Şimdi Ara

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
944
Cevap
17
Favori
61.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bahsettiğiniz bunun gibi bir şey mi?

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ

Bu "garip" hobi ile bir süredir uğraşıyorum. İlgilenenler için yapımını adım adım anlattığım forum: Arcade Kabin Yapımı - Adım Adım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzg -- 23 Ocak 2013; 0:31:05 >
  • tam olarak budur... sen yaptıysan helal olsun nihayet biri çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: last blade

tam olarak budur... sen yaptıysan helal olsun nihayet biri çıktı.

Evet ben yaptım. Mame ile ilk tanıştığımdan beri aklımdaydı. Kendi odanda aylarca uğraşıp kendi yaptığın arcade makinesine para atıp oynamak kimilerine anlamsız geliyor gerçi ama bu forumda nostaljik hatıralarını paylaşanlar anlayacaktır beni

Salonda büyük ekran LCD ve xbox var ama bu ayrı bir şey...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç sorma ya sabahın erken saat inde fantasyland de ki o sesi yada akşama doğru kimsenin kalmadığı funcity deki o makina seslerini gecenin 3 de su içmeye giderken evin salonunda duymak nasıl bişeydir kim bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzg

quote:

Evet ben yaptım. Mame ile ilk tanıştığımdan beri aklımdaydı. Kendi odanda aylarca uğraşıp kendi yaptığın arcade makinesine para atıp oynamak kimilerine anlamsız geliyor gerçi ama bu forumda nostaljik hatıralarını paylaşanlar anlayacaktır beni

xbox, ps3 bunların yanına yaklaşamaz.. genç arkadaşlar bu duyguyu anlayamazlar bunun için 80lerde çocuk olmak lazım bizim gibilerin hep hayalidir zaten evde bir kompi makinasına sahip olmak..
    resmi şu anda göremiyorum, bloke oluyor, akşam bakacağım, verdiğin linkte nasıl yaptığını anlatmışsın, baya uğraştığın belli. dediğin gibi bunları yapacak ortam ve alet edavat lazım yoksa çok pahalı tutacaktır.. azmedip yapmışsın tebrik ederim..
  • quote:

quote:

walla helal olsun. diycek başka birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilkerk

quote:

quote:

walla helal olsun. diycek başka birşey yok

eline sağlık hocam süper olmuş. eski anılar canlandı gözümde. ileride ben de düşünüyorum böyle bir şey yapmayı.
  • yorumlarınız için çok teşekkürler...

Elimde bi kabin daha yapacak kadar malzeme kaldı bir o kadar da tecrübe . Bir sonraki projem aynısından bir tane daha yapıp işyerine koymak...

Bunların bir de "bar-top" (masa üstü) ve "coctail table" (salon sehpası) denilen tipleri de varmış. Türkiye'de hiç görmemiştim. Bir tane de salon sehpası yapsam hatun arıza çıkartırmı acaba diye düşünüyorum

İçinde hevesi olanları cesaretlendirmek adına bir resim daha paylaşayım...

Öncesi, Sonrası şeklinde...

• quote:

yorumlarınız için çok teşekkürler...

Elimde bi kabin daha yapacak kadar malzeme kaldı bir o kadar da tecrübe . Bir sonraki projem aynısından bir tane daha yapıp işyerine koymak...

Bunların bir de "bar-top" (masa üstü) ve "coctail table" (salon sehpası) denilen tipleri de varmış. Türkiye'de hiç görmemiştim. Bir tane de salon sehpası yapsam hatun arıza çıkartırmı acaba diye düşünüyorum

İçinde hevesi olanları cesaretlendirmek adına bir resim daha paylaşayım...

Öncesi, Sonrası şeklinde...

hocam o kadar iyi iş çıkarmışsınki cesaretlenmek değil cesaretim kırıldı işin açıkçası bu kadar iyisini yapmak hakkaten çok zor, tebrik ederim..
    bence bunu yabancı sitelerede paylaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Tabletiniz varsa kick stand kılıfın önüne usb girişli arcade joystcik bağalanarak oynamak baya zevkli oluyor. android de her platformun emulatoru mevcut ve bir çoğu usb çıkışlı joystick ve klavyeyi tanıyor.

bende ayrıca sega genesis tipinde bir gamepad var, bununla snes oyunlarını tablette oynamak çk zevkli.. kick standt kılıfla ekrana açı verebiliyorsunuz..

resimlerdeki gibi

biraz uğraş verilerek küçük bir arcade kabinette yapılabilir..

ya şu telefona dualshock 3 yani ps3 gamepad'ini nasıl bağlıyoruz bilen var mı?
  • üstad yabancı sitelerde öyle ustalar var ki (ben de onları takip ettim aylarca daha tornavida oynatmadan). foruma atarsın kaybolur gider. yani öyle tipler varki adam odasını kabinle donatmış adım atacak yer yok

tam bu yaptığım işle burada da uğraşanlar var mı acaba derken google'da bu forum konusu geldi karşıma. ben de diğer üyelerin paylaştığı nostaljik anılarını okurken bi katkım olsun nostaljiye dedim...

gördüğüm kadarıyla sadece ticari olarak kabin yapan/yenileyip satanlar dışında bu işle "hobi" seviyesinde uğraşan ya pek yok, ya da paylaşmıyor.. belki paylaşan birileri daha çıkar dedim.
  • benimde amacım uzun zamandır yabancı sitelerden izlediğim bu işi türkiyede yapan olup olmadığını bulmaktı .şimdi bu olayın 2 kısmı var birincisi bu hobi olarak yapıp mame vasıtası ile bilgisayar sistemi ile kullanmak.

ikincisi ise piyasadaki bizim gençlik ve çoçukluk döneminde oynadığımız orjinal makinaların (coin up) durumu ki açıkcası ben bu konuda epey iz sürdüm doluyum,bu konuda bilgisi belgesi anlatacağı bişeyler olan varmı.
  • quote:

benimde amacım uzun zamandır yabancı sitelerden izlediğim bu işi türkiyede yapan olup olmadığını bulmaktı .şimdi bu olayın 2 kısmı var birincisi bu hobi olarak yapıp mame vasıtası ile bilgisayar sistemi ile kullanmak.

ikincisi ise piyasadaki bizim gençlik ve çoçukluk döneminde oynadığımız orjinal makinaların (coin up) durumu ki açıkcası ben bu konuda epey iz sürdüm doluyum,bu konuda bilgisi belgesi anlatacağı bişeyler olan varmı.

Evet ben de yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla böyle temel 2 grup var. Bir kısım benim gibi sıfırdan "MAME Cabinet" yapıyor diğer kısım ise mevcut JAMMA kabinleri hurda parasına alıp "restore" ediyor. Hatta bu restorasyon işi yapan grup hurda orijinal kabin alıp da bunu MAME kabini haline getirenlerden veya kabindeki işe yarar parçalarını alıp kabini çöpe adanlardan nefret ediyor...

Japonlar zamanında organize olup bir konsorsiyum kurmuşlar; JAMMA (Japan Amusement Machinery Manufacturers Association - Japon Eğlence Makineleri Üreticileri Birliği şeklinde tercüme edilebilir). Piyasada bulunan bir çok orijinal "Atari makinesi" JAMMA board'lar ile çalışmakta (sahibinden.com'da "falanca oyun PCB" diye satılanlar) ve kabinin ekran, kol ve para mekanizmaları ile bu board'ları bağlayan "standart" kablo yumağına da "JAMMA Harness" deniliyor. Kısaca bu PCB'ler aslında içindeki oyunun ROM'unu barındıran işlemcisi olan küçük PC'ler olarak düşünülebilir.

Fakat bu PCB'ler ve üzerlerindeki ROM'lar artık çok eskidikleri ve artık üretilmedikleri için yavaş yavaş kaybolmaya başlıyorlar. MAME projesi de aslında bu "emeğin" yok olmaması için (arcade oyun geliştiren çoğu firma ortadan kalkmış durumda) başlatılmış bir proje (ROM'ları ters mühendislik ile okuyup "soft" olarak bir dosyada saklayıp PCB işlevini gerçekleştirecek bir emulatör ile oyunu PC ortamında çalışır hale getirmek). Aslında MAME'i ticari amaç için kullanmak yasak (istisnası eğer elinizde ticari olarak bu ROM'ları içeren PCB varsa kullanım hakkı sizde olduğundan yasal olarak sorun yok).

Bir de bu JAMMA PCB'lerden sonra çıkan "NEO-GEO", Taito X gibi kartuş, laser disk veya harddisk ile çalışan yeni nesil (! - 90'lı yıllar) konsollar var. Onlar da bu Arcade olayına sonradan girip zamanla artık ucuzlayan teknolojiler sayesinde yerlerini PS, xbox gibi ev tipi konsollara bırakıp piyasadan çekilmişler...

Ben de bu projeye başlarken JAMMA/Neo-Geo olayına mı girsem diye düşünmüştüm ancak sonra o senelerin pisliğini içeren bir kabini eve sokmak istemedim. Ayrıca bizde yurtdışındaki gibi orijinal kabin bulmak pek kolay değil. Etrafta ikinci el satılan kabinlerin çoğu çakma, ayrıca PCB'ler çok pahalıya satılıyor ve ayrıca kabini tek bir oyuna (içinde birden çok oyun olan PCB'ler de var ama MAME'e yaklaşamazlar tabii) sabitlemek çok anlamlı gelmedi bana.

Aslında yerim olsa evi bu tek oyunluk kabinlerle doldurup atari salonuna çevirim ama ...

Bu arada bu kabin her ne kadar içinde bir PC ve MAME olsa da para mekanizması aksesuar değil, gerçek. Yani "nostalji" yi tam olarak yaşayabilmek için böyle yaptım. Gerçi "free" butonu da koydum ama kilitli para kapsının arkasında bir "bypass" anahtarına bağlı. Küçük kızım duymasın . Aslında yüklenip bir alışveriş merkezine koysam para kazanır Bu bakımdan gerçek coin op makinelerden farksız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzg -- 25 Ocak 2013; 4:06:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGoRkeM35

quote:

Tabletiniz varsa kick stand kılıfın önüne usb girişli arcade joystcik bağalanarak oynamak baya zevkli oluyor. android de her platformun emulatoru mevcut ve bir çoğu usb çıkışlı joystick ve klavyeyi tanıyor.

bende ayrıca sega genesis tipinde bir gamepad var, bununla snes oyunlarını tablette oynamak çk zevkli.. kick standt kılıfla ekrana açı verebiliyorsunuz..

resimlerdeki gibi

biraz uğraş verilerek küçük bir arcade kabinette yapılabilir..

ya şu telefona dualshock 3 yani ps3 gamepad'ini nasıl bağlıyoruz bilen var mı?

PS3 ü hiç denemedim ama normal bir usb PC gamepad çalışıyor.
    emulatorü yükledikten sonra ayarlardan button configration lardan gamepadin tuşlarını tanıtıyorsun. aynı pc'deki gibi
    daha sonra virtual gamepad seçeneğini kaldırıyorsun, çünkü zaten gamepad bağlıyoruz bi daha ekranda kalabalık yapmasın diye
  • quote:

quote:

benimde amacım uzun zamandır yabancı sitelerden izlediğim bu işi türkiyede yapan olup olmadığını bulmaktı .şimdi bu olayın 2 kısmı var birincisi bu hobi olarak yapıp mame vasıtası ile bilgisayar sistemi ile kullanmak.

Evet ben de yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla böyle temel 2 grup var. Bir kısım benim gibi sıfırdan "MAME Cabinet" yapıyor diğer kısım ise mevcut JAMMA kabinleri hurda parasına alıp "restore" ediyor. Hatta bu restorasyon işi yapan grup hurda orijinal kabin alıp da bunu MAME kabini haline getirenlerden veya kabindeki işe yarar parçalarını alıp kabini çöpe adanlardan nefret ediyor...

Japonlar zamanında organize olup bir konsorsiyum kurmuşlar; JAMMA (Japan Amusement Machinery Manufacturers Association - Japon Eğlence Makineleri Üreticileri Birliği şeklinde tercüme edilebilir). Piyasada bulunan bir çok orijinal "Atari makinesi" JAMMA board'lar ile çalışmakta (sahibinden.com'da "falanca oyun PCB" diye satılanlar) ve kabinin ekran, kol ve para mekanizmaları ile bu board'ları bağlayan "standart" kablo yumağına da "JAMMA Harness" deniliyor. Kısaca bu PCB'ler aslında içindeki oyunun ROM'unu barındıran işlemcisi olan küçük PC'ler olarak düşünülebilir.

Fakat bu PCB'ler ve üzerlerindeki ROM'lar artık çok eskidikleri ve artık üretilmedikleri için yavaş yavaş kaybolmaya başlıyorlar. MAME projesi de aslında bu "emeğin" yok olmaması için (arcade oyun geliştiren çoğu firma ortadan kalkmış durumda) başlatılmış bir proje (ROM'ları ters mühendislik ile okuyup "soft" olarak bir dosyada saklayıp PCB işlevini gerçekleştirecek bir emulatör ile oyunu PC ortamında çalışır hale getirmek). Aslında MAME'i ticari amaç için kullanmak yasak (istisnası eğer elinizde ticari olarak bu ROM'ları içeren PCB varsa kullanım hakkı sizde olduğundan yasal olarak sorun yok).

Bir de bu JAMMA PCB'lerden sonra çıkan "NEO-GEO", Taito X gibi kartuş, laser disk veya harddisk ile çalışan yeni nesil (! - 90'lı yıllar) konsollar var. Onlar da bu Arcade olayına sonradan girip zamanla artık ucuzlayan teknolojiler sayesinde yerlerini PS, xbox gibi ev tipi konsollara bırakıp piyasadan çekilmişler...

Ben de bu projeye başlarken JAMMA/Neo-Geo olayına mı girsem diye düşünmüştüm ancak sonra o senelerin pisliğini içeren bir kabini eve sokmak istemedim. Ayrıca bizde yurtdışındaki gibi orijinal kabin bulmak pek kolay değil. Etrafta ikinci el satılan kabinlerin çoğu çakma, ayrıca PCB'ler çok pahalıya satılıyor ve ayrıca kabini tek bir oyuna (içinde birden çok oyun olan PCB'ler de var ama MAME'e yaklaşamazlar tabii) sabitlemek çok anlamlı gelmedi bana.

Aslında yerim olsa evi bu tek oyunluk kabinlerle doldurup atari salonuna çevirim ama ...

Bu arada bu kabin her ne kadar içinde bir PC ve MAME olsa da para mekanizması aksesuar değil, gerçek. Yani "nostalji" yi tam olarak yaşayabilmek için böyle yaptım. Gerçi "free" butonu da koydum ama kilitli para kapsının arkasında bir "bypass" anahtarına bağlı. Küçük kızım duymasın . Aslında yüklenip bir alışveriş merkezine koysam para kazanır Bu bakımdan gerçek coin op makinelerden farksız...

hocam tam bi nostalji için birilerinin yanına gelip "geçiyim mi abi" "bison a ilk round perfect çekme adam 2. roundda deliriyor" "tuşlara basma adam kızıyor" demesi lazım
  • quote:

Şu neo-geo konsolu nasıl ?

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/neogeo-x-gold-limited-edition-74237712

Offf satıcı google translate'ten mi çevirmiş nedir başım ağrıdı okurken

Bence bazı şeyler nostaljik kalmalı. Mesela joystick şeklinde commodore 64 makinesi çıkartmışlardı 40 TL olduğu için sadece "prensip" icabı almıştım veya mesela "yeni" PC kılıklı commodore 64 ürettiler ve $600'a satmaya çalıştılar ne kadar başarılı oldular bilemem.

Yani özetle orijinal (90'lardan kalma) Neo-Geo olsa alınır, bir kıymeti vardır ama "salonda oyun" xbox/ps3, "elde oyun" psp/ipad artık... Hepsinde de çeşitli nostaljik oyun paketleri ve emulatörler mevcut.

Öte yandan bi haftasonu teknosa da falan görsem dellenip alırmıydım? "prensip icabı" alırdım herhalde Ama GG'den alıp 2-3 hafta beklemezdim...
  • quote:

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/neogeo-x-gold-limited-edition-74237712

Bence bazı şeyler nostaljik kalmalı. Mesela joystick şeklinde commodore 64 makinesi çıkartmışlardı 40 TL olduğu için sadece "prensip" icabı almıştım veya mesela "yeni" PC kılıklı commodore 64 ürettiler ve $600'a satmaya çalıştılar ne kadar başarılı oldular bilemem.

Yani özetle orijinal (90'lardan kalma) Neo-Geo olsa alınır, bir kıymeti vardır ama "salonda oyun" xbox/ps3, "elde oyun" psp/ipad artık... Hepsinde de çeşitli nostaljik oyun paketleri ve emulatörler mevcut.

Öte yandan bi haftasonu teknosa da falan görsem dellenip alırmıydım? "prensip icabı" alırdım herhalde Ama GG'den alıp 2-3 hafta beklemezdim...

Bi de tabii benim yorum yapmam yanlış olur, ben nostaljinin dibine vurmuşum zaten?

Sanırım ben o paraya bi kabin daha yaparım, hem de NEO-GEO temalı bu sefer
  • quote:

quote:

quote:

Bi de tabii benim yorum yapmam yanlış olur, ben nostaljinin dibine vurmuşum zaten?

Sanırım ben o paraya bi kabin daha yaparım, hem de NEO-GEO temalı bu sefer

hoca sen aşmışın zaten olayı boşver başka konsolu
  • böyle konsolla olmasada bende pc de neo geo nun oyunlarını oynuyorum (zaten arcade de daha çok onun oyunlarını oynardım) ,şirket batana kadar benim favori firmam olarak,kaldı ,super çizimler,basit ama derin konular,süprizli arkaplanlar,karizma karekterler (iori yagami..),oyun içi göndermeler,arkaplan müzikleri (hatta kendime 2 cd lik audio best of neo geo yapmıştım-last blade in o eşsiz namelerini birde pionner hoparlorden dinleyceksin pehhh) eğer öyle bi çalışman olursa neo geo nun kapanmadan önceki son duvar kağıdını makinanın yanlarında kullanmanı öneririm,yapım aşamalarını daha okumadım iyice boş bi zamana saklıyorum ama makinanın ortasındaki şey trackball değilmi bununla snk bowling oyunu falan super olur sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last blade -- 26 Ocak 2013; 0:08:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.