Şimdi Ara

Ateistten adam olmaz arkadaş! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Benim dedem de deistti ben de deistim arkadaş. Bunu söylemekten de çekinmem. Müslümanlık bizim için bir kültürdü. Duamızı da ettik Allah'a iyi niyetlerimizi gönderdik. Dedem öldüğünde müslüman gibi gömüldü. Neticede hepimizin nüfus kağıdında yazan o. Bu kültürün bir parçasıyız hepimiz. Cenaze namazında mevcuttum. Elimi açıp ben de dua ettim. Ama ezberden arapça okuyarak değil. Onu ne kadar sevdiğimi, bize kazandırdığı özellikler için ona borçlu olduğumuzu söyleyip, "mekanın cennet olsun" deyip uğurladım dedemi. Benim inandığım Allah ayırım yapmaz. Neticesinde Yahudi de onun kulu, Müslüman da, Hindu da, ben de...

Dedeme gelince... Medrese mezunu olan köyün merkez camisinin imamının oğludur dedem. İlkokulu memleketinde, ortaokulu Eğirdir'de, Lise'yi Afyon'da okumuş. İstanbul'da iller bankası bursunu kazanıp, İTÜ'de okumuş. Yüksek inşaat mühendisi olmuş. DSI'de yükselmiş, sonra Milletvekili olmuş. 80 darbesinden sonra özel sektör, sonra Atatürk barajının genel koordinatörlüğünü yapmış. Emekli olduğunda 74 yaşındaydı. 6 sene emekli kaldı dedem. Ömrü boyunca çalıştı. Çalışmak en büyük ibadetti neticesinde. Ömrü boyunca Antalya civarında, Toros hattında ne kadar köy, kasaba varsa, içme kullanma suyu ve yol çalışmalarını kendi işine ek olarak yaptı. Memleketinde yardımlaşma ve kalkınma derneği kurulmasına önayak oldu. Kendisi şahsen 5 gencin okuması için burs verdi. Sayısız insanın SSK-Bağkur borcunu ödeyip emekli olmasını sağladı. Kendisi tamamını yapamadıysa memleketin iş adamlarına salma çıkartırdı. Memleketteki evimizin bahçesinde küçük bir yüzme havuzu vardı. "Memleketimin çocukları da sizin gibi havuzda yüzebilmeli" derdi. Her geldiğinde havuzu doldurur, küçük kasabanın çocukları da olduğu gibi havuzu doldururdu. Dedem başlarında... Onları izler gülerdi.

Ömrü boyunca çalışma, milletvekilliği sonucunda öldüğünde anne-babasından kalma bahçeler, babannemin arsasının üzerine yaptığı yukarıda yazdığım havuzlu evi, Ankara'da oturduğu evi ve bir arabası vardı. Gerisi babamın ve bir amcamın TED koleji parası, 5 çocuğun büyüme-okuma masrafları ve yapılan hayır işleri oldu... Bu adam deistti ve kendini bu ülkeye adamıştı. İnsanlığa inanıyordu. 74 yaşına kadar sıkı içki içti. 80 yaşında da vefat etti.

5 vakit namazında olup düzenbazlık yapanlar, kul hakkı yiyenler, bilgisiz ve cahil iken hadsizce konuşanlar şimdi Allah katında dedemden daha iyisine mi layık? Geçiniz... İnsanlıktır mühim olan. İnsanlık yoksa ister Allah'ın her günü oruç tut, kime sevabı var? Allah'ın her günü mübarek... İyi değerlendirmesini bilene... Ben de deistim. Ama benim bakış açımla "Kuran Allah'ın sözü değildir, Peygamber yoktur." diyemem. Haddim değildir. Bu konu üzerine binlerce kitap okumuş, araştırmış, ufku geniş, milyonlarca din bilgini gelmiş bu dünyaya ve onlar inanıyormuş. Böyle bir birikimi inkar edemem. Ancak, dinn özünde iyi insan yetiştirmek vardır. Modern dünyada benim iyi insan olmam için Kuran'a ve Müslümanlığa ihtiyacım yok. Olana saygım sonsuz. Ancak iyi insan olmanın kurallarını ben biliyorum. Gereğini de yapıyorum. Allah'a da bana verdikleri için dua da ediyorum. Benim inancım böyle işliyor. Bir hadsiz gelip bana tinerci dediğinde ben nasıl tinerci olmuyorum, bir iki kendini bilmez Cehennemliksin deyince de cehennemlik olmam. Onun taktiri Allah'ın elinde...

O yüzden herkesin inancı kendine. "Dinsiz'den ateistten adam olmaz" tabiri şuursuz ve hadsiz bir konuşmadır. Terbiyesizliktir. Saygı duyulacak bir adamın söyleyeceği bir şey değildir. Farzı mishal bir Avrupa ülkesinde "Müslümandan adam olmaz." denmesi ile bu şuursuz ve hadsiz şahsın böyle birşey demesi arasında bir fark yoktur. Bu Tıp doktoru olan sağlık bakanımızın "Gaylik hastalıktır tedavi edilmesi gerekir." açıklamasını da aşmış derecede cahilce ve hadsizce bir açıklamadır.

Hazır giydirmeye başlamışken sayın sağlık bakanımızın o açıklaması... Bunun üzerine tartışan binlerce bilim adamı var ve iki tarafın da ağır argümanları var. Bu konunun uzmanı olan diğer doktorlar, psikoloklar, sexologlar, psikiyatristler, ürologlar ve daha bilimum işinin ehi kişiler bunu tartışıyor ve bir sonuç çıkmamışken, sen bir zavallı doktor, hangi bilgin ile böyle bir açıklama yapıyorsun. Hadi yaptın, açıklamanın ikinci ayağındaki "tedavi edilmesi gerekir." kısmı... Hadi diyelim hastalık be adam, dünya üzerinde bunun tedavisi var mıdır? Evet... ABD'de 2-3 şarlatan erkeklik klubü gibi kamplarda insanlara maskulen işler yaptırarak (ağaç kesmek, atıcılık yapmak gibi) gayliği tedavi ettiğini iddia ediyor. Bakan bu şarlatanlara mı kanıyor, yoksa bildiği hacı-hoca mı var okuyup üfleyen?

Deden büyük adammış hocam . Mekanı cennet olsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

sanırım sen bu konular hakkında fazla tecrubeli değilsin

inanmayanlar fazla olmuştur ve fazla olacaktır zaten, bunu biliyoruz tabi farklı durumlar kaideyi bozmayacak.

beyler siz kendi kafanız da kendi dininiz bulmuşsunuz zaten.

adamın dedeside bulmuş, herkes kendi aklına göre dini biçimlendirsin bece böyle desin.

ama doğru tektir.

sen yanlış yaparsın bağışlayacak olan Allah tır. Yok sen cennete gideceksin sen cehenneme gideceksin şeklinde yorumlar kimsenin tasarrufunda değil.

ama hadisler yalan demek de size düşmez. Kuran-ı Kerim hakkında fikir sahibi olursun fakat yorum yaptığın an tehlikelisin çunku

kendi kafasına göre yaparsan bu işi emin ol doğru yoldan çıkarsın.

""Dinsiz'den ateistten adam olmaz" lafı bir genelleme dir.

genellemeler her zaman yanlıştır da bir genellemedir.

bu argumana karşı çıkmıyorum neden mi?

Allah tan korkmayan insan neden korkar sizce? neden ? bir hırsız bir şey çalacağı zaman malın sahibinden mi korkar? yoksa Allah ın göreceğinden mi?

Eminim burada yok ataistim yok deistim yok istim üstüm diye gezenleri

Şimdi şuan önemli biri (büyük holding daveti, ya da devlet erkanından biri) çağırsa

en guzel elbisesini giyer suslenir veya dikkat ederek gider bir özen gösterir

erken gidip zaman gelmedi ise ip gibi bekler belki hazır olda.

yahu ezan vakti siz kimi görüyorsunuz o şekilde , çok önemli biri çağırıyor ve zaman kısıtlı kim koşturuyor.

Hangi vakit namazında hangi camii 2 saftan fazla oluyor bu memlekette (tek tük camiler kaideyi bozmaz)

bana masal anlatmayın, burada mı öğreneceksiniz dininizi

adam diyor ki insanlık yoksa ister her Allah ın günü oruç tut kime ne sevabı var demiş arkadaş

yahu güzel kardeşim Kuran-ı Kerim okusan namaz kıldığını sanıp boş yere eğilip kalkacak

oruç tuttuğu için boş yere aç kalacak insanların olduğunu bilirdin.

Şu düşünce tam bir fiyasko

"namaz kılmıyorum oruc tutmuyorum, ben müslüman değilim ama iyi insanım"

"namaz kıl kıl sonra milletin hakkını ye, insan olmak namaz kılmaktan önemli"

birader sanki tüm namaz kılanlar kul hakkı yemekte

sanki namaz kılanların hepsi dolandırıcı

bırakın artık dedenizi masalınızı

Arkadaşım.

İslamın en büyük "mattosu"

Din Allah'la kul arasındadır?

O zaman bu yalan.

Tabi ki benim kendime göre yorumlarım olacak din o zaman nasıl Allah'la kul arasında olacak.

+yorumlarsan kötü olur demişsin.

Peki 3.defa soruyorum bu mezhepler nasıl çıktı kuranda mezheplere dair bir işaretler varmı?

Mezhepler bir yorum biçimi değil midir?

Allah'ın bana verdiği aklı kullanarak kuranı okuyacağım ve anladığım gibi yaşayacağım.
    Benim din anlayışım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 28 Mart 2012; 19:46:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

sanırım sen bu konular hakkında fazla tecrubeli değilsin

inanmayanlar fazla olmuştur ve fazla olacaktır zaten, bunu biliyoruz tabi farklı durumlar kaideyi bozmayacak.

beyler siz kendi kafanız da kendi dininiz bulmuşsunuz zaten.

adamın dedeside bulmuş, herkes kendi aklına göre dini biçimlendirsin bece böyle desin.

ama doğru tektir.

sen yanlış yaparsın bağışlayacak olan Allah tır. Yok sen cennete gideceksin sen cehenneme gideceksin şeklinde yorumlar kimsenin tasarrufunda değil.

ama hadisler yalan demek de size düşmez. Kuran-ı Kerim hakkında fikir sahibi olursun fakat yorum yaptığın an tehlikelisin çunku

kendi kafasına göre yaparsan bu işi emin ol doğru yoldan çıkarsın.

""Dinsiz'den ateistten adam olmaz" lafı bir genelleme dir.

genellemeler her zaman yanlıştır da bir genellemedir.

bu argumana karşı çıkmıyorum neden mi?

Allah tan korkmayan insan neden korkar sizce? neden ? bir hırsız bir şey çalacağı zaman malın sahibinden mi korkar? yoksa Allah ın göreceğinden mi?

Eminim burada yok ataistim yok deistim yok istim üstüm diye gezenleri

Şimdi şuan önemli biri (büyük holding daveti, ya da devlet erkanından biri) çağırsa

en guzel elbisesini giyer suslenir veya dikkat ederek gider bir özen gösterir

erken gidip zaman gelmedi ise ip gibi bekler belki hazır olda.

yahu ezan vakti siz kimi görüyorsunuz o şekilde , çok önemli biri çağırıyor ve zaman kısıtlı kim koşturuyor.

Hangi vakit namazında hangi camii 2 saftan fazla oluyor bu memlekette (tek tük camiler kaideyi bozmaz)

bana masal anlatmayın, burada mı öğreneceksiniz dininizi

adam diyor ki insanlık yoksa ister her Allah ın günü oruç tut kime ne sevabı var demiş arkadaş

yahu güzel kardeşim Kuran-ı Kerim okusan namaz kıldığını sanıp boş yere eğilip kalkacak

oruç tuttuğu için boş yere aç kalacak insanların olduğunu bilirdin.

Şu düşünce tam bir fiyasko

"namaz kılmıyorum oruc tutmuyorum, ben müslüman değilim ama iyi insanım"

"namaz kıl kıl sonra milletin hakkını ye, insan olmak namaz kılmaktan önemli"

birader sanki tüm namaz kılanlar kul hakkı yemekte

sanki namaz kılanların hepsi dolandırıcı

bırakın artık dedenizi masalınızı

Arkadaşım.

İslamın en büyük "mattosu"

Din Allah'la kul arasındadır?

O zaman bu yalan.

Tabi ki benim kendime göre yorumlarım olacak din o zaman nasıl Allah'la kul arasında olacak.

+yorumlarsan kötü olur demişsin.

Peki 3.defa soruyorum bu mezhepler nasıl çıktı kuranda mezheplere dair bir işaretler varmı?

Mezhepler bir yorum biçimi değil midir?

Allah'ın bana verdiği aklı kullanarak kuranı okuyacağım ve anladığım gibi yaşayacağım.
    Benim din anlayışım bu.

hayır sen yanlış biliyorsun bak

Bizim dinimiz nakil dinidir

dinde nakil esastır

sen okuyup aklına yatan yeri uygular

aklına yatmayanı yapmaz isen

sen aklına iman etmiş olursun Allah a değil ki? yanlışm mıyım?

önce bunda bir mütabık olalım sonra mezhep konusuna gireriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Benim dedem de deistti ben de deistim arkadaş. Bunu söylemekten de çekinmem. Müslümanlık bizim için bir kültürdü. Duamızı da ettik Allah'a iyi niyetlerimizi gönderdik. Dedem öldüğünde müslüman gibi gömüldü. Neticede hepimizin nüfus kağıdında yazan o. Bu kültürün bir parçasıyız hepimiz. Cenaze namazında mevcuttum. Elimi açıp ben de dua ettim. Ama ezberden arapça okuyarak değil. Onu ne kadar sevdiğimi, bize kazandırdığı özellikler için ona borçlu olduğumuzu söyleyip, "mekanın cennet olsun" deyip uğurladım dedemi. Benim inandığım Allah ayırım yapmaz. Neticesinde Yahudi de onun kulu, Müslüman da, Hindu da, ben de...

Dedeme gelince... Medrese mezunu olan köyün merkez camisinin imamının oğludur dedem. İlkokulu memleketinde, ortaokulu Eğirdir'de, Lise'yi Afyon'da okumuş. İstanbul'da iller bankası bursunu kazanıp, İTÜ'de okumuş. Yüksek inşaat mühendisi olmuş. DSI'de yükselmiş, sonra Milletvekili olmuş. 80 darbesinden sonra özel sektör, sonra Atatürk barajının genel koordinatörlüğünü yapmış. Emekli olduğunda 74 yaşındaydı. 6 sene emekli kaldı dedem. Ömrü boyunca çalıştı. Çalışmak en büyük ibadetti neticesinde. Ömrü boyunca Antalya civarında, Toros hattında ne kadar köy, kasaba varsa, içme kullanma suyu ve yol çalışmalarını kendi işine ek olarak yaptı. Memleketinde yardımlaşma ve kalkınma derneği kurulmasına önayak oldu. Kendisi şahsen 5 gencin okuması için burs verdi. Sayısız insanın SSK-Bağkur borcunu ödeyip emekli olmasını sağladı. Kendisi tamamını yapamadıysa memleketin iş adamlarına salma çıkartırdı. Memleketteki evimizin bahçesinde küçük bir yüzme havuzu vardı. "Memleketimin çocukları da sizin gibi havuzda yüzebilmeli" derdi. Her geldiğinde havuzu doldurur, küçük kasabanın çocukları da olduğu gibi havuzu doldururdu. Dedem başlarında... Onları izler gülerdi.

Ömrü boyunca çalışma, milletvekilliği sonucunda öldüğünde anne-babasından kalma bahçeler, babannemin arsasının üzerine yaptığı yukarıda yazdığım havuzlu evi, Ankara'da oturduğu evi ve bir arabası vardı. Gerisi babamın ve bir amcamın TED koleji parası, 5 çocuğun büyüme-okuma masrafları ve yapılan hayır işleri oldu... Bu adam deistti ve kendini bu ülkeye adamıştı. İnsanlığa inanıyordu. 74 yaşına kadar sıkı içki içti. 80 yaşında da vefat etti.

5 vakit namazında olup düzenbazlık yapanlar, kul hakkı yiyenler, bilgisiz ve cahil iken hadsizce konuşanlar şimdi Allah katında dedemden daha iyisine mi layık? Geçiniz... İnsanlıktır mühim olan. İnsanlık yoksa ister Allah'ın her günü oruç tut, kime sevabı var? Allah'ın her günü mübarek... İyi değerlendirmesini bilene... Ben de deistim. Ama benim bakış açımla "Kuran Allah'ın sözü değildir, Peygamber yoktur." diyemem. Haddim değildir. Bu konu üzerine binlerce kitap okumuş, araştırmış, ufku geniş, milyonlarca din bilgini gelmiş bu dünyaya ve onlar inanıyormuş. Böyle bir birikimi inkar edemem. Ancak, dinn özünde iyi insan yetiştirmek vardır. Modern dünyada benim iyi insan olmam için Kuran'a ve Müslümanlığa ihtiyacım yok. Olana saygım sonsuz. Ancak iyi insan olmanın kurallarını ben biliyorum. Gereğini de yapıyorum. Allah'a da bana verdikleri için dua da ediyorum. Benim inancım böyle işliyor. Bir hadsiz gelip bana tinerci dediğinde ben nasıl tinerci olmuyorum, bir iki kendini bilmez Cehennemliksin deyince de cehennemlik olmam. Onun taktiri Allah'ın elinde...

O yüzden herkesin inancı kendine. "Dinsiz'den ateistten adam olmaz" tabiri şuursuz ve hadsiz bir konuşmadır. Terbiyesizliktir. Saygı duyulacak bir adamın söyleyeceği bir şey değildir. Farzı mishal bir Avrupa ülkesinde "Müslümandan adam olmaz." denmesi ile bu şuursuz ve hadsiz şahsın böyle birşey demesi arasında bir fark yoktur. Bu Tıp doktoru olan sağlık bakanımızın "Gaylik hastalıktır tedavi edilmesi gerekir." açıklamasını da aşmış derecede cahilce ve hadsizce bir açıklamadır.

Hazır giydirmeye başlamışken sayın sağlık bakanımızın o açıklaması... Bunun üzerine tartışan binlerce bilim adamı var ve iki tarafın da ağır argümanları var. Bu konunun uzmanı olan diğer doktorlar, psikoloklar, sexologlar, psikiyatristler, ürologlar ve daha bilimum işinin ehi kişiler bunu tartışıyor ve bir sonuç çıkmamışken, sen bir zavallı doktor, hangi bilgin ile böyle bir açıklama yapıyorsun. Hadi yaptın, açıklamanın ikinci ayağındaki "tedavi edilmesi gerekir." kısmı... Hadi diyelim hastalık be adam, dünya üzerinde bunun tedavisi var mıdır? Evet... ABD'de 2-3 şarlatan erkeklik klubü gibi kamplarda insanlara maskulen işler yaptırarak (ağaç kesmek, atıcılık yapmak gibi) gayliği tedavi ettiğini iddia ediyor. Bakan bu şarlatanlara mı kanıyor, yoksa bildiği hacı-hoca mı var okuyup üfleyen?

Bu güzel mesaj için teşekkür ediyorum, üşenmiştim benzer bir mesaj atmaya. Taktir ediyorum.

Ben tanrı olsaydım, eğer bir cennet yaratmışsam; gece gündüz bana yağ yakana ve yalvarana değil, insan olana yani hakedene cenneti verirdim.

Düşünmek değil, yapmaktır önemli olan. Sen istediğine inan veya düşün, eylemde "tacizci" isen, annene sövüyorsan, kibir ile insanları eziyorsan inandıklarına hakaret ediyorsun demektir. Aslında dindar insanların en çok ateistlere değil, kendi aralarındaki dini kullanan çürüklere kızmaları gerekir. Fakat işlerine gelmiyor galiba, çünkü zor olan yol o; insanın kendisiyle yüzleşmesi gerekir çünkü. Zaten "çürük" olmayan inanan sayısı da pek azdır. Ve o insanlar bir gün inanmayı bırakıp ateist olsalar da eylemleri değişmez, çünkü önemli olan insanın özüdür. İnancı değil.

• Uzun lafin kisasi, bu memleketin dindar degil laik bir genclige ihtiyaci vardir. Isteyen istedigi inanca sahip olmakla özgür oldugu gibi bunu yasamaktan da alikonulmamali, elestirilememeli. Ortak yasamin düzenini degistirecek sinirlara kadar özgürce yasanabilmeli.

Devletin görevi dindar genclik yetistirmek degil, ülkenin bekasini artiracak, muasir medeniyetler seviyesine yükseltecek akli selim, egitimli, kültürlü vatandaslar yetistirmektir. Cocugunu dindar yetistirmek isteyip istememek ananin babanin bilecegi istir, devletin degil.
  • Dindar adam sırf mdzhebi farklı diye kendi dininden adamı kesiyor... Bunlarda halkı saf sanıyor ateisti allah bilir kedi kesiyor saniyordur...

Not: ateist degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

Dindar adam sırf mdzhebi farklı diye kendi dininden adamı kesiyor... Bunlarda halkı saf sanıyor ateisti allah bilir kedi kesiyor saniyordur...

Not: ateist degilim

ve şampiyonu köşesine alıyoruz.

Teşekkürler şampiyon.
  • Her zaman ki gibi bazı insanlar öfkelerini kusmuşlar.
    Böyle başlık görünce dayanamıyorlar . Üstelik karşısındakini eleştirir siz şöyle siz böylesiniz diye.
    Gördüğün üzere Webbie şu konu altında bile ne çok Ulupınar'lar var.
  • Ahm3tt Bey,

Yaşınız, eğitiminiz, mesleğiniz, uzmanlığınız nedir bilmiyorum ama akil düşünme anlamında çok ciddi problemleriniz olduğunu ya da burada birilerini kızdırmak istediğinizi ve bunu başarmak için elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum.

Allah'ınızın "affetmeyeceğini" belirttiği iki büyük günah vardır.
    1- Kendisine şirk koşulması (ki ateist'ler yaratıcı kavramına inanmadıkları için Allah'a şirk koşmuş olmazlar)
    2- Kul hakkı yemek (ki sizin savunduğunuz fikre göre bir insan ne tür dünyevi pislik yaparsa yapsın müslüman olduğu ve namaz kıldığı sürece sorun olmuyor...ama inancınızın temelinde affedilmeyen bir günaha imza atıyor...)

ha bu arada herhangi bir ateist için yukardaki iki maddenin de bir anlamı yoktur.
    iyi yaşamak, mutlu olmak ve etmek için yaşayan herkes gibi yaşar ve ölür o kadar.

Zaten cennete gitmek gibi bir beklentisi de olamaz teorik olarak.

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

Ahm3tt Bey,

Yaşınız, eğitiminiz, mesleğiniz, uzmanlığınız nedir bilmiyorum ama akil düşünme anlamında çok ciddi problemleriniz olduğunu ya da burada birilerini kızdırmak istediğinizi ve bunu başarmak için elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum.

1- Kendisine şirk koşulması (ki ateist'ler yaratıcı kavramına inanmadıkları için Allah'a şirk koşmuş olmazlar)
    2- Kul hakkı yemek (ki sizin savunduğunuz fikre göre bir insan ne tür dünyevi pislik yaparsa yapsın müslüman olduğu ve namaz kıldığı sürece sorun olmuyor...ama inancınızın temelinde affedilmeyen bir günaha imza atıyor...)

ha bu arada herhangi bir ateist için yukardaki iki maddenin de bir anlamı yoktur.
    iyi yaşamak, mutlu olmak ve etmek için yaşayan herkes gibi yaşar ve ölür o kadar.

anlatamıyorum galiba

benim yazdıklarım ayet niteliğinde değil

kaldı ki ben dediklerimi birine cevap olarak yazıyorum

sizin yorumlarınız ile ilgili bir yazım olmadı

yazdıklarınızı bende biliyorum

tekrar

kaldı ki

ben saydığım günahları sadece o örnek için söyledim

kul hakkı da işlesen gibi bir yazım mı var orada

olmayan şeyi neden kafanız dan uyuduruyorsunuz anlamıyorum ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Mart 2012; 20:17:18 >

• quote:

Ahm3tt Bey,

Yakinen tanidigim 80 yasina girmis bir amcamiz var, iyi bir insan olarak bilinir. 3 cocugunu dünyaya getiren esini trafik kazasinda kaybettikten 1 sene sonra cocuklarini teyzelerine verip kendinden 25 yas kücük 17'lik bir kizi kacirip evleniyor. Bu kizdan yillar icinde 3 cocugu oluyor ve hicbirinin ne egitimi ne de hayatiyla ilgileniyor. Cemaati tarafindan da sevilen bu amcamin din hayatindaki en önemli faktör, ki cocuklari hep böyle oldugunu söylüyor.

Gecenlerde sohbet ederken, hayati öyle ya da böyle yasadigini ve üyesi oldugu cami basta olmak üzere herkese yardim ettigini, özellikle cami yardimlarini allahin görüp onu cennetine kabul etmesini cok arzuladigini anlatti bana. Husu icinde dinledim.

Ailesini, ailesinin bireylerini; herseyden önce cocuklarini hice sayip kendi hayatini istedigi gibi yasayan bu kisi kildigi namazlar ve cami yardimlariyla cennet arzusu icinde.

Bu ve bunun gibi insanlarin sayisinin az oldugunu kim iddia edebilir?

Türkiye'nin bu kafa yapisindaki bir genclige gercekten ihtiyaci var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Ahm3tt Bey,

Yakinen tanidigim 80 yasina girmis bir amcamiz var, iyi bir insan olarak bilinir. 3 cocugunu dünyaya getiren esini trafik kazasinda kaybettikten 1 sene sonra cocuklarini teyzelerine verip kendinden 25 yas kücük 17'lik bir kizi kacirip evleniyor. Bu kizdan yillar icinde 3 cocugu oluyor ve hicbirinin ne egitimi ne de hayatiyla ilgileniyor. Cemaati tarafindan da sevilen bu amcamin din hayatindaki en önemli faktör, ki cocuklari hep böyle oldugunu söylüyor.

Gecenlerde sohbet ederken, hayati öyle ya da böyle yasadigini ve üyesi oldugu cami basta olmak üzere herkese yardim ettigini, özellikle cami yardimlarini allahin görüp onu cennetine kabul etmesini cok arzuladigini anlatti bana. Husu icinde dinledim.

Ailesini, ailesinin bireylerini; herseyden önce cocuklarini hice sayip kendi hayatini istedigi gibi yasayan bu kisi kildigi namazlar ve cami yardimlariyla cennet arzusu icinde.

bu amcamızın düşünceleri kimi bağlıyor?

islam dinini?

amcayı?

çcoukları?

17lik kızı?

e)hiç biri

bence amcayı

bize ne kardeşim bu amcadan

kötü örnek örnek teşkil etmez arkadaşım bize kötü örnekleri anlatma

sen ne kadar kötü örnek verirsen bende bir okadar iyi örnek verebilirim.

• Ahm3tt Bey,
    bu konudaki ilk yorumunuzu bir kez daha okumanızı ve ne demeye çalıştığınızı tekrar anlamaya çalışmanızı salık veririm.
    bu konuları tartışmayı pek sevmem o yüzden çok uzatmayacağım.
    Siz kendi cümlelerinizi anladığınızda beni ve size gösterilen diğer tepkileri de anlayacaksınız eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Ahm3tt Bey,

Serdar hocam dindar tamam o sözleri savunmuyorum ama dindardan anladığınız bu mu ?
    Siz yapmayın bari yahu. Bu kadar kolay mı karalamak ?
    Siz okumuş , aklı başında ve güdümsüz! biri olarak dindar diye kastedilen kesmi bu şahıs altında toplarsanız başkası da daha beterini yapar.

• Arkadaşlar, daha önce çok kez belirtmiştim.
    Kültür ve Bilim gibi bir forum ortamında yapılabilecek en seviyesiz, en çirkin şeydir ayrımcılık. Her ne kadar burada anonim takılıyor, birbirimizi görmüyor da olsak, yazdıklarımızla toplumumuzu temsil ediyoruz. Ve KB olduğumuz için özellikle, burada yazılanlar, toplumun düşünen kesiminin yazdıkları gibi düşünülebilir. (Tartışmaya açık bir ifadedir kabul ediyorum, ancak söylemek istediğimi anladığınızı umuyorum.)
    Bu nedenle, ayrımcılık burada yapabileceğimiz en çirkin şeydir diyorum.

Daha önce de buna benzer durumlar yaşadık. Ayrımcılığa izin vermedik, vermeyeceğiz.
    Ben, şahsen bu konuda hassas olduğumu da birçok mesajımda belirtmiştim.
    Benim ayrımcılık yapılabilecek bir gruba dahil olmam ile alakalı bir durum değil bu. Aksine, oldukça sıradan bir Türk insanıyım. Ancak bu bir insanlık meselesidir ve aynı hassasiyeti sizlerden de bekliyorum.

Bu konuyu dini ve siyasi olduğu için kilitliyorum.

Ve tekrardan belirtiyorum:

Her ne sebeple olursa olsun, din, dil, ırk, cinsel tercih, köken, renk, mezhep ayrımı yapılamaz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.