Şimdi Ara

ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
3
Favori
25.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
864 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Novagate

Metedoloji diyene bak
    Belge koyuyoruz dediğin belgenin belgenin tarihi 1920. Kurtuluş savaşı daha 1923'te bitiyor.
    Koyduğun videoda adam İngilizler Ankara'dan çekildi diyor, ordaki hükümete hiç dokunmuyorlar ne hikmetse, ortada savaş da yok nasıl oluyorsa.
    Sonra kemalist yazar Emrah Safa'ya göre "İngilizler burada bir rejim şaapıp gidiyor, ne yapacak İstanbul'da " diyor. Ben demiyorum ha sizin kemalist tayfa tarihçiler diyor.

Alıntıları Göster
    Belgelerle İngilizlerin Mustafa Kemal düşmanlığını ve korkusunu anlattık hala ilk baştaki şeyi söylüyorsun

İngilizler aynı tarihte Türklerle çatışıyor ölü veriyor onunda mı belgelerini koyayayım

Adamlar kendi yazışmalarında diyor asker çıkartmamız öyle bir gücümüz yok diye

İşgal kuvvetleri komutanı,yüksek komiserler,ingiliz hükümeti hepsinin düşmanlıkları belgeli

Aptala anlatır gibi anlatıyoruz kimin söylediği önemli değil neye dayandığı önemli söylediği yanlış

Emrah Sefa Gürkan'a kemalist diyen birine fazla bile yazdım ya neyse

Bak İngilizler de kemalistlerle savaşıyor onları düşman görüyor sende generallerle ortak yanın çıktı gene iyisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Uhtred Ragnarson

Belgelerle İngilizlerin Mustafa Kemal düşmanlığını ve korkusunu anlattık hala ilk baştaki şeyi söylüyorsun

İngilizler aynı tarihte Türklerle çatışıyor ölü veriyor onunda mı belgelerini koyayayım

Adamlar kendi yazışmalarında diyor asker çıkartmamız öyle bir gücümüz yok diye

İşgal kuvvetleri komutanı,yüksek komiserler,ingiliz hükümeti hepsinin düşmanlıkları belgeli

Aptala anlatır gibi anlatıyoruz kimin söylediği önemli değil neye dayandığı önemli söylediği yanlış

Emrah Sefa Gürkan'a kemalist diyen birine fazla bile yazdım ya neyse

Bak İngilizler de kemalistlerle savaşıyor onları düşman görüyor sende generallerle ortak yanın çıktı gene iyisin

Alıntıları Göster
    Tabi ya boğaz İngiliz gemileriyle ağzına kadar dolu ama İngilizlerin çıkartma gücü yokmuş.
    Mondros 5. madde "Osmanlı ordusu derhal terhis edilecektir" maddesiyle ordu terhis edilmiş, ama ingilizler olmayan ordudan korkmuşlar
    Ankara'da göz göre göre ayrı bir hükümet kuruluyor amaçları ülke kurtarmak, ama Ankarada'ki İngilizler ellemiyor dokunmuyor bile, tek bir kurşun bile sıkmadan Ankara'dan da çekiliyorlar.

Bu saatten sonra Emrah Safa Gürkan ve Erol Mütercimler de Osmanlı torunu vatan haini yobaz gerici zaten

• quote:

Tabi ya boğaz İngiliz gemileriyle ağzına kadar dolu ama İngilizlerin çıkartma gücü yokmuş.
    Mondros 5. madde "Osmanlı ordusu derhal terhis edilecektir" maddesiyle ordu terhis edilmiş, ama ingilizler olmayan ordudan korkmuşlar
    Ankara'da göz göre göre ayrı bir hükümet kuruluyor amaçları ülke kurtarmak, ama Ankarada'ki İngilizler ellemiyor dokunmuyor bile, tek bir kurşun bile sıkmadan Ankara'dan da çekiliyorlar.

Bu saatten sonra Emrah Safa Gürkan ve Erol Mütercimler de Osmanlı torunu vatan haini yobaz gerici zaten

Alıntıları Göster
    belgeler yerine gece gördüğün rüyalara inanabilirsin,alternartif tarif

• quote:

Orijinalden alıntı: Uhtred Ragnarson

belgeler yerine gece gördüğün rüyalara inanabilirsin,alternartif tarif

Alıntıları Göster
    Hangisi rüya kardeş, gel adam gibi tartışalım.
    İngilizler nasıl çıkartma yapamıyormuş, boğaz ağzına kadar ingiliz gemisi dolu, yok mu cevabın?
    Mondoros 5. madde "osmanlı ordusu terhis edilmiş" hani ortada ordu yok ingilizler hangi ordudan askerden korkmuş ortada ordu asker yok ki.
    Ankarada hükümet kuruluyor gözüne soka soka, ve İngiliz ordusu da Ankara'da ama hiçbirşey yapmıyorlar, bunlara açıklaman yok mu?

• quote:

Hangisi rüya kardeş, gel adam gibi tartışalım.
    İngilizler nasıl çıkartma yapamıyormuş, boğaz ağzına kadar ingiliz gemisi dolu, yok mu cevabın?
    Mondoros 5. madde "osmanlı ordusu terhis edilmiş" hani ortada ordu yok ingilizler hangi ordudan askerden korkmuş ortada ordu asker yok ki.
    Ankarada hükümet kuruluyor gözüne soka soka, ve İngiliz ordusu da Ankara'da ama hiçbirşey yapmıyorlar, bunlara açıklaman yok mu?

Alıntıları Göster
    İngiliz askeri raporlarında Anadolu'ya asker yollamak için 20 tümene birlik gerekir bunu çıkartmak da imkansız deniyor

İngiltere iç siyaseti zaten İstanbuldaki işgale bile asker yollamak istemiyorlar

Türklerin kuvvetleri ver keza 15. ve 20. kolordu var

İngilizler bu işi İstanbul hükümeti üzerine atıyor

Mustafa Kemal'in idam fetvası rütbelerinin sökülmesi,ölümü caizdir fetvası,suikast girişimleri(Mustafa Sagir) bunları
    yaptıran İngiltere zaten

Keza biz girersek hem risk hemde Milli hareket daha destek bulur korkusu var gene raporlarda

Mustafa Kemal Erzurum'da İngilizleri tutuklatmıştı,bunu tekrar Ankaraya geldiği zamanda yineliyor.

Gitme sebepleri Paşanın onları tutuklatma emrinden dolayı(belge aşağıda)

ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1

Bütün resmi gayri resmi İngiliz belgelerinde kamyon dolusu belge var Mustafa Kemal düşmanlığıyla

Adamların Kemalist lafına tahammülü yok olmayan şeylerden bile korkmuşlar

İngilizlere karşı mücadele eden İrlanda bile Kemal Paşa'dan yardım istemiş

ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1

Orta Doğu'da cılız bir iki direniş var aman diyorlar kemalistle işbirliği kurmasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uhtred Ragnarson -- 14 Mayıs 2020; 2:16:16 >

• İrlanda'nın kuruluşu zaten 29 aralık 1937.
    İrlanda nasıl 1923'te M.Kemal Paşa'dan yardım isteyebiliyor

Koyduğun belge dediğin şeyler böyle işte. İlk belgene birşey demiyorum lakin Ankara hükümeti kurulup İngilizlerin hiç bir müdahalede bulunmaması ve yazdığım diğer şeylere cevap vermemen tuhaf.

Osmanlı ordusu Mondros ile terhis edilmişti, nasıl ordu olabilir? 2 kolordu vardı diyorsun, 1 kolordu 40.000 askerdir, 2 kolordu 80 bin asker yapar, 80 bin asker nasıl oluyor hani Mondoros 5. madde? Hani müdahale? Her taraf işgal altında 80 bin askeri gören bir tane işgal devleti yok mu?

Bu tuhaflıkları ben lise yıllarında beri düşünüyordum zaten.

Test sorularında;
    Aşağıdakilerden hangisi başarılı anlaşmadır?
    Sorusuna hiç maruz kalmadın mı? Cevap hep Lozan'dır. Lozan'ı görünce işaretliyorduk.
    Hatırlıyorum kaç kişi inkılap hocası ile tartıştı hocam nasıl başarılı anlaşma olur Musul gitmiş Kerkük gitmiş, Yunandan savaş tazminatı almamışız, Batı Trakya gitmiş, çözüme kavuşmayan birçok konu var vs.
    Yoook Lozan'ı gördümmmüü yapıştıracan kardeş soru yok itiraz yok biat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 1:39:9 >

• quote:

İrlanda'nın kuruluşu zaten 29 aralık 1937.
    İrlanda nasıl 1923'te M.Kemal Paşa'dan yardım isteyebiliyor

Koyduğun belge dediğin şeyler böyle işte. İlk belgene birşey demiyorum lakin Ankara hükümeti kurulup İngilizlerin hiç bir müdahalede bulunmaması ve yazdığım diğer şeylere cevap vermemen tuhaf.

Osmanlı ordusu Mondros ile terhis edilmişti, nasıl ordu olabilir? 2 kolordu vardı diyorsun, 1 kolordu 40.000 askerdir, 2 kolordu 80 bin asker yapar, 80 bin asker nasıl oluyor hani Mondoros 5. madde? Hani müdahale? Her taraf işgal altında 80 bin askeri gören bir tane işgal devleti yok mu?

Bu tuhaflıkları ben lise yıllarında beri düşünüyordum zaten.

Test sorularında;
    Aşağıdakilerden hangisi başarılı anlaşmadır?
    Sorusuna hiç maruz kalmadın mı? Cevap hep Lozan'dır. Lozan'ı görünce işaretliyorduk.
    Hatırlıyorum kaç kişi inkılap hocası ile tartıştı hocam nasıl başarılı anlaşma olur Musul gitmiş Kerkük gitmiş, Yunandan savaş tazminatı almamışız, Batı Trakya gitmiş, çözüme kavuşmayan birçok konu var vs.
    Yoook Lozan'ı gördümmmüü yapıştıracan kardeş soru yok itiraz yok biat var.
    1923' kadar devam eden İrlanda bağımsızlık mücadelesi İleri gazetesinin orjinal nüshasını görmüştüm doğru yani

Dostum anlamak istemiyorsan ben ne yapıyım belgelerle anlatıyoruz

kahvede okey oynayan dayı gibi tek lafı ezberlemiş tekrarlıyorsun

Belge veriyoruz hala o tarihçi bunu dedi inkılap hocası bilmem ne dedi

İngilizlerin miili mücadelede ve M.Kemal alehtarlığı tonlarca farklı tarafın belgeleriyle sabit

Ağlasan da zırlasadan da değişmiyor

Musul Lozan'dan bağımsız önce,Lozan olmasaydı Batı Trakya değil İstanbul'a pasaportla turist olarak girerdin

İnkılap hocaları da Osmanlı hocalarının da çoğu felaket bilgisiz bu arada çok şahit oldum

Sana bir ara belgelerle Lozan'ı da anlatayım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uhtred Ragnarson -- 14 Mayıs 2020; 2:55:43 >

• İrlanda olayında hepten çuvalladın;
    "6 Aralık 1921'de İngiliz-İrlanda Antlaşması gereğince, Serbest İrlanda Devleti adıyla İngiliz Milletler Topluluğu'na bağlı bir dominyon olarak kuruldu.[4] Antlaşmanın yürürlük tarihinden 1 yıl sonra (6 Aralık 1922) tam bağımsızlığa kavuşmuştur."
    tr.wikipedia.org
    İrlanda - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/İrlanda

1921'de dominyon olarak kurulmuş, 1922'de de tam bağımsızlığa kavuşmuş.
    Senin verdiğin tarih ise 1923

Belge belge diyorsun da burayı belgeyle donatırım da malüm herşey yazılamıyor 1 değil 10 sıfır önde başlıyorsunuz. Pera Palas oteli falan bir yaz araştıran birine benziyorsun, General Harrington falan. Resmi tarih dışında gerçek tarihi inşallah birgün bu millet öğrenecek. Böyle gitmez çünkü.

• quote:

İrlanda olayında hepten çuvalladın;
    "6 Aralık 1921'de İngiliz-İrlanda Antlaşması gereğince, Serbest İrlanda Devleti adıyla İngiliz Milletler Topluluğu'na bağlı bir dominyon olarak kuruldu.[4] Antlaşmanın yürürlük tarihinden 1 yıl sonra (6 Aralık 1922) tam bağımsızlığa kavuşmuştur."https://tr.wikipedia.org/wiki/İrlanda

1921'de dominyon olarak kurulmuş, 1922'de de tam bağımsızlığa kavuşmuş.
    Senin verdiğin tarih ise 1923

Belge belge diyorsun da burayı belgeyle donatırım da malüm herşey yazılamıyor 1 değil 10 sıfır önde başlıyorsunuz. Pera Palas oteli falan bir yaz araştıran birine benziyorsun, General Harrington falan. Resmi tarih dışında gerçek tarihi inşallah birgün bu millet öğrenecek. Böyle gitmez çünkü.
    İrlanda 1922'de tam bağımsız olarak kurulmuyor, 2'ye bölünüyor. İrlanda'nın Güneyi bağımsızlık isteyen İrlandalara kalıyor Kuzeyi İngiliz yanlılarına. 1960'larda tekrar Kuzey için İra kurulup çatışmalar başlıyor ta ki 2005'e kadar.

Güneydekiler Kuzey İrlanda bağımsızlığı için (belgeyi görmedim, gerçek mi sahte mi araştıracağım ama eğer gerçekse) Atatürk'ten yardım istemiş olabilirler çünkü İrlanda komple bağımsızlığa kavuşamadı, hala daha tam bağımsız değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

İrlanda 1922'de tam bağımsız olarak kurulmuyor, 2'ye bölünüyor. İrlanda'nın Güneyi bağımsızlık isteyen İrlandalara kalıyor Kuzeyi İngiliz yanlılarına. 1960'larda tekrar Kuzey için İra kurulup çatışmalar başlıyor ta ki 2005'e kadar.

Güneydekiler Kuzey İrlanda bağımsızlığı için (belgeyi görmedim, gerçek mi sahte mi araştıracağım ama eğer gerçekse) Atatürk'ten yardım istemiş olabilirler çünkü İrlanda komple bağımsızlığa kavuşamadı, hala daha tam bağımsız değil.

Alıntıları Göster
    Bana yazma yukarıdaki adama yaz. 1923 diye belge koymuş
    Aynı Çin'e gönderilen kit muhabbeti gibi uydur nasıl olsa yalana atlayacak kemalist çok

• İngiltere ile savaş yoktu ki yensinler.
    Ayrıca yazıda İngiltere'nin i'si bile geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 2:43:5 >
  • quote:

Bana yazma yukarıdaki adama yaz. 1923 diye belge koymuş
    Aynı Çin'e gönderilen kit muhabbeti gibi uydur nasıl olsa yalana atlayacak kemalist çok

Alıntıları Göster
    Senin İrlanda 1922'de kurulmuş, 1922'den sonra yardım isteyemez görüşünü çürütmek için döyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Senin İrlanda 1922'de kurulmuş, 1922'den sonra yardım isteyemez görüşünü çürütmek için döyledim.

Alıntıları Göster
    Bu benim görüşüm değil ki, internet ortamındaki bilgi.
    1921 de doinyon olarak kuruluyor, 1922'de de bağımsızlık kazanıyor.
    tr.wikipedia.org
    İrlanda - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/İrlanda

Bağımsızlık kazandıktan sonra yardım istemeleri saçma, zaten bilgi de eski yazı hiçbirşey okunmuyor kimbilir neler yazıyor İrlanda diye yutturuyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.