"Atatürk, ilk Türklerin Mu kıtasında yaşadıklarını, bu kıtanın yok olması ve buradaki insanların Asya'nın batısına göç etmesiyle Türklerin ilk defa asya kıtasına ayak basmış olduklarına inanırdı. İşte bu sebeple Tahsin Mayatepek'i Meksika'ya Büyükelçi olarak yollamış ve Mu kıtasıyla ilgili çok geniş Çalışmalarda bulunmasını istemişti.
1935 - 1936 yılları arasında bu çalışmaları yapan Mayatepek Atatürk'e muntazaman bilgiler yollamıştır. (...)
Atatürk, Türk Tarih Tezi'nin Mu kıtasıyla ilgili bölümü hakkında çok iddialı düşünceler üretmiştir. Çünkü tarih, hep Türklerin Orta Asya'da doğup oradan batıya yayıldıklarını yazmıştır, ama o Türklerin kesinlikle Orta Asya'dan önce başka bir yerde yaşadıklarını savunuyordu. Savunduğu da Mu kıtası batmadan önce türklerin bu kıtada yaşamış olduklarıydı."
Atatürk'ün Kütüphanecisi Nuri Ulusu
Bu konu hakkinda bir kitap vardi. Ismini hatirlamiyorum umarim ogrenebilirim.
Sinan Meydan'ın 2 kitabı var bu konu ile alakalı olan.
Atatürk ve Kayıp Kıta Mu Atatürk ve Kayıp Kıta Mu 2
Bildiğim ve inandığım kadarı ile Büyük Okyanusta, üzerinde insanların yaşadığı batık bir kıta hiç varolmamıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: Target Human
Bildiğim ve inandığım kadarı ile Büyük Okyanusta, üzerinde insanların yaşadığı batık bir kıta hiç varolmamıştır.
dostum kanıtlar var ,belgeler var ,tabletler var kitaplar var ve bunların hepsi gerçek ve müzelerde hepsi şuan .
Kitabını okuduktan sonra Türk Dili hocamıza kitabın dil ile ilgili bir bölümü hakkında kafama takılan birşey sormuştum, yalnız tatmin edici cevap alamadım. Şu an ne olduğunu tam hatırlayamıyorum ama kitabı ve bölümü bulabilirsem buraya da yazarım.
dostum kanıtlar var ,belgeler var ,tabletler var kitaplar var ve bunların hepsi gerçek ve müzelerde hepsi şuan .
Bu olay üzerine bilim dünyası da el attı fakat bilimsel olarak belirtilen yerde belirtilen tarihler arasında bir kita oluşmuş olmasının imkansız olduğu tespit edildi. atlantis kıtasınında sadece efsane olarak kaldığı biliniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: stabwound
quote:
Orijinalden alıntı: 3nq1n
quote:
Bu olay üzerine bilim dünyası da el attı fakat bilimsel olarak belirtilen yerde belirtilen tarihler arasında bir kita oluşmuş olmasının imkansız olduğu tespit edildi. atlantis kıtasınında sadece efsane olarak kaldığı biliniyor.
En önemlisi Mu kıtasının bulunduğuna inanılan bölgede okyanus tabanında anakara kaya kitleleri bulunmadığından eski bir kıta da olamaz. Evet ciddi belgeler olabilir ama bunlar indirekt kanıtlar. Bize direkt kanıt sağlayacak jeolojik bulgular ise kıtanın olmadığını söylüyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: stabwound
quote:
Orijinalden alıntı: 3nq1n
quote:
Orijinalden alıntı: Target Human Bildiğim ve inandığım kadarı ile Büyük Okyanusta, üzerinde insanların yaşadığı batık bir kıta hiç varolmamıştır.
En önemlisi Mu kıtasının bulunduğuna inanılan bölgede okyanus tabanında anakara kaya kitleleri bulunmadığından eski bir kıta da olamaz. Evet ciddi belgeler olabilir ama bunlar indirekt kanıtlar. Bize direkt kanıt sağlayacak jeolojik bulgular ise kıtanın olmadığını söylüyor.
Aslında galiba dolaylı kanıtlarda yok gibi, yukarda bahsedilen kitapları okumadım, taa 1900'lü yılların başlarının hikayeler-efsaneler bunlar, olsaydı şimdi birçok detayı açıklığa kavuşmuş olurdu zaten! Ama şunu iyi hatırlıyorum. Atatürk kendisine getirilen kitapları okurken bu iddiaları ilk başlatan kişinin kitabındaki " bunların eski ve büyük bir uygarlığın kalıntıları olduğunu anladım " cümlesinin yan tarafına " nerden anladın? " diye bir not düşmüş, kendi el yazısıyla bildiğim kadarıyla! Ve Erich Van Daniken kitabı okuyan herkeste içindeki her şeye inanmıyor ki zaten?
"Nerden anladın" Çok hoşmuş
quote:
Orijinalden alıntı: 46petro
Hocam ellerine sağlık. İlk 40-45 dakikasında anlatılanları az çok biliyordum ama sonrasında yeni şeyler de öğrendim.
Vakit ayırıp herkesin videoyu izlemesini tavsiye ederim. Bilimsel kanıt olarak Mu kıtası var mıdır, yok mudur bir yorum yapamam ama bana göre kesin olan birşey varsa da o bilinen tarihin yanlış, en azından eksik olduğudur. Bunun kanıtları da video da var zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme