Şimdi Ara

ATATÜRK'ün İtalyan Büyükelçisine Verdiği Müthiş Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
19.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve
    huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında
    konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir
    görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem
    söylendi" der.
    Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram
    eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri,
    üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
    gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve
    Çakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır
    mıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye
    yanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize
    söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der...

• evet gerçekten güzel..
    şimdi dünyada böyle cevap verebilecek bir lider yok..
    keşke şimdide Atatürk gibi başbakanımız cumhurbaşkanımız vs.. olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 2 Ocak 2007; 17:29:00 >
  • gercekten güzel cevap vermiş..acaba hikayemi gercekmi..??
  • Gerçek bu hikaye değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 2 Ocak 2007; 15:38:56 >
  • tüylerim diken diken oldu helal olsun atama
  • mükemmel.
  • işte gerçek türk NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ATAM benim
  • Bir de gene bir Mussolini saçmalığı karşısında "Çizmeyi giydirmeyin bana" demişti sanırım. Gerçek mi bu da?

Aslına bakılırsa Atatürk fazla ciddiye almış büyükelçiyi.

Zira aşağıdaki sözler her şeyi özetliyor:

"Bu dünyanın en kötü askerleri Avusturyalılardır. Onlar da zaferi tadabilsin diye tanrı İtalyanları yaratmıştır."
    (Napolyon)

"Ben, İtalya neredeyse zafer orada sanıyordum; meğer zafer neredeyse İtalya oradaymış."
    (Hitler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Ocak 2007; 18:08:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Bir de gene bir Mussolini saçmalığı karşısında "Çizmeyi giydirmeyin bana" demişti sanırım. Gerçek mi bu da?

"Bu dünyanın en kötü askerleri Avusturyalılardır. Onlar da zaferi tadabilsin diye tanrı İtalyanları yaratmıştır."
    (Napolyon)

"Ben, İtalya neredeyse zafer orada sanıyordum; meğer zafer neredeyse İtalya oradaymış."
    (Hitler)

görünüşe bakılırsa da napolyon ve hitler de fazla küçümsemiş italyayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 2 Ocak 2007; 18:16:45 >

• hikayenin aslı bu mu ?
    ben bunu şu şekilde hatırlıyorum,

hatay konusu açıldığında askeri üniformasını giyip şimdi konuşalım demiş diye kalmış aklımda.

yada karıştırıyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatüründül

quote:

Bir de gene bir Mussolini saçmalığı karşısında "Çizmeyi giydirmeyin bana" demişti sanırım. Gerçek mi bu da?

(Napolyon)

(Hitler)

1. Dünya Savaşı'nda Avusturya üzerinde başarı sağlayamayıp üstüne güzel bir yenilgi alan, 2. Dünya Savaşı'nda bir Yunanistan'ı bile ele geçiremeyen, Kuzey Afrika'da hezimete uğrayan, Akdeniz ve başka bölgelerde denizaltı savaşında neredeyse hiç etki gösteremeyen, Almanya'ya sürekli yük olan İtalyan ordusunun başarılı icraatlarını duymadığım için sözleri koydum. (Tabiî Habeşistan ve Libya üzerinde emperyalizmin en pis yüzünü gösterip zar zor da olsa sömürge kurmayı başarı saymıyorum [Habeşistan'dan İngiltere tarafından atılmıştı zaten].)

O gülücüğü koyup benimkine benzer bir kalıpta ileti attığınıza göre bildiğiniz bir şeyler var Bilgilendirirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Ocak 2007; 18:33:25 >

• quote:

quote:

quote:

(Napolyon)

(Hitler)

1. Dünya Savaşı'nda Avusturya üzerinde başarı sağlayamayıp üzstüne güzel bir yenilgi alan, 2. Dünya savaşında bir Yunanistan'ı bile ele geçiremeyen, Kuzey Afrika'da hezimete uğrayan, Akdeniz'de denizaltı savaşında neredeyse hiç etki gösteremeyen, Almanya'ya sürekli yük olan İtalyan ordusunun başarılı icraatlarını duymadığım için sözleri koydum.

O gülücüğü koyup benimkine benzer bir kalıpta ileti attığınıza göre bildiğiniz bir şeyler var Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Eğer İtalya küçük bir ülke olarak göze görünseydi 1.Dünya savaşında İzmir İngiltereliler tarafından Yunanlılara verilmezdi..
    Peki neden Yunanlılara İzmir İtalyanlara Akdenizi verdiler?
    nedeni İtalya güçlü görüldü ve oradan kolay kolay çıkmayacağı akla gelerek Akdenize gönderildi..
    tabi kisavaş esnasında bazı sersemlikleri olabilir fakat bi kere İtalya savaşa girse arkasından Avrupa ülkeleri de onlarla gelcek..

• quote:

Eğer İtalya küçük bir ülke olarak göze görünseydi 1.Dünya savaşında İzmir İngiltereliler tarafından Yunanlılara verilmezdi..
    nedeni İtalya güçlü görüldü ve oradan kolay kolay çıkmayacağı akla gelerek Akdenize gönderildi..
    tabi kisavaş esnasında bazı sersemlikleri olabilir fakat bi kere İtalya savaşa girse arkasından Avrupa ülkeleri de onlarla gelcek..

Sonuçta İtalya, askerleri etkisiz de olsa sanayileşmiş, emperyalist bir ülkeydi. Yunanistan gibi kukla devlet değildi.

Sözlere bakılırsa Hitler de güçlü görmüş İtalya'yı ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Ocak 2007; 18:38:01 >
  • quote:

quote:

Sonuçta İtalya, askerleri etkisiz de olsa sanayileşmiş, emperyalist bir ülkeydi. Yunanistan gibi kukla devlet değildi.

evet emperyalist..
    Güçlünün yanında oluyor güçlüye dost gibi görünüyor ve bu nedenle de güçlüler onu dost sanıp onun yanında yer alıyor..
    elbette İtalya ile büyük bir savaş cıksa sadece İtalya ile savaşmazdık..

• süper yaaa ah keşke olsa Atatürk
  • evet bazı ülkeler var birbirini destekleyen
    bizide tek destekleyen bir ülke varsa oda PAKİSTANDIR
    quote:

quote:

quote:

evet emperyalist..
    Güçlünün yanında oluyor güçlüye dost gibi görünüyor ve bu nedenle de güçlüler onu dost sanıp onun yanında yer alıyor..
    elbette İtalya ile büyük bir savaş cıksa sadece İtalya ile savaşmazdık..

• Bir ekleme yapayım:

Kastettiğim sadece İtalyan ordusudur; devleti küçümsediğim yok (Gerçi orduyla yakından alâkalı ama günümüzde biraz farklı bir durum var tabiî). Bulunduğu bölge, ekonomisi (diğer büyük Avrupa devletlerine göre zayıf da kalsa) şüphesiz ki göze çarpacak seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Ocak 2007; 18:52:53 >
  • Roma İmparatorluğuda zaten hep sıkıyı gücü görünce yıkılmanın eşiğine gelmiştir.Kartacalılar neredeyse yok ediyordu Romayı.Ama Roma genelde hep dağılmış düzensiz cermen kabileleri ile savaştı.Fransada yine düzensiz Galyalılarla.Britanyada kimler vardı Keltler yine çokta kuvvetli olmayan kabileler yani.Ve yine Roma sıkıyı gördü ve kurtulamadı(Hunlar).Hunların ve diğer kavimlerin yıpratması sonucu(+kavimler göçü) gözlerde çok büyütülen Roma yok oldu.Ama Romalılardaki şu özellik dikkat çekici vatanseverlik.Bunuda heralde ataları olan Etrüsklerden aldılar(Bknz.Etrüskler Ön Türk kavimlerindendir)
  • işte Atamı bunun için seviyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.