuş ile ekran kilitleyeniniz varsa bu özellik işinizi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilanos -- 18 Mayıs 2020; 22:56:54 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Turkcell hat kullanıp VoLTE özelliğin kullanmak isteyen varsa artık kullanabilir, ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.(Yoğun şikayetlerim sonucu açtılar nihayet)
    Kullanmayan veya haberi olmayan varsa bilgi vermek istedim. Ekte de bilgi barında nasıl göründüğü ile ilgili görseller ekledim dikey ve yatay Wi-Fi açık kapalı haldeyken resimlerdeki gibi görünüyor.
    www.turkcell.com.tr
    HD Ses ve Video Arama (VoLTE&VoWifi)
    https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama
    Ücretsiz hemen al butonuna tıklayıp özelliği aktif edebilirsiniz.

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devamAsus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta -- 24 Mayıs 2020; 17:43:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta

Merhaba arkadaşlar,
    Turkcell hat kullanıp VoLTE özelliğin kullanmak isteyen varsa artık kullanabilir, ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.(Yoğun şikayetlerim sonucu açtılar nihayet)
    Kullanmayan veya haberi olmayan varsa bilgi vermek istedim. Ekte de bilgi barında nasıl göründüğü ile ilgili görseller ekledim dikey ve yatay Wi-Fi açık kapalı haldeyken resimlerdeki gibi görünüyor.
    https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama Ücretsiz hemen al butonuna tıklayıp özelliği aktif edebilirsiniz.

Teşekkür ederim

• Arama yaparken saatin orada ekran fotosunu attım alarm göstergesi çıkıyor. Nedenini bilen var mı?

Düzeltme: Nedenini öğrendim. Arama Süresi Uyarısı açıktı. O yüzden alarm simgesi çıkıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilanos -- 24 Mayıs 2020; 20:31:21 >
  • Bildiğiniz üzere LCD ekranların baş belası olan Ghost Screen maalesef Asus Zenfone 5Z ekranlarında da var. Benim cihazda da oluşmuştu.

Mavi ekran uygulamalarından şuana kadar denediklerim saat wifi barını kapatamadığı için ghost screen oluşmaya devam ediyordu.

Aşağıda ekran görüntüsü attığım uygulama ile yaptığım ayarlarda hem ekran daha güzel görünür oldu hem de ghost screen belasından tamamen kurtulmuş oldum.

Ghost Screen sorunu yaşayanlara tavsiye ederim.

Uygulamanın tek bir sorunu var. Ekran görüntüsünün karanlık alınmasına neden olması. Ekran görüntüsü alırken uygulamayı geçici durdurmak gerekiyor maalesef.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,
    https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama Ücretsiz hemen al butonuna tıklayıp özelliği aktif edebilirsiniz.

Böyle bir bilgilendirme metni neden gönderiyor Turkcell?

• maximilanos kullanıcısına yanıt
    VoLTE'yi isteğe bağlı olarak yapmışlar, yani kullanmak istiyorsanız almanız gerekiyor, bir nevi üyelik gibi.
    Bu onayı vermediğiniz sürece aktif olmuyor.
    Bu teknolojiyi neden herkese açmadıklarını sordum ama bu konuda bir cevap alamadım.
  • quote:

VoLTE'yi isteğe bağlı olarak yapmışlar, yani kullanmak istiyorsanız almanız gerekiyor, bir nevi üyelik gibi.
    Bu onayı vermediğiniz sürece aktif olmuyor.
    Bu teknolojiyi neden herkese açmadıklarını sordum ama bu konuda bir cevap alamadım.
    Yakında parayla hizmet verecekler demek ki ondan böyle yapıyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tc155426

uzun arayışlardan sonra güncelleme bildirimlerinden komple kurtulmanın yolu:

Enable developer settings.
    In developer settings, scroll down to the last. Somewhere towards the last, you'll find a setting called background check, enter this setting, scroll down to FOTA service and turn off its background check.

Go back in settings to apps and notifications. Select all apps and select show system apps from the three dot menu. Scroll down to FOTA settings and turn off background activity for the app (this is under battery settings).

ingilizcesini anlamayan varsa sorsun, çevireyim.
    tam 1 ay geçmiş. bugün cihazda gene OTA bildirisi gözüktü. dellendim gene haliyle. ancak fota service'i zorla kapatınca bir daha çıkmadı. buna da şükür dedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: tc155426

tam 1 ay geçmiş. bugün cihazda gene OTA bildirisi gözüktü. dellendim gene haliyle. ancak fota service'i zorla kapatınca bir daha çıkmadı. buna da şükür dedim..

Alıntıları Göster
    Belirli aralıklarla çıkar o. Zorla durdur yap uzun bir süre çıkmaz. Çıkınca tekrarlarsın.

• Yeni güncelleme gelmiş. Asus'un sitesinden indirip hard reset attım herhangi bir sıkıntı yok gayet güzel.

Improvement Item:
    1.Updated Android security patch to 2020-05-05
    2.Fixed lag issue when watching Youtube and sliding down the Quick Setting panel
    3.Fixed Google map can't be located issue
    4.Removed Twitch live streaming function in Game Genie
    5.Fixed an issue when using face detection to show notifications, device will be unlocked at the same time
    6.Fixed that PDF files are not correctly classified in File Manager
    7.Fixed touch not sensitive at bottom of screen issue when playing game in landscape mode
    8.Fixed an UI inconsistency issue between the volume control panel in landscape mode and the sound mode button in the dark theme
    9.Adjusted privacy settings for Thailand and Brazil
    10.Fixed lag issue when moving left and right fingers during PUBG game

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 7 Haziran 2020; 16:6:22 >
  • maximilanos kullanıcısına yanıt
    o öyle değil. yukarıda alıntıladığım işlemi yapmazsan 1-2 günde er geç çıkar veya cihazı kapatıp açtığında da çıkar. 1 ay bunlara oranla sineye çekilebilecek bir süre. yeni update çıktı diye de gözükmüş olabilir. emin değilim, zaman gösterecek.

• Arkadaşlar son sürüm Gcam'leri buradan indirebilirsiniz. Yüklemeden önceki tüm gcam sürümlerini kaldırın. Dosyayı indirip kurduktan sonra mutlaka gcam ince ayar .xml dosyasını indirip ana depolama (dahili bellek) > gcam > configs7 klasörünün içerisine atın. Sadece indirdiğiniz xml dosyası olsun o klasörün içinde geriye kalan ne kadar .xml dosyası varsa silin. Configs .xml ince ayar dosyalarına nasıl erişeceğiz diyorsanız hemen indirdiğiniz apk'nın yanında configs yazısı var oradan 5z'yi seçip doudixml👀.xml'yi indireceksiniz.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/

• Ofem kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler hocam. İndirdim kurdum ancak. Doudixml dosyasını atmak için programın yüklü olduğu klasörü bulamıyorum. Dahili depolama da arama yapıyorum çıkmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destroyer38 D kullanıcısına yanıt
    klasörleri manuel olarak oluşturup atın. gcam'a girip çıktınız değil mi ona rağmen oluşmadı mı?
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    Tabi programı açıp kapatmama rağmen yok. Hatta dosya yöneticisi içerisinde gcam diye arattım sonuçlar bunlar. Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destroyer38 D kullanıcısına yanıt
    hocam dediğim gibi klasörleri oluşturup attığım siteden 2 .xml config dosyasını dizine atın. gcam'de ön ve arka kameralarda biraz gezinti yapın karşınıza xml seçmeniz için bir buton çıkacak oradan doudixml👀.xml'yi seçip ayarları uygulatabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.