Şimdi Ara

Ateistten adam olmaz arkadaş! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ateisttim, mutlu değildim. Çünkü Allah'ın değil 1 kez yaşayacağım ömrümde mutluluk peşinde koşuyordum. E böyle olunca da kötü şeyler yapmıyordum. Gerçekten küfür etmem, kimseyi incitmem, alkol yok, sigara ağzıma sürmem, kız arkadaşımı asla aldatmam, anneme babama sesimi bile yüklettmem. Çünkü gerçek "mutluluğu" esas almış birisiyim.

Daha doğrusu böyleydim.

Son zamanlarda Allah'a inanayım da öbür tarafı garantiye alayım düşüncesiyle yaşıyorum. Çocuk tacizcisi oldum. Çoğu müslüman arkadaşım bunu biliyor ama ses çıkarmıyorlar çünkü ben Allah'ın ordusunda bir mücahitim.

Az sonra eve gidip annemi döveceğim niye yemek yapmadın diye, sonra da peygamberimiz de ticaret yapmış diyerekten araba pazarına giderek kime geçirirsem artık basacağım kazığı...

Arkadaşlar dindar nesil güzeldir. Bence siz de katılın aramıza; doğru yol hümanizm, ahlak, ruhsal tekamül yolları değil. Allah'ın askeri sanın kendinizi. Nefis bir şımarıklık veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

AKP Milletvekili Özcan Ulupınar’ın ateist gençten kimseye fayda gelmeyeceğini savundu. ‘4+4+4’ teklifi için kararlı olduklarını belirten Ulupınar, “Bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar bu hafta geçecek” dedi
    AKP’li Ulupınar: Ateistten fayda gelmez AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma ilçesinde katıldığı cami açılışında tartışmalara neden olan sözler sarf etti.

AKP’li Ulupınar, şöyle konuştu:

“Dindar bir nesilden kime zarar gelir? Vatana, memlekete, dinine, kendisine, ailesine faydası olur.

Ateist, dinsiz bir gençten hiç kimseye fayda gelmez. Kafamızı gözümüzü de yarsalar, bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar bu hafta ‘4+4+4’ geçecek.”

AKP’li Özcan Ulupınar’ın bu sözlerine Eğitim-Sen’den tepki geldi.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Toplumu dindarlar, dinsizler, ateistler diye kamplara ayrıştırmak ve sadece bir mezhebin, bir inancın sözcülüğünü yapmak, devletin ve devleti yönetenlerin görevi değildir” denildi.

Daha önce de söylediğim gibi, beni benden iyi tanıyan insanların, hukukçu olmadıkları halde anayasayı, eğitimci olmadıkları halde eğitim sistemini değiştirmeleri, doğal olarak benim yerimde olmadan benim faydalı olup olmayacağıma da karar verme yetkisini kendilerine tanımış.

Bana hakaret eden ve bunu sadece inanç şeklimden dolayı yapan insanların mecliste yer almalarını sağlayan, birazdan buraya gelip onları savunacak olan tüm forumdaşlarıma selamlar.

Hocam bir şey soracağım.

Kız arkadaşım çok entel birisidir.

Arkadaşları da onun gibi ve genelde ateisttirler.

Hatta hepsi.

Hatta kız arkadaşım agnostik.

Çoğuyla bir din muhabbeti yaptığın zaman veya konusu açıldığı zaman.

Akıllarına sex-içki geliyor.Evrim teorisi hakkında bilgi sahibi olanıda görmedim.Allah'a inanmamalarının sebebi çoğunda bir şeylerinin kısıtlandığıydı.

Ve muhabbet hep sex-alkol üzerinden yürüyor.

Türk ateistlerin durumu genelde hep böylemidir merak etmişimdir.

İşlerine kendilerinin kısıtlandığını düşündükleri için mi inanmıyorlar.
    Yoksa inanmadıkları için mi inanmıyorlar.

Çünkü içlerinde ne bir kuran ne bir incil ne bir tevrat okumuşları var istisnasız hepsi.

Aslında bu söylediğiniz gerçek bir durumdur; özellikle belli bir yaşa kadar. Farklı olmak, topluma tepki vermek için ateist, solcu, ülkücü, cemaatçi olan çok insan var. Bu, garipsenmemesi gereken bir durumdur aslında, çünkü kişilik oluşumunda, insanlar birçok gömleği denerler ve üzerlerine oturanı ya da oturduğunu düşündüklerini giyerler ve bu süreçte inanç ya da siyasi görüş sıklıkla değişir. Bu durum herkeste böyle olacak diye bir kural yoktur, ama dediğim gibi bu süreci yaşayan çok insan vardır.

Ben okumaya başladığımda, kutsal kitapları da alıp okudum ve hatta son zamanlarda Şamanizm'e ve Lamaizm'e merak saldım ve tam da anavatanında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Sorun şu ki, sadece ateist gençlik değil, dindar, solcu, ülkücü ya da konu her ne olursa olsun, aidiyet hissedilen bir grup ya da kavrama okumadan bulaşan insan sayımız çok fazla. Okuma tembeli olup, konuşma zengini bir millet olduğumuz için, herkes birşey olmuş durumda ve onu da sorgulamadan savunma ihtiyacı içerisinde.

Kızarkadaşınız ve onun arkadaşları ile iletişiminiz devam ederse, bazılarının tekrar inançlı insanlar olmaya başladığını görebilirsiniz. Ya da tam tersi bir durumu da gözlemleme ihtimaliniz var. Ama yanlış olan birşey varsa, belirli bir yaştan sonra birinin din değiştirmesi, dine dönmesi ya da dinden çıkması gerçekten zordur, çünkü genel olarak bazı bilgiler kalıplaşmıştır ya da tecrübeyle sabitleşmiştir. Bu yaş herkeste farklı olabilir.

Durumun özeti bence bu şekildedir.

• Alın dünyaca ünlü piskoterapist ve yazar M. Scott Peck'in "Az Seçilen Yol" kitabını okuyun.

İnancın insanları rezil duruma da düşürebileceğini, vezir de yapabileceğini görün. Tanrı inancının insanlardaki zararlarının ve yararlarının "denenmiş" halini görün.

Ve hayatta aslın önemli olanın 5 yaşındaki çocuğa hayal satmanın değil, ona ruhsal tekamül (gerçek mutluluğu arama ve benliğini geliştirme) yani "eğitim" ve "hayat disiplini" aşılamak olduğunu öğrenin.

Ne ateistler tanıdım, dilenciye içinden gelerek para veren... Ne imanlılar tanıdım kendi anasını döven ama lafa gelince "cennet anaların ayakları bla bla" diyen.

Sen eğitimsiz bir köpek isen, istersen Jüpiter'in toplarına tap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

Ben ateisttim, mutlu değildim. Çünkü Allah'ın değil 1 kez yaşayacağım ömrümde mutluluk peşinde koşuyordum. E böyle olunca da kötü şeyler yapmıyordum. Gerçekten küfür etmem, kimseyi incitmem, alkol yok, sigara ağzıma sürmem, kız arkadaşımı asla aldatmam, anneme babama sesimi bile yüklettmem. Çünkü gerçek "mutluluğu" esas almış birisiyim.

Daha doğrusu böyleydim.

Son zamanlarda Allah'a inanayım da öbür tarafı garantiye alayım düşüncesiyle yaşıyorum. Çocuk tacizcisi oldum. Çoğu müslüman arkadaşım bunu biliyor ama ses çıkarmıyorlar çünkü ben Allah'ın ordusunda bir mücahitim.

Az sonra eve gidip annemi döveceğim niye yemek yapmadın diye, sonra da peygamberimiz de ticaret yapmış diyerekten araba pazarına giderek kime geçirirsem artık basacağım kazığı...

Arkadaşlar dindar nesil güzeldir. Bence siz de katılın aramıza; doğru yol hümanizm, ahlak, ruhsal tekamül yolları değil. Allah'ın askeri sanın kendinizi. Nefis bir şımarıklık veriyor

Senin o milletvekilinden ne farkın kaldı şimdi.
    Benim anlamadığım şey adamlıkla dinin veya ateizmin ne alakası var yahu
    Karakteri düzgün biriyse adamdır aksi halde isterse diyanet işleri başkanı olsun yine adam değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Senin o milletvekilinden ne farkın kaldı şimdi.

Yanlış kişiyi bombaladık ama doğru sonuç

Belki inancı bütün olan bazı arkadaşlara "empati" yapmayı öneriyorumdur o mesajımla?

"Bazı" diyorum...

@webbie genellemenin ne kadar sakat olduğuna değinmiş, tamamen katılıyorum. Bir kesimi genelleme ile zan altında bırakmak mümkünse, tam aksini yapmak da mümkün.
  • bu nasıl bi cahilliktir arkadaş,bu nasıl cahil bir düşünce sistemidir.
    Hem din konusunda cahiller hem ahlak konusunda cahiller.
    Kimin imanlı, kimin imansız olduğunu siz nerden biliyorsunuz.
    ayrıca ahmet 3t sen bizim kutsal kitabımızı okudun mu, bizim dinimiz yobazlık ve cahillik dini değildir, bunu bir öğren önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

bu nasıl bi cahilliktir arkadaş,bu nasıl cahil bir düşünce sistemidir.
    Hem din konusunda cahiller hem ahlak konusunda cahiller.
    Kimin imanlı, kimin imansız olduğunu siz nerden biliyorsunuz.
    ayrıca ahmet 3t sen bizim kutsal kitabımızı okudun mu, bizim dinimiz yobazlık ve cahillik dini değildir, bunu bir öğren önce.

ben yobazlık ve cahillik dini olduğunu nerede söyledim?

söylediklerimin hangi biri yanlış, senin okuduğun yere uymadı söyle bende bileyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

düzenli namaz kılan birisi zaten tüm kötü alışkanlıklaından kurtulur,

kurtulamadığınız bir şey var ise namaz kılarak o kötü alışkanlığınızından kurtulabilirsiniz. size benden forum-arkadaşı- kardeşi- abisi-yiğeni tavsiyesi

denemesi bedava...

namazın düzenlisi de mi olurmuş ?
    sonuc itibariyle hepsini kılman gerekir
    hüseyin üzmez düzenli namaz kılıyordur degil mi ?

kötü alışkanlık iki salla bir egil kalk ile olsaydı arap yarımadası peygamber bombardımanına tutulmazdı.
  • şu uçsuz bucaksız evrende mutlu olan,
    bulunur belki yalnız iki türlü insan..
    dünyayı tanıyan ve kendini bilenle,
    dünya yansa, dünyanın farkında olmayan...

Ömer Hayyam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ateist olup iyi bir insan olmaktansa namaz kılıp sübyancı bir adam olmak daha hayırlıdır.Tavsiye ederim..Webbie sende namaza başla bence.Ama ne kadar illegal iş varsa hepsini yap.Mesela iftira at,yetimin hakkını ye.Ama yeterki Allaha inan.Çünkü islam hukukunda bu kişi yine Allaha inandığı için yaptıkları yanına kar kalacak.(Bu adam cehenneme gitse bile günahlarını çektikten sonra cennete geçecek ama ateist insan sonuna kadar cehennemde kalacak.Dolayısıyla yaptıkları yine yanına kar kalıyor)Ama sen ateist olupta kanserin tedavisini bulan bir kişi bile olsan cehennem seni bekliyor olacak.Gerçektende çok adaletli bir durum..

cübbeli hocam buhari hadislerinden yola cıkarak en kötü müslümanın bile 700 dünya yılı yandıktan sonra cennete gideceğini söyledi...sapık olun katil olun terörist olun ama müslüman olun..bu bakımdan mantıklı..ateistsen temelin çürük arkdaş..istediğin kadar iyilik et ,dünyaya faydan dokunsuz cayı cayır yanacan...

• quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

quote:

kurtulamadığınız bir şey var ise namaz kılarak o kötü alışkanlığınızından kurtulabilirsiniz. size benden forum-arkadaşı- kardeşi- abisi-yiğeni tavsiyesi

denemesi bedava...

kötü alışkanlık iki salla bir egil kalk ile olsaydı arap yarımadası peygamber bombardımanına tutulmazdı.

namaz aslen yatıp kalkmakdan ibaret değildir ..bilakis hakkı ile kılındığında insanı tüm kötülüklerden alıkor lakin..işte lakini var maun suresinde vay o namaz kılanların haline ki deniyor..!! ki onlar kıldıkları namazdan gafildirler..bu ayet içeriği bakımında çok anlamlıdır aslında ..surete kanan takılıp kalan suretin ardına geçemeyen kuru mukallidler hem senin tabirinle yatıp kalkarlar haybeye hemde çirkin fiileri işlemeye devam ederler

iman ve amel taklid ile başlar ancak tahkike geçemezse (tahkik içinde 3 ayrılır ilme-l yakin, ayne-l yakin ve hakka-l yakin) işte iş o zaman fenaa

düşünün ibrahim bin edhem gecede 500 rekat hatta fazlasını kılarmış..bizler ise 4rekat namaza tahammül gösteremiyoruz..

acaba sebebi ne ola..ibrahim bin edhem ile bizim aramızda ki fark nedir ..fiziksel açıdan zahiren bakıldığında eziyet gibi görünen o 500 rekat namaza onu meftun eden bağlayan ne ..bizi 4 rekat kılmaktan alıkoyan kılsak dahi kuru takldidden öteye geçemeyen geçirmeyen fark ne ?

Mevlam ihsan makamını nasib eylesin tahkiki iman nasib etsin cümlemize

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Ateist olup iyi bir insan olmaktansa namaz kılıp sübyancı bir adam olmak daha hayırlıdır.Tavsiye ederim..Webbie sende namaza başla bence.Ama ne kadar illegal iş varsa hepsini yap.Mesela iftira at,yetimin hakkını ye.Ama yeterki Allaha inan.Çünkü islam hukukunda bu kişi yine Allaha inandığı için yaptıkları yanına kar kalacak.(Bu adam cehenneme gitse bile günahlarını çektikten sonra cennete geçecek ama ateist insan sonuna kadar cehennemde kalacak.Dolayısıyla yaptıkları yine yanına kar kalıyor)Ama sen ateist olupta kanserin tedavisini bulan bir kişi bile olsan cehennem seni bekliyor olacak.Gerçektende çok adaletli bir durum..

cübbeli hocam buhari hadislerinden yola cıkarak en kötü müslümanın bile 700 dünya yılı yandıktan sonra cennete gideceğini söyledi...sapık olun katil olun terörist olun ama müslüman olun..bu bakımdan mantıklı..ateistsen temelin çürük arkdaş..istediğin kadar iyilik et ,dünyaya faydan dokunsuz cayı cayır yanacan...

Hadisler ne kadar ciddiye alınmalı?

Bence hiç.

Bir tek kuran muhattap alınmalı gerisi beni ilgilendirmiyor.

Cübbeli denen denyo herif ben kızımı kucağıma alıp sevmem böyle bir hadis var diyordu.

Teketekte.

Ve ikinci bir şey ki ikinci defa söylüyorum bunu
    Hristiyanlığı veya yahudiliği bilmem ama özellikle müslümanların şu mezhep saçmalığından kurtulması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

quote:

denemesi bedava...

namaz aslen yatıp kalkmakdan ibaret değildir ..bilakis hakkı ile kılındığında insanı tüm kötülüklerden alıkor lakin..işte lakini var maun suresinde vay o namaz kılanların haline ki deniyor..!! ki onlar kıldıkları namazdan gafildirler..bu ayet içeriği bakımında çok anlamlıdır aslında ..surete kanan takılıp kalan suretin ardına geçemeyen kuru mukallidler hem senin tabirinle yatıp kalkarlar haybeye hemde çirkin fiileri işlemeye devam ederler

iman ve amel taklid ile başlar ancak tahkike geçemezse (tahkik içinde 3 ayrılır ilme-l yakin, ayne-l yakin ve hakka-l yakin) işte iş o zaman fenaa

düşünün ibrahim bin edhem gecede 500 rekat hatta fazlasını kılarmış..bizler ise 4rekat namaza tahammül gösteremiyoruz..

acaba sebebi ne ola..ibrahim bin edhem ile bizim aramızda ki fark nedir ..fiziksel açıdan zahiren bakıldığında eziyet gibi görünen o 500 rekat namaza onu meftun eden bağlayan ne ..bizi 4 rekat kılmaktan alıkoyan kılsak dahi kuru takldidden öteye geçemeyen geçirmeyen fark ne ?

Mevlam ihsan makamını nasib eylesin tahkiki iman nasib etsin cümlemize

net aleminin imamları konuştu yine.
    sen hangi sıfatla bana dini konu hakkında bilgi veriyorsun.

sıfatın ne senin sanal adam

• quote:

quote:

körler saırlar birbirini ağırlar

ne kadar tecavüzcü sapık ve katil varsa alayı müslüman hepsi cumburlopp cennete ...iyi ahlaklı fedakar bilcümle ateist cehenneme

yahu son nefes var son nefesss

kimin son nefeste iman ile öleceği belli mi..

tam aksine işlenen zülm ve sair günahlar küfr üzere ölmeye helede halkın geneline karşı işlenmişsse suçlar korkunç akıbete sebeb olurken ..

siz nefsinizi temize çıkarma uğruna anlamlı olmayan kıyaslar ile çene yoruyorsunuz ortada esamesi okunmayan somut veriye dayanmayan bir insan profilini müslüman ilan edip sapık katil ve tecavüzcü olarak etiketleyip ateizmi ve ateisti kutsuyorsunuz

arkadaşlar son nefeste imansız ölme tehlikesi üzerine biraz araştırma yapın olur mu..

Allah peygamberler dışında kimseye cenneti garanti etmemiştir ..bunu aklınızdan çıkarmayın

bakın bir üstteki cevabımda Allah namazı kılanlara (gaflet ve riya vb ) nasıl uyarıda bulunuyor

yahu ne olur şu din konusuna dair forumlardan değilde islami eserlerden nitelikli bilgi edinerek konuşsak ..çok mu zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 28 Mart 2012; 15:47:34 >

• quote:

quote:

quote:

ne kadar tecavüzcü sapık ve katil varsa alayı müslüman hepsi cumburlopp cennete ...iyi ahlaklı fedakar bilcümle ateist cehenneme

tam aksine işlenen zülm ve sair günahlar küfr üzere ölmeye helede halkın geneline karşı işlenmişsse suçlar korkunç akıbete sebeb olurken ..

siz nefsinizi temize çıkarma uğruna anlamlı olmayan kıyaslar ile çene yoruyorsunuz ortada esamesi okunmayan somut veriye dayanmayan bir insan profilini müslüman ilan edip sapık katil ve tecavüzcü olarak etiketleyip ateizmi ve ateisti kutsuyorsunuz

arkadaşlar son nefeste imansız ölme tehlikesi üzerine biraz araştırma yapın olur mu..

Allah peygamberler dışında kimseye cenneti garanti etmemiştir ..bunu aklınızdan çıkarmayın

bakın bir üstteki cevabımda Allah namazı kılanlara (gaflet ve riya vb ) nasıl uyarıda bulunuyor

yahu ne olur şu din konusuna dair forumlardan değilde islami eserlerden nitelikli bilgi edinerek konuşsak ..çok mu zor

cin ali namazda kitabı olur mu ?

• quote:

quote:

quote:

aaaa aaa!!!!!

çok ayıp..sen cübbeli ahmet hocaya cahil mi diyon...senin islami bilgin onunkinden fazla mı....

ayrıca her mümin cennete gidecek ama ilk önce cehennemde yanıp cezasının ödeyecek-en kötü müslüman 700 yıl yanacak- sonra sevaplarına göre cennette bir kademeye yollanacak..bunu tek diyen cübbelide değil..

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/2138/musluman-olmayan-diger-dinlerin-tabileri-cennete-girebilir-mi.html

• quote:

quote:

quote:

Bence hiç.

Cübbeli denen denyo herif ben kızımı kucağıma alıp sevmem böyle bir hadis var diyordu.

Teketekte.

Hristiyanlığı veya yahudiliği bilmem ama özellikle müslümanların şu mezhep saçmalığından kurtulması lazım.

kuranda namaz nasıl kılınıyor mesela..sen neye göre namaz kılıyorsun....

• quote:

quote:

quote:

Bence hiç.

Teketekte.

İmanın altı şartı: 1- Allah’a, 2- Meleklere, 3- Kitaplara, 4- Peygamberlere, 5- Ahiret gününe, 6- Kadere

şimdi sen Peygamberlere nasıl inanıyorsun arkadaşım?

dediğin gibi
    uydurma hadis bal gibi de vardır. AMA

Sahih hadislere uydurma diye saldıran mezhepsizler beş çeşittir:
    1- Bütün hadis kitapları uydurma hadisle doludur. Bir hadis kitabında birkaç tane uydurma hadis varsa, ötekilerine de güvenilmez. Birkaç hadiste ihmal gösteren âlimin, diğerlerinde de, ihmal gösterme ihtimali mevcut olduğu için hiçbir hadise güvenilmez.
    2- Buhari hadis kitabı hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    3- Buhari ve Müslim hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    4- Kütüb-i sitte hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    5- Hadis kitapları hariç, İslam âlimlerinin yazdığı her kitapta uydurma hadis bulunur.

----
    ALINTI dinimizislam.com

zaten bu konu üzerine Peygamberimiz

"(Kur’andan başka, delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]"

demiştir.
    çıkıyorda
    şekil 1-a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Mart 2012; 16:14:54 >

• webbie,
    birazdan kapanacak bir konu olmaz inşallah. Zira biz "tinerciler*" pek sevilmiyoruz bu toplumda.
    Öyle ya da böyle bizi tamamen "yok edecekler"! İşte o zaman ülke düzelecek.
  • Tabi Tayyip Beyde 2. peygamber . Anayasamızda bile Türkiye İslam devleti değil , laik bir devlettir yazıyor . Herkesin kendi içinde ona düşmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB253030B -- 28 Mart 2012; 16:20:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.