Arkadaşlar, bu gün tamamladığım aşağıdaki sistemle ilgili bazı sorunlarım var; bunlar Sistem: Gigabayte 965P DQ anakart, İntel E6600 işlemci, 1 GB Kingston ram,Asus8800gts320 ekran kartı,Zalman 9700 fan, 550 watt güç kaynağı
Everest ultimatedeki değerlerdede görüldüğü gibi;Anakart ısısı 56 C de, CPU 27 C, Çekirdekler 35-36 C. Asus Grafik kartı Çok sıcak 55-65 C arasında bu değerler mormal çalışma değerleri, bu konudaki yorumunuz nedir. Ayrıca Asusla gelen Asus Race ve Ghost Recon oyunlarını yükleyemedim,bu konudada yardım.
quote:
Orjinalden alıntı: OSMHAS
Arkadaşlar, bu gün tamamladığım aşağıdaki sistemle ilgili bazı sorunlarım var; bunlar Sistem: Gigabayte 965P DQ anakart, İntel E6600 işlemci, 1 GB Kingston ram,Asus8800gts320 ekran kartı,Zalman 9700 fan, 550 watt güç kaynağı
Everest ultimatedeki değerlerdede görüldüğü gibi;Anakart ısısı 56 C de, CPU 27 C, Çekirdekler 35-36 C. Asus Grafik kartı Çok sıcak 55-65 C arasında bu değerler mormal çalışma değerleri, bu konudaki yorumunuz nedir. Ayrıca Asusla gelen Asus Race ve Ghost Recon oyunlarını yükleyemedim,bu konudada yardım.
Ekran kartı için o sıcaklık normal. Fakat anakart için fazla. Bir de anakartın sıcaklığını direk biostan veya anakart cd sinde bulunan yazılımla ölçer misiniz?
Yüzbaşım biostan anakart kart sıcaklığı 55 C lerde Easy tune 5 tede aynı sıcaklıkta anakart(GB DQ6) ekran kartı sıcaklığı kası içi sıcaklığını çok arttırdı bazen 40 C çıkıyor. Kasa fanları küçük gelebilir onları değiştirmelimiyim. Bir eksoz çıkış , birde yanda giriş için var.Fazla etkili değiller ayrıca LC POWER 550 Watt güç kaynağı yeterli olurmu? bu sistemde. Asusu8800gts320 sıcaklıkları normal diyorsunuz, normal çalışmada 55-60 C olabiliyor.
Bu konularda birazdaha bilgi verirseniz çok sevinirim.
Anakart sıcaklığı evet çok yüksek bununla ilgili önereceğim şey eğer kablolar dağınık bir şekilde duruyorsa onları kenara bir yere topla ve anakartın üzerini boşalt derim.birde dediğin gibi kasa fanı için arka kısma 120 mm lik bir fan takabilirsin. ekran kartının aynısını bende kullanıyorum idle 45-52 load 60-72 derece oluyor.Senin kartın sıcaklığı biraz fazla gibi o da büyük ihtimalle anakartın ısınmasından dolayı olabilir.ayrıca Ghost reconu nasıl yükleyemedin ben sadece üzerindeki seri noyu girdim ve kurdum.
Kablolar biraz dağınık, kasa tamamen doldu,zalman fanla ekran kartı doldurdu zaten, oyunları bir defa denedim ikiside yüklenmedi, gece saat 1 olduğundan uğraşmadım, şuanda işteyim akşama akcak bakacağım.
benim fanların iş görmediği ortada ikiside tam hava aktarmıyorlar,yoksa anakartın ısısı neden yükselsin, yalnız asustan önce bende x1300 ekran kartı vardı ozaman anakart ısısında problem yoktu, ekrankartı ısıyı arttırmış olamazmı.
Şuanda, kasanın yanında Ekran kartına üfleyen bir adet 120mm ve bir adette 80lık anakarta üfleyen fan taktım. Ayrıca ekzoza 120mm fan taktım ve toplam 6 adet fanla soğutmaya devam,sonuçlar