Şimdi Ara

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
944
Cevap
17
Favori
61.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: last blade

böyle konsolla olmasada bende pc de neo geo nun oyunlarını oynuyorum (zaten arcade de daha çok onun oyunlarını oynardım) ,şirket batana kadar benim favori firmam olarak,kaldı ,super çizimler,basit ama derin konular,süprizli arkaplanlar,karizma karekterler (iori yagami..),oyun içi göndermeler,arkaplan müzikleri (hatta kendime 2 cd lik audio best of neo geo yapmıştım-last blade in o eşsiz namelerini birde pionner hoparlorden dinleyceksin pehhh) eğer öyle bi çalışman olursa neo geo nun kapanmadan önceki son duvar kağıdını makinanın yanlarında kullanmanı öneririm,yapım aşamalarını daha okumadım iyice boş bi zamana saklıyorum ama makinanın ortasındaki şey trackball değilmi bununla snk bowling oyunu falan super olur sanırsam

neo-geo kabini "hakkıyla" yapmak istersen en büyük sorun monitör bulmak. 25-27" crt monitör kullanmak lazım. LCD kullanılmaz çünkü yakışmıyor ve emulasyonda iyi görüntü vermiyor.

25" CRT monitör bulsam (ya da temiz bi 60+ ekran TV bulup hack'lemek lazım) avuçlarım kaşınıyor bi neo-geo kabin yapmak konusunda. Şu bahsettiğin duvar kağıdı nedir? Varmı bi yerlerde linki?

Bu arada kabinin kontrol paneli ortasında yeşil ışıldayan şey, evet bir trackball... Trackball ile oynanan arcade oyunların nostaljisi için... Çok trackball'lu oyun yok aslında ama havalı duruyor özellikle loş ışıkta...

SNK bowling rom'larımın arasında yok, bulayım da koyayım!!! iyi hatırlattın...
  • http://www.neogeo.ch/start/gallery/wallpaper/diverse/goodbye_1024_768.jpg

budur şirketin iflas etiğindeki açılış sayfası idi,sanki atari (arcade,coin up) çağının bitiğini söyler gibiydi.

büyük crt ekranlar 1-2 sene önce perpada bulunuyordu bende crt yi tercih etiğimden ucuzlamışrtır diye arıyordum ordan biliyorum belki hala vardır bi bak.madem rom konusu açıldı şunu sorayım bende quiz king of fighters ın ingilizce romunu gören duyan oldumu,sadece japoncası olduğu söyleniyo ama bi yerlerde resmini gördüm ingilizceydi.
  • quote:

http://www.neogeo.ch/start/gallery/wallpaper/diverse/goodbye_1024_768.jpg

budur şirketin iflas etiğindeki açılış sayfası idi,sanki atari (arcade,coin up) çağının bitiğini söyler gibiydi.

evet bir çağın kapanışı... güzel bir resimmiş ama uygulanabilmesi için çözünürlüğü uygun değil. vektörünü çıkartmak lazım...

quote:

büyük crt ekranlar 1-2 sene önce perpada bulunuyordu bende crt yi tercih etiğimden ucuzlamışrtır diye arıyordum ordan biliyorum belki hala vardır bi bak.

sizde perpa bizde konya sokak (ankara). bi ara vakit bulup da gidip bakınmak lazım.

quote:

madem rom konusu açıldı şunu sorayım bende quiz king of fighters ın ingilizce romunu gören duyan oldumu,sadece japoncası olduğu söyleniyo ama bi yerlerde resmini gördüm ingilizceydi.

bende o rom var ama elimdeki MAME versiyonu ile çalışmıyor (bu yüzden ingilizce mi japonca mı bilmiyorum). emulasyonturkiye forumuna sor belki onlar biliyorlardır...
  • quote:

böyle konsolla olmasada bende pc de neo geo nun oyunlarını oynuyorum (zaten arcade de daha çok onun oyunlarını oynardım) ,şirket batana kadar benim favori firmam olarak,kaldı ,super çizimler,basit ama derin konular,süprizli arkaplanlar,karizma karekterler (iori yagami..),oyun içi göndermeler,arkaplan müzikleri (hatta kendime 2 cd lik audio best of neo geo yapmıştım-last blade in o eşsiz namelerini birde pionner hoparlorden dinleyceksin pehhh) eğer öyle bi çalışman olursa neo geo nun kapanmadan önceki son duvar kağıdını makinanın yanlarında kullanmanı öneririm,yapım aşamalarını daha okumadım iyice boş bi zamana saklıyorum ama makinanın ortasındaki şey trackball değilmi bununla snk bowling oyunu falan super olur sanırsam

king of fighters 12'de (şu ps3 için çıkan 2 boyutlu) fransa stage inde (şu arkada şişko teyzelerin akdınlar günü yaptığı) müzik dehşet güzel (şu akordionla çalınan)

oynarken pause yapar müziği dinlerdim
  • evet gerçekten çok iyidir .bildiğim kadarı ile kof 12nın special editon'ı music cd ile çıktı.
  • kof benim gameboy advance 'te de var. adamlar grafik kalitesinden, oynanabilirlikten hiç taviz vermemişler.. işlerini ciddi yapıyorlar..
    aynı şeyi mortal kombat için söyleyemiycem. malesef gba versiyonu çok kötü, ama king of fighters kalitesini belli ediyor.. normalde arcade oyunları bu tip gameboy sega tarzı el konsollarına portlanırken kalite düşer çünkü.. kof u adamlar sanki arcade makinasından direk gameboyun içine atmışlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

kof benim gameboy advance 'te de var. adamlar grafik kalitesinden, oynanabilirlikten hiç taviz vermemişler.. işlerini ciddi yapıyorlar..
    aynı şeyi mortal kombat için söyleyemiycem. malesef gba versiyonu çok kötü, ama king of fighters kalitesini belli ediyor.. normalde arcade oyunları bu tip gameboy sega tarzı el konsollarına portlanırken kalite düşer çünkü.. kof u adamlar sanki arcade makinasından direk gameboyun içine atmışlar..

benim 3 büyüklerin içinde(kof,street fighter,mk) tercihim hep kof olmuştur,heleki sf 4 ü gördükten sonra kof bence tek olur. hepsinin atası sayılacak sf yeni karekterleri kof tan araklamış sanki.ancak ps3 yada xbox 360 um yok ama gördüğüm kadarı ile son iki kof oyunuda epey kötü imiş.
  • benim bu atari(coin up) makinaları ile ilgili çok acaip bi anım var bundan 2-3 yıl önce ben tamamen şans eseri bu makinaları buldum eski bir depoda ,çokta normal bir fiata satılıyordu (şimdiki parayla 150 falan gibi bişeydi en fazla) neredeyse beyoğlu ve beşiktaş civarının bütün atarileri vardı ,ancak lanet olsun ki depoda denenememesinden ve nakliyeden dolayı almadım makinalardan 1-2 tane hala pişmanım tabbi
  • Evinde kabin yapan arkadaşlara bir önerim var, aslında jeton yerine bozuk para ile çalışan kabin yaparsanız, kumbara niyetine de kullanırsınız.

Gerçekten güzel iş çıkarmışınız tebrikler. Kıskandım valla
  • quote:

quote:

kof benim gameboy advance 'te de var. adamlar grafik kalitesinden, oynanabilirlikten hiç taviz vermemişler.. işlerini ciddi yapıyorlar..

benim 3 büyüklerin içinde(kof,street fighter,mk) tercihim hep kof olmuştur,heleki sf 4 ü gördükten sonra kof bence tek olur. hepsinin atası sayılacak sf yeni karekterleri kof tan araklamış sanki.ancak ps3 yada xbox 360 um yok ama gördüğüm kadarı ile son iki kof oyunuda epey kötü imiş.

yeni nesil dövüş oyunlarından bir tek mk 9 güzel.. sf4 üde beğendim ama pc versiyonu ps3 ten daha iyi.. sırf mk9 içinde konsol alınmaz.. kof ps3 versiyonu malesef arcade versiyondan daha kötü... bu tip oyunlarda yine en iyisi Mame ve Neo-geo, yani eski versiyonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Evinde kabin yapan arkadaşlara bir önerim var, aslında jeton yerine bozuk para ile çalışan kabin yaparsanız, kumbara niyetine de kullanırsınız.

Aslında benim yaptığım kabin bozuk para ile çalışıyor. Yani aynı zamanda kumbara görevi görüyor. Küçük kızım harçlığını bu kabinde harcıyor diyebilirim

Kullandığım ve piyasada "jeton/para kanalı" olarak geçen aletler aslında şöyle çalışıyor; içinde tam para kanalının kenarında bir küçük "mengene" var. Bu mengeneye 1 tane "örnek" para/jeton sıkıştırıyorsunuz (1 TL, 50 kuruş vs.) sonra alet bu paraya ayarlanmış oluyor.

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ

çok da ucuz bu aletler. sahibinden.com'dan 25 TL'ye aldım. Daha pahalıları falan da var ama bu gayet güzel çalışıyor, memnunum... Satıcı da çok ilgili.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-makinesi-jeton-ve-para-kanali-101899354/detay/

(Bunun siyahı bendekiler)

Hatta diğer projem için 2 tane daha ısmarladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzg -- 29 Ocak 2013; 17:18:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzg

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Evinde kabin yapan arkadaşlara bir önerim var, aslında jeton yerine bozuk para ile çalışan kabin yaparsanız, kumbara niyetine de kullanırsınız.

Aslında benim yaptığım kabin bozuk para ile çalışıyor. Yani aynı zamanda kumbara görevi görüyor. Küçük kızım harçlığını bu kabinde harcıyor diyebilirim

Kullandığım ve piyasada "jeton/para kanalı" olarak geçen aletler aslında şöyle çalışıyor; içinde tam para kanalının kenarında bir küçük "mengene" var. Bu mengeneye 1 tane "örnek" para/jeton sıkıştırıyorsunuz (1 TL, 50 kuruş vs.) sonra alet bu paraya ayarlanmış oluyor.

çok da ucuz bu aletler. sahibinden.com'dan 25 TL'ye aldım. Daha pahalıları falan da var ama bu gayet güzel çalışıyor, memnunum... Satıcı da çok ilgili.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-makinesi-jeton-ve-para-kanali-101899354/detay/

(Bunun siyahı bendekiler)

Hatta diğer projem için 2 tane daha ısmarladım.

Emeğinize sağlık. Takdire şayan bir iş çıkarmışsınız.
    emulasyon... 'daki yazıyı 2 defa heyecanla okudum. Yaklaşık 6 ay önce bu hevese ben de kapıldım. Arcade makinası arıyordum, araştırdıkça kazın ayağının öyle olmadığını ve yolumun uzun olduğunu anladım. Gene bu iş için internet sitelerini gezerken sizin bu çok değerli emeğinize rastladım. Bu çalışmanız ufkumu açtı, beni gençlik yıllarıma götürdü, şimdi sizin başardığınız bu hayale ben de kapıldım. tek kelimeyle Mükemmel bir iş çıkartmışsınız.
    Vaktiniz müsaade ederse bu işe başladığım zaman sizi rahatsız edeceğim sormak istediğim kafama takılan bazı ayrıntılar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calop -- 29 Ocak 2013; 19:24:07 >
  • quote:

quote:

quote:

yeni nesil dövüş oyunlarından bir tek mk 9 güzel.. sf4 üde beğendim ama pc versiyonu ps3 ten daha iyi.. sırf mk9 içinde konsol alınmaz.. kof ps3 versiyonu malesef arcade versiyondan daha kötü... bu tip oyunlarda yine en iyisi Mame ve Neo-geo, yani eski versiyonlar

çok doğru söylemişsin bir mk9 var,ben sf 4 beğenmedim dediğim gibi yeni karekterler tamamen kof tarzı karekterler,ayrıca grafiği de bana bir acaip geldi,mamede sf3 oynamayı tercih ederim,yalnız mk9 için konsol anlınmaz demişsin,valla bir mk9 bide dc vs mk oynamak için xbox alıcam,hele şu dünyanın her köşesindeki elemanlarla kapışma olayı çok acaip.
  • quote:

Vaktiniz müsaade ederse bu işe başladığım zaman sizi rahatsız edeceğim sormak istediğim kafama takılan bazı ayrıntılar var.

bu hoby hakkında kafanıza takılan her türlü konuda yardımcı olurum, rahatsız falan da olmam, aksine sevinirim birilerini daha bu işe bulaştırdım diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzg

quote:

bu hoby hakkında kafanıza takılan her türlü konuda yardımcı olurum, rahatsız falan da olmam, aksine sevinirim birilerini daha bu işe bulaştırdım diye

TEŞEKKÜR EDERİM
    nezaketiniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Carrier Air Wing

/>

bu oyunu kim bilir kaç kez bitirmiştim
  • ENÇOK OYNADIĞIM OYUNLARDAN BAZILARI

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok doğru söylemişsin bir mk9 var,ben sf 4 beğenmedim dediğim gibi yeni karekterler tamamen kof tarzı karekterler,ayrıca grafiği de bana bir acaip geldi,mamede sf3 oynamayı tercih ederim,yalnız mk9 için konsol anlınmaz demişsin,valla bir mk9 bide dc vs mk oynamak için xbox alıcam,hele şu dünyanın her köşesindeki elemanlarla kapışma olayı çok acaip.

xbox ı tavsiye ederim.. 5 yıl ps3 kullandım, şöyle söyleyeyim ps3 ten kat be kat daha iyi.. ben sattım ps3 ü wii aldım, çok şükür çok memnun kaldım..

benim favori oyunum street fighter.. ama sf4'ün yeni karakterleri hakkında sana katılıyorum, yeni kaarkterlerin hiçbiri 5 para etmez.. sf atmosferiyle uzaktan yakından ilgileri yok.. ayrıca o kas nedir arkadaş ryu, ken hulk a dönmüş.. çok abartı kas çizimleri var, tamam karikatür çizimi ama o kadarda abartı çizilmez.. chun-li'yi yarı kadın yarı at çizmiş herifler, zangief mutant gibi duruyor

bence sf en iyi versiyonu super street fighter 2'ydi.. son eklenen dee jay ve fei long sf'a gerekli elemanlardı fakat sonrasında alpha serileriyle birlikte elle tutulur çok az karakter eklediler.. alpha serilerinde final fight karakterleri dışındakilerin hepsi çöp.. guile yerine charlie eklemişler ki guile ın yarısı etmez.. grafikler fazla çizgi filmsi olmuş, sanki 3 yaş grubuna hitap ediyor, o ciddiyet yok..

sf3 te karakter seçimi olarak aynı, zayıf, hatta alpha serilerinden bile daha zayıf.. sadece ryu, ken, chun li var.. yeni karakterlerden dudley iyi bir tek.. grafikler güzel, o ciddi sokak dövüşü havasını yakalamışlar, dövüşçüler alpha serilerindeki gibi çocuk gibi değil daha sert, olmaları gerektiği gibi görünüyor.. ama o oyunda da karakter yok..

demek istediğim sf o havayı hiç bir zaman yakalayamadı.. sf2 versiyonlarında sonra çıkardıkları versiyonların hepsi eskisini aratır oldu.. ryu, ken aduket oryuket çektiğinde attığı o efsane nidalardan sonra, diğer versiyonlardaki o çocuksu seslerle kibarca "haduken" hiç olmadı :) sf ın başındaki adamı street figter x tekken toplantısında gördüm, neden olduğunu anladım.. adamın kendine ciddiyeti yokki oyunu, oyunun fanlarını ciddiye alsın..

mortal kombat kendini daha iyi geliştirdiysede oda deadly aliance'dan sonraki çıkarttığı karakterlerle sf aratmadı.. 1 ve 2 efsanedir.. 3 her ne kadar gotik bir havaya sahip olsada 2 nin yanında çok sönük kaldı.. fatality'ler 1 ve 2 ye oranla çok çok zayıftı.. adamın kafasını kesiyorsun kafa kağıt gibi dümdüz yere düşüyor vücut aynen ayakta duruyor.. bu nası bi zihniyet anlamış değilim.. sonrasında çıkan mk4 bence tam bir felaketti.. mk deadly allince ise olayı toplardı, mk5-6-7 (armageddon) bence çok başarılı versiyonlardı, yeni karakterler her ne kadar saçmada olsa..

mk vs dc universe güzel olmuş ben beğendim

mk9 çok iyi fakat o liu kang e ne olmuş öyle.. saçlar, yüz yapısı.. heralde tasarım ekibinin kötü bi gününe denk gelmiş

king of fighters grafikleriyle hep ilgimi çekmiştir.. bence 3D ye asla geçmemesi gereken bir oyun.. diğeride Samura Showdown.. bu iki oyun manga tarzındanki süper 2D grafikleriyle bu üne kavuşmuş oyunlar. 3 boyut bu iki oyunu bozar, o atmosfer tamamen gider.. zaten samurai showdown u 3d çıkartacaklardı ama sanırım sonra vazgeçtiler.. bence iyide ettiler..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

xbox ı tavsiye ederim.. 5 yıl ps3 kullandım, şöyle söyleyeyim ps3 ten kat be kat daha iyi.. ben sattım ps3 ü wii aldım, çok şükür çok memnun kaldım..

benim favori oyunum street fighter.. ama sf4'ün yeni karakterleri hakkında sana katılıyorum, yeni kaarkterlerin hiçbiri 5 para etmez.. sf atmosferiyle uzaktan yakından ilgileri yok.. ayrıca o kas nedir arkadaş ryu, ken hulk a dönmüş.. çok abartı kas çizimleri var, tamam karikatür çizimi ama o kadarda abartı çizilmez.. chun-li'yi yarı kadın yarı at çizmiş herifler, zangief mutant gibi duruyor

bence sf en iyi versiyonu super street fighter 2'ydi.. son eklenen dee jay ve fei long sf'a gerekli elemanlardı fakat sonrasında alpha serileriyle birlikte elle tutulur çok az karakter eklediler.. alpha serilerinde final fight karakterleri dışındakilerin hepsi çöp.. guile yerine charlie eklemişler ki guile ın yarısı etmez.. grafikler fazla çizgi filmsi olmuş, sanki 3 yaş grubuna hitap ediyor, o ciddiyet yok..

sf3 te karakter seçimi olarak aynı, zayıf, hatta alpha serilerinden bile daha zayıf.. sadece ryu, ken, chun li var.. yeni karakterlerden dudley iyi bir tek.. grafikler güzel, o ciddi sokak dövüşü havasını yakalamışlar, dövüşçüler alpha serilerindeki gibi çocuk gibi değil daha sert, olmaları gerektiği gibi görünüyor.. ama o oyunda da karakter yok..

demek istediğim sf o havayı hiç bir zaman yakalayamadı.. sf2 versiyonlarında sonra çıkardıkları versiyonların hepsi eskisini aratır oldu.. ryu, ken aduket oryuket çektiğinde attığı o efsane nidalardan sonra, diğer versiyonlardaki o çocuksu seslerle kibarca "haduken" hiç olmadı :) sf ın başındaki adamı street figter x tekken toplantısında gördüm, neden olduğunu anladım.. adamın kendine ciddiyeti yokki oyunu, oyunun fanlarını ciddiye alsın..

mortal kombat kendini daha iyi geliştirdiysede oda deadly aliance'dan sonraki çıkarttığı karakterlerle sf aratmadı.. 1 ve 2 efsanedir.. 3 her ne kadar gotik bir havaya sahip olsada 2 nin yanında çok sönük kaldı.. fatality'ler 1 ve 2 ye oranla çok çok zayıftı.. adamın kafasını kesiyorsun kafa kağıt gibi dümdüz yere düşüyor vücut aynen ayakta duruyor.. bu nası bi zihniyet anlamış değilim.. sonrasında çıkan mk4 bence tam bir felaketti.. mk deadly allince ise olayı toplardı, mk5-6-7 (armageddon) bence çok başarılı versiyonlardı, yeni karakterler her ne kadar saçmada olsa..

mk vs dc universe güzel olmuş ben beğendim

mk9 çok iyi fakat o liu kang e ne olmuş öyle.. saçlar, yüz yapısı.. heralde tasarım ekibinin kötü bi gününe denk gelmiş

king of fighters grafikleriyle hep ilgimi çekmiştir.. bence 3D ye asla geçmemesi gereken bir oyun.. diğeride Samura Showdown.. bu iki oyun manga tarzındanki süper 2D grafikleriyle bu üne kavuşmuş oyunlar. 3 boyut bu iki oyunu bozar, o atmosfer tamamen gider.. zaten samurai showdown u 3d çıkartacaklardı ama sanırım sonra vazgeçtiler.. bence iyide ettiler..

wii bendede vardı ,alırken beklentim düşüktü ama acaip eğlendim,sadece iki sorun vardı benim için
    1.ne kadar parti makinesi diye lanse edilsede biz makine başına gelede arkadaşlar kuzenler geçiyoruz,ps2 de 200 maç yaptığımız günler oluyodu sabahlıyoduk bazen,ancak wii de 1. saat in sonunda aletin hareket olayından el kol kalkmıyor,uzun süreli oynanamıyor yani.
    2.dövüş oyunu çok az ki bu büyük handikap.

sf ile ilgili bir biz böle düşünüyoruz heralde,herkez bayıldı,çok iyi notlar aldı hele bide eski ruhu yakalamış demedilermi...
    street figher ilk oyundan son oyuna herzaman ken ryu ekseninde geçiyor,diğer bütün karekterler ciddi olarak handikaplı,3 ü sevmemin nedeni (güç acısından) yakalayamasalar bile ken ryu ikilisine en yaklaşan karekterlerin olduğu oyun olması.

benim ilk 3 mk ile izleyici olmak harici bir ilişkim olmadı o zaman ankara fantasy land e pro olmayan bir oyuncunun makinede yaşamı 60 sn civarı sürüyordu,iyi oyuncular hemen indiriyordu bizde bol bol izliyoduk,ayrıca korumanın tuşla olması bana çok acayip gelmişti o zamana kadar bütün oyunlarda gart geri çekerek oluyordu,tabbi şimdi mamede oynuyorum ama aynı şey değil .ps2 ile mk çılgınlığı başladı bende şunu söyleyeyim mk deception dövüş oyunlarının zirvesidir.benim gibi karekterler arası etkileşime dikkat eden ,arkaplana bakan oyuncular için muazam bir oyun ,kaç defa bitirdim bilmiyorum.az biraz ingiizcesi olan ve karekterleri tanıyan kişi oyundan çok zevk alır,bütün mk tarihini boyutları eksik taşları yerine oturtuyo arka plandaki fısıltılardan bile bişeyler öğreniyosunun,kimin kiminle ne problemi var hepsi fark etirmeden oyuna yedirilmiş.adam başına 2 still ve bir silahtan ve oyunun girişindeki süper cinematikten bahsetmiyorum bille.
    mk 9 da( gerçi çok oynayamadım ama )beni de johny cage in saçları acaip rahatsız etti,
    Yanılıyorsun samurai shodown da o aptalığı yaptılar istiklalin girişindeki ataricide ben oynamıştım,tam tahmin etiğin gibi rezalet idi.
  • hala o oyunları devam ediyorum anlatamam mameden eski günleri hatırlatıyorum kendime mustapha felan 250 bin lira alınca çocukluk heycanı atari salonuna git jeton al :) en sevdiğin oyunu oynamak istediğin zaman o masada başka biri olur karşına geçsem mi die düşünürdüm o adamı yendiğin zaman sanki tüm dünyayı belalardan kurtarmış kazanmış hissi yaşamak ahh eski günler ahh.....
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.