Şimdi Ara

Hayat çok boş geliyor, insanlar nasıl böyle mutlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayat çok boş geliyor. Eskiden sevdiğim hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Sürekli bitkin ve mutsuzum. Bu durum 2 yıldır belirli aralıklarla gelip gidiyordu ama son zamanlarda iyice zirveye ulaştı. Mutlu insanlar sinirimi bozuyor, nasıl bu kadar mutlu olabiliyorlar anlamıyorum.
    Günde 3 saat uyuyorum. İştahım yok 1 ayda 8 kilo verdim. Geceleri sürekli dışarı çıkıyorum. Bıraktığım bazı kötü alışkanlıklara da yeniden başladım. Ne yapacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deniz Kestanesi D kullanıcısına yanıt
    Uyuyamıyorum hocam. Elimde değil

• Mutluluk bir ilizyon dan ibarettir. Yani derin duşunursen hayat zaten bomboş hissettiklerin normal.

• Gel kardeş hoş geldin bir sandalye çek

• Diyetisyenle ne alakası var ki?

• Ot gibi yaşarsan normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatın belirli dönemlerinde çoğu insanın başına gelebiliyor. Akışına bırakmak lazım biraz da ,elinden başka bir şey gelmiyor insanın mecburen yaşayacağız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    hayat çok boş geliyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende böyleyim 5 senedir. ve son 1 senedir öyle bir hâl aldı ki artık beynimi durduramıyorum. sürekli daldan dala atlayan bir beynim var. susmak bilmiyor.

senin bu yaşadıkların ve daha fazlası olarak major depresyon tanısı konuldu bana. ilaç kullandım 3 sene, hiçbir işe yaramıyor uyuşmaktan bişey yapmıyor, maddeler gibi değil bunlar ruh gibi mal gibi yapıyor.

herşeyi ama herşeyi sorgulamaya 5 sene önce başladım ve ipin ucu 2 sene önce kaçtı. madde, mana, varoluş, tanrı, insan, dinler, ideolojiler, bilim, mantık. sürekli bunlarla meşgul oldum. hepsinin arasında bağlantı kurmaya çalıştım hep. bazen öyle bir raddeye geliyorum ki ne düşündüğümü anlamıyorum bile. mantık devreden kalkıyor. ben kendime alıştım, kendimle yaşamaya alıştım. intihar düşünceleri, ölüm isteği, bunalım, daralma, boğulma, kafanın içinde hapsolmuş gibi hissetme, kendine ve etrafa yabancılaşma, anksiyeteler, susmayan zihin, daha aklıma gelmeyen neler neler...

senin sorunun cevabını da vereyim, insanlar o mutlu olan insanlar yetinebilen insanlar. yani gidip kafede oturup çay nargile içen, kahve eşliğinde sohbete dalan kişilere bu yetiyor onun skalası bukadar. hayatın her alanına yay bunu, din olur, meslek olur vs.

tavsiye; insanların hayatlarını kişiliklerini kendi kişiliğinle, kimliğinle karşılaştırmayı bırak. hayat, varlık çok zengindir ve aklın alamayacağı kadar yapılar olgular mevcuttur, ve her varlık kendi gerçeği ile mutludur/vardır.

kimse birbirinin aynı değil, her insan apayrı bir dünya.

sen şimdi kendine bakarak insanları yargılıyorsun, bu doğru birşey değil. kimsenin tarzına yaşamına müdahele etme zihninde.

hayattan zevk alamıyorsun çünkü çoğu şey sana yalan geliyor, boş geliyor. farkındamısın bilmiyorum gerçek olan lazım sana, gerçeklik lazım. gerçek nedir? şeksiz şüphesiz, net, aslı olan, inkar olmayan, sağlam, hakiki.

şimdi birde dünyaya dönelim, aklının alamayacağı kadar ideolojiler, ikilikler, ayrılıklar, çokluklar, görüşler, dinler, siyasiler, yapılanmalar vs var. herkes tutturmuş birşeyin peşinden gidiyor. hepsine görede kendi gittiği doğru ve gerçek. gerçek böyle birşey değildi dimi? e ozaman bunların karşısında gerçek olan ne? bu yalan dünyada gerçek olan ne?

hayat boş evet, birgün ölecez. hayatı yaşamı anlamlandırmazsan boş gelir doğumun ve ölümün arasındaki olan yaşam denen şey. kimisi sevdiğinle anlamlandırıyor hayatını ve bu onun gerçeği ona yetiyor sen buna müdahele edemezsin. kimisi işi hayatının anlamı bu ona yetiyor onun gerçeği. sen kendi gerçeğini bulmalısın.

bilmiyorum ama belki sende tatminsizlik duygusu da vardır diye de düşünüyorum

• Tükenmişlik sendromu gibi birşey seni mutlu eden heyecanlandıran birşey yok o zaman tamda bu noktadan kendine konu edin hiçlik nedir mutluluk ne insanlar niye var varoluş amacımız ne bu konulara bilim ne diyor dinler ne diyor hangisi daha tutarlı bu noktadan çıkış seni illaki biryerlere goturecektir bu da senin kafandaki sorulara cevap olacaktır diye düşünüyorum....

• there are questions which, once approached, either kill you outright or isolate you.
  • hayatın o kadar boş ve anlamsız olduğunu farkedip kendimizi saçmalayıp boş yapmaya vurduk. zaten mizahın çıkışı da hüzünden değil midir?

ekşi sözlük
    mutsuzluğu saklamak için mizahı kullanmak
    https://eksisozluk.com/entry/71399511

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 20 Haziran 2018; 10:6:3 >

• osbir
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-John

bende böyleyim 5 senedir. ve son 1 senedir öyle bir hâl aldı ki artık beynimi durduramıyorum. sürekli daldan dala atlayan bir beynim var. susmak bilmiyor.

senin bu yaşadıkların ve daha fazlası olarak major depresyon tanısı konuldu bana. ilaç kullandım 3 sene, hiçbir işe yaramıyor uyuşmaktan bişey yapmıyor, maddeler gibi değil bunlar ruh gibi mal gibi yapıyor.

herşeyi ama herşeyi sorgulamaya 5 sene önce başladım ve ipin ucu 2 sene önce kaçtı. madde, mana, varoluş, tanrı, insan, dinler, ideolojiler, bilim, mantık. sürekli bunlarla meşgul oldum. hepsinin arasında bağlantı kurmaya çalıştım hep. bazen öyle bir raddeye geliyorum ki ne düşündüğümü anlamıyorum bile. mantık devreden kalkıyor. ben kendime alıştım, kendimle yaşamaya alıştım. intihar düşünceleri, ölüm isteği, bunalım, daralma, boğulma, kafanın içinde hapsolmuş gibi hissetme, kendine ve etrafa yabancılaşma, anksiyeteler, susmayan zihin, daha aklıma gelmeyen neler neler...

senin sorunun cevabını da vereyim, insanlar o mutlu olan insanlar yetinebilen insanlar. yani gidip kafede oturup çay nargile içen, kahve eşliğinde sohbete dalan kişilere bu yetiyor onun skalası bukadar. hayatın her alanına yay bunu, din olur, meslek olur vs.

tavsiye; insanların hayatlarını kişiliklerini kendi kişiliğinle, kimliğinle karşılaştırmayı bırak. hayat, varlık çok zengindir ve aklın alamayacağı kadar yapılar olgular mevcuttur, ve her varlık kendi gerçeği ile mutludur/vardır.

sen şimdi kendine bakarak insanları yargılıyorsun, bu doğru birşey değil. kimsenin tarzına yaşamına müdahele etme zihninde.

hayattan zevk alamıyorsun çünkü çoğu şey sana yalan geliyor, boş geliyor. farkındamısın bilmiyorum gerçek olan lazım sana, gerçeklik lazım. gerçek nedir? şeksiz şüphesiz, net, aslı olan, inkar olmayan, sağlam, hakiki.

şimdi birde dünyaya dönelim, aklının alamayacağı kadar ideolojiler, ikilikler, ayrılıklar, çokluklar, görüşler, dinler, siyasiler, yapılanmalar vs var. herkes tutturmuş birşeyin peşinden gidiyor. hepsine görede kendi gittiği doğru ve gerçek. gerçek böyle birşey değildi dimi? e ozaman bunların karşısında gerçek olan ne? bu yalan dünyada gerçek olan ne?

hayat boş evet, birgün ölecez. hayatı yaşamı anlamlandırmazsan boş gelir doğumun ve ölümün arasındaki olan yaşam denen şey. kimisi sevdiğinle anlamlandırıyor hayatını ve bu onun gerçeği ona yetiyor sen buna müdahele edemezsin. kimisi işi hayatının anlamı bu ona yetiyor onun gerçeği. sen kendi gerçeğini bulmalısın.

Owww Gad Deymmmmm

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

bende böyleyim 5 senedir. ve son 1 senedir öyle bir hâl aldı ki artık beynimi durduramıyorum. sürekli daldan dala atlayan bir beynim var. susmak bilmiyor.

Yazını okurken kendimi gördüm hocam. Ben çözümü buldum gibi. Bu sıkıntılar bence boşluktan kaynaklanıyor. İşiniz mesleğiniz var mı? Ben işsiz olduğum zamanlarda bu duyguları çok yoğun yaşarken, işim olduğu zamanlar ve arkadaşlarımla vakit geçirdiğim zamanlar çok daha az yaşıyorum. İnsanın zihnini meşgul edecek bir şeye ihtiyacı var. Okul olur iş olur arkadaş çevresi, sevgili olur. Özellikle kız arkadaşın olursa ciddi anlamda azalıyor bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Yazını okurken kendimi gördüm hocam. Ben çözümü buldum gibi. Bu sıkıntılar bence boşluktan kaynaklanıyor. İşiniz mesleğiniz var mı? Ben işsiz olduğum zamanlarda bu duyguları çok yoğun yaşarken, işim olduğu zamanlar ve arkadaşlarımla vakit geçirdiğim zamanlar çok daha az yaşıyorum. İnsanın zihnini meşgul edecek bir şeye ihtiyacı var. Okul olur iş olur arkadaş çevresi, sevgili olur. Özellikle kız arkadaşın olursa ciddi anlamda azalıyor bu durum.

Alıntıları Göster
    doğru söylüyorsun bunu bende farkettim, çalışmayınca dahada yoğunlaşıyor durum. ben sürekli iş değiştirdim iş bıraktım işsiz kalıp takıldım öylece, şuan da işsizim.

işin olursa birde sevgilin olursa çoğu şey geçiyor

• sosyal ve mutlu insanları dövesim geliyo bi keresinde kızın ağzına kitabı geçirmiştim
  • Eğlenmek acılara karşı yapılan bir protestodur

(mojman)

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

osbir
    herşeyin çaresi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.