Şimdi Ara

Ateistten adam olmaz arkadaş! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tazmanya canavarı. Gark gurk sesleri arasında önüne gelen her şeyi silip süpürüyor.

Ateistten adam olmaz arkadaş!
  • Hep söylerim zaten bunların derdi biz Ateistlerle, asker-Eğitim-KCK-ABD ile filan değil, ellerinden gelse omzumuzun üzerinde taşıdığımızı yok ediverecekler anında!
    Bişi değil, bunlar bize saldırırken aradan nüfusun % 25'i filan Hristiyan oluverecek, biz yapamıyoz belki böylesi paklar bunları!

Ek: Türkçe konuşalım lütfen!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 28 Mart 2012; 16:47:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ateist olup iyi bir insan olmaktansa namaz kılıp sübyancı bir adam olmak daha hayırlıdır.Tavsiye ederim..Webbie sende namaza başla bence.Ama ne kadar illegal iş varsa hepsini yap.Mesela iftira at,yetimin hakkını ye.Ama yeterki Allaha inan.Çünkü islam hukukunda bu kişi yine Allaha inandığı için yaptıkları yanına kar kalacak.(Bu adam cehenneme gitse bile günahlarını çektikten sonra cennete geçecek ama ateist insan sonuna kadar cehennemde kalacak.Dolayısıyla yaptıkları yine yanına kar kalıyor)Ama sen ateist olupta kanserin tedavisini bulan bir kişi bile olsan cehennem seni bekliyor olacak.Gerçektende çok adaletli bir durum..

cübbeli hocam buhari hadislerinden yola cıkarak en kötü müslümanın bile 700 dünya yılı yandıktan sonra cennete gideceğini söyledi...sapık olun katil olun terörist olun ama müslüman olun..bu bakımdan mantıklı..ateistsen temelin çürük arkdaş..istediğin kadar iyilik et ,dünyaya faydan dokunsuz cayı cayır yanacan...

Hadisler ne kadar ciddiye alınmalı?

Bence hiç.

Bir tek kuran muhattap alınmalı gerisi beni ilgilendirmiyor.

Cübbeli denen denyo herif ben kızımı kucağıma alıp sevmem böyle bir hadis var diyordu.

Teketekte.

Ve ikinci bir şey ki ikinci defa söylüyorum bunu
    Hristiyanlığı veya yahudiliği bilmem ama özellikle müslümanların şu mezhep saçmalığından kurtulması lazım.

İmanın altı şartı: 1- Allah’a, 2- Meleklere, 3- Kitaplara, 4- Peygamberlere, 5- Ahiret gününe, 6- Kadere

şimdi sen Peygamberlere nasıl inanıyorsun arkadaşım?

dediğin gibi
    uydurma hadis bal gibi de vardır. AMA

Sahih hadislere uydurma diye saldıran mezhepsizler beş çeşittir:
    1- Bütün hadis kitapları uydurma hadisle doludur. Bir hadis kitabında birkaç tane uydurma hadis varsa, ötekilerine de güvenilmez. Birkaç hadiste ihmal gösteren âlimin, diğerlerinde de, ihmal gösterme ihtimali mevcut olduğu için hiçbir hadise güvenilmez.
    2- Buhari hadis kitabı hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    3- Buhari ve Müslim hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    4- Kütüb-i sitte hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    5- Hadis kitapları hariç, İslam âlimlerinin yazdığı her kitapta uydurma hadis bulunur.

----
    ALINTI dinimizislam.com

zaten bu konu üzerine Peygamberimiz

"(Kur’andan başka, delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]"

demiştir.
    çıkıyorda
    şekil 1-a

Peygamberlere nasıl mı inanıyorum?

Ezberden.

Ayrıca

Benim din görüşüm bu müslümanım sadece müslüman.

Mezhepler bana göre saçmalık ve ayrımcalığın daniskası allaha şirk koşmak denen bir şey varsa mezheplere inanan insanlar bunu yapıyor.benim cahilce görüşümdür bu sana göre.

Ve hadisler mevzusu

İşimize gelmeyene uydurma işimize gelene sahih hadis.

2milyondan fazla hadis olduğu söyleniyor.zaten.

Ayrıca şunu söylemek isterim

Türkiyede ve dünyada Ateist sayısı giderek artıyor.

Hatta inanlardan bile fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 28 Mart 2012; 16:46:29 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ateist olup iyi bir insan olmaktansa namaz kılıp sübyancı bir adam olmak daha hayırlıdır.Tavsiye ederim..Webbie sende namaza başla bence.Ama ne kadar illegal iş varsa hepsini yap.Mesela iftira at,yetimin hakkını ye.Ama yeterki Allaha inan.Çünkü islam hukukunda bu kişi yine Allaha inandığı için yaptıkları yanına kar kalacak.(Bu adam cehenneme gitse bile günahlarını çektikten sonra cennete geçecek ama ateist insan sonuna kadar cehennemde kalacak.Dolayısıyla yaptıkları yine yanına kar kalıyor)Ama sen ateist olupta kanserin tedavisini bulan bir kişi bile olsan cehennem seni bekliyor olacak.Gerçektende çok adaletli bir durum..

cübbeli hocam buhari hadislerinden yola cıkarak en kötü müslümanın bile 700 dünya yılı yandıktan sonra cennete gideceğini söyledi...sapık olun katil olun terörist olun ama müslüman olun..bu bakımdan mantıklı..ateistsen temelin çürük arkdaş..istediğin kadar iyilik et ,dünyaya faydan dokunsuz cayı cayır yanacan...

Hadisler ne kadar ciddiye alınmalı?

Bence hiç.

Bir tek kuran muhattap alınmalı gerisi beni ilgilendirmiyor.

Cübbeli denen denyo herif ben kızımı kucağıma alıp sevmem böyle bir hadis var diyordu.

Teketekte.

Ve ikinci bir şey ki ikinci defa söylüyorum bunu
    Hristiyanlığı veya yahudiliği bilmem ama özellikle müslümanların şu mezhep saçmalığından kurtulması lazım.

İmanın altı şartı: 1- Allah’a, 2- Meleklere, 3- Kitaplara, 4- Peygamberlere, 5- Ahiret gününe, 6- Kadere

şimdi sen Peygamberlere nasıl inanıyorsun arkadaşım?

dediğin gibi
    uydurma hadis bal gibi de vardır. AMA

Sahih hadislere uydurma diye saldıran mezhepsizler beş çeşittir:
    1- Bütün hadis kitapları uydurma hadisle doludur. Bir hadis kitabında birkaç tane uydurma hadis varsa, ötekilerine de güvenilmez. Birkaç hadiste ihmal gösteren âlimin, diğerlerinde de, ihmal gösterme ihtimali mevcut olduğu için hiçbir hadise güvenilmez.
    2- Buhari hadis kitabı hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    3- Buhari ve Müslim hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    4- Kütüb-i sitte hariç, diğer bütün hadis kitaplarında uydurma hadis bulunur.
    5- Hadis kitapları hariç, İslam âlimlerinin yazdığı her kitapta uydurma hadis bulunur.

----
    ALINTI dinimizislam.com

zaten bu konu üzerine Peygamberimiz

"(Kur’andan başka, delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]"

demiştir.
    çıkıyorda
    şekil 1-a

Hadislerin hiçbirini kabul etmiyorum.Bi itirazın mı var.Hadislerin gerçekliği şüphelidir.Ben hadislerin hangisinin yanlış olduğunu ispatlayamam ama sende doğruluğunu ispatlayamazsın.Sen kimsinki sadece kur-an a inanırım,kabul ederim diyenlere hadisleride kabul etmek zorundasın diyebiliyorsun.Yok öyle bişey.Bağnazlıktan öteye gidemiyorsunuz.Bu kesindir diyorsunuz.Bir ateist nasıl ki bir yaratıcının yokluğunu ispatlayamazsa bir dindarda varlığını ispatlayamaz.Herkes tutturmuş bu kesindir diye.Doğduğunuz ailenin öğrettiği şeyleri büyüyünce tersini inanmak çok zordur.Onun için dünyada bir insanın hangi dine mensup olacağı %99 olarak doğduğu ailenin dini oluyor ve başka bir din kabul etmiyor..Bugün alexander neden hristiyansa sende ahmet olarak o yüzden müslümansın.Mutlak doğruluk diye bir kavram olamaz.Eğer olsaydı bugün peygamber islamı asla yayamazdı.Putperestlik yıkılamazdı.Peygamber zamanındaki putperestler islamı daha mantıklı buldukları için seçtiler.Ama siz ise nata kafa nato mermer takılıyorsunuz.Kendi doğrularını millete dayatma.Senin doğruların sadece seni ilgilendirir..Başkalarının doğrusuda başkalarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 28 Mart 2012; 16:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Tazmanya canavarı. Gark gurk sesleri arasında önüne gelen her şeyi silip süpürüyor.

çok sevimli lan namıssız

• Benim dedem de deistti ben de deistim arkadaş. Bunu söylemekten de çekinmem. Müslümanlık bizim için bir kültürdü. Duamızı da ettik Allah'a iyi niyetlerimizi gönderdik. Dedem öldüğünde müslüman gibi gömüldü. Neticede hepimizin nüfus kağıdında yazan o. Bu kültürün bir parçasıyız hepimiz. Cenaze namazında mevcuttum. Elimi açıp ben de dua ettim. Ama ezberden arapça okuyarak değil. Onu ne kadar sevdiğimi, bize kazandırdığı özellikler için ona borçlu olduğumuzu söyleyip, "mekanın cennet olsun" deyip uğurladım dedemi. Benim inandığım Allah ayırım yapmaz. Neticesinde Yahudi de onun kulu, Müslüman da, Hindu da, ben de...

Dedeme gelince... Medrese mezunu olan köyün merkez camisinin imamının oğludur dedem. İlkokulu memleketinde, ortaokulu Eğirdir'de, Lise'yi Afyon'da okumuş. İstanbul'da iller bankası bursunu kazanıp, İTÜ'de okumuş. Yüksek inşaat mühendisi olmuş. DSI'de yükselmiş, sonra Milletvekili olmuş. 80 darbesinden sonra özel sektör, sonra Atatürk barajının genel koordinatörlüğünü yapmış. Emekli olduğunda 74 yaşındaydı. 6 sene emekli kaldı dedem. Ömrü boyunca çalıştı. Çalışmak en büyük ibadetti neticesinde. Ömrü boyunca Antalya civarında, Toros hattında ne kadar köy, kasaba varsa, içme kullanma suyu ve yol çalışmalarını kendi işine ek olarak yaptı. Memleketinde yardımlaşma ve kalkınma derneği kurulmasına önayak oldu. Kendisi şahsen 5 gencin okuması için burs verdi. Sayısız insanın SSK-Bağkur borcunu ödeyip emekli olmasını sağladı. Kendisi tamamını yapamadıysa memleketin iş adamlarına salma çıkartırdı. Memleketteki evimizin bahçesinde küçük bir yüzme havuzu vardı. "Memleketimin çocukları da sizin gibi havuzda yüzebilmeli" derdi. Her geldiğinde havuzu doldurur, küçük kasabanın çocukları da olduğu gibi havuzu doldururdu. Dedem başlarında... Onları izler gülerdi.

Ömrü boyunca çalışma, milletvekilliği sonucunda öldüğünde anne-babasından kalma bahçeler, babannemin arsasının üzerine yaptığı yukarıda yazdığım havuzlu evi, Ankara'da oturduğu evi ve bir arabası vardı. Gerisi babamın ve bir amcamın TED koleji parası, 5 çocuğun büyüme-okuma masrafları ve yapılan hayır işleri oldu... Bu adam deistti ve kendini bu ülkeye adamıştı. İnsanlığa inanıyordu. 74 yaşına kadar sıkı içki içti. 80 yaşında da vefat etti.

5 vakit namazında olup düzenbazlık yapanlar, kul hakkı yiyenler, bilgisiz ve cahil iken hadsizce konuşanlar şimdi Allah katında dedemden daha iyisine mi layık? Geçiniz... İnsanlıktır mühim olan. İnsanlık yoksa ister Allah'ın her günü oruç tut, kime sevabı var? Allah'ın her günü mübarek... İyi değerlendirmesini bilene... Ben de deistim. Ama benim bakış açımla "Kuran Allah'ın sözü değildir, Peygamber yoktur." diyemem. Haddim değildir. Bu konu üzerine binlerce kitap okumuş, araştırmış, ufku geniş, milyonlarca din bilgini gelmiş bu dünyaya ve onlar inanıyormuş. Böyle bir birikimi inkar edemem. Ancak, dinn özünde iyi insan yetiştirmek vardır. Modern dünyada benim iyi insan olmam için Kuran'a ve Müslümanlığa ihtiyacım yok. Olana saygım sonsuz. Ancak iyi insan olmanın kurallarını ben biliyorum. Gereğini de yapıyorum. Allah'a da bana verdikleri için dua da ediyorum. Benim inancım böyle işliyor. Bir hadsiz gelip bana tinerci dediğinde ben nasıl tinerci olmuyorum, bir iki kendini bilmez Cehennemliksin deyince de cehennemlik olmam. Onun taktiri Allah'ın elinde...

O yüzden herkesin inancı kendine. "Dinsiz'den ateistten adam olmaz" tabiri şuursuz ve hadsiz bir konuşmadır. Terbiyesizliktir. Saygı duyulacak bir adamın söyleyeceği bir şey değildir. Farzı mishal bir Avrupa ülkesinde "Müslümandan adam olmaz." denmesi ile bu şuursuz ve hadsiz şahsın böyle birşey demesi arasında bir fark yoktur. Bu Tıp doktoru olan sağlık bakanımızın "Gaylik hastalıktır tedavi edilmesi gerekir." açıklamasını da aşmış derecede cahilce ve hadsizce bir açıklamadır.

Hazır giydirmeye başlamışken sayın sağlık bakanımızın o açıklaması... Bunun üzerine tartışan binlerce bilim adamı var ve iki tarafın da ağır argümanları var. Bu konunun uzmanı olan diğer doktorlar, psikoloklar, sexologlar, psikiyatristler, ürologlar ve daha bilimum işinin ehi kişiler bunu tartışıyor ve bir sonuç çıkmamışken, sen bir zavallı doktor, hangi bilgin ile böyle bir açıklama yapıyorsun. Hadi yaptın, açıklamanın ikinci ayağındaki "tedavi edilmesi gerekir." kısmı... Hadi diyelim hastalık be adam, dünya üzerinde bunun tedavisi var mıdır? Evet... ABD'de 2-3 şarlatan erkeklik klubü gibi kamplarda insanlara maskulen işler yaptırarak (ağaç kesmek, atıcılık yapmak gibi) gayliği tedavi ettiğini iddia ediyor. Bakan bu şarlatanlara mı kanıyor, yoksa bildiği hacı-hoca mı var okuyup üfleyen?

• Bence kimin neye inandığı , kimin ne ırktan olduğu , kimin ne haltyediği kişinin veya kişilerin topluma zararı olmadıkca kurcalanmamalı , herkesin inancıda , sevincide ,üzüntüsüde kendine .
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

toplumsal bakıldığında inançlı toplumlar daha iyidir,doğru demiş.arada birlik beraberlik oluşacak duygular olur,ateistlerde böyle bir aitlik yaratamazsın,hümanizm falan biryere kadar.

gerçi ben bu adamın bunu düşünerek söylediğini sanmıyorum.

Hümanizmim öyle ileri gitmis durumda ki, hayvanlarin canini tedavi ederken dahi acitmaktan imtina ediyorum. Dindar genclik Sivas'ta aydinlarimizi canli canli yakarken hümanizmi mescitte mi biraktilar kardesim, hm; söyle bir söyle ortaya bakalim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Mart 2012; 18:14:38 >
  • quote:

sanırım sen bu konular hakkında fazla tecrubeli değilsin

inanmayanlar fazla olmuştur ve fazla olacaktır zaten, bunu biliyoruz tabi farklı durumlar kaideyi bozmayacak.

beyler siz kendi kafanız da kendi dininiz bulmuşsunuz zaten.

adamın dedeside bulmuş, herkes kendi aklına göre dini biçimlendirsin bece böyle desin.

ama doğru tektir.

sen yanlış yaparsın bağışlayacak olan Allah tır. Yok sen cennete gideceksin sen cehenneme gideceksin şeklinde yorumlar kimsenin tasarrufunda değil.

ama hadisler yalan demek de size düşmez. Kuran-ı Kerim hakkında fikir sahibi olursun fakat yorum yaptığın an tehlikelisin çunku

kendi kafasına göre yaparsan bu işi emin ol doğru yoldan çıkarsın.

""Dinsiz'den ateistten adam olmaz" lafı bir genelleme dir.

genellemeler her zaman yanlıştır da bir genellemedir.

bu argumana karşı çıkmıyorum neden mi?

Allah tan korkmayan insan neden korkar sizce? neden ? bir hırsız bir şey çalacağı zaman malın sahibinden mi korkar? yoksa Allah ın göreceğinden mi?

Eminim burada yok ataistim yok deistim yok istim üstüm diye gezenleri

Şimdi şuan önemli biri (büyük holding daveti, ya da devlet erkanından biri) çağırsa

en guzel elbisesini giyer suslenir veya dikkat ederek gider bir özen gösterir

erken gidip zaman gelmedi ise ip gibi bekler belki hazır olda.

yahu ezan vakti siz kimi görüyorsunuz o şekilde , çok önemli biri çağırıyor ve zaman kısıtlı kim koşturuyor.

Hangi vakit namazında hangi camii 2 saftan fazla oluyor bu memlekette (tek tük camiler kaideyi bozmaz)

bana masal anlatmayın, burada mı öğreneceksiniz dininizi

adam diyor ki insanlık yoksa ister her Allah ın günü oruç tut kime ne sevabı var demiş arkadaş

yahu güzel kardeşim Kuran-ı Kerim okusan namaz kıldığını sanıp boş yere eğilip kalkacak

oruç tuttuğu için boş yere aç kalacak insanların olduğunu bilirdin.

Şu düşünce tam bir fiyasko

"namaz kılmıyorum oruc tutmuyorum, ben müslüman değilim ama iyi insanım"

"namaz kıl kıl sonra milletin hakkını ye, insan olmak namaz kılmaktan önemli"

birader sanki tüm namaz kılanlar kul hakkı yemekte

sanki namaz kılanların hepsi dolandırıcı

bırakın artık dedenizi masalınızı

• quote:

Orijinalden alıntı: kaos25
    Ama ateistten adam olmaz lafı genel itibari ile doğrudur. Tecrübeyle sabittir.

Herseyin asirisi zararlidir. Ateizmin de, dinin de. Tecrübeyle sabittir!
  • quote:

evet kopya çekmedin rüşvet vermedin kumar oynamadın ama bunlar en büyük günah olan namaz kılmama durumunu değiştirmiyor (islami yönden bakış açısı )

Allah günde 5 kere çağırıyor seni, gidiyor musun? ben inanmıyorum sen kimsin ? diyorsun gitmiyorsun

en büyük günah bu. rüşvet kumar vs hava civa kaldı yanında....

bir dakika bir dakika kime ne anlatıyorum ben, sen inanmıyordun doğru

o zaman good news

merak etme Allah gene cennet ve cehennemi derecelendirmiş

rüşvet verenle kopya çekenle bir değilsin.

Namazi kil, tecavüz et. Namaz kil, hirsizlik yap. Namaz kil, baskasinin namusuna göz dik. Namaz kil, insanlari kazikla. Namaz kil, faizcilik yap. Namaz kil, insanlarin arkasindan ileri geri konus. Namaz kil, onun bunun hakkini ye; adam ol;

Namaz kilmadigin gibi dine de inanma, ama adam gibi adam ol ve hayatta ugrasip adam gibi yasa, adam olama.

Yahu bir birak be arkadasim! Hristiyanlarin günah cikarmasindan ne farkiniz kaldi? Eger allah yukarida saydiklarimi yapanlari sirf namaz kildiklari ve dine inandiklari icin cennetine alacak ve beni sonsuz cehenneminde haslayacaksa, ben o cehennem icin sabirsizlaniyorum. Kimsenin ne namusuna, ne malina mülküne ne de baska birseyine göz dikebilirim, cünkü müslüman degil "insan"im.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Herseyin asirisi zararlidir. Ateizmin de, dinin de. Tecrübeyle sabittir!

aklıma bu geldi

• Bu lafi soyleyen kisiden adam olmaz !

Musluman oldugu halde adam olamamis bir cok insan gordum. Adam olmak imanin sarti degil sonucta. Bir insan sahadet getirdigi zaman, yani Allah'a inandigi zaman musluman olur. Iyi bir insan olmak (ahlakli, namuslu, duyarli, iyi niyetli veya her nasil tanimlaniyorsa) Islam'in ve butun dinlerin gosterdigi ortak bir yoldur. Fakat bu erdeme sahip olmak icin ille de Allah'a inanmak gerekmez. "Iyi" bir insan olmak icin baska sebepler de bulunabilir.

Ben "inanc" kavramina tasavvufi acidan bakiyorum. Tamamen insanin kendi icinde yasadigi bir olay. Bana gore hayatin anlami. Eger bi gun hepimiz olup yok olacaksak benim icin su an yasadigim hicbir seyin anlami kalmiyor. Yani bana gore iman etmek o kadar onemli ki; ya yaptigim her harekete muthis bir anlam katiyor ya da tamamen anlamsiz kiliyor. Siyah be beyaz gibi... Ortasi yok.

Insanin fiziksel yonunden baska ruhsal bir yonu olduguna inaniyorum. Iman etmek, bir isi Allah rizasi icin yapmak, ibadet etmek, dua etmek bu ruhsal yonu beslemektir. Bana gore inancsiz bir hayat bu ruhsal yonu karanlik bir odaya hapsetmektir. Nasil lezzetli bir yemek yedigimzde veya seks yaptigimizda beden olarak bir haz aliyorsak, tefekkur ederek, ibadet ederek ruh olarak bir haz aliriz. Oldukten sonra sadece ruhsal yonumuzle var olacagiz.

Herkes benimle ayni seyleri dusunmeyebilir. Ateistler inanmadiklari icin aptal degildir, dindarlar da inandiklari icin aptal degildir. Bunun zekayla ilgisi yok. Tamamen "istemekle" ilgisi var. Insan istedigi seye inanir. Beyin sadece buna mantikli sebepler bulmak icin devreye girer. Kuran'da da dendigi gibi onlarin kalpleri muhur vurulmus gibidir. Inanmak istemeyen inanmaz ve yapabilecegimiz hicbir sey yoktur.

• quote:

quote:

evet kopya çekmedin rüşvet vermedin kumar oynamadın ama bunlar en büyük günah olan namaz kılmama durumunu değiştirmiyor (islami yönden bakış açısı )

Allah günde 5 kere çağırıyor seni, gidiyor musun? ben inanmıyorum sen kimsin ? diyorsun gitmiyorsun

o zaman good news

Namazi kil, tecavüz et. Namaz kil, hirsizlik yap. Namaz kil, baskasinin namusuna göz dik. Namaz kil, insanlari kazikla. Namaz kil, faizcilik yap. Namaz kil, insanlarin arkasindan ileri geri konus. Namaz kil, onun bunun hakkini ye; adam ol;

Namaz kilmadigin gibi dine de inanma, ama adam gibi adam ol ve hayatta ugrasip adam gibi yasa, adam olama.

Yahu bir birak be arkadasim! Hristiyanlarin günah cikarmasindan ne farkiniz kaldi? Eger allah yukarida saydiklarimi yapanlari sirf namaz kildiklari ve dine inandiklari icin cennetine alacak ve beni sonsuz cehenneminde haslayacaksa, ben o cehennem icin sabirsizlaniyorum. Kimsenin ne namusuna, ne malina mülküne ne de baska birseyine göz dikebilirim, cünkü müslüman degil "insan"im.

işte tam bir fiyasko yorum

yazdığımız açıkladığımız halde bak ne diyor?

bakın yazıyorum

Maun suresi

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
    1– Dini/hesap gününü yalanlayanı gördün mü?
    2– İşte o, yetimi şiddetle itip kakar.
    3– Yoksulu/muhtacı doyurmayı hiç teşvik etmez.
    4– Yazıklar olsun şöyle namaz kılanlara,
    5– Ki onlar, kıldıkları namazdan gâfildirler.
    6– Onlar, gösteriş için ibâdet yaparlar.
    7– Onlar, en ufak bir yardımı bile esirgerler

• quote:

bakın yazıyorum

Maun suresi

Bu konunun acilmasina neden olan milletvekili kisisi ve cemaatinde bulundugu güruh de kesinlikle maun suresini dikkate alarak düsünüyor ve yaptirimlarini bu yola oturtuyorlardir.

Cevap verdigim mesajinda "ne kadar iyi olursan ol, namaz kilmiyorsun; dini acidan bu böyle görünüyor" gibi bir cümle sarf etmissin, cevap buna. Fiyasko olan cevabi anlamaya calismak yerine buraya bir sure yapistirman.

Ateistim ve bugüne dek karincayi incitmekten imtina etmisimdir.

Türkiye'de ciftliginden mezbahasina köyünden sehrine hayvanlara yapilan iskenceyi uygulayan da müslümanlar degil mi arkadasim? Ya da bir müslümana zavalli domuzu sevdirebilir misin? Onu da allah yaratti sözümona...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Mart 2012; 18:40:47 >

• adamlık neye göre kime göre belirlenebilirki? kısacası şöyle deyim sen o adama vatana zararlı diyosun ama sanki senin bu vatana çok yararın dokunduya.din tüccarlığından ve dikta.lıktan başka bişey yaptığınız yok.

not:kesinlikle ATEİST değilim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Böyle konuştuysa ayıp etmiş arkadaş..
    Adamlık, fayda veya zarar dini inançlara göre sınıflandırılamaz, ateist olan kişileri yok saymaktır.

İnanmadığım, ama sadece örnek teşkil etmesi için size bir yorum yapayım;

Şu anda Türkiye'de özellikle gençler arasında Atatürk ve İnönü'nün ateist olduğu lafı dolanıyor. Peki diyelim onlara ve devamına geçelim;

Menderes'ten bu yana genelde "dindar" özellikli ve bunu her fırsatta dile getiren iktidarlar, onların memur kadroları iş yapmakta. Uzun zamandan beri Türkiye "Dünya yolsuzluk sıralaması" konusunda başarıdan başarıya koşuyor. Bunun yanısıra, "En dindar" özellikli siyasetçiler paralarını yurtdışında tutuyor, çocuklarının eğitimlerini gavurların eğitim kurumlarında tamamlamaları için gavur ülkelerine gönderiyorlar. Aynı iktidar sahipleri, ameliyatlarını bile gavur ülkelerinde yaptırıp "Allah böyle söyledi" diyor.

"Her köşede bir zengin yaratmak" fikri de aynı "dindar" iktidarlar tarafından dile getirilmiş, yarattıkları köşebaşı zenginlerin yanısıra, köşenin devamı fakirlerle dolmuştur. Bir süredir gazetelerde, şu anda yaşamayan bir "dindar" siyasetçinin devletten sakladığı ve çocukları arasında mahkemeye varan problemler yer almakta, bu "dindar" siyasetçinin siyasete girdikten sonra aslında ne kadar büyük bir servete kavuştuğu, ancak yine "dindar" olan çocuklarının dünyevi mallardan dolayı birbirlerine düşmeleriyle ortaya çıkıyor.

Filistin'de açlık ve ilaçsızlıktan ölen insanlar ile aynı dine inanan ve "dindar" olup ülkelerinde şeriat kurallarını işleten, Amerika tarafından korunan ama açlık ve ilaçsızlıktan ölen din kardeşlerini görmezden gelen dindarlar da var.

Bu örnekler sayfalarca çoğaltılabilir, ama sanırım bu kadarı yeter. Eğer ki tecrübe istiyorsanız, Türkiye'nin ve dünyanın tecrübeleri birey olarak bizimkilerden çok fazladır ama bu demek değildir ki, karşılaştığınız insanların hatalarını genele yayma ve onlara hakaret etme hakkını size tanır.

Genellemeyin arkadaş, genelleme aptallıktır, cahilliktir, faşistliktir. Bunu Naziler yahudilere karşı kullandı, Amerika müslümanlara karşı kullanıyor ve temelinde halkın cehaletinden faydalanmak, onları bir nefret etrafında biraraya toplayıp sorgulama yerine kabul etmelerini sağlama amacı yatıyor.

Hayatımda hırsızlık yapmadım, hiç ama hiç kopya çekmedim, rüşvet vermedim, kumar oynamadım ama ben adam değilim, öyle mi?

o zaman good news

Allah'ınızın affetmediği/affetmeyeceği iddia edilen iki günah nedir ?

• quote:

quote:

bakın yazıyorum

Maun suresi

Bu konunun acilmasina neden olan milletvekili kisisi ve cemaatinde bulundugu güruh de kesinlikle maun suresini dikkate alarak düsünüyor ve yaptirimlarini bu yola oturtuyorlardir.

Cevap verdigim mesajinda "ne kadar iyi olursan ol, namaz kilmiyorsun; dini acidan bu böyle görünüyor" gibi bir cümle sarf etmissin, cevap buna. Fiyasko olan cevabi anlamaya calismak yerine buraya bir sure yapistirman.

Ateistim ve bugüne dek karincayi incitmekten imtina etmisimdir.

ben o lafı

cennet cehennem için söyledim, konuyu çarpıtma yoksa

bu hadisi kimsenin görmezden geldiği yoktur.

"İnsanların EN Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır" Hz.Muhammed.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Mart 2012; 19:43:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Koskoca milletvekili senden benden daha iyi biliyordur herhalde

ironi mi yaptın ciddimi söyledin anlamadım bi an:) koskoca milletvekili nedir arkadaşım ya.koyunmusun siz ya?.neresi koskoca adam bu ülkeye ne yararı var onların halkı soyup soğana çevirmekten başka?ekmek elden su gölden geçiniyolar. meclise geliylar sabahtan akşama kadar kafasını masaya koyup uyurlar.halkı açlıktan sürünürken kendisi utanmadan o kadar parayı cebine indirmesini bilirler.ben hiç bi milletvekilini sevmiyorum ne chp ne akp. hepsi aynı b.k
  • quote:

Orijinalden alıntı: achilles97

adamlık neye göre kime göre belirlenebilirki? kısacası şöyle deyim sen o adama vatana zararlı diyosun ama sanki senin bu vatana çok yararın dokunduya.din tüccarlığından ve dikta.lıktan başka bişey yaptığınız yok.

not:kesinlikle ATEİST değilim.

Ister ateist ol, ister müslüman, ister hristiyan, ister alevi, ister rüzgar gülüne tap; beni ilgilendirmedigi gibi senden baska kimseyi de ilgilendirmemeli. Laiklik iste bu demektir.

Ateist olmadigini belirtmek zorunda birakilmak, özgürlüge vurulmus bir gemdir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.