Şimdi Ara

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
944
Cevap
17
Favori
61.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu saatten sonra Mame'in yeni çıkan arcade oyunları emule etmesi zor.

Arcade oyunların da teknolojisi çok değişti. Oyunları emule edip pc de oynamak çok daha zor. Japonya'da arcade lere bakarsak oyunların da ne denli geliştiği belli oluyor.

SSF 4 AE, KOF XII, KOF XIII , Blazblue gibi oyunları bile çok kısıtlı Arcade Loader gibi emulatorlerle oynamak için çok iyi bir sistem gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Malesef mame de aynı kaliteyi veremiyor.. atari makinalarında oynadığımız mk1 mk2 mk3 gibi mortal kombat ben daha oynamadım.. mame dekiler sadece pc'ye portlanmış versiyonları o kalitenin yarısı etmez.. artık ileride İnşallah durumumuz yeterse ya bir makina alınacak, yada mame işi ilerletip birebir aynı kalitede portlayacak oyunları

Hocam emülatör de çalışanlar port oyun değil. Atari makinesi' nin elektronik kartında yüklü oyunun birebir aynısı, adı üstünde emülatör, pc kendini atari gibi gösteriyor ve oyunda kanıp çalışıyor. Tek fark kabinde değil ve genelde lcd ekranda oynuyoruz o yüzden aynı tadı vermiyor.

Benim sana tavsiyem. Kendi kabini yapman

Malzemeler

- Bir tane CRT Monitör veya CRT TV

- Emülatör çalıştıracak seviyede eski bir PC (istersen VGA çıkışından şuan ki bilgisayarına bağla, tamamen sana kalmış)

- Bir tane aşağıda ki arcade joystick den (tamamen bütçeye ve zevke bağlı - kendin dahi yapabilirsin)

- Kabini hangi boyda istiyorsan yapı marketlerden o boyda tahtalar kestir kendin birleştir. (bir marangoza da yaptırabilirsin)

- Kabini kaplamak için sticker (tamamen zevke bağlı)

- Jeton ünitesi (tamamen sana kalmış - ben olsam jeton deliğinin altına klavyenin enter tuşunu denk getiririm)

Arcade joystick tamamen senin zevkine ve bütçene bağlı alt da ki model biraz pahalı bir model ama daha uygun fiyatlı olanları da var. Birde bu joystickleri çıplak halde halıp istediğin tahtaya delikler açtırıp kendin tasarlama şansın var. Daha uygun fiyata gelir. Hemde kabinin mobilyasının içine oturtmuş olursun.

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ

Fiyata gelecek olursak.

- CRT ekranı bedava bulacağın dan eminim.

- Eski PC yi bedava bulacağından eminim. (mevcut bilgisayarına bağlasan da olur)

- Kabini kendin yaparsan tahtalar çok bir şey tutmaz.

- Sticker da çok bir şey tutmaz.

- Arcade joystick 50TL -250TL arası

- Jeton ünitesini sıfır almak yerine, kullanılmış bir jetonlu telefondan söker isen daha ucuza gelir. Yada hiç gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrKo1984

Bu saatten sonra Mame'in yeni çıkan arcade oyunları emule etmesi zor.

Arcade oyunların da teknolojisi çok değişti. Oyunları emule edip pc de oynamak çok daha zor. Japonya'da arcade lere bakarsak oyunların da ne denli geliştiği belli oluyor.

SSF 4 AE, KOF XII, KOF XIII , Blazblue gibi oyunları bile çok kısıtlı Arcade Loader gibi emulatorlerle oynamak için çok iyi bir sistem gerekiyor

Yok yeni oyunlar için söylemedim, eski oyunlar ama adam akıllı, orjinal kompi makinelerdeki kalitesinin aynısını verecek şekilde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Malesef mame de aynı kaliteyi veremiyor.. atari makinalarında oynadığımız mk1 mk2 mk3 gibi mortal kombat ben daha oynamadım.. mame dekiler sadece pc'ye portlanmış versiyonları o kalitenin yarısı etmez.. artık ileride İnşallah durumumuz yeterse ya bir makina alınacak, yada mame işi ilerletip birebir aynı kalitede portlayacak oyunları

Hocam emülatör de çalışanlar port oyun değil. Atari makinesi' nin elektronik kartında yüklü oyunun birebir aynısı, adı üstünde emülatör, pc kendini atari gibi gösteriyor ve oyunda kanıp çalışıyor. Tek fark kabinde değil ve genelde lcd ekranda oynuyoruz o yüzden aynı tadı vermiyor.

Malzemeler

- Emülatör çalıştıracak seviyede eski bir PC (istersen VGA çıkışından şuan ki bilgisayarına bağla, tamamen sana kalmış)

- Bir tane aşağıda ki arcade joystick den (tamamen bütçeye ve zevke bağlı - kendin dahi yapabilirsin)

- Kabini hangi boyda istiyorsan yapı marketlerden o boyda tahtalar kestir kendin birleştir. (bir marangoza da yaptırabilirsin)

- Jeton ünitesi (tamamen sana kalmış - ben olsam jeton deliğinin altına klavyenin enter tuşunu denk getiririm)

Arcade joystick tamamen senin zevkine ve bütçene bağlı alt da ki model biraz pahalı bir model ama daha uygun fiyatlı olanları da var. Birde bu joystickleri çıplak halde halıp istediğin tahtaya delikler açtırıp kendin tasarlama şansın var. Daha uygun fiyata gelir. Hemde kabinin mobilyasının içine oturtmuş olursun.

Fiyata gelecek olursak.

- Eski PC yi bedava bulacağından eminim. (mevcut bilgisayarına bağlasan da olur)

- Jeton ünitesini sıfır almak yerine, kullanılmış bir jetonlu telefondan söker isen daha ucuza gelir. Yada hiç gerek yok

O dediğini bende düşündüm.. hata bir aralar baya baya ciddi düşündüm birde pc yi eğer kablosunu bulabilirsem tüplü tv ye bağlayarak oynamayı deneyeyim, ama özellikle mortal kombat serilerinde o görüntüyü alabilecek miyim emin değilim.. mortal kombatların atari makinalarındaki kalitesi süperdi çünkü
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Malzemeler

Fiyata gelecek olursak.

O dediğini bende düşündüm.. hata bir aralar baya baya ciddi düşündüm birde pc yi eğer kablosunu bulabilirsem tüplü tv ye bağlayarak oynamayı deneyeyim, ama özellikle mortal kombat serilerinde o görüntüyü alabilecek miyim emin değilim.. mortal kombatların atari makinalarındaki kalitesi süperdi çünkü

Maksat ayakta dikilip oynamak. Konsollar dan dolayı alışmışız yayılarak oynamaya, ayakta oynamak çok değişik geliyor. Atari salonu dönemlerinde de, lan niye bu makinelerin önüne tabure koymazlar, oturup oynayalım derdik.

Kabini koyacak yeri olmayanlar ve marangozlukla uğraşmak istemeyenler. Elbise dolabının bir bölümüne bu sistemi entegre edebilirler. Hem de kapağın arkasında gizli durur. Dolabın kapağını açtı mı bir tane crt ekran, bir tane arcade joystick tamamdır. İsteğe göre eski bir pc de koyulabilir veyahut mevcut pc nin vga çıkışından uzun bir vga kablosu ile dolabın arkasından gizlice crt ekrana uzatılabilir.

Önemli olan arcade joystick i elde etmek ve bir tane crt ekran ayarlamak. Gerisi kolay

Tabi belinize ağrılar girse dahi yılmadan ayakta oynamak. Bu işin zevkli tarafı ayakta oynamak. Birde sınırsız jeton kavramına son vermeli, her şey eskisi gibi tek jetonla yapılmalı, bunun içinde bir tane kumbara ayarlayıp anahtarı bir başkasına verilmeli ve bana yılda bir kez bu anahtarı vereceksin diye tembih edilmeli

Kumbaraya 1 lira atılmalı daha küçük parayı atmamak disiplin haline getirilmeli

Ancak ve ancak bu şekilde eski günlerde ki gibi zevk alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 5 Kasım 2012; 15:11:11 >
  • Eskiden amigada comodderda hakkın vardı ölmemek için ne uğraşıyorduk sanki kendi canımız, nadir oyun bitirebiliyordum, şimdi öylemi bin kez checkpoint restart oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yok yeni oyunlar için söylemedim, eski oyunlar ama adam akıllı, orjinal kompi makinelerdeki kalitesinin aynısını verecek şekilde..

eski oyunlarin tadi jetonda gizli bedava mame oynayinca tad vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Eskiden amigada comodderda hakkın vardı ölmemek için ne uğraşıyorduk sanki kendi canımız, nadir oyun bitirebiliyordum, şimdi öylemi bin kez checkpoint restart oluyor.

Bu olaydan bende nefret ediyorum. Mesela UC, GOW, BF, KZ, vs. 10 kere ölünce oyun baştan başlamalı ama yok dediğiniz gibi sınırsız checkpoint var.

Bildiğim kadarıyla sadece MGS4' ün en zor modunda ölünce baştan başlıyorsun. Buda çok zor ağa

Bence 10 ideal bir checkpoint
  • Bu joıstick den tr e varmı

güzele benziyor
  • nerde o günler(gerçi ben o zaman yoktum)
  • Uzun aradan sonra Contra birde Robocop oynayayım dedim, zamanında baya ilerlerdik bunda.. şimdi daha ilk bölümleri geçemiyorum yaşlanmışız arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

quote:

quote:

eski oyunlarin tadi jetonda gizli bedava mame oynayinca tad vermiyor

Hala mame yi açtığımda o jetonu sayıyla aldığımız günlerin acısına köklüyorum creditsi .. "jeton mu istiyosun al sana jeton" diye
  • Oyun salonlarını devreden işletmeciler var.Ben ciddi şekilde bir ya da birkaç tane arcade makinası almayı düşünüyorum.Fiyatları görseniz siz bile almak istersiniz belki.Benim bütün çocukluğum arcade salonlarında geçti.KOF serileri ömrümü yedi desem yeridir. Geçen gün mekanında ki arcade makinalarını elinden çıkarmak isteyen birisiyle görüştüm ve elindeki birkaç makinayı almak istediğimi söyledim.Eğer anlaşabilirsek alacağım ve alırsam buraya resimlerini koyarım.
  • internette elden çıkaran var, ortalama 600 TL fiyat ama tek oyun var içinde.. bunların bir oyununun fiyatı ortalama 200 TL.. birde oyun bulma derdin olacak, adam kaset ayrı satmıyorki..onu geçtim, hadi sen şanslısın yakınlarında devreden var, ya birde kargoyla yollatsan onu.. fiyat 2 ye katlanır..
    bir yerle görüşmüştüm, adam elindeki makineyi çoklu oyunla satıyordu, yine 550-600 civarı bir fiyata, ama populer oyunlardan ne ararsan var.. sanırım satılmıştı makinalar
  • arkadaşlar uygun makina bulursanız haber verin. Çocukluk hayalimdi, 32 yaşında gerçekleştirmek istiyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resvo

arkadaşlar uygun makina bulursanız haber verin. Çocukluk hayalimdi, 32 yaşında gerçekleştirmek istiyorum bunu.

Hocam bahsettiğim makineler buydu, ama sanırım satıldı, sen genede bir ara istersen.. dediğim gibi nerdeyse bütün populer oyunları beraberlerinde veriyorlar. yeri beyoğlunda

http://www.alalimsatalim.com/ikinciel/SATILIK_ARCADE_ATARI_OYUN_MAKINALARI/472843.htm
  • quote:

internette elden çıkaran var, ortalama 600 TL fiyat ama tek oyun var içinde.. bunların bir oyununun fiyatı ortalama 200 TL.. birde oyun bulma derdin olacak, adam kaset ayrı satmıyorki..onu geçtim, hadi sen şanslısın yakınlarında devreden var, ya birde kargoyla yollatsan onu.. fiyat 2 ye katlanır..
    bir yerle görüşmüştüm, adam elindeki makineyi çoklu oyunla satıyordu, yine 550-600 civarı bir fiyata, ama populer oyunlardan ne ararsan var.. sanırım satılmıştı makinalar

hocam neogeo nun kasetli oyun makinası olursa onlar için multi game kasetleri var.içerisinde 100 lerce oyun yüklü olarak geliyor.bir ara o kasetten satan görmüştüm burada ama ebayde de var.yeterki makina elime geçsin.oyun her türlü bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionheart

quote:

internette elden çıkaran var, ortalama 600 TL fiyat ama tek oyun var içinde.. bunların bir oyununun fiyatı ortalama 200 TL.. birde oyun bulma derdin olacak, adam kaset ayrı satmıyorki..onu geçtim, hadi sen şanslısın yakınlarında devreden var, ya birde kargoyla yollatsan onu.. fiyat 2 ye katlanır..

hocam neogeo nun kasetli oyun makinası olursa onlar için multi game kasetleri var.içerisinde 100 lerce oyun yüklü olarak geliyor.bir ara o kasetten satan görmüştüm burada ama ebayde de var.yeterki makina elime geçsin.oyun her türlü bulunur.

Neo geo konsolunu satan biri vardı internette. sırf konsol 700 TL
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lionheart

quote:

Neo geo konsolunu satan biri vardı internette. sırf konsol 700 TL

O konsol o parayı hakeder kesinlikle. Efsane bir konsol. Bir türlü oynama şansım olmadı bu konsolu.

Ama çok büyük ihtimal 2013 de NeoGeo X alacağım.
  • Street Fighterlar'ın 2.5 versiyonlarının bir tanesinde ken ve ryu aparkart cekerken büyü atan versiyonu, o aralar baldrogçular vardı. Atari salonlarının baş düşmanı diyebileceğim tiplemeler. Şimdi ayakta oynamayı geçelim, bunlar ekranın sağında ve solunda dururlardı. Sağdan sola kolu bir hışımla itip çekerlerdi. Tek yaptıkları da o idi. Yaş farketmiyordu sağa sola sağa sola...
    Düşman dememin sebebi, sayelerinde kolda laşka oluyordu :))

Vay bea ne günlerdi. Ama en güzel oyun Street Fighter 2 normal versiyon idi. Mersin'de Atari salonlarına dev ekranlar gelmişti oturarak oynardık. Ondan seneler sonra o makinaları anca feymsiti gibi yerlerde anca görebildik...

Sonra bir aralar hologram teknolojili atari makinaları vardı. Tek bir yerde vardı İzmir, Alsancakta bir yerlerde. Çok ama çok uzun zaman önce idi.

Hey gidi günler bea yafu...

Ken'ci denilmeyi özledim yada kitanıcı :):))
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.