Şimdi Ara

Ataköy'deki trafik kazası:Takside 3 ölü, 2 yaralı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
8.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oraya neden hiç radar koymazlar. Dağa taşa radar koyuyorlar peki ya oraya...
  • Çok kötü olmuş
  • kötü olmuş.
    taksiciden çok suç bizde. bindiğimiz taksicileri uyarmıyoruz. yada uyaramıyoruz.
    ben çok ender taksiye binerim ama binerkende kesinlikle taksi seçerim. arabadan çok içindeki şöförün tipine bakarım zaten az çok ne oldukları sizi almak için dururken nasıl davrandıkları kendilerini belli ediyor.
    kazanın olduğu yol gerçekten çok sakat o yol güzergahında ufakçaplıda olsa hemen hemen hergün kaza olmaktadır.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 16 Ocak 2009; 15:05:50 >
  • bu canların vebali, taksi plaka sınırlaması getirip, taksiciliği bir meslek olmaktan çıkarıp, yatırım ve sömürü aracı haline getirenlerin üzerindedir

Vaktiyle plaka toplamış uyanıklar, memleketteki işsiz sayısının fazlalığından yararlanarak söförleri sömürüyor, bu sömürüye de ancak en alt kalitedeki insanlar katlanabiliyor ve hem niteliksizlik hem de eve ekmek götürme kaygısının birleşmesi sonucunda diğer terbiyesizlik ve kural tanımazlıklarının üstüne bir de bu tip acı olaylar meydana geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 16 Ocak 2009; 13:56:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

quote:

Atatürk havalimanı taksicileri çok fena para kazanmak bilerek hız yapıyorlar.Bir kere binmiştim.Ama bakırköy'de indim diye adam bir küfür etmediği kaldı.

Hızlı gidince taksimetre fazla mı yazıyor :P

Ben öyle biliyorum.Yanlıssam doğrusunu söyle.Tekerlek ne kadar çok dönerse o kadar fiyat biniyordu.Hız da bunu için değilmi? Yok eğer öyle değilse neden hızlı gider bu taksiciler?

Abi ne yaptın, yavaş gidince lastik daha mı öz dönüyo gicedeği yere varana kadar veya hızlı gidince daha mı çok tur atıyo.
    Ama hep patinaj çeke çeke giderse o zaman dediğin olabilir belki, lastikler durdugu yerde de dönecegi için :)

İşin aslı yavaş gitseler onların daha çok kârına çünkü her ~4dk'da bir belli bi artış oluyo taksimetrede, ilerlemesen dahi. Fakat yolcuyu ne kadar çabuk bırakırsam o kadar fazla müşteri toplayabilirim düşüncesi mevcut taksicilerde. O yuzden hızlı sürüyolar.

Öyle yada böyle kaza yapmışlar. Allah rahmet eylesin, Ailelerine de sabır versin inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 16 Ocak 2009; 14:16:22 >

• Arkadaşlar uzatmaya gerek yok bence..

Adı üstünde KAZA!

Bizim hız yaptığımız olmuyormu hiç yapmayalım lütfen...

Adam ölmüş zaten Allah rahmet eylesin..

SAYGILAR..
  • Evet adı üstünde kaza ama diğer masum insanlarında sorumluluğunu taşıyan taksicinin yaptığı bir kaza...

Hız yapan kendine yapar, masum insanların ne suçu var...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

quote:

Atatürk havalimanı taksicileri çok fena para kazanmak bilerek hız yapıyorlar.Bir kere binmiştim.Ama bakırköy'de indim diye adam bir küfür etmediği kaldı.

Hızlı gidince taksimetre fazla mı yazıyor :P

Ben öyle biliyorum.Yanlıssam doğrusunu söyle.Tekerlek ne kadar çok dönerse o kadar fiyat biniyordu.Hız da bunu için değilmi? Yok eğer öyle değilse neden hızlı gider bu taksiciler?

hızla taksimetre fazla yakmasının ilgisi yok, tabii şöför sürekli pati çekiyorsa kıllanmakta fayda var.

hızlı gitmelerinin sebebi, bir an önce müşterisini bırakıp yenisi için sıraya girme telaşı.

• ne kadar kolay dimi?hemen taksiciye bütün suçu yükleyip olayı bitirmişsiniz daha tam olarak ne olduğunu bile bilmiyosunuz,ölen bi insanın üstüne bütün suçlamalar atılmış ve herşey bitmiş,bende havalimanında taksiciyim o arkadaşımızı sıkıştıran mercedes marka bir araba var ve kaza o arabanın bizim taksimize tamponundan çarpmasından dolayı olan bi kaza hatta aynı anda orada olan bir taksici arkadaşımız onu yakalamaya çalışıyor ama başaramıyor tabi plakası belli bu aracın emniyette gerekli araştırmayı yapacaktır muhakkak,geçen sen aynı yolda bi arkadaşımızı daha kaybettik ama o havalimanı yönünde yolunda giderken bakırköy istikametinde olan bi vatandaş yarış yaparken kontrolu kaybetti ve karşı şeride geçip arkadaşımızın aracına çarparak ölümüne yol açtı ve daha 14 aylık evliydi eşide 7 aylık hamileydi burdada suç kesin bizim arkadaşımızdadır dimi neden sol şeritten gitti diye,şunu anlamıyosunuz bugüne kadar taksicilerin sorunlarını dile getiren hiç kimse yok can güvenlikleri yok sigortaları yok,sizin kolunuz kırılsa rapor alıp işe gitmezsiniz kaybınız olmaz ama bizim kolumuz kırılsa iyileşene kadar çalışamıycaz ve para kazanamıycaz tabiki bu kuralları çiğneme hakkını vermez taksicilere ama bide diğer taraftan bakın bütün gün istanbulun stresini yaşayan bu arkadaşlara kim elini uzattı bu güne kadar?Atatürk havalimanı taksi avrupanın en organize ve en büyük durağıdır arkadaşlar orada 550 araç ve 1500 çalışan var tabiki bizim içimizdede art niyetli insanlar olacaktır her meslekte ve işyerinde olduğu gibi,havalimanı taksiden yakın mesafeyle ilgili şikayeti olan arkadaşlar hiç bu durumu merkeze bildirdilermi?bence hayır!zaten yapsalardı oranın gelişigüzel biryer olmadığını anlarlardı kapılarda merkezin tlf numarası mevcut aracın plakası heryerde yazar ve o an araçta çalışan kişi bellidir dışardaki taksiler gibi değil kayıtsız çalışamazsınız sadece arayıp şikayetinizi bildirin ve emin olun yönetim ve disiplin kurulu şikayeti değerlendirip size telefonla bilgi vereceklerdir o arkadaşta gerekli cezayı alacaktır.Siz şikayetçi olmayıp sadece yargılayıp kararı yine kendiniz veriyosunuz.Yanlış olan birşeyi şikayet etmek ihbar etmek vatandaşlık görevidir siz vatandaşlık görevinizi yerine tam olarak getirin yine düzelmezse o zaman yargıyı ve kararı yine siz verin.Lütfen yeri geldiğinde emanetinizi size sağsalim teslim eden bir meslekteki insanları içlerindeki bazı art niyetliler yüzünden bu kadar kolay harcamayın birde diğer açıdan bakın.

• quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

Arkadaşlar uzatmaya gerek yok bence..

Adı üstünde KAZA!

Bizim hız yaptığımız olmuyormu hiç yapmayalım lütfen...

Adam ölmüş zaten Allah rahmet eylesin..

SAYGILAR..

Aynen katılıyorum arkadaşım. Yeri geliyor bizde yapıyoruz hız. Bazen öyle an oluyor ki beklemeye tahammül edemiyoruz. Ara sokaklar kestirme olur ve oralardan girip biraz yol gidiyoruz. Bir de işimiz acilse ve geç kalma durumu vs. varsa acele edip hızlı gittiğimiz zamanlarda oluyor. Eminim, bu forumda da ara sıra da olsa hızlı gidenler vardır.
    Belki de o taksici turistler "acele şuraya yetişmemiz lazım çabuk olalım" demiştir. Böylede olabilir. Adam belki de şu an defnedildi. Ve biz halen ama suçlu, ama suçsuz belki de ilk kez hızlı gidip kaza yapan bu taksi şoförünü yargılayıp tartışıyoruz
    Bu olay, hepimizin başında gelebilir. Tekrar ölenlerin yakınlarına ALLAH SABIR VERSİN diyorum. Ateş düştüğü yeri yakar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ismail3475

ne kadar kolay dimi?hemen taksiciye bütün suçu yükleyip olayı bitirmişsiniz daha tam olarak ne olduğunu bile bilmiyosunuz,ölen bi insanın üstüne bütün suçlamalar atılmış ve herşey bitmiş,bende havalimanında taksiciyim o arkadaşımızı sıkıştıran mercedes marka bir araba var ve kaza o arabanın bizim taksimize tamponundan çarpmasından dolayı olan bi kaza hatta aynı anda orada olan bir taksici arkadaşımız onu yakalamaya çalışıyor ama başaramıyor tabi plakası belli bu aracın emniyette gerekli araştırmayı yapacaktır muhakkak,geçen sen aynı yolda bi arkadaşımızı daha kaybettik ama o havalimanı yönünde yolunda giderken bakırköy istikametinde olan bi vatandaş yarış yaparken kontrolu kaybetti ve karşı şeride geçip arkadaşımızın aracına çarparak ölümüne yol açtı ve daha 14 aylık evliydi eşide 7 aylık hamileydi burdada suç kesin bizim arkadaşımızdadır dimi neden sol şeritten gitti diye,şunu anlamıyosunuz bugüne kadar taksicilerin sorunlarını dile getiren hiç kimse yok can güvenlikleri yok sigortaları yok,sizin kolunuz kırılsa rapor alıp işe gitmezsiniz kaybınız olmaz ama bizim kolumuz kırılsa iyileşene kadar çalışamıycaz ve para kazanamıycaz tabiki bu kuralları çiğneme hakkını vermez taksicilere ama bide diğer taraftan bakın bütün gün istanbulun stresini yaşayan bu arkadaşlara kim elini uzattı bu güne kadar?Atatürk havalimanı taksi avrupanın en organize ve en büyük durağıdır arkadaşlar orada 550 araç ve 1500 çalışan var tabiki bizim içimizdede art niyetli insanlar olacaktır her meslekte ve işyerinde olduğu gibi,havalimanı taksiden yakın mesafeyle ilgili şikayeti olan arkadaşlar hiç bu durumu merkeze bildirdilermi?bence hayır!zaten yapsalardı oranın gelişigüzel biryer olmadığını anlarlardı kapılarda merkezin tlf numarası mevcut aracın plakası heryerde yazar ve o an araçta çalışan kişi bellidir dışardaki taksiler gibi değil kayıtsız çalışamazsınız sadece arayıp şikayetinizi bildirin ve emin olun yönetim ve disiplin kurulu şikayeti değerlendirip size telefonla bilgi vereceklerdir o arkadaşta gerekli cezayı alacaktır.Siz şikayetçi olmayıp sadece yargılayıp kararı yine kendiniz veriyosunuz.Yanlış olan birşeyi şikayet etmek ihbar etmek vatandaşlık görevidir siz vatandaşlık görevinizi yerine tam olarak getirin yine düzelmezse o zaman yargıyı ve kararı yine siz verin.Lütfen yeri geldiğinde emanetinizi size sağsalim teslim eden bir meslekteki insanları içlerindeki bazı art niyetliler yüzünden bu kadar kolay harcamayın birde diğer açıdan bakın.

Arkadaşım öncelikle Allah sabır versin demek istiyorum..

Anladığım kadarıyla sende ölen taksicinin arkadaşısın.

Bizim Türk milletinin en kötü yanı önyargılı olması..

Yukarıda yorum yapanların çopğu belkide haberi okumadı bile..

Bütün suçu yüklediler taksiciye.

Ama senin bu yazını okuyan arkadaşlar eminimki özür dileyecekler ve yazdıklarını düzeltecekler..

SAYGILAR..

• quote:

Orjinalden alıntı: ismail3475

ne kadar kolay dimi?hemen taksiciye bütün suçu yükleyip olayı bitirmişsiniz daha tam olarak ne olduğunu bile bilmiyosunuz,ölen bi insanın üstüne bütün suçlamalar atılmış ve herşey bitmiş,bende havalimanında taksiciyim o arkadaşımızı sıkıştıran mercedes marka bir araba var ve kaza o arabanın bizim taksimize tamponundan çarpmasından dolayı olan bi kaza hatta aynı anda orada olan bir taksici arkadaşımız onu yakalamaya çalışıyor ama başaramıyor tabi plakası belli bu aracın emniyette gerekli araştırmayı yapacaktır muhakkak,geçen sen aynı yolda bi arkadaşımızı daha kaybettik ama o havalimanı yönünde yolunda giderken bakırköy istikametinde olan bi vatandaş yarış yaparken kontrolu kaybetti ve karşı şeride geçip arkadaşımızın aracına çarparak ölümüne yol açtı ve daha 14 aylık evliydi eşide 7 aylık hamileydi burdada suç kesin bizim arkadaşımızdadır dimi neden sol şeritten gitti diye,şunu anlamıyosunuz bugüne kadar taksicilerin sorunlarını dile getiren hiç kimse yok can güvenlikleri yok sigortaları yok,sizin kolunuz kırılsa rapor alıp işe gitmezsiniz kaybınız olmaz ama bizim kolumuz kırılsa iyileşene kadar çalışamıycaz ve para kazanamıycaz tabiki bu kuralları çiğneme hakkını vermez taksicilere ama bide diğer taraftan bakın bütün gün istanbulun stresini yaşayan bu arkadaşlara kim elini uzattı bu güne kadar?Atatürk havalimanı taksi avrupanın en organize ve en büyük durağıdır arkadaşlar orada 550 araç ve 1500 çalışan var tabiki bizim içimizdede art niyetli insanlar olacaktır her meslekte ve işyerinde olduğu gibi,havalimanı taksiden yakın mesafeyle ilgili şikayeti olan arkadaşlar hiç bu durumu merkeze bildirdilermi?bence hayır!zaten yapsalardı oranın gelişigüzel biryer olmadığını anlarlardı kapılarda merkezin tlf numarası mevcut aracın plakası heryerde yazar ve o an araçta çalışan kişi bellidir dışardaki taksiler gibi değil kayıtsız çalışamazsınız sadece arayıp şikayetinizi bildirin ve emin olun yönetim ve disiplin kurulu şikayeti değerlendirip size telefonla bilgi vereceklerdir o arkadaşta gerekli cezayı alacaktır.Siz şikayetçi olmayıp sadece yargılayıp kararı yine kendiniz veriyosunuz.Yanlış olan birşeyi şikayet etmek ihbar etmek vatandaşlık görevidir siz vatandaşlık görevinizi yerine tam olarak getirin yine düzelmezse o zaman yargıyı ve kararı yine siz verin.Lütfen yeri geldiğinde emanetinizi size sağsalim teslim eden bir meslekteki insanları içlerindeki bazı art niyetliler yüzünden bu kadar kolay harcamayın birde diğer açıdan bakın.

Başınız sağolsun arkadaşım.
    İşte budur. Hislerime tercüman olduğunuz için teşekkürler arkadaşım. Önceki mesajımda dediğim gibi belki de kazayı yapan şoförün gerçekten suçu yok.
    Ama şu bir gerçek. O suçladığınız şoför arkadaş DEFNEDİLDİ, GERÇEK DÜNYAYA GİTTİ. Tartışmak boş ve üzücü. Aslında taksicilerin işi çok zor. Evet bazen içlerinde kurallara uymayan çıksa da işleri o kadar zorki. Bizler geceleri sıcacık evde uyurken onlar para kazanmak için gece vakti soğuk demeden çalışıyorlar. O kadar binen oluyor ki arabalarına, hırlısı, sarhoşu, gaspçısı ve işleri riskli. Biz karda arabamızı çıkartmasak, yol kapalı işe gitmeyelim desek onlar yine trafikte. Mecbur çünkü otursa evde para kazanamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 16 Ocak 2009; 14:48:33 >

• bazı arkadaşların bu konuda direk önyargılı davranıp üstüne birde ölen bi insanı aşağılayıcı kelimeler kullanmalarını anlayamıyorum ben daha önce bir ticarethane sahibiydim ve 15 eleman çalıştırıyordum kendime ve işime çok güveniyordum ama 2001 krizinden kurtulamadım ve işyerimi kapatmak zorunda kaldım ondan sonra bu mesleğe başladım,ne oldum değil ne olacağım de diye bir laf vardır ya hani hiç belli olmaz arkadaşlar bir gün belki sizde bu mesleği yapacaksınız bir yorum yaparken iki kere düşünün lütfen!
  • mercedes ci adam neden bunun tamponuna değdirdi acaba hiç düşündünmü.

1.taksici bunu delirtecek hareketler yaptı adamı dinden imandan çıkarttı adam hasar masar dinlemedi dalaştı bununla

2.taksici makas atayım derken geldi kendi değdi buna

kim kime neden kaza yaptırsın başka türlü

ben o taksicinin geride kalan ailesine ve ölen turistlere üzüldüm.Taksiciler hak ediyor bazı şeyleri.
  • destek veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler karşı olan arkadaşlarada saygım var teşekkür ederim ama lütfen biraz daha anlayışlı ve önyargılı olmadan yorum yapalım sonuçta burda bahsedilen şey insan hayatı!ayrıca normalden hızlı gidince taksimetre daha az yazar bunuda isteyen arkadaşımla test etmeye hazırım sıkışık olan trafikte taksimetre bunu duraklama olarak sayar ve hem km olarak mesafeyi yazar hemde 30 saniyede bir duraklama karşılığındaki parayı yazar yani 30 tl yazacaksa 40 tl yazar siz siz olun 5 km uzakda olsa rahat olan yolu tercih edin buda işinize yarayacağını umduğum kısa bir bilgi olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

mercedes ci adam neden bunun tamponuna değdirdi acaba hiç düşündünmü.

1.taksici bunu delirtecek hareketler yaptı adamı dinden imandan çıkarttı adam hasar masar dinlemedi dalaştı bununla

ben o taksicinin geride kalan ailesine ve ölen turistlere üzüldüm.Taksiciler hak ediyor bazı şeyleri.

Ölümüdemi hakediyor?
  • sansar kardeşim seni anlayamıyorum nedir bu taksicilerden bu kadar nefretin ben ölen şoförü tanıyorum en ufak bir süphem yok sol şeritte yolunda gittiğinden ayrıca varsayalımki taksici senin dediğin hareketleri yaptı bu diğer araç şoförüne ona kaza yaptırıp hem onun hem aracındaki yolcuların ölümüne sebep olma hakkını verirmi?demekki bir taksi veya hususi bir araç sana aynı şeyi yapsa sende hakettiğini düşünüp gözünü kırpmadan ölmelerine sebep olacak şekilde kaza yaptıracaksın BRAVO SANA mükemmel bir yorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

mercedes ci adam neden bunun tamponuna değdirdi acaba hiç düşündünmü.

Ölümüdemi hakediyor?

ben ölsün falan demedim efendi gibi yolunda gitmiyorsa yapar kazasını öyle

• kurunun yanında yaşta yanar.Arkadaşınız belki çok kaliteli bir insandı ama ben gördüğümü bildiğimi söylüyorum.Müşterisi yokken tıntın giden adamlar müşteriyi alınca arkadan selektöre boğuyor.Trafikte herkes bunlara uyacak yolları bunlar yaptırdı babasının çiftliği.Ne sinyal verir ne bişey tak önüne kırar bazen kasıtlı fren yaparki arkadan vurasın.müşteri olarak binersin ne hikmetse bozukları olmaz hiç.Yer beğenmez ağalar, oraya gitmem sen arkadakine bin o ona o ona şutlar.Hava birazcık yağışlı olsun toz olurlar müşteriyi almazlar arabasına.
    Ama içlerinde gerçekten çok az bir kesim varki bu işi hakkıyla layıkıyla yapıyor.Her önüne geleni taksici diye işe alırlarsa olacağı budur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.