Şimdi Ara

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
944
Cevap
17
Favori
61.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birde 90larda street fighterın çizgi filmi vardı.. tv de gösteriliyordu, guile kara kaşlı, chun li dep dep çekerek tank parçalıyordu (oha!!) çizgi filmdeki bütün karakterler streoidli arnolddan daha iriydi.. buna bir bölümüne final fight karakterleri katılmıştı, cody ve guy.. haggar arada gözüküyordu sanırım. cüsseleri o kadar abartmışlarki çocuk zihniyetle bile bu ne saçmalık diyordum içimden.. cody hulk gibiydi.. saçmalıktan seyrettiğim çizgi filmde mundar olmuştu... başka bir çizgi filmde de görmedim bu üçlüyü.. çok ekmek çıkardı bundan bide mustafadan.. hatta avengers tadında captain commando filmi olsa ne güzel olurdu. onu geçtim yeni bi oyununu yapın birader.. ama capcom un kafa street fighter dan başka hiç bişeye basamadığı için heba etti güzelim oyunları.. gitmişler street fighter x tekken yapmışlar.. olum iyi misiniz siz, bi ciddi olun, işinizin hakkını verin .. capcomun yetkilisinin resmini gördüm bildiğin gangdam style gibi bi adam.. öyle adamdan böyle oyunlar çıkıyor.. şaka gibi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: censorship

quote:

Orijinalden alıntı: venom800

@censorship sabahtan beri onca şeyin arasında kafama takılıp durdu valla oyun Hala da aklıma gelmiş değil... Yanlız Street of Rage'e deli gibi sardığım yıllar aklıma geldi sen Axel'in 'mayatappa' hareketinden bahsedince. Yıllarca Mega Drive'da Axel'e o hareketi yaptırdığım zaman bende 'mayatappa' dediğini zannederdim ama grand upper dediği öğrendiğimde artık çok geç idi Neyse konumuza dönelim, neydi bu oyunun adı Oyun herhangi bir konsola geldi mi acaba? Belki oradan yola çıkarak buluruz oyunu.

Kanka oyun hicbir konsola cikmadi ki bende sega mega drive delisiydim zamaninda sonra ps1 ps2 ps3 derken yas 30 oldu vazgecmedim hala hergun en az 3 saat oyun oynar trophy kasarım :)ama yınede zamanında goden axe ve streets of rage den aldığım keyifi hicbirinden alamadım :) bahsettığim oyunda genelde herkes dazlakla oynardı cok saglam grafikleri vardı.o zamanın konsollarının cok uzerinde bir oyundu cıksa bile ps1 veya dreamcast birine cıkmıştır ama sanmam final fight ( hagar) hicbir konsola cıköadı daha sonra psp ye klasik olarak cıkmıştı

Mesajin yeni gozume carpti bahsettigin oyun cadillac dinasours yani nam-i diger mustafadir Oyundaki ana ve en oynanabilir karakterin ismi mustapha oldugu icin herkes "hadi mustafa oynayalim" derdi o zamanlar kimse cadillac dinasours demezdi herkes oyuna mustafa derdi. Cunku en iyi ve herkesin oynamak istedigi karakterdi mustapha

Oyundaki diger karakterlerin isminide soyleyeyim sana daha dun gibi aklimda hey gidi gunler hey Senin Yahirya diye bagiriyor dedigin adamin adi mess ti oyundaki diger karakterler ise jack ve senin kirmizili bir bayan diye tabir ettigin hannah ti gencligimde atari salonlarinda en keyif aldigim oyunlardan birisiydi

Arkadas simdi dusunuyorumda cocuklugumu atari salonlarinda harcamisim resmen

Babamdan az dayak yememistim bir keresinde okuldan atari salonuna kacma mevzusu yuzunden

Hocam cok sagol yardımcı olmak istemişsin iyi niyetinle ama benim mustapha ya yani cadillac dinosaur a ben diyim 300 sen de 500 jetonum gitmiştir,bahsettiğim oyunun mustaphayla uzaktan yakından alakası yok :) en yakın secenekler bare kungle ,streets of rage ama onlarda değil tabi.oyun streets of rage dende 3 gömlek ustun grafiklere sahip,yinede sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: venom800

@censorship sabahtan beri onca şeyin arasında kafama takılıp durdu valla oyun Hala da aklıma gelmiş değil... Yanlız Street of Rage'e deli gibi sardığım yıllar aklıma geldi sen Axel'in 'mayatappa' hareketinden bahsedince. Yıllarca Mega Drive'da Axel'e o hareketi yaptırdığım zaman bende 'mayatappa' dediğini zannederdim ama grand upper dediği öğrendiğimde artık çok geç idi Neyse konumuza dönelim, neydi bu oyunun adı Oyun herhangi bir konsola geldi mi acaba? Belki oradan yola çıkarak buluruz oyunu.

Kanka oyun hicbir konsola cikmadi ki bende sega mega drive delisiydim zamaninda sonra ps1 ps2 ps3 derken yas 30 oldu vazgecmedim hala hergun en az 3 saat oyun oynar trophy kasarım :)ama yınede zamanında goden axe ve streets of rage den aldığım keyifi hicbirinden alamadım :) bahsettığim oyunda genelde herkes dazlakla oynardı cok saglam grafikleri vardı.o zamanın konsollarının cok uzerinde bir oyundu cıksa bile ps1 veya dreamcast birine cıkmıştır ama sanmam final fight ( hagar) hicbir konsola cıköadı daha sonra psp ye klasik olarak cıkmıştı

Mesajin yeni gozume carpti bahsettigin oyun cadillac dinasours yani nam-i diger mustafadir Oyundaki ana ve en oynanabilir karakterin ismi mustapha oldugu icin herkes "hadi mustafa oynayalim" derdi o zamanlar kimse cadillac dinasours demezdi herkes oyuna mustafa derdi. Cunku en iyi ve herkesin oynamak istedigi karakterdi mustapha

Oyundaki diger karakterlerin isminide soyleyeyim sana daha dun gibi aklimda hey gidi gunler hey Senin Yahirya diye bagiriyor dedigin adamin adi mess ti oyundaki diger karakterler ise jack ve senin kirmizili bir bayan diye tabir ettigin hannah ti gencligimde atari salonlarinda en keyif aldigim oyunlardan birisiydi

Arkadas simdi dusunuyorumda cocuklugumu atari salonlarinda harcamisim resmen

Babamdan az dayak yememistim bir keresinde okuldan atari salonuna kacma mevzusu yuzunden

Hocam cok sagol yardımcı olmak istemişsin iyi niyetinle ama benim mustapha ya yani cadillac dinosaur a ben diyim 300 sen de 500 jetonum gitmiştir,bahsettiğim oyunun mustaphayla uzaktan yakından alakası yok :) en yakın secenekler bare kungle ,streets of rage ama onlarda değil tabi.oyun streets of rage dende 3 gömlek ustun grafiklere sahip,yinede sağol

rica ederim ne demek ama tutturamamışız vallahi bende merak ettim şimdi bu gizemli oyunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pape -- 23 Ekim 2012; 0:21:27 >
  • Double Dragon vardır birde. ama platform değil dövüş oyunu. DD platform oyunu çok tutunca bununda filmini yapmışlardı ve çokda güzel bir filmdir bana göre.. termnatör 2 deki sıvı metal piskopat robot bu filmdede kuçuşiko isimli kötü bi adamdı (isme gel)

her neyse, oyun çok tutunca filmini yaptılar, film çok tutunca bu seferde filmin oyununu yapmışlardır ki Street fighter, mortal kombat tan sonra gelen dövüş oyunudur benim için (2D ler sınıfında, yoksa daha tekken var, virtua fighter var)

Street fighter havasında, gayet eğlenceli ve tabi o zamanlarki standartlara uygun kalitede bir oyundu. iki ana karakter billy ve jimmy ken ve ryu gibilerdir. hareketler aynı. bunlarda aduket, oryuket, dep dep çekerlerdi.. bi ninja vardı kıyafet ayn m. bison, hareketlerde aynı m. bison.. yani street fighter dan baya bi arak vardı ama ben yinede çok severim bu oyunu, hatta king of fighterstan bile..

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ

• Benim kafama takılan O zamanların buyuk oyun firmaları ornegin atari konami capcom geliştirdikleri oyunları sadece arcade makinalarına satıp para kazanıyorlardı,yani bu oyunları bir konsol uretıp halka satarak 1000 kat daha fazla para kazanacaklarını düşünememişlermi?sonuçta arcade makinalarının içindeki monitorde crt tüplü tv olduğunu düşünürsek bu oyunları o dönemin teknolojisinin elverdiği şekilde bir konsola dönüştürselerdi evdeki tv de oynanabilirdi demek istiyorum,yada vardı ben bilmiyorum,ama atari konsolumda vardı super nintendomda sege mega driver ımda,ama arcade kalitesini asla gormedim bu konsollarda bu işin sırrı neydi arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 24 Ekim 2012; 16:42:45 >
  • quote:

Benim kafama takılan O zamanların buyuk oyun firmaları ornegin atari konami capcom geliştirdikleri oyunları sadece arcade makinalarına satıp para kazanıyorlardı,yani bu oyunları bir konsol uretıp halka satarak 1000 kat daha fazla para kazanacaklarını düşünememişlermi?sonuçta arcade makinalarının içindeki monitorde crt tüplü tv olduğunu düşünürsek bu oyunları o dönemin teknolojisinin elverdiği şekilde bir konsola dönüştürselerdi evdeki tv de oynanabilirdi demek istiyorum,yada vardı ben bilmiyorum,ama atari konsolumda vardı super nintendomda sege mega driver ımda,ama arcade kalitesini asla gormedim bu konsollarda bu işin sırrı neydi arkadaşlar?

Arcade'e çıkan oyunların çoğu çıktı konsollara'da tabi Cadillacs and Dinasours'un çıkmaması büyük eksikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Double Dragon vardır birde. ama platform değil dövüş oyunu. DD platform oyunu çok tutunca bununda filmini yapmışlardı ve çokda güzel bir filmdir bana göre.. termnatör 2 deki sıvı metal piskopat robot bu filmdede kuçuşiko isimli kötü bi adamdı (isme gel)

her neyse, oyun çok tutunca filmini yaptılar, film çok tutunca bu seferde filmin oyununu yapmışlardır ki Street fighter, mortal kombat tan sonra gelen dövüş oyunudur benim için (2D ler sınıfında, yoksa daha tekken var, virtua fighter var)

Street fighter havasında, gayet eğlenceli ve tabi o zamanlarki standartlara uygun kalitede bir oyundu. iki ana karakter billy ve jimmy ken ve ryu gibilerdir. hareketler aynı. bunlarda aduket, oryuket, dep dep çekerlerdi.. bi ninja vardı kıyafet ayn m. bison, hareketlerde aynı m. bison.. yani street fighter dan baya bi arak vardı ama ben yinede çok severim bu oyunu, hatta king of fighterstan bile..

Müthiş bir oyundur o,hala açıp xbox 1'de oynarım onu emulatorde.Hatta oynadığım en iyi double dragon oyunu diyebilirim.

• bahsedilen adam bu
  • Dövüş oyunu oynarken bacağım kadar veletin beni izlemesine sinir olurdum. Kaybettiğim maç sonrası geçeyim mi abi derdi tam ayar olurdum.

Bazı oyunları çok iyi oynayan gizemli cool bir oyuncu olurdu. Başına toplanır hayranlıkla onu izlerdik.

Bilmediğim bir oyuna jeton atarken içimi tarifsiz bir korku kaplardı. 1 dakika dolmadan game over yazısı çıkınca bir süre ekrana bakakalırdım öyle.

Atari salonunun en keyifli olduğu anlar boş olduğu anlardı. Saatlerce sıra bekleme derdi yoktu ve bütün oyunlar benimdi o anlarda.

Jetonlar altın değerindeydi. Ara ara sayar hangi oyuna harcayacağıma karar vermeye çalışırdım.

Keşke o günlere geri dönebilsemde jetonlarımı yine makinalara kaptırsam. Saatlerce ayakta beklesem. O bilmiş ufaklık beni yine sinir etse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

Ahhh be az mı para yatırdım bende MK ya KOF a

Atari salonu muhabbetleride ayrıca çok bomba oluyor. Birinde KOF 97 de bir eleman takım sonu getirebilmek için yashiro-chris grubunu seçmiş oynuyordu bende karşısına attım ve yendim. adam iyi oyuncuydu ve yediremedi "benim gerçek takımım bu değil yoksa sen beni hayatta yenemezsin" diyerek bir jeton daha attı. Gerçek takımını seçti gene yendim adam sinirde arcade makinasını dövmüştü. Ha tabi bunun tersi olaylar olmadımı oldu ama yenmek oldugu kadar yenilmekde var

Şimdi online oyunlar oynuyoruz filan ama yüzyüze olan karşılaşmalar çok ama çok çok çok daha eğlenceliydi:)

Bende neogeo diye bir emulator var 4 tuşuna basınca kredi yükseliyor p günler geliyor aklıma kod serisinde tam şutum yapmak icin yanımda mutlaka adam olurdu karakterler var acayım sonra sen oyna falan

Birde bu tam sürümü berden bulacaz bu iori olsun leona olsun onları nasıl acacaz???

• Beşiktaş taki ateri salonunda az param gitmedi valla. Zamanının en popüler salonlarındaydı okuldan kaçar parayı oraya basardık. Özellikle mortal kombat sevgim ordan geliyor. Ve tabiiki metal slug.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim kafama takılan O zamanların buyuk oyun firmaları ornegin atari konami capcom geliştirdikleri oyunları sadece arcade makinalarına satıp para kazanıyorlardı,yani bu oyunları bir konsol uretıp halka satarak 1000 kat daha fazla para kazanacaklarını düşünememişlermi?sonuçta arcade makinalarının içindeki monitorde crt tüplü tv olduğunu düşünürsek bu oyunları o dönemin teknolojisinin elverdiği şekilde bir konsola dönüştürselerdi evdeki tv de oynanabilirdi demek istiyorum,yada vardı ben bilmiyorum,ama atari konsolumda vardı super nintendomda sege mega driver ımda,ama arcade kalitesini asla gormedim bu konsollarda bu işin sırrı neydi arkadaşlar?

Hocam eskiden oyunlar o makinelerin içinde ki kocaman elektronik kartlara yüklüydü. Bir oyun bir karta yüklenirdi ve üretim yerinde makineyle bütünleşirdi. Yani Konami, Namco, Capcom, vs. bir konsol yapsa da içinde ancak bir oyun olabilirdi ve doğru dürüst satamazdı. Ya aslında onlar bir nevi konsol yapıyorlardı ama tek oyunlu olduğu için sıradan vatandaşlara satamayacaklarını biliyorlardı ve bir kabinin içine TV gömüp, altına da bu tek oyunlu konsolu monte edip, en alta da jetonla star devresi ekleyip Arcade makinesi diye piyasaya sürüyorlardı.

Ama DVD ve Bluray in icadıyla bu kısıtlama ortadan kalktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Hocam eskiden oyunlar o makinelerin içinde ki kocaman elektronik kartlara yüklüydü. Bir oyun bir karta yüklenirdi ve üretim yerinde makineyle bütünleşirdi. Yani Konami, Namco, Capcom, vs. bir konsol yapsa da içinde ancak bir oyun olabilirdi ve doğru dürüst satamazdı. Ya aslında onlar bir nevi konsol yapıyorlardı ama tek oyunlu olduğu için sıradan vatandaşlara satamayacaklarını biliyorlardı ve bir kabinin içine TV gömüp, altına da bu tek oyunlu konsolu monte edip, en alta da jetonla star devresi ekleyip Arcade makinesi diye piyasaya sürüyorlardı.

Super acıklama ilker,teşekkürler,yukarıda arkadaşin biri oyunlar konsollarada cıktı demiş ama ben aynı zamandan bahsetmiştim 10 sene sonra konsola cıksa ne olur :)demek ki o zamanın teknolojisinde bunu yapamıyorlardı ... Bu arada ben serkan psn den lafcı57 (gt5)kanka alttaki yeni psn :)

• quote:

quote:

quote:

Super acıklama ilker,teşekkürler,yukarıda arkadaşin biri oyunlar konsollarada cıktı demiş ama ben aynı zamandan bahsetmiştim 10 sene sonra konsola cıksa ne olur :)demek ki o zamanın teknolojisinde bunu yapamıyorlardı ... Bu arada ben serkan psn den lafcı57 (gt5)kanka alttaki yeni psn :)

Oooo Serkan nerelerdesin yav, hemen ekliyorum. Geceleri GT5 ve BF3 atıyoruz bilgin olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Bir çok atari salonndaki oyun aynı zamanlarda sega mega drive, snes vs konsola çıkmıştı ama tabi aynı kalitede değil.. o kaliteyi o zamanın konsol teknolojisi veremezdi çünkü, yani o kadar hardware i küçük bir konsola sığdıramazsın.. sırf oyun kartuşları VHS kaset büyüklüğündeydi zaten.. bu yüzden biraz daha düşük versiyonları zamane konsollara uyarlanmıştı..
  • Atari salonları:
    -ebeveynler tarafından girilmesi yasak,
    -içerde her tipten velet olduğu için her an vukuat çıkma oalsılığının verdiği adrenalin,
    -başkasına ait sana ait olmayan bir makina, hem emaneten kullanma hem eğer bozarsan sopa köşede hazır bekliyor,
    -bir oyun oynamak için cep harçlığından arttırıp jeton alma,
    -evdeki konsol, amiga vs ile yakalanamayacak derece kaliteli grafikler
    -ve tabi çocukluğun verdiği en ufak bir şeyde dahi heyecanlanma, sevinme duygusu

bu unsurlar atari salonlarını ve oyunlarını efsane kılan unsurlar.. o yüzden artık bu oyunlar o havayı veremiyor, veremezde.. şimdi en yüksek teknolojiyi almak zor değil.. veriyor mu o havayı.. 10'da birini dahi vermiyor.. biz gene hiç donanım felan kasmadan, ekran kartım kaldırır mı paniklerine girmeden, emulatorlerden oyunların babalarına devam.. babalar gibi..
  • shadow danger

atıl kurt
  • quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

shadow danger

atıl kurt

Shadow Dancer hocam. Çok da kazık bir oyundur. Tek vuruşta ölme olayı olmasaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 3 Kasım 2012; 19:55:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrKo1984

quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

shadow danger

atıl kurt

Shadow Dancer hocam. Çok da kazık bir oyundur. Tek vuruşta ölme olayı olmasaydı

eski oyunlar daha bi güzel geliyordu, aslında o arcade kabinin verdiği bir haz var ya, olay o aslında , Allah'dan mame varda arada sırada oynuyorum
  • Malesef mame de aynı kaliteyi veremiyor.. atari makinalarında oynadığımız mk1 mk2 mk3 gibi mortal kombat ben daha oynamadım.. mame dekiler sadece pc'ye portlanmış versiyonları o kalitenin yarısı etmez.. artık ileride İnşallah durumumuz yeterse ya bir makina alınacak, yada mame işi ilerletip birebir aynı kalitede portlayacak oyunları
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.