Şimdi Ara

Asus Zenfone 6 ( Dolandırıldım Yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle moralmen çökük durumdayım. Bugün zenfone 6 marka cep telefonu satın aldım ikinci el, telefonu alırken aşırı yağmur yağışı sebebiyle kartimi takip şebekenin çalışıp çalışmadığını kontrol edemedim. IMEI kontrol sırasında imeilerin kayıtlı olduğunu gördüm ve satın aldım. Eve gelip recovery ekranından wipe cache ve wipe partition yaptım ve kartimi taktim.. Ne göreyim şebeke yok :( hemen aklıma IMEI sorgulamak geldi ve sorguladığım zaman imeilerin kayıt dışı olduğunu gördüm. Aldığım kişiye ulaşamıyorum ve telefonu da kullanamiyorum. Ne yapmam gerek ? IMEI atılma durumu varmı diğer telefonlar gibi ? Atılıyorsa nerede yaptırabilir ? Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djcetin -- 27 Kasım 2015; 8:50:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun kardeşim yapacak pek birşey yok

• Geçmiş olsun hocam btk ile iletişme geçin bir onun dışında pek bir şey görülmüyor. Imei attırmayıda deneye bilirsiniz belki telefonculara sorun derim..
  • İntel işlemcilere imei atılıyor mu bilgim yok ama atılır diye düşünüyorum çok moralinizi bozmayın, olmadı tablet olarak kullanırsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Telefonsuz kaldım hocam :( IMEI attirsam çok iyi olacak

• djcetin kullanıcısına yanıt
    Hocam birda aldığınız şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmanızı öneririm adını soyadını vs biliyorsanız.
  • Çözüm bulamazsanız öyle yapmayı düşünüyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djcetin -- 28 Kasım 2015; 0:58:43 >
  • Geçmiş olsun.
    Telefonun arka kısmındaki imei ile arama ekranında *#06# yaptığınızda çıkan imei aynı mı?
    Eğer imei numaraları farklı ise orjinal yazılımı flashlamayı deneyin. Orjinal imei ile çalışırsa kullanabilirsiniz.
    Bir de faturası falan yok muydu alırken? Onu da kontrol edin varsa.
  • djcetin kullanıcısına yanıt
    Bu olayı dolandırılmak üzere direk düşünmemelisin, Belkide Cihaz tamir gördü ve anakartı değişti bu yüzdende imei kayıtdışı olarak gözüküyor servis anakart değişince imei nolar anakart ile bağlantılı anakart değişiminde servis eğerki yeni anakartın imei kayıtlarını yapmaz ise bu sorun çıkabiliyor ben tavsiye olarak servise cihazı göndermeni veya istanbulda isen ataşehire elden gidip durumla ilgili bilgi almanı öneririm, devamı için söylenecek söz yok aşırı yağış vs demişsin mübarek koca ülkede oturacak 5 - 10 dk test edecek bir yer bulamadın mı? çok çok bir çay içerdiniz velhasılkelam. bunlar bahane değil birşey alıyorsun ve kontrol etmiyorsun adam belkide diyecek rom atarken sen yaptın hata senin bence 2.el ürün alınırken hiç bakılmadan edilmeden alınırsa bu cihazlar tekrardan dönüşü olmaz sonuçta 2.el alıyorsun herşey olabilir 3 günlük laptop satıldığı gördüm ben ama laptopun üstüne kola dökülmüş trilyon tane sorunu var servise gitmiş vs. vs. ilk günden yani faturasına baksak 3günlük tertemiz deriz lafı uzattım ama bu olayda sorumluluk sizin aldığınız birşeyi en azından deneyelim yağmurda yağsa karda çıksa boranda vursa merada yaşamıyoruz sonuçta elbet kapalı bir mekan bulabiliriz :) Dediğim gibi bir servise gidip nedir ne değildiir bir bilgi alın ilk önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: GA-H55M-S2V

Bu olayı dolandırılmak üzere direk düşünmemelisin, Belkide Cihaz tamir gördü ve anakartı değişti bu yüzdende imei kayıtdışı olarak gözüküyor servis anakart değişince imei nolar anakart ile bağlantılı anakart değişiminde servis eğerki yeni anakartın imei kayıtlarını yapmaz ise bu sorun çıkabiliyor ben tavsiye olarak servise cihazı göndermeni veya istanbulda isen ataşehire elden gidip durumla ilgili bilgi almanı öneririm, devamı için söylenecek söz yok aşırı yağış vs demişsin mübarek koca ülkede oturacak 5 - 10 dk test edecek bir yer bulamadın mı? çok çok bir çay içerdiniz velhasılkelam. bunlar bahane değil birşey alıyorsun ve kontrol etmiyorsun adam belkide diyecek rom atarken sen yaptın hata senin bence 2.el ürün alınırken hiç bakılmadan edilmeden alınırsa bu cihazlar tekrardan dönüşü olmaz sonuçta 2.el alıyorsun herşey olabilir 3 günlük laptop satıldığı gördüm ben ama laptopun üstüne kola dökülmüş trilyon tane sorunu var servise gitmiş vs. vs. ilk günden yani faturasına baksak 3günlük tertemiz deriz lafı uzattım ama bu olayda sorumluluk sizin aldığınız birşeyi en azından deneyelim yağmurda yağsa karda çıksa boranda vursa merada yaşamıyoruz sonuçta elbet kapalı bir mekan bulabiliriz :) Dediğim gibi bir servise gidip nedir ne değildiir bir bilgi alın ilk önce.

Hocam dediklerinizin hepsini yaptım. Cihaz yurtdışı kayıtsız. Asus ilede görüşme yaptım cihaz TR cıkışlı değil. Ayrıca aldığım kişi telefonlara bakmıyor mesajlara cevap vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Geçmiş olsun.
    Telefonun arka kısmındaki imei ile arama ekranında *#06# yaptığınızda çıkan imei aynı mı?
    Eğer imei numaraları farklı ise orjinal yazılımı flashlamayı deneyin. Orjinal imei ile çalışırsa kullanabilirsiniz.

Teşekkürler hocam.. Arkasındaki etiket sökülmüş ve fatura yok.. Orjinal rom flashladım ama nafile..

• quote:

Orijinalden alıntı: djcetin

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam.. Arkasındaki etiket sökülmüş ve fatura yok.. Orjinal rom flashladım ama nafile..

Bu dolandırılmak değil, bile bile lades. İşin sıkıntılı tarafı bu cihaz çalıntı ise ve polis arıyorsa cihazı sizde bulup sizi suçlayabilirler. Fatura yok, imei silinmiş, 2. el alınmış, satan kişi açmıyormuş falan da dinletemezsiniz. Sizde bulunursa siz çalmış gibi işlem yapılır. Hatta daha da kötüsü olup hırsızlığa silah, darp, cinayet gibi olaylar da karışmış olabilir.
    Tabi bu bir varsayım fakat bu tip alışverişler yaparken dikkat etmelisiniz. Yağmur, kar, trafik vs bir mazeret olamaz. Mutlaka ve mutlaka cihazın faturasını isteyin. Yoksa satıcının kimlik fotokopisi altına cihazın arkasındaki etikette yazan imei numaralı telefonu size sattığını belirtir bir yazı yazdırıp imzalatın. Sahte imza bile atsa yazı analizinden bir şekilde kendinizi kurtarma imkanınız olur. Ancak şuan öyle bir durumunuz da yok. Bunlar cidden önemli konular.
    Tekrar geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.