Şimdi Ara

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
29
Favori
100.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheLegendy

Android 10 ile alakalı düşünceniz nedir, memnun musunuz? Özellikle performans ve pil konusunda herhangi bir değişiklik oldu mu? Bildiğiniz gibi ZE620KL için de betası yayınlandı. Boşuna mı bekliyoruz onu merak ediyorum açıkcası. Android 9 pil performansından hiç memnun değilim.
    Zenfone 5Z için Android son sürüm güncellemesinden sonra pil performansı iyi. Şuana kadar ki en stabil sürüm son sürüm.
  • TheLegendy kullanıcısına yanıt
    cihazı ilk aldığımda şarjı baya korkuttu ama son sürüm ile korkularım gitti

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam
  • Teşekkürler, içimi rahatlattınız. Pil performansı iyileşecekse yeni telefon almış gibi sevinirim heralde. Çünkü cihazdan memnunum, başka bir problemim yok şu aşamada.
  • TheLegendy kullanıcısına yanıt
    uzun araştırmalardan sonra parmak izinin arkada olması hariç aradığım tüm özelliklerin olduğu bir telefondu 5z,
    ikinci el aldım, yılbaşına kadar garantisi devam ediyor
    aldıktan sonra ilk günlerde aynı tedirginliği ben de yaşadım
    fakat şimdi çok memnunum

son durum böyle;

Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLegendy

Teşekkürler, içimi rahatlattınız. Pil performansı iyileşecekse yeni telefon almış gibi sevinirim heralde. Çünkü cihazdan memnunum, başka bir problemim yok şu aşamada.
    Rica ederim. Benim cihazla ilgili tek sorunum maalesef LCD paneli düzgün üretilmediği zaman oluşan Ghost Screen sorunu. Şuan saat ve pil durumunu gösteren üstteki barda bu sorun mevcut. Cuma akşamı navigasyon açmak zorunda kaldım. Hayalet görüntü maalesef aşırı belirginleşti. Mavi ışık filtresi de işe yaramadı. Halbuki LG G4 de bu sorunu tamamen ortadan kaldırmıştı mavi ışık filtresi.

Baktım böyle olmayacak cihazı tamamen kapatıp ekrana enerji akışını bir süreliğine durdurdum. 4-5 saat sonra açtım. Mavi ışık filtresi yine aktif ve sorun tam olarak ortadan kalkmasa da çok hafif gözüküyor ama çok dikkatli bakılırsa belli oluyor.

Covid-19 tehtidi tamamen ortadan kalkıp Vatan Bilgisayar açıldığı zaman servise ekran değişim ve batarya kontrolü gerekirse değişimi talebiyle göndereceğim.

Daha önce cihaz wipe-data sonrası ayarların çökmesi ile kurulumu tamamlayamadığım için Vatan Bilgisayar aracılığı ile İstanbul'daki servise göndermiştim. Servis elemanı cihazı düzelttikten sonra beni arayarak başka bir sorun var mı diye sormuştu. Hayran kalmıştım servisine. Müşteriyi arayıp hem bilgilendirmeleri hem de başka bir sorun var mı diye sormaları süper bir şey.

İstanbul da hangi servis bakıyor link verebilir misiniz ekran için mail atıp bilgi alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: maximilanos

İndirdim gerçekten çok başarılı. Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam,

Ben indirdim kurdum.
    Optimize ayarları da paylaşabilir misiniz.
  • Android 10 sürümü zenui mi saf android mi arkadaşlar. Ben saf androidi hiç sevmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zenui saf android değil.
  • Ghost Screen sorunu için Asus Destek birimine mail attım. Bana yaptıkları öneri şu şekilde:

Merhaba - - - - - - - - Bey,
    ​Talebiniz için teşekkür ederiz.​

Cihazınızda yaşadığınız sorun ile ilgili ürününüzdeki verileri yedekleyerek tuş kombinasyonu ile sıfırlama işlemi uygulamanızı rica ederim. Tuş kombinasyonu ile sıfırlama işlemi için aşağıdaki bağlantıdan destek alabilirsiniz.
    https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1006346/
    Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam eder ise ürününüzde yaşadığınız sorun ile ilgili yönlendirmede bulunabilmemiz için cihazınızı fiziken görüntüleyip, kontrol etmemiz gerekmektedir. Bu nedenle net bir yönlendirmede bulunamamaktayım. Ürününüzde yaşadığınız sorun ile ilgili net bir yönlendirmede bulunabilmemiz için aşağıda yer alan adımları uygulayarak ürününüzü uzman ekiplerimiz tarafından incelenmesi için servis merkezimize yönlendirmenizi rica ederim. Ürününüzü kargo ile servise gönderebilmeniz için;
    rma.asus-europe.eu
    ASUS RMA
    https://rma.asus-europe.eu/tr
    bağlantısında yer alan formu doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra gerekli kargo bilgileri 24/48 saat içerisinde, formda belirttiğiniz mail adresinize gönderilecektir. Gelen maildeki talimatları uygulayarak ürünü servise gönderebilirsiniz.

ASUS ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
    ASUS Türkiye, Müşteri Hizmetleri

Müşteri memnuniyeti konusunda gerçekten çok taktir ediyorum Asus firmasını

• Müsait bir zamanda dedikleri gibi wipe data yapacağım. İnşallah ghost screen sorunundan kurtulurum
  • Asus Zenfone 5z [ANA KONU] Artık buradan devam

son sürümdeyim %95'e kadar şarj edip %6'ya kadar düşürdüm.

2 gün 12 saat bekleme süresi.
    4 saat 40 dk ekran süresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofem -- 21 Nisan 2020; 19:21:1 >
  • uzun arayışlardan sonra güncelleme bildirimlerinden komple kurtulmanın yolu:

Enable developer settings.
    In developer settings, scroll down to the last. Somewhere towards the last, you'll find a setting called background check, enter this setting, scroll down to FOTA service and turn off its background check.

Go back in settings to apps and notifications. Select all apps and select show system apps from the three dot menu. Scroll down to FOTA settings and turn off background activity for the app (this is under battery settings).

ingilizcesini anlamayan varsa sorsun, çevireyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, garantisi devam eden Asus Zenfone 5z cihazım var.

Bootloader kilidini açtım fakat geri kapatamıyorum.

İnternetteki bazı kaynaklara baktım, çok karışık geldi.

Bootloader kilidini basit bir şekilde kapatabileceğim bir kaynak var mı?
  • Bu telefonda ki bildirim sorununu bir tek ben mi yaşıyorum arkadaşlar, yok mu bunun bir çözümü, ayarlardan yapmam gereken ekstra bir şey var mı ? Örneğin hadi bilgi yarışması uygulaması var akşam şu saatte bildirim gelmesi lazım ama ne yaptıysam herhangi bi bildirimin geldiği yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tc155426

uzun arayışlardan sonra güncelleme bildirimlerinden komple kurtulmanın yolu:

Enable developer settings.
    In developer settings, scroll down to the last. Somewhere towards the last, you'll find a setting called background check, enter this setting, scroll down to FOTA service and turn off its background check.

Go back in settings to apps and notifications. Select all apps and select show system apps from the three dot menu. Scroll down to FOTA settings and turn off background activity for the app (this is under battery settings).

ingilizcesini anlamayan varsa sorsun, çevireyim.
    Fota service hangisi oluyor orada direk FOTA Service diye yazan yok maalesef
  • önce sağ üst köşeden tüm uygulamalar ı gösteri açıyorsun.

ha bu arada bu olay android 9 için. 10 da deniyorsan farklı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tc155426 -- 29 Nisan 2020; 18:7:39 >
  • quote:

önce sağ üst köşeden tüm uygulamalar ı gösteri açıyorsun.

ha bu arada bu olay android 9 için. 10 da deniyorsan farklı olabilir
    10 da denedim sağ üst köşede hiçbir şey yok
  • dediğim gibi,10 da bildirimler & uygulamalar kısmını nasıl yapmışlar bilmediğimden bir fikrim yok.. ama sonuçta 9 dakine benzer bir sistem uygulamalarını da gösterdiği kısım olmalı.. fotaservice yerine başka bir isimle geçiyor olabilir, araştırmak lazım, benim 10 a niyetim olmadığı için artık sana kalıyor.. :/

• Ofem kullanıcısına yanıt
    Merhaba kurulum sonrasında bir uygulama içi ayar yapmak gerekiyor mu
  • quote:

dediğim gibi,10 da bildirimler & uygulamalar kısmını nasıl yapmışlar bilmediğimden bir fikrim yok.. ama sonuçta 9 dakine benzer bir sistem uygulamalarını da gösterdiği kısım olmalı.. fotaservice yerine başka bir isimle geçiyor olabilir, araştırmak lazım, benim 10 a niyetim olmadığı için artık sana kalıyor.. :/
    10 son sürüm sorunsuz bilgin olsun
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.