Şimdi Ara

ATARİ SALONU MUHABBETLERİ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
944
Cevap
17
Favori
61.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gittigim atari salonuna surekli yasli bir kadin bakardi (nami deger fatma kari) o kadar huysuz ve ac gözlüydüki,jeton almaya gittiğnde cebindeki paranın fazla oldugunu görürse yüzünden gülücükler sacar butun paranı harcaman için binbir takla atardı,jetonun bitince kolundan tutup kapının önüne atardı...street fighter'da "altıncı adamda kapat" kuralı vardı,biz hep ken veya ryu'la oynadığımızdan olsa gerel 6.adam hep guile gelirdi.fatma karı guile'yi gorünce oyunun kapandı demektir.hemen ininden cıkar yanına gelir sana devam edip etmeyeceğini sorardı,edeceksen avucuna bir jeton koyar inine geri döner etmeyeceksen makinanın arkasındaki düğmesini kapatıp acardı (reset atardı).eger salon kalabalıksa 6. Adama yaklaşırken makinanın etrafına hemen bir kac kişi çağırıp fatma karının görüş açısını kapatmak en büyük taktiğimizdi,ama o yine bilirdi ( vahiymi geliyordu ne).hele sen karışıklıktan faydalanıp tek jetonla balrog veya sagat' a gelmişsen vay haline neredeyse kalp krizi gecirecek! bazen kapatmıyorum uln bu ne biçim kural diyip yiyorsa gel kapat diyen delikanılar cıkıyordu ama elektrik şartelinin fatma karının ininin içinde olduğunu öğrenmeleri 10 saniye sürerdi.şarteli kapattığında salondaki diğer makinalarda kapandığından o sırada oyun oynayanları tespit eder jetonlarını geri verirdi,street fighter oynayan hariç tabi, öldüğünde mahalledeki cocuklar toplanıp halay cekmiş adeta bir bayram havası yaşanmıştı,ama yinede allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 4 Ekim 2012; 21:36:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahallede arkadaş sahte jeton yapıyormuş aldım 1,2 tane denemek için adam anında yakaladı :D dayakmı yedik tokatmı yedik hatırlamıyorum.Abimde netten mk1-4 de fatalty öğrenir salonda asardı millet bakar yapamazdı :D çok iyi oynuyordu ağbim cocuklar keşke benimde böle abim olsa dediklerini bilirim cocukluk halleri.En kötü olay sakin sakin metal slug oynarken birinin seni kovmak için ortaya gaz bombası atması olurdu :D
  • Beyler, Capitol'de en üst katta Atari salonu vardı bunları hatırlayan var mı?
    Alpine Racer
     ATARİ SALONU MUHABBETLERİ

Prop Cycle

Aqua Jet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 5 Ekim 2012; 2:03:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Beyler, Capitol'de en üst katta Atari salonu vardı bunları hatırlayan var mı?
    Alpine Racer

Prop Cycle

Aqua Jet

Birde quasar mi ne vardi

• quote:

Alpine Racer

Prop Cycle

Aqua Jet

bu aletler bana hep saçma gelmiştir

• quote:

Alpine Racer

Prop Cycle

Aqua Jet

Aynen hocam capitole her gittiğimde oynardım şimdi kaldırdılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ps3 Netw@rks

quote:

Alpine Racer

Prop Cycle

Aqua Jet

Aynen hocam capitole her gittiğimde oynardım şimdi kaldırdılar

ben sizin kadar yaşlı olmasamda 7-8 yaşındayken ilçe çıkışına doğru atari salonu açılmıştı ama biraz daha moderdi. hele bi rally oyunu vardı görüntü süperdi direksiyon vites : bunlara deymek için can atardım tabi ozamanlar bende pc yok atari var görmemişim bu kadar güzel oyun hem 3d ydi hemde efectler süperdi ama bide arkadaşın yukarda resimlerde gösterdiği gibi bi alet vardı motorsikletli bişeydi üstüne binerdim sağ sol yapmak için yan yatardım görüntü ise kuş bakışıydı bunu bilen varmı acaba ismini unuttum resmide bulamıyorum.hele unutmadığım bişey bunları babamdan gizli yapardık ve ödümüz patlardı abimle tabi Dedem götürüyordu bizi ve gittikmi dolu jeton alıyoduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Arada laptop'ı LCD'ye bağlayarak MAME'de birkaç el oyun atıyorum. Dehşet oluyor + gamepad ile oynuyorum. Arcade keyfi evde. :)

Valla hocam aynısını bende yapıyorum :)) Bir ara bniyetlenmiştim 2. el bi Sega Mega Drive alacaktım. Önce düşündüm konsolu alacaksın oyunları 10-20 TL civarı.. E zaten benim bilgisayarda emulatörü var, ve şimdiye kadar çıkan neredeyse tüm oyunlar var içinde..

Daha sonra öğrendim ki, mega drive'ı LCD tv de tam performans oynamak için içinde bir ayar yapıp 50hz den 60 hz ye çıkartmak gerekiyormuş. malum konsol çıktığı zaman LCD tv diye birşey yoktu.

ende hiç uğraşmadım, laptop ı hdmi ile bağlıyorum tv'ye, seç seç oyna :)

Sonic ayrı bir zevkli oluyor büyük ekranda :)
  • Aslında bir amiga klasiği olan ama benim mega drive emulatoründe oynadığım Sensible Soccer.. Bu oyun uğruna sayfalarca destan yazılabilir :) Benim gibi futbolla çok ilgisi olmayan bir adamı bile saatlerce ekrana çiviliyor, hala bugün bile.. Efsane futbol oyunu, isterlerde fifa 2025 çıksın bu oyunun yeri çok başka..
  • Arkadaşlar ayrıca bir çoğunuz biliyordur ama, bu oyunların emulatorleri aynı zamanda android telefonlardada bulunuyor. Bende SNES, NES, Mega Drive, MAME, gameboy advance emultorleri mevcut.. telefonlarına yüklemk isteyen arkadaşlar olursa pm atsınlar yardımcı olmaya çalışırım..
  • Bizim ortaokulun orda bi atari salonu vardı. Bostancıda bilen bilir, şu anda da orası ps3 cafe oldu, o bölgenin efsanesidir. ama bizim zamanımızda o tarafta ne kadar serseri varsa toplanırdı, gerçi atari salonların hepsi böyleydi. bizde temiz çocuktuk, gitmezdik atari salonlarına (bildiğin yemiyodu yani)
    ama uzaktan aç kedinin ciğere baktığı gibi bakardık o salonlara (en azından ben) yanından geçerken içeriyi izlerdim, street fighter, mortal kombatlar.. giripte oynamıyordum ya tam bir işkenceydi.. halbuki rüyalarıma giriyordu o oyunlar, feci derecede hastasıydım.. arada arkadaşlara gidip amigalarında veya tv atarilerinde dandik versiyonlarını oynardık o bile müthiş bir olaydı bizim için.
    bizim eve atariymiş, mega driveymış, amigaymış giremezdi.. onların giridği evde ders çalışılmaz, sınıfta kalınır sonra işsiz güçsüz bir hayat geçirirdik çünkü.. sanki o amigalı, mage drive lı çocuklar üniversite okumadılar.. ama napcan, tamda bu oyun canavarlarının efsane dönemlerinde uzak bırakıldık
    amahakkaten çok koyardı, ya arkadaşın evinde fıstık gibi amiga var, herif oturuyor evde istediği gibi takılıyor akşam sokağa oynamaya çıkardık, bunları ryu ken muhabbetlerini dinlerdik..bizde ööle ezik ezik bildiğin fukara sümüğü gibi dinliyoduk, özeniyoduk.. la al işte çocuk hayvan gibi istiyor, aklı fikri orda, sınırlı saatler koy o saatler arasında oynasın işte ne diye arkadaşları arasında ezik kalsın.. ama yok..

şimdi diyolar 30 yaşına geldin hala oyu oynuyorsun.. oh iyi yapıyorum diyorum. 9 saat kalkmadan oynadığım oluyor sırf o günlere inat

imkanım olsa eve jetonlu arcade makinası alıcam :)

neyse bir gün hatılrıyorum fame city vardı gene bostancıda.. daha nezih bir yerdi.. bi gün okul çıkışı gittik (okulu asmadım bak, yarım gündü sanırım) giridk içeri.. bi baktım Tekken 1.. 3 boyutlu dövüş oyunu..

ama oradaki hiç bir oyun o oyun kadar ilgimi çekmeyi başaramamıştı. onu görünce gözler yerinden fırlayıp çene yere vurmuştu.. o bambaşka bir şeydi

Street fighter the movie game..

Zaten hastası olduğum street fighterın, hastası olduğum filminin, hastası olduğum Van Damme'lı oyunu (hala hepsine hastayımdır) aldım jeton direk girip hemen Guile'ı seçtim.. ve ilk adam Cammy de dayağı yedim.. ama olsun o oyunu zamanında yerinde oynamak bile yeterdi..

daha uzar gider, anlatacak çok şey var :)

Hey gidi günler..
  • quote:

Alpine Racer
    Prop Cycle

İstiklaldeki Fun City'de de vardı bu ikisi, oynamışlığım vardır. Ama zamana karşı olan oyunları pek beceremezdim ben. Daha doğrusu becerirdim aslında da genelde hard ayarlanırdı bunlar zor olurdu.

Aslında bu da o zamanlardan hatırda kalan bir olaydır. Aç gözlü bazı salon sahipleri oyunları genelde hard ayarlarlardı ki millet geçemeyip hırs yapsın daha çok vakit harcasın. Ama bazen ters teperdi. Çok zor olduğu için millet ilerleyemezdi ve bir süre sonra bezip bırakırdı oynamayı. Salon sahibi de oyunu oynanmıyor diye kaldırırdı. Ne güzelim oyunlar heba oldu gitti öyle. Ya kaldırıldılar ya arkalardaki nispeten bozuk veya eski makinalara atıldılar.
  • En çok o olaya sinir olurdum.. arkadaş ilk round da adama mı yenilinir ya.. zorluk hard felan değil direk hardest a ayarlanmış.. tabi bişey diyemezdik mekan sahibine (masa altında odunu olurdu bu amcaların) ama içimizden baya bir kulaklarını çınlatırdık kendilerinin..

geçen sene bi mekanda denk geldi king of fighters vardı.. dedim giriyim, en az 6-7 adam geçerim.. nereye geçiyon, ilk 3lü geldi, takır takır büyü, özel hareket ne varsa saydırdı, zıplamaya bile fırsatım olmadı.. 30undan sonrada kimseyle atari yüzünden kavga edemem.. bak aklıma geldi gene sinirlendim.. haram zıkkım olsun o jeton...
  • quote:

Orijinalden alıntı: censorship

quote:

Orijinalden alıntı: venom800

@censorship sabahtan beri onca şeyin arasında kafama takılıp durdu valla oyun Hala da aklıma gelmiş değil... Yanlız Street of Rage'e deli gibi sardığım yıllar aklıma geldi sen Axel'in 'mayatappa' hareketinden bahsedince. Yıllarca Mega Drive'da Axel'e o hareketi yaptırdığım zaman bende 'mayatappa' dediğini zannederdim ama grand upper dediği öğrendiğimde artık çok geç idi Neyse konumuza dönelim, neydi bu oyunun adı Oyun herhangi bir konsola geldi mi acaba? Belki oradan yola çıkarak buluruz oyunu.

Kanka oyun hicbir konsola cikmadi ki bende sega mega drive delisiydim zamaninda sonra ps1 ps2 ps3 derken yas 30 oldu vazgecmedim hala hergun en az 3 saat oyun oynar trophy kasarım :)ama yınede zamanında goden axe ve streets of rage den aldığım keyifi hicbirinden alamadım :) bahsettığim oyunda genelde herkes dazlakla oynardı cok saglam grafikleri vardı.o zamanın konsollarının cok uzerinde bir oyundu cıksa bile ps1 veya dreamcast birine cıkmıştır ama sanmam final fight ( hagar) hicbir konsola cıköadı daha sonra psp ye klasik olarak cıkmıştı

PS3 de var oyun
  • final fight psn de paralı satılıyor diye biliyorum. ama gerek var mı tabiki yok.. mame den indir, pc ni tv ye bağla al sana büyük ekran final fight.. ama yeni nesil graifklerle yeniden yapılmadı bunların hiç biri.. final fight ps2 de final fight streetwise olarak yeniden yapıldı.. ve çok güzel 3D bir oyundur, tavsiye derim ama bulması biraz zor..

ben bu yüzden ps3 ü (xbox360, wii .. vs) sevmiyorum.. 720p 1080p grafikler var ama bu oyunlar gibisi yok.. bir tek street fighter ve mortal kombat hala devam ediyor..

Streets of rage 3 ten sonra bir daha çıkmadı oda mega drive da var zaten.. yine emulatorler sağolsun, pc de oynanabiliyor.

mega drive, super nintendo problem değil, pc ne emulatoru indir. birde gamepad.. o havayı gene yakalıyorsunuz.. ama mame oldu mu konu bir atari kabinet yapmak gerekiyor.. kabinetle bitmiyor, çünkü o ataricilerdeki jetonlu makinalar pc gibi değil.. kullandıkları monitör dahil farklı .. arcade crt monitör kullanıyorlar.. haliyle kullandıkları sistemde farklı..

mesela bir mortal kombatı (1-2-3) pc de oynayın birde bu kompi makinelerde.. aradaki dağlar kadar farkı görün..

ya eve 2. el bir kompi makine alınacak.. fiyatları ortalama 600 TL , oyun fiyatları 200 TL.. yada pc ye bir tane arcade stick bağlanarak oynanacak ki en mantıklısıda bu..

zaten istediğin kadar kompi makine al eve; o yıllarda, o salonlardaki havayı yakalayamayacağın için ben pc ye arcadestick bağlayıp oynamak taraftarıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Arkadaşlar ayrıca bir çoğunuz biliyordur ama, bu oyunların emulatorleri aynı zamanda android telefonlardada bulunuyor. Bende SNES, NES, Mega Drive, MAME, gameboy advance emultorleri mevcut.. telefonlarına yüklemk isteyen arkadaşlar olursa pm atsınlar yardımcı olmaya çalışırım..

valla bana yardimci olursan sevinirim galaxy ace var beceremedim bi turlu

• quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Arkadaşlar ayrıca bir çoğunuz biliyordur ama, bu oyunların emulatorleri aynı zamanda android telefonlardada bulunuyor. Bende SNES, NES, Mega Drive, MAME, gameboy advance emultorleri mevcut.. telefonlarına yüklemk isteyen arkadaşlar olursa pm atsınlar yardımcı olmaya çalışırım..

valla bana yardimci olursan sevinirim galaxy ace var beceremedim bi turlu

Galaxy ace benim eski telefonum, çok güzeldir.. pm attım.. bahsettiğim mame ace de çalışır mı emin değilim ama diğerleri çalışır.. sen genede bir dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Önceki mesajlarda bahesetmiştim... SUPER PANG

Bu oyun için okula gitmezdim arkadaşlarıda toplardım başıma beni izlerlerdi tek jotonla bitirirdim hala da oynarım :D
  • Bu oyunu bilen, hatırlayan var mı?. Çok eğlenceli bir oyundu. Tek jetonla bitirdiğim oyunlardandır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.