Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam burada anlaşamadığımız nokta şu. Klasik anlayış sizin dediğinizi savunuyordu ve şu an o anlayış terkediliyor. Bunun nedeni şu evrende her noktaya uyarlayabileceğimiz tek bir teori yoktur.

Yani Newton Fiziği dünya dışında işe yaramaz, Einstein'in görelilik kuramı uzayda geçerlidir ama atomaltı parçacıkların dünyasında hükmü yoktur. Kuantum mekaniği burada devreye girer ve bu teoriler birbirleri içinde olanaksız olmasına karşın birlikte vardırlar.

Özellikle Kuantum2un bizi getirdiği nokta bütün aklı yıkıyor. Bunun neden kuantum dnyasında yoktan maddenin var olabildiğini biz gözlemliyoruz. Dolayısıyla kuantum evreninde yoktan var olan maddenin bigbange yol açıyor olabilmesi şu an olasılıklar dahilinde. Dolayısıyla bilim gelişmeye devam ediyor.

Daha derin bir araştırma yapmalısınız.
  • deniz5042 D kullanıcısına yanıt
    Ateistler Tanrı yok diyor. O halde evren nasıl oluşmuştur?

Kendi kendine olamaz yukarıda ispatladım.
    Her maddenin Tanrı olması ihtimali ateizmle çelişiyor.(evrendeki her maddenin kendini olusturmasi her maddeyi Tanrı yapar)

Tesadüfle oluşamaz yukarıda ispatladim.

Tek yol bir yaratıcının olmasıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Aynı mantığı yürütüyoruz.

Tebrikler :)

Higher ve Periah da anlar umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 6 Nisan 2019; 21:39:0 >
    Laborutuvar ortamı oluşturmamızın nedeni canlılığın cansız varlıklardan türeyip türeyemediğini görmek amacıyla yapıldı. Deney sonuçlarıcansız maddelerden canlılığın yapıtaşının oluştuğunu klinik ortamda kanıtladı.

Laborutav ortamı içinse dünyanın oluşumunun ilk dönemlerindeki olağanüstü şartların simüle edilmesi gerekti. Yani aslında laborutvar ortamında oluşturulmak istenen şey dünyanın eski haliydi.
  • şu anda bile uzay boşluğunda yoktan var olan şeyler var yalnız

tek bir maddenin patlaması dediğin şey membranların çarpışması

biraz modern fizik tavsiye ederim 50 yıl önceki konular bunlar
  • Periah kullanıcısına yanıt
    1- Evrenden yani tüm varlıkların başından bahsediyoruz.
    2- Teziniz felsefik değil yukarıda yazdıklarımla alakasız ve kendi içinde çelişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Laborutuvar ortamı oluşturmamızın nedeni canlılığın cansız varlıklardan türeyip türeyemediğini görmek amacıyla yapıldı. Deney sonuçlarıcansız maddelerden canlılığın yapıtaşının oluştuğunu klinik ortamda kanıtladı.

Laborutav ortamı içinse dünyanın oluşumunun ilk dönemlerindeki olağanüstü şartların simüle edilmesi gerekti. Yani aslında laborutvar ortamında oluşturulmak istenen şey dünyanın eski haliydi.
    Ben labaratuvar ortamını redetmedim ki. Sonuç olarak laboratuvar ortamını oluşturan da bir İ R A D E ( biliminsanları) . Yani cansız ortamdan canlılık oluştururken İ R A D E 'siz bir şey yine oluşmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 6 Nisan 2019; 21:44:10 >
  • İşte dediğiniz gibi. Evrende birbiriyle çelişmeyen her konuya uyarlanacak bir teori yok.

Newon fiziği, Einstein'in görelilik kuramı ve Kuantum fiziği bunların hepsi birbiriyle çelişen teorilerdir. Yani bunların diğerlerini yanlışlaması gerekiyor gerçek bir dünyada ama yanlışlamaıyor. Yani birbirleriyle uyumsuz olarak evreni oluşturan başka parçalar arasında birbirleriyle tamamen uyumsuz farklı mekanikler bir arada çalışıyor ve bunun bir arada olması mantıksız.

Şu an için bütün bu birbiriyle çelişen teorileri uzlaştıracak bir üst teori aranıyor. Buda sicim teorisidir ama kantılanmış değil şu an için.

İşte sizin yoktan madde varolamaz dediğiniz olgu Kuantum fiziğinde yıkıldı. Biz bugün maddenin yoktan varolduğunu ve vardan yokolduğunu sürekli gözlemliyebiliyoruz. Dolayısıyla o anlaşyış çoktan terkedildi.
    laboratuvar ortamı sözünü yanlış anlamışsın

yani laboratuvarda dünyanın o zamanki durumunu simüle etmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEA13FC81

Aynı mantığı yürütüyoruz.

Tebrikler :)

Higher ve Periah da anlar umarim.
    Anlarlar, kafaları maşallah zehir gibi çok çalışıyor, ama inkar etmeye çalışıyor:) Anlarlar ama anlamamazlıktan gelirler.
    Benim orada vurgulamak istediğim nokta şu. Oluşturulmaya çalışılan ortam yapay bir ortam değil. Dünyanın ilk dönemi simüle ediliyor bu deneyde. Yani dünyanın kendi kendine oluşmaya başladığı ilk dönemlerindeki oldukça değişik iklim şartlarının hüküm sürdüğü bir dönem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

laboratuvar ortamı sözünü yanlış anlamışsın

yani laboratuvarda dünyanın o zamanki durumunu simüle etmişler
    Ben de aynı şeyi söyledim zaten. Arkadaş labaratuvar ortamında olunca Allah'a gerek yok demek istedi ama atladığı birşey vardı, o da labaratuvar şartlarının kendi kendine oluşmayıp biliminsanları tarafından müdahale ile o ortamın oluşturulduğu. Yani ortada İ R A DE' siz bir ortam yine yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Benim orada vurgulamak istediğim nokta şu. Oluşturulmaya çalışılan ortam yapay bir ortam değil. Dünyanın ilk dönemi simüle ediliyor bu deneyde. Yani dünyanın kendi kendine oluşmaya başladığı ilk dönemlerindeki oldukça değişik iklim şartlarının hüküm sürdüğü bir dönem.
    Ne demek istediğini gayet iyi anladım. Ama senin labaratuvar ortamı dediğin ortam da biliminsanları tarafından oluşturulmuş müdal edilmiş bir ortam. Yani İ R A D E ' li bir ortam. Kendi kendine olan bir şey yine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 6 Nisan 2019; 21:51:33 >
  • Yoktan var olmaya evrenin evrimle gelişmesine inanmıyorsunuz.

EE birdenbire tüm uzayı yaratacak mükemmel güç nasıl oluştu.?
    Evrenin nasıl oluştuğu beni ilgilendirmez.Bana ne bilim adamları düşünsün.

Çok mükemmel bir gücün ezelden beri var olması hiç inanalısı değildir.
    Tanrıcılar Kendi kendinizle çelişiyorsunuz.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Sizin görüsleriniz celisiyor dedim.

Bir kelime daha anlatmam çunku ogrenmek icin degil sadece gorusunuzu savunmak icin yaziyorsunuz

O ortam simulasyonunu bosver evren canli bir deney ve hangi ornegi verirseniz verin o ornekteki madde hicbir sey yokken olustu bosa konususmayin artik

Yapılan şey şu. Canlılığı oluşturan cansız maddeler nelerdir. Bunları bir sıvının içine bol bol atalım ardından dünyanın ilk dönemlerinde bıl miktarda yıldırım içereren devirlerde bu maddelerin neler yapacağını gözlemleyelim. Bu gözlemin sonucunda evren bu şartların milyonlarca gezegen içerisinde oluştuğu ortamlarda kendi kendine ilk canlılık yapıtaşları oluşmuştur.

Diyeceğim son noktada budur. Sizin dediğiniz olay ile benim anlatmak istediğim konu arasında bir nüans farkı var.
    dünyayı birisi yaptı önkabulunden yola çıkarak fikir yürütüyorsun, dünyanın o zamanki durumuna her hangi bir kimse bilinçli olarak sebep olmuş değil, fizik kuralları sadece
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Kimyagersiz ilac olur mu su dunyada hic?(robot insan farketmez)
    Eger olur diyorsan ahmaksindir olmaz diyoraan bizdensindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 6 Nisan 2019; 21:55:13 >
  • Siz yoktan birşey varolmaz dediniz. Bense yoktan birşeyin varolduğu zaten kanıtlandı dedim zaten.

Olay burada kilitleniyor.
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    O fizik kurallari nasil olusmus?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.