Şimdi Ara

ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
3
Favori
25.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
864 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Novagate

İngiltere ile savaş yoktu ki yensinler.
    Ayrıca yazıda İngiltere'nin i'si bile geçmiyor
    O zaman şu sorulara cevap verir misin;
    İngilizler neden uçaklarla Anadolu'yu bombaladı?
    İngiltere neden İstanbul'da Milli Mücadeleye yardım edenleri kurşuna dizdi?
    İngiltere neden Osmanlı'nın tüm birimleriyle Atatürk ve ekibin dinsiz ilan ettirip Milli Mücadele'nin halka inmesini engellemeye çalıştı?
    İngiltere neden Atatürk ve silah arkadaşlarına defalarca suikast girişimi tertip etti?
    İngiltere neden gemilerini Karadeniz'de gezdirip, Anadolu ile İstanbul arasında sefer yapmasınlar diye bütün Osmanlı gemilerini batırdı?
    İngiltere neden diğer sömürgelerinden Hindistan'da, Mısır'da, Afrika'da manda ve himaye hükümetlerini tesis edip askeri varlığını son ana kadar (on yıllarca) çekmedi de sadece Türkiye'de askeri varlığını çekip gitti?
    İngiltere neden Mondros ve Serv'de avantaj elde ettiği hakların hemen hepsinden feragat etti?

Diğer mesajlar gibi cevaplamamazlık yapmazsın umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu benim görüşüm değil ki, internet ortamındaki bilgi.
    1921 de doinyon olarak kuruluyor, 1922'de de bağımsızlık kazanıyor. https://tr.wikipedia.org/wiki/İrlanda

Bağımsızlık kazandıktan sonra yardım istemeleri saçma, zaten bilgi de eski yazı hiçbirşey okunmuyor kimbilir neler yazıyor İrlanda diye yutturuyorlar.

Alıntıları Göster
    "Bağımsızlık kazandıktan sonra yardım istemeleri saçma" yorumunun geçersiz olduğunu sana anlatıyorum, hala hiçbir fikir söylemeden saçma diyorsun.

Tekrar anlatıyorum, İrlanda 1922'de tam bağımsız olarak kurulmuyor, Kuzey ve Güney olarak ayrılıyor. İngilizler aynı Anadolu gibi orayı da bölüyor. Bu yüzden İrlandalılar Kuzey'i de kapsayan tam bağımsızlık için yardım istemiş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

O zaman şu sorulara cevap verir misin;
    İngilizler neden uçaklarla Anadolu'yu bombaladı?
    İngiltere neden İstanbul'da Milli Mücadeleye yardım edenleri kurşuna dizdi?
    İngiltere neden Osmanlı'nın tüm birimleriyle Atatürk ve ekibin dinsiz ilan ettirip Milli Mücadele'nin halka inmesini engellemeye çalıştı?
    İngiltere neden Atatürk ve silah arkadaşlarına defalarca suikast girişimi tertip etti?
    İngiltere neden gemilerini Karadeniz'de gezdirip, Anadolu ile İstanbul arasında sefer yapmasınlar diye bütün Osmanlı gemilerini batırdı?
    İngiltere neden diğer sömürgelerinden Hindistan'da, Mısır'da, Afrika'da manda ve himaye hükümetlerini tesis edip askeri varlığını son ana kadar (on yıllarca) çekmedi de sadece Türkiye'de askeri varlığını çekip gitti?
    İngiltere neden Mondros ve Serv'de avantaj elde ettiği hakların hemen hepsinden feragat etti?

Diğer mesajlar gibi cevaplamamazlık yapmazsın umarım.

Alıntıları Göster
    Bu olaylar ilk işgal sırasında, adı üzerinde "işgal".
    Bunları yapmasalar adı işgal olmazdı zaten.
    Sonraki dönemlere bakarsan hiç savaş yok, ilk verdiğim videodaki tarihçiler bile ağızlarıyla bunu söylüyor zaten. İngiltere ile savaş yok hatta barış var diyorlar. Hatta İngiliz askerleri selamladı diyor. Defalarca yazdım Ankara'da hükümet kuruluyor ve hiçbir müdahale yapılmıyor. Bunları defalarca yazdım sen bunlara hiçbir cevap veremedin ama benden sürekli cevap istiyorsun aynı şeyleri papağan gibi söylüyorum ama sizden hiçbir geridönüş yok.

• İskilipli Atıf'ın torununu niye kızdırıyorsunuz burada gece gece, ayıp değil mi? Namussuzu kaç sene önce astılar hala kurumadı
  • quote:

"Bağımsızlık kazandıktan sonra yardım istemeleri saçma" yorumunun geçersiz olduğunu sana anlatıyorum, hala hiçbir fikir söylemeden saçma diyorsun.

Tekrar anlatıyorum, İrlanda 1922'de tam bağımsız olarak kurulmuyor, Kuzey ve Güney olarak ayrılıyor. İngilizler aynı Anadolu gibi orayı da bölüyor. Bu yüzden İrlandalılar Kuzey'i de kapsayan tam bağımsızlık için yardım istemiş olabilir.

Alıntıları Göster
    Ne olduğu belli olmayan eski yazı ile bunu ifade etmeleri belgenin sahte olduğunun ispatı. Yok mu İrlanda'nın yazdığı ingilizce metin de gidip eski yazı koyuluyor kimse okuyamasın diye mi?

• quote:

Bu olaylar ilk işgal sırasında, adı üzerinde "işgal".
    Bunları yapmasalar adı işgal olmazdı zaten.
    Sonraki dönemlere bakarsan hiç savaş yok, ilk verdiğim videodaki tarihçiler bile ağızlarıyla bunu söylüyor zaten. İngiltere ile savaş yok hatta barış var diyorlar. Hatta İngiliz askerleri selamladı diyor. Defalarca yazdım Ankara'da hükümet kuruluyor ve hiçbir müdahale yapılmıyor. Bunları defalarca yazdım sen bunlara hiçbir cevap veremedin ama benden sürekli cevap istiyorsun aynı şeyleri papağan gibi söylüyorum ama sizden hiçbir geridönüş yok.

Alıntıları Göster
    İşgalin ilk yılları ile son yılları arasındaki fark Türklerin, Yunanlıları, Fransızları ve Ermenileri yeniyor olmasın sakın?

Adamların bütün müttefikleri yenilip anlaşmalar yaparak çekiliyor, İngilizler de savaşırsa yenilecek hiç bir kaçar yanı yok çünkü Anadolu'da çoğu kritik bölge Türklerin , Yunan, Fransız ve Ermenilere gönderilen silahlara el koymuşlar artı Rus ve bazı diğer ülkelerin silah ve maddi yardımları var. Bunlara ek İngilizlerin Kerkük ve Musul'u savunması için orada tümenleri olması lazım.

Asıl sen koskoca 1 haftadır sorduklarıma cevap veremedin, senden sadece 1 tane belge istedim hala veremedin. Hala bekliyorum.

Şu basit bağlantıyı kurmak neden bu kadar zor?

• quote:

Ne olduğu belli olmayan eski yazı ile bunu ifade etmeleri belgenin sahte olduğunun ispatı. Yok mu İrlanda'nın yazdığı ingilizce metin de gidip eski yazı koyuluyor kimse okuyamasın diye mi?

Alıntıları Göster
    Tekrar anlatıyorum;
    1- Belgenin doğruluğu konusunda bilgim yok sahte de olabilir.
    2- İrlandalılar'ın 1922'den sonra yardım istemiş olamas görüşünü çürüttüm, yukarı da yazıyor.
    3- Türklerin Milli Mücadele zaferi Hintliler, Pakiler, Mısırlılar gibi milletlere umut vermiştir etkilenmişlerdir. Bu ülkelerde direnişler olmuştur, İrlandalılar da pekala etkilenmiş olabilir çünkü düşman aynı

• quote:

Tekrar anlatıyorum;
    2- İrlandalılar'ın 1922'den sonra yardım istemiş olamas görüşünü çürüttüm, yukarı da yazıyor.
    3- Türklerin Milli Mücadele zaferi Hintliler, Pakiler, Mısırlılar gibi milletlere umut vermiştir etkilenmişlerdir. Bu ülkelerde direnişler olmuştur, İrlandalılar da pekala etkilenmiş olabilir çünkü düşman aynı

Alıntıları Göster
    ABD'deki bir cemiyet tarafından yazılmış mektup. 1922 yılında yazılmış, İrlanda İç Savaşı 1923'ün ortalarına kadar sürmüştü. Çok da mühim değil gerçi. Aşağıda paylaştığım linkte yine bu konu üzerine yazmış yabancı bir araştırmacının görüşleri var. Türklerin Milli Mücadele'de, Çanak Krizi'nde ve Lozan Antlaşması sürecinde İngilizleri madara edişlerinin İrlanda'nın bağımsızlık mücadelesinde etkili olduğunu yazıyor.

https://drpatwalsh.com/2016/10/04/on-the-defeat-of-england-at-lausanne-by-ataturk/

https://drpatwalsh.com/2014/10/30/happy-birthday-turkey/

Dediğiniz gibi Atatürk'ün Doğu dünyasına etkisi çok daha büyük. Hatta Bilal Şimşir'in Doğunun Kahramanı Atatürk isimli güzel bir kitabı vardır konu hakkında. Baya detaylı olarak yazıyor diğer ülkelerdeki etkilerini kaynaklarıyla.

• quote:

İşgalin ilk yılları ile son yılları arasındaki fark Türklerin, Yunanlıları, Fransızları ve Ermenileri yeniyor olmasın sakın?

Adamların bütün müttefikleri yenilip anlaşmalar yaparak çekiliyor, İngilizler de savaşırsa yenilecek hiç bir kaçar yanı yok çünkü Anadolu'da çoğu kritik bölge Türklerin , Yunan, Fransız ve Ermenilere gönderilen silahlara el koymuşlar artı Rus ve bazı diğer ülkelerin silah ve maddi yardımları var. Bunlara ek İngilizlerin Kerkük ve Musul'u savunması için orada tümenleri olması lazım.

Asıl sen koskoca 1 haftadır sorduklarıma cevap veremedin, senden sadece 1 tane belge istedim hala veremedin. Hala bekliyorum.

Şu basit bağlantıyı kurmak neden bu kadar zor?

Alıntıları Göster
    Vay be orduya bak sanırsın 2020 model ABD ordusu mübarek Patriot F-22 falan hatta Ruslar da S-500 göndermiş değil mi.
    Madem bu kadar güçlüydük biz neden işgal edildik o zaman kardeş söylesene.
    Ordumuz varken işgal edildik, ama Mondros'ta ordumuz terhis edilip dağıtılmış ortada ordu yok ama birden daha güçlü oluyoruz, sendeki senaryo müthiş.

Bu arada sen resmen kafana göre tarih uyduruyorsun, bir analiz yapıp birşey söylerken tarihlere bakacaksın.
    İngilizler Ankara hükümetine müsade ederken tarih 1920,
    Fransa ve İtalya'nın Anadolu'dan çekiliş tarihi ise 1921,
    Yani senin "biz Fransayı İtalyayı yendiiik, İngilizler de bizden tırstı bizle savaşamadı" demen resmen maval okumaktır.
    Çünkü bu ülkede İngilizler Ankara Hükümetine müsade ederken bu ülkede Fransaızlar ve İtalyanlar hala vardı, hatta ve hata Yunanistan bile vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 4:3:40 >

• quote:

Tekrar anlatıyorum;

Alıntıları Göster
    İyi anladık, ne diye ne dediğini sürekli tekrar ediyorsun
    Ben de neden ingilizce metin yok da eski yazı kimsenin anlamadığı bir belge var diyorum, sözde yardım isteyen İrlanda ama
    metin arapça, İrlanda da arapçaya sarmış vay yobazlar

Sen şimdi tekrar ne dediğini tekrar söylemen gerek yok anladık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 4:2:30 >

• quote:

Vay be orduya bak sanırsın 2020 model ABD ordusu mübarek Patriot F-22 falan hatta Ruslar da S-500 göndermiş değil mi.
    Madem bu kadar güçlüydük biz neden işgal edildik o zaman kardeş söylesene.
    Ordumuz varken işgal edildik, ama Mondros'ta ordumuz terhis edilip dağıtılmış ortada ordu yok ama birden daha güçlü oluyoruz, sendeki senaryo müthiş.

Bu arada sen resmen kafana göre tarih uyduruyorsun, bir analiz yapıp birşey söylerken tarihlere bakacaksın.
    İngilizler Ankara hükümetine müsade ederken tarih 1920,
    Fransa ve İtalya'nın Anadolu'dan çekiliş tarihi ise 1921,
    Yani senin "biz Fransayı İtalyayı yendiiik, İngilizler de bizden tırstı bizle savaşamadı" demen resmen maval okumaktır.
    Çünkü bu ülkede İngilizler Ankara Hükümetine müsade ederken bu ülkede Fransaızlar ve İtalyanlar hala vardı, hatta ve hata Yunanistan bile vardı

Alıntıları Göster
    Konuya o kadar uzaksın ki o dönem ki Türk ordusunda Patriot ve S-500 olsa savaşa etkisi olacağını düşünüyorsun S-500 ve Patriot sistemleri hava savunma sistemleridir bunlar ile kara taarruzunda savunma veya saldırı yapamazsın yani bi işine yaramaz.

Hadi tarihten zerre anlamıyorsun belge falan göster(e)miyorsun, hadi askeri tarihten anlamıyorsun hala daha savaş bölgesi maddi kanıtları olan savaşlara inanmıyorsun da askerlik de mi yapmadın? Askerlik yapmayı bırak bu s-400 ne ki biz bu sistemi aldık diye de mi araştırmadın? Senden tam 1 haftadır belge istedim neden hala gösteremedin?

İngilizler Ankara hükümetine müsade ettiğine dahil 1 tane belge istiyorum, bana 1 belge ver ki sana inanayım.
    İngilizlerin Ankara hükümetine engel olmak için yaptığı şeylerin sürüyle belgesi varken neden senin iddialarına ait 1 tane belge yok? Bu komik değil mi?

İngilizler Ankara hükümetine müsaade ettiği tarih yok çünkü müsaade etmediler. Biz Yunan'ı, İtalyan'ı, Fransız'ı, Ermeni'yi önümüze katıp sürerek attık Anadolu'dan. İngilizler savaşamayarak kaçtılar.

Bak ben son paragrafta yazdıklarımı arşivlerde sürüyle belge ile kanıtlarım ama sen bana 1 tane iddianı kanıtlayacak belge bulamazsın. Madem dediklerim maval madem hikaye anlatıyorum bana video değil bana belge göster sustur beni?

Neden göster(e)miyorsun? İzlediğin videolarda yok mu o belgeler?

• quote:

İyi anladık, ne diye ne dediğini sürekli tekrar ediyorsun
    Ben de neden ingilizce metin yok da eski yazı kimsenin anlamadığı bir belge var diyorum, sözde yardım isteyen İrlanda ama
    metin arapça, İrlanda da arapçaya sarmış vay yobazlar

Sen şimdi tekrar ne dediğini tekrar söylemen gerek yok anladık

Alıntıları Göster
    Mektubu araştırdım, bu mektup bizim haber sitelerine kadar düşmüş kaynak olarak Atatürk hakkında 80 senelik başka bir belge bulan tarihçi gösterilmiş. Araştırdım, o tarihçinin böyle bir mektup hakkında hiçbir çalışması yok yani mektup çok büyük bir ihtimalle sahte.

Ama bahsettiğim gibi İrlandalıların İngilizlere karşı verdikleri mücadelede Atatürk'ten etkilendikleri aşikar, yukarıda bir arkadaş da arşivden yazı atmış inceleyebilirsin.

İrlandalılar da tıpkı Hintliler, Pakiler, Mısırlılar, İranlılar gibi etkilenmiş. Zaten Hitler'den tut Kennedy'e Şah Rıza'dan tut Enver Sedat'a, Kruçef'ten tut, Kay Sek'e kadar bir sürü milleten bir sürü ideolojiden bir sürü lider etkilenmiş.

• quote:

Konuya o kadar uzaksın ki o dönem ki Türk ordusunda Patriot ve S-500 olsa savaşa etkisi olacağını düşünüyorsun S-500 ve Patriot sistemleri hava savunma sistemleridir bunlar ile kara taarruzunda savunma veya saldırı yapamazsın yani bi işine yaramaz.

Hadi tarihten zerre anlamıyorsun belge falan göster(e)miyorsun, hadi askeri tarihten anlamıyorsun hala daha savaş bölgesi maddi kanıtları olan savaşlara inanmıyorsun da askerlik de mi yapmadın? Askerlik yapmayı bırak bu s-400 ne ki biz bu sistemi aldık diye de mi araştırmadın? Senden tam 1 haftadır belge istedim neden hala gösteremedin?

İngilizler Ankara hükümetine müsade ettiğine dahil 1 tane belge istiyorum, bana 1 belge ver ki sana inanayım.
    İngilizlerin Ankara hükümetine engel olmak için yaptığı şeylerin sürüyle belgesi varken neden senin iddialarına ait 1 tane belge yok? Bu komik değil mi?

İngilizler Ankara hükümetine müsaade ettiği tarih yok çünkü müsaade etmediler. Biz Yunan'ı, İtalyan'ı, Fransız'ı, Ermeni'yi önümüze katıp sürerek attık Anadolu'dan. İngilizler savaşamayarak kaçtılar.

Bak ben son paragrafta yazdıklarımı arşivlerde sürüyle belge ile kanıtlarım ama sen bana 1 tane iddianı kanıtlayacak belge bulamazsın. Madem dediklerim maval madem hikaye anlatıyorum bana video değil bana belge göster sustur beni?

Neden göster(e)miyorsun? İzlediğin videolarda yok mu o belgeler?

Alıntıları Göster
    Türkçede anlatım sanatları vardır.
    Bunlardan biri de Mübalağa (Abartma) söz sanatıdır.
    Senin anlattıklarının ne kadar uydurma olduğunu anlatmak için ABD ordusu, Patriot, S-500 ifadelerini kullanarak Türkçedeki Mübalağa söz sanatını kullandım.
    Ama sen bunu bile anlayamadın, gittin bir de üstüne bunlar hava savunma sistemleridir diye bir de ciddi ciddi açıklama yapmış

Senin Türkçeden haberin olmadığı gibi tarihten de haberin yok,
    Sen hangi olay kaçta yaşanmış onu bile bilmiyorsun.

Hala belge istiyorsun şaka gibi.
    Ankara Hükümeti'nin kuruluşu 23 Nisan 1920'dir, bunun belgesini mi vereyim? Sen daha 23 Nisan 1920 tarihini de bilmiyorsun
    Meclis ile beraber Ankara Hükümeti de kurulmuştur.

Ankara Hükümeti kurulurken (23 Nisan 1920) bu ülkede İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan hala vardı ve hiçbiri Ankara Hükümetini engellemedi, Anakra Hükümetinin kurulmasına müsade etti.

Yok efendim Fransayı yenmişiz, İtalyayı yenmişiz, onlar ülkeden çıkmış, sonra İngiltere bizle savaşmaktan korkmuşşmuşşş

Fransa ve İtalya bu ülkeden 1921'de çıktı bilader dünyadan haberi yok. Ankara Hükümeti kurulurken hepsi buradaydı.

Al bu da videosu, Erol Mütercimler diyor, Ankarada İngiliz birliği vardı diyor, hatta M.Kemal Paşa'ı selemladı diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 14:54:20 >

• quote:

Türkçede anlatım sanatları vardır.
    Bunlardan biri de Mübalağa (Abartma) söz sanatıdır.
    Senin anlattıklarının ne kadar uydurma olduğunu anlatmak için ABD ordusu, Patriot, S-500 ifadelerini kullanarak Türkçedeki Mübalağa söz sanatını kullandım.
    Ama sen bunu bile anlayamadın, gittin bir de üstüne bunlar hava savunma sistemleridir diye bir de ciddi ciddi açıklama yapmış

Senin Türkçeden haberin olmadığı gibi tarihten de haberin yok,
    Sen hangi olay kaçta yaşanmış onu bile bilmiyorsun.

Hala belge istiyorsun şaka gibi.
    Ankara Hükümeti'nin kuruluşu 23 Nisan 1920'dir, bunun belgesini mi vereyim? Sen daha 23 Nisan 1920 tarihini de bilmiyorsun
    Meclis ile beraber Ankara Hükümeti de kurulmuştur.

Ankara Hükümeti kurulurken (23 Nisan 1920) bu ülkede İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan hala vardı ve hiçbiri Ankara Hükümetini engellemedi, Anakra Hükümetinin kurulmasına müsade etti.

Yok efendim Fransayı yenmişiz, İtalyayı yenmişiz, onlar ülkeden çıkmış, sonra İngiltere bizle savaşmaktan korkmuşşmuşşş

Fransa ve İtalya bu ülkeden 1921'de çıktı bilader dünyadan haberi yok. Ankara Hükümeti kurulurken hepsi buradaydı.

Al bu da videosu, Erol Mütercimler diyor, Ankarada İngiliz birliği vardı diyor, hatta M.Kemal Paşa'ı selemladı diyor

Alıntıları Göster
    1 haftadır tek bir belge sunamadın, koskoca 1 hafta geçti hala yok. Bari bu iddiaları öğrendiğin kaynakları söyle ben kendim bakayım, ama senin belge ile kitap ile işin yok ki videolardan öğreniyorsun

Ben Erol Mütercimler'le mi tartışıyorum yoksa seninle mi? Neden sürekli bu kişinin videosunu atıyorsun sen kendi fikirlerin yok mu? Ayrıca o videonun uzun versiyonunu izlemeni tavsiye ederim İngilizler hakkında senin dediklerinle dalga geçiyorlar.

Kelime oyununu bırak bana İngilizlerin Anakara hükümetini destekleyen sadece 1 tane belge göster.

Büyük puntolarla tekrar yazıyorum, bana lütfen iddialarını destekleyen 1 tane belge göster.

• quote:

1 haftadır tek bir belge sunamadın, koskoca 1 hafta geçti hala yok. Bari bu iddiaları öğrendiğin kaynakları söyle ben kendim bakayım, ama senin belge ile kitap ile işin yok ki videolardan öğreniyorsun

Ben Erol Mütercimler'le mi tartışıyorum yoksa seninle mi? Neden sürekli bu kişinin videosunu atıyorsun sen kendi fikirlerin yok mu? Ayrıca o videonun uzun versiyonunu izlemeni tavsiye ederim İngilizler hakkında senin dediklerinle dalga geçiyorlar.

Kelime oyununu bırak bana İngilizlerin Anakara hükümetini destekleyen sadece 1 tane belge göster.

Büyük puntolarla tekrar yazıyorum, bana lütfen iddialarını destekleyen 1 tane belge göster.

Alıntıları Göster
    Arap alfabesiyle yazılmış Türkçeye Arapça diyor, bir de üstüne Türkçe dersi vermeye kalkıyor

• quote:

Alıntıları Göster
    Fransayı yenmişiz, İtalyayı yenmişiz, onlar ülkeden çıkmış, sonra İngiltere bize karşı savaşmaktan korkmuşşmuşşş,
    Öğrendin mi yavrucum tarihleri, Fransızlar İtalyanlar bu ülkeden ne zaman gitmiş öğrendin mi.

Erol Mütercimler söylüyor işte işine gelmedi mi?
    Ankara'da İngiliz birlikleri vardı Sivas'tan dönerken M.Kemal Paşa'yı selamladılar diyor, daha kimi koyayım Kadir Mısıroğlu'nu mu?

Al sana burda da yazıyor hatta sadece İngiliz birlikleri yok, İskoçyalı ve Fransız askerleri de bulunuyordu yazıyor.

"1919 yılında Ankara’da işgal kuvvetlerine bağlı; İngiliz, İskoçyalı ve Fransız askerler bulunmaktaydı. İngilizler, İstasyon civarında, Fransızlar ise Birinci Millet Meclisinde karargah kurmuşlardı. İleride Türk istiklal ve bağımsızlığının karargahı olacak bu bina, acıdır ki, Fransız askerlerine karargahlık yapıyordu ve üstünde Fransız bayrağı asılıydı.. Ankara’da bulunan işgalci askerler ile gayrı-müslimler iyi geçiniyor, diğer yandan Türk nüfusa baskı yapılıyordu"
    1932 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK'ün direktifleriyle kurulmuş, Ankara Kültürünü, Geleneklerini koruyan Ankara'nın En Köklü Sivil Temsilcisi
    Ankara Kulübü Derneği - 0.312.362 7305
    http://www.ankarakulubu.org.tr/pg_22_ataturkun-ankaraya-gelisi

Okudun mu Ankara'da bulunan İngiliz, Fransız hatta İskoç askerlerini. Ülkede İskoçya, İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan var ama Ankara'da işgal kuvvetlerine savaş açmış hükümete müdahale etmiyorlar öyle mi.
    Çok safsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Mayıs 2020; 16:7:39 >

• quote:

Fransayı yenmişiz, İtalyayı yenmişiz, onlar ülkeden çıkmış, sonra İngiltere bize karşı savaşmaktan korkmuşşmuşşş,
    Öğrendin mi yavrucum tarihleri, Fransızlar İtalyanlar bu ülkeden ne zaman gitmiş öğrendin mi.

Erol Mütercimler söylüyor işte işine gelmedi mi?
    Ankara'da İngiliz birlikleri vardı Sivas'tan dönerken M.Kemal Paşa'yı selamladılar diyor, daha kimi koyayım Kadir Mısıroğlu'nu mu?

Al sana burda da yazıyor hatta sadece İngiliz birlikleri yok, İskoçyalı ve Fransız askerleri de bulunuyordu yazıyor.

"1919 yılında Ankara’da işgal kuvvetlerine bağlı; İngiliz, İskoçyalı ve Fransız askerler bulunmaktaydı. İngilizler, İstasyon civarında, Fransızlar ise Birinci Millet Meclisinde karargah kurmuşlardı. İleride Türk istiklal ve bağımsızlığının karargahı olacak bu bina, acıdır ki, Fransız askerlerine karargahlık yapıyordu ve üstünde Fransız bayrağı asılıydı.. Ankara’da bulunan işgalci askerler ile gayrı-müslimler iyi geçiniyor, diğer yandan Türk nüfusa baskı yapılıyordu"http://www.ankarakulubu.org.tr/pg_22_ataturkun-ankaraya-gelisi

Okudun mu Ankara'da bulunan İngiliz, Fransız hatta İskoç askerlerini. Ülkede İskoçya, İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan var ama Ankara'da işgal kuvvetlerine savaş açmış hükümete müdahale etmiyorlar öyle mi.
    Çok safsınız.

Alıntıları Göster
    Nihayet düzgün bir kaynak geldi diye sevindim, adam internet sitesi linki atmış Belli ki kitap okumuyorsun, tarihle ilgili öğrendiğin her şey internette bulduklarından ibaret. Daha tarihi tartışmalara hakim değilsin ki bana internet sitesi ve video atıyorsun, bu yaptığın şey çok komik biliyor musun?

O attığı kaynağı iyice okursan Atatürk'ün arkasındaki mucizevi ilahi bir ordudan bahsediyor, e sen de bu linki attığına göre pekala buna da inanıyorsun o zaman? Bak o linkini attığın sayfanın altında kaynakça bölümü var, şimdi bana söyle hangi kaynakta geçiyor bu İngilizlerin Atatürk'ü selamladığı? Bana bir yazılı kaynak ver, belge ver, kitap ismi ver gidip edineceğim sana da resmini atacağım beraber inceleyeceğiz.

Şimdi Atatürk gelmeden önceki Ankara'daki İngiliz varlığını ve boyutunu öğrenmek için ne yapmak gerekir (sana göre Erol Mütercimler'i izlemek ) o dönem ki arşiv kayıtlarına bakmak gerekir. O dönem Ankara'da olan kolordu komutanı Ali Fuat Cebesoy'un Erkan-ı Harbiye'ye gönderdiği 21 Mayıs 1919 tarihli şifreli mesajında bölgedeki İngiliz birliklerin Atatürk'ün gelmesinden taaa 6 ay önceden Ankara'yı terk etmek üzere istasyonlara gittiğini söylüyor. Bu olaydan 1 gün sonra, ilk mesajına ek bir mesaj daha gönderiyor Ali Fuat Paşa mesajın içeriği İngilizler İşgali denetçi için 2 görevli bırakarak bütün silahlarla askerleri İstanbul'a dönmüştür.

Şimdi sen diyorsun ki Ankara'ya gelen Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Ankara'da toplanan on binlerce kişiyi neden 2 tane İngiliz Mondros Subayı engellemedi ve bu 2 subay neden on binlerce kişi ile Ankara hükümetine izin verdi?. Lütfen şunun saçmalığına bir bakar mısın ?

Fransızlar zaten 11 Şubat'ta Maraş'ı 11 Nisan'da Urfa'yı kaybedip bozguna uğruyor, 1.5 ay içinde Güney cephesini kaybedecek olan Fransızların Maraş'ı, Antep'i bırakıp tümenlerini Ankara'da tuttuğunu mu iddia ediyorsun ? İtilaf kuvvetleri zaten 1919'un ilk yarısında Ankara'dalar, kolordular Ankara'ya kaydırılmaya başladıkça Atatürk daha gelmeden aylar önce kaçıp gitmişler. Atatürk 27 Aralık'ta geliyor Ankara'ya.
    Bak şu bilgi Genelkurmay arşivinde ve Ali Fuat Cebesoy'un kendi kitabında geçiyor.

Bana 27 Aralık günü Ankara'da bulunan İngiliz, Fransız, İskoç, İtalyan ve Yunan askerlerinin mevcudiyetini ve bu itilaf kadrosunun on binlerce kişilik İstanbul hükümeti ve destekçilerini engelleyecek güce sahip olduğunu kanıtla dediğin her şeye inanacağım.

• quote:

Nihayet düzgün bir kaynak geldi diye sevindim, adam internet sitesi linki atmış Belli ki kitap okumuyorsun, tarihle ilgili öğrendiğin her şey internette bulduklarından ibaret. Daha tarihi tartışmalara hakim değilsin ki bana internet sitesi ve video atıyorsun, bu yaptığın şey çok komik biliyor musun?

O attığı kaynağı iyice okursan Atatürk'ün arkasındaki mucizevi ilahi bir ordudan bahsediyor, e sen de bu linki attığına göre pekala buna da inanıyorsun o zaman? Bak o linkini attığın sayfanın altında kaynakça bölümü var, şimdi bana söyle hangi kaynakta geçiyor bu İngilizlerin Atatürk'ü selamladığı? Bana bir yazılı kaynak ver, belge ver, kitap ismi ver gidip edineceğim sana da resmini atacağım beraber inceleyeceğiz.

Şimdi Atatürk gelmeden önceki Ankara'daki İngiliz varlığını ve boyutunu öğrenmek için ne yapmak gerekir (sana göre Erol Mütercimler'i izlemek ) o dönem ki arşiv kayıtlarına bakmak gerekir. O dönem Ankara'da olan kolordu komutanı Ali Fuat Cebesoy'un Erkan-ı Harbiye'ye gönderdiği 21 Mayıs 1919 tarihli şifreli mesajında bölgedeki İngiliz birliklerin Atatürk'ün gelmesinden taaa 6 ay önceden Ankara'yı terk etmek üzere istasyonlara gittiğini söylüyor. Bu olaydan 1 gün sonra, ilk mesajına ek bir mesaj daha gönderiyor Ali Fuat Paşa mesajın içeriği İngilizler İşgali denetçi için 2 görevli bırakarak bütün silahlarla askerleri İstanbul'a dönmüştür.

Şimdi sen diyorsun ki Ankara'ya gelen Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Ankara'da toplanan on binlerce kişiyi neden 2 tane İngiliz Mondros Subayı engellemedi ve bu 2 subay neden on binlerce kişi ile Ankara hükümetine izin verdi?. Lütfen şunun saçmalığına bir bakar mısın ?

Fransızlar zaten 11 Şubat'ta Maraş'ı 11 Nisan'da Urfa'yı kaybedip bozguna uğruyor, 1.5 ay içinde Güney cephesini kaybedecek olan Fransızların Maraş'ı, Antep'i bırakıp tümenlerini Ankara'da tuttuğunu mu iddia ediyorsun ? İtilaf kuvvetleri zaten 1919'un ilk yarısında Ankara'dalar, kolordular Ankara'ya kaydırılmaya başladıkça Atatürk daha gelmeden aylar önce kaçıp gitmişler. Atatürk 27 Aralık'ta geliyor Ankara'ya.
    Bak şu bilgi Genelkurmay arşivinde ve Ali Fuat Cebesoy'un kendi kitabında geçiyor.

Bana 27 Aralık günü Ankara'da bulunan İngiliz, Fransız, İskoç, İtalyan ve Yunan askerlerinin mevcudiyetini ve bu itilaf kadrosunun on binlerce kişilik İstanbul hükümeti ve destekçilerini engelleyecek güce sahip olduğunu kanıtla dediğin her şeye inanacağım.

Alıntıları Göster
    Sen kaynak beğenmiyorsan bu benim değil senin sorunun.
    Erol Mütercimler senin cenahın adamı, onu kaynak gösterdim, işine gelmediği için onu bile kabul etmedin.
    Başka bir tarihi kaynak gösterdim, o da senin cenahın sitesi, orda da Ankara'da İngiliz birliği hatta ona ilaveten Fransız ve İskoç birliği olduğuna ilişkin kaynak gösterdim, o da işine gelmediği için onu da kabul etmedin..

Gösterdiğim bütün kaynaklar İngiliz BİRLİĞİ derken, hatta İngiliz askerine ilaveten İskoç ve Fransız askerleri de vardı derken, sen tabiki çaresiz kaldığın için ben sanki "2 tane mondros askeri" demişim gibi bunun üzerinden komiklik yapıp zeytinyağ gibi üste çıkmaya çabalıyorsun aklınca. Sen bu komiklik rolleriyle kendini kandırırsın ancak, bu ucuz numaralar sana yakışır.

Hepsi senin cenah olmak üzere hiçbir bilgiyi kabul etmiyorsun, sana Kadir Mısıroğlu verelim o zaman???
    Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan, Ahmet Anapalı, Kadir Çandarlıoğlu desek bu sefer de "sizin adamlar" diyip emoji koyup komiklik yapacaksın değil mi?

Çünkü senin amacın gerçekleri görmemek, o yüzden sana ne kadar bilgi belge koysak inanmayacaksın.

Sen benim 2-3 sene önceki halimsin, araştırdıkça gerçekleri görürsün, artık herkes görüyor eskisi gibi değil internet var artık, neyin ne olduğun herkes okuyor.
    Senin gibiler gün geçtikçe azalıyor, ve azalmaya da devam edecek, sen de istediğin kadar diren, eninde sonunda sende öğrenceksin zaten bundan kaçış yok.

• Kaynak atamıyorsun ki kaynak beğeneyim

Benim cenah ney la? Ben kiminin ben neden bilmiyorum hangi cenahtan olduğumu, benim cenahın siteside mi varmış? Keşke kendi cenahımı bilseydim neden baştan söylemedin ki bunların benim cenahım olduğunu? Çok ayıp sana.

Sen bana bir kaynak göstermedin, ben sana Ankara'da Kolordu komutanı olan Ali Fuat Cebesoy'un mesajlarını ve kendi kitabını kaynak gösterdim. Kaynak öyle değil böyle olur canım benim.

İngilizler Ankara'da 2 tane Mondros denetçi subayı bırakarak pılını pırtını toplayıp korkudan İstanbul'a kaçtı, ister kabul et ister etme Devlet arşivinde belgeleri var. Attım oku. İngilizler Ankara'dan Atatürk gelmeden 6 ay önce pılını pırtını toplayıp kaçmıştır kaynak Ankara'da kolordu komutanı olan Ali Fuat Cebesoy.

Sen bana 1 tane bile belge sunmadın 1 tane, senden 1 haftadır sadece 1 belge istedim bu kadar zor mu ya belge sunmak?
    Senin anlattığın hikayelerin %1'i bile gerçek olsa varya buraya belge yığman gerekirdi, ama yapamıyorsun çünkü yok.

Rica etsem bana Milli Mücadele ve Türk tarihi hakkında okuduğun kaynakları ve senin böyle düşünmene neden olan kısımlarını at da bakalım.

NOT: Erol Mütercimler videoları ve internet siteleri kaynak değildir.

NOT 2: İngiliz birliğinin Atatürk'ün Ankara'a gelmesinden 6 ay önce 2 tane denetçi subay (birisi denetçi diğeri demiryolu kontrolcüsü) bırakarak gittiğini gösteren belge:
    ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1
    ATATÜRK 1920'DE İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR ETMİŞ! ŞOK BELGE !!1!1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 17 Mayıs 2020; 0:58:38 >

• Gitsen İngiltere'ye, İngilizler bu kadar savunamaz kendi tarihi çünkü hepsi yalan.
    İngiliz aşığı çok memleket de, tarihi İngiltere'ye kaçanlardan öğrenirsen olacağı bu
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.