Şimdi Ara

Ateistler neden ölümden çok korkar ve yaşamayı çok ister yaşamak onlara çok önemlidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ateistlerde gözlemlerimde şunu sezdim ölümden herhangi bir hristiyan yahudi müslümana göre belki 1000 kat korkuyor ve yaşamaya çok özen gösterip seviyor sebebi nedir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah allah sebebi ney acaba çok enteresan bir konu

• burada verilecek cevabı sana önceden yazayım ateislerce verilecek cevap

yok öyle bir şey ölüm de doğal bir şey herkes ölecek

bana göre inkarı en zorutanrıyı inkar onu yapabilen her şeyi inkar edebilir ama aşama aşama demem o ki ölümden korktuklarını inkar etme safhasına geldikleriş için sorun havada kalıyor.
  • Her şey musebbibine donerse yaptığımız işlerle karşılaştığımız o an hesap sorucu ilah biz olabiliriz.

Yedim içtim evlendim. İlahi kudret hesap gunu bunların hesabını nasıl sorabilir?

Bana gore insanın hesap sorucu olarak ilahi varyasyona yakınlığı varken yaratıcı pozisyonu bakımından da oynadığı rol karşılık bulacaktır.

Bu açıdan insanın yaratıcı vasfı aynı şekilde hesap sorucu olabilirken kendine donen bumerang gibidir.

• Bak bir tane ateist gelip de cevap yazmamış. E tabi soru zor yerden gelince hepsi arazi..
  • Gözlem yanlı yapılmış büyük ihtimal ya da çevrede sıkıntı var. Yine diğer bir iddia da ateist insanların intihara daha meyilli olması? Tezat? Yaşama isteği normal eğilime göre bakarsak herkeste aynıdır. Ateist yeni olmuş 13-16 yaş arası ergen kişiler veya şu "kötü insanlara ne olacak" kafasından kurtulamamış ateistlere denk geliyor herhalde bu gözlemleri yapanlar. Ergen ateistler ya da 50 yaşından sonra ateist olmuş insanlar içinde bulundukları ahlak problemlerini atamıyorlar. Lakin ölüm veya yok olma korkusu, fikirleri oturmuş insanlarda olması gereken ölçüde. Bu da yokluğu beynin tanımlayamamasından kaynaklanıyor. Aynı korku çeşidi ile ay, güneş vb. tanrı yapıldı zamanında. Bugün de dinler toplumsal devlet nedenleri dışında bu korku yüzünden var. Yani onlar korkuyor gibi şeyler düşünüp kendinizi mutlu etmeyin. Bu mutluluğa niye ihtiyacınız varsa zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-586DEFFE5 -- 19 Ağustos 2018; 4:13:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-586DEFFE5

Gözlem yanlı yapılmış büyük ihtimal ya da çevrede sıkıntı var. Yine diğer bir iddia da ateist insanların intihara daha meyilli olması? Tezat? Yaşama isteği normal eğilime göre bakarsak herkeste aynıdır. Ateist yeni olmuş 13-16 yaş arası ergen kişiler veya şu "kötü insanlara ne olacak" kafasından kurtulamamış ateistlere denk geliyor herhalde bu gözlemleri yapanlar. Ergen ateistler ya da 50 yaşından sonra ateist olmuş insanlar içinde bulundukları ahlak problemlerini atamıyorlar. Lakin ölüm veya yok olma korkusu, fikirleri oturmuş insanlarda olması gereken ölçüde. Bu da yokluğu beynin tanımlayamamasından kaynaklanıyor. Aynı korku çeşidi ile ay, güneş vb. tanrı yapıldı zamanında. Bugün de dinler toplumsal devlet nedenleri dışında bu korku yüzünden var. Yani onlar korkuyor gibi şeyler düşünüp kendinizi mutlu etmeyin. Bu mutluluğa niye ihtiyacınız varsa zaten...
    Size göre dinler ölüm korkusundan türedi yani. Böyle olsa bile bir dine iman eden kimse, sizlerden daha az korktuğuna eminim. Çünkü onlar dini gerçek olarak görüyorlar, avutma aracı olarak değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaptığım yoruma ilk doğrulama sözlerin süslü olması anlamı değiştirmiyor
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi dinin ortaya çıkma nedenlerinden birisi ölüm korkusu.Bir gün yok olacağını hazmedemiyor insanlar.Ya da kendisi yaşarken bir yakını öldüğünde yok olacağına inanmak korkunç geliyor.
    Ama ahiret inancı olmayan insanlar yok olup gideceklerini bildiğinden ona göre hareket ediyorlar.
  • yalancıya inşaatta duvar ördürsünler emi

ana okulu terk kardeşim

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    inşaatta çalıştırmak bir ceza sayılmaz ama varsayarsak bence duvar ördürmesinler tuğlaları taşıtsınlar
  • Ateistim ve ölümden korkuyorum. Tek bir hayatım var 2. bir şansım olmayacak. Elimden gelenin en iyisini yapmalıyım, kaytaramam.

Bundan daha korkuncu ne biliyor musunuz? Bu hayatı nasıl olsa ahiret var diye çok kastırmadan yaşamak.
  • Ateistlere iftira icin acilan bilmem kacinci konudan siradakisi..

Ateistlerin bir kismi bile ateizmin ne oldugundan bi haberken kendi kitabindan bi haber kisilerin kalkip ateistler adina konusmasi abesle istigaldir..

• quote:

Orijinalden alıntı: köle

Ateistim ve ölümden korkuyorum. Tek bir hayatım var 2. bir şansım olmayacak. Elimden gelenin en iyisini yapmalıyım, kaytaramam.

Bundan daha korkuncu ne biliyor musunuz? Bu hayatı nasıl olsa ahiret var diye çok kastırmadan yaşamak.
    Yazdiklarinizin 2.ci kismi taryismaya acik.

Asil kotkunc olan diger tarafta cenneyi hakedeyim dekrn bu dunyada etrafina hayati cehennem etmektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Yazdiklarinizin 2.ci kismi taryismaya acik.

Asil kotkunc olan diger tarafta cenneyi hakedeyim dekrn bu dunyada etrafina hayati cehennem etmektir..

Alıntıları Göster
    Dünyada hayatı nasıl cehennem ediyorsun?

Dünya geçici bir yer daimi olsak dediğine katılırım.

İnsanoğlunun öldükten sonra yok olup gideceğini’mi sanıyorsun?

Mesela bir kadına tecavüz ettin çocuğa ettin hayvan katlettin, zina yaptın bunların hesabının sorulmayıp cezanı çekmeyeceğini’mi düşünüyorsun?

Veya iyi ameller işledin insanlara yardım ettin hayvanlara yardım ettin bunların sana güzel şekilde döneceğini düşünmüyormusun?

Sence bu kadar basit’mi herşey?

Dostum inanırsın inanmazsın onu bilmem ama her ateist toprağa girdiğinin ilk gecesi inanacak, ve inandığında kıyamete kadar cehennem çukurlarından bir çukurda sıkışarak’mu yaşayacsksın yoksa cennet bahçelerinden bir bahçede güzel ferah şekilde kıyametimi bekleyeceksin.

Bunu seçmek senin elinde.

• Hemen pisman olup iman ediyorum..

• Ne saçma bir konu, inancı olan ölümden korkmaz ki, inançsız kişiler ölümden korkar zaten. Sonsuza kadar yok olmak ne demek, vaad edilen cenneti bırak cehenneme bile razı olursun yine ateistten daha az korkarsın. Yok olma korkusu tanrı korkusundan milyonlarca kat daha kötüdür o yüzden normal hayatta dini inancı olan kişilere tanrı yok demiyorum çünkü o şekilde daha mutlu. Hasta olan kişiye doktorların ve yakınlarının yalan söylemesi gibi bir şey yani bu. Gelelim forum gibi yerlere... bu konu hakkında tartışma isteyen kişiler olursa da bilgi baylaşımı yapılır çünkü doğru bilgiyi isteye doğru bilgi vermek gerekir.
  • Sen ciddi misin yaw

• Bu konular asla bitmez cok ateist le konustuk yeri geldi tartistik

Inanip inanmama konusu umrumda bile degil

Sadece herseye tesaduf demeleri komik

Ki bununda aciklamasini yapamiyorlar

Takildim tek konu bu

Herseye tesaduf diceksek dukkani kapatip gidelim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.