Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asr ı saadet uygulamalarından bahsediyorum. Ayrıca çok sayıda alim, şeyhülislam halife olan Osmanlıyı da sayabilirsin. Fakat daha önemlisi yaradanın dahli olduğu savunulan dönem.
    Ayrıca asıl yazdıklarım şunlar:
    Öncelikle insanlar gece gündüz korku içinde yaşamaktan bir kurtulsunlar sonra kalanına bakarız.
    Milyarlarca insan
    “Yakarım, sonsuz yakarım, derilerini yüzüp yaktıktan sonra tekrar deri ekler tekrar tekrar işkence ede ede yakarım” ölçüsüzlüğünü ilahi bir doğru zannediyor. Peki bilinçaltına ne işledi? Toplumsal bilinçaltı bu ilahi doğru zannedilen ölçüsüzlükle dünyaya ne tür etkiler yaptı? Bir yığın tanrının gazabı temsilcisi tipler dünyayı mahvetti. Bu kadar korkunç ve ölçüsüz cezayı ilahi doğru zanneden adam hem korkar hem korkutur. Şöyle yaparsan şöyle yakar, böyle yaparsan böyle yakar. Derilerini yüzer yakar, deri yapıştırır yine yakar, yakar da yakar.
    Antik Mısır’da yazılan Hindistan’da yazılanlar da aynı. Fakir doyur dürüst ol, tanrılara ibadet et yoksa gazap vs. İki bin yıl öncesinin psikoloji, sosyoloji, tıp öncesi sayılabilecek dönemin yansımaları.
    Özet. İnsanlar öncelikle korkularından kurtulsun. Tırnak yiye yiye yaşamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Nisan 2019; 22:28:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hawking şöyle diyordu bigbangden önce hiçlik vardı ve bu hiçlik duraysız hale geldi ve bigbang oldu. Bu hiçlik nedir insanlar bunu henüz bilmiş değiller. Bilmediğimiz şeylere bilmiyoruz deriz geçeriz. Sizin düşüncenize göre her şeye tanrı yapıyor deriz tıpkı eskiden zeusa şimşek çaltırıyor denildiği gibi.

Buna göre şu sonuca varıyoruz, sizin dediğiniz şey ilkel bir anlayıştır ve doğru değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Sen kendi rızanla İslamı kabul ettin mi ilk basta yoksa dayatma miydi? Dayatmaysa en dogal hakkindir. Yok kendin muslumanligi kalben kabul edip o kadar yasayip sonra donduysen ben bisey diyemem o konuda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi rızamla kabul ettim. Sonra tamamen vazgeçtim. Katlim vacip mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Nisan 2019; 22:30:25 >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Burada sorun şu . Dünyanın bilmem kaç milyon yıl önceki jeolojik ve iklimsel durumu ile bugünkü durumu aynı değil.

Öte yandan doğal ortamda oluşabiliyor mu bugünkü onada bakmak lazım ama onu kanıtlamak zor. Çünkü şu an bakteriyel düzeyde canlılık canlılığın varolabilecegi heryere yayılmış durumda.

Yani canlı oluşumuna uygun ama ortalıkta canlı bulunmayan bir yeri nasıl bulacaksın ?

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Hiçlik bile bir şeydir.

Argümanınız çelişiyor.

Yanlış çıkarım :)

• kaynakmış.Evrim diye tüm dünya bir şeylerden baksediyor. papa dahi kabul etti. bizim ulema hala uyanamadı.
  • Okduğunu anlama üzerine paragraf soruşarı çöz sonra gel benle tartış.

Sen eger Musliman bir ailede dogduysan dayatmadir sadece dayatmayi yasamissindir

Eger hiristiyan bir ailede dogmus islami kalben kabul etmis ve birden din degistirsiyseniz zaten musluman olmamissinizdir munafik olmussunuzdur munafiklara farkli davranilir

Murtedlik munafiklik tanimi yokken yerini tutan kelimedir.

Amaciniz munafikliksa evet katledilirsiniz ama sadece denemek istemisseniz olmazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 6 Nisan 2019; 22:34:10 >
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Evrim nedir?

Evrim maddenin kendi kendine veya farkli yollardan gelismesidir. Ben buna karsi cikmiyorum.

Siz cikiyorsunuz. Siz maddesiz evrim olur diyorsunuz bense evrim maddesiz olmaz diyorum

Onbinlerce cozdum

Filologluk ilgi alanim ne demek istedigini senden daha iyi anliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 6 Nisan 2019; 22:36:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Burada sorun şu . Dünyanın bilmem kaç milyon yıl önceki jeolojik ve iklimsel durumu ile bugünkü durumu aynı değil.

Öte yandan doğal ortamda oluşabiliyor mu bugünkü onada bakmak lazım ama onu kanıtlamak zor. Çünkü şu an bakteriyel düzeyde canlılık canlılığın varolabilecegi heryere yayılmış durumda.

Yani canlı oluşumuna uygun ama ortalıkta canlı bulunmayan bir yeri nasıl bulacaksın ?
    Tamam işte dünyanın ilk zamanlarının birinde demek ki canlılığı oluşturacak bir ortam varmış ki canlı oluşmuş. Biliminsanları da müdahale ederek o ortamı oluşturmuş. Burada canlı kendi kendine oluşmuyor, ortam müsait olduğu için oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEA13FC81

Sen eger Musliman bir ailede dogduysan dayatmadir sadece dayatmayi yasamissindir

Eger hiristiyan bir ailede dogmus islami kalben kabul etmis ve birden din degistirsiyseniz zaten musluman olmamissinizdir munafik olmussunuzdur munafiklara farkli davranilir

Murtedlik munafiklik tanimi yokken yerini tutan kelimedir.

Amaciniz munafikliksa evet katledilirsiniz ama sadece denemek istemisseniz olmazsiniz
    Neden dayatma olsun. Annem de babam da hiç bir şeyi dayatmadı. Bizzat kabullendim. Sonra da tamamen çıktım.
    Katlim vacip yani öyle mi?

En-Nahaî ise bunun bir zaman sınırlandırılmaması ve tevbe edene kadar sürekli İslam'a çağrılması gerektiği görüşünü ileri sürmüştür.

Görüşe göre değişir. Hanefiliğe göre tövbe etme hakkın var ayrıca katledilmen gerekirsr(azili dusmansan) sadece mahkeme edilip katledilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 6 Nisan 2019; 22:42:42 >
  • Demek ki hala yeterli değil durumuna bakılırsa.

Sen test derken ben Güneş dil teorisi neden hatalidir diyordum

Kisiyi asagilama alt tabaladan bir cozumdur ama.sen daha asagilardasin

• Uygulamaları bilmesem neyse. Asr ı saadetteki uygulamaları biliyorum canım kardeşim.
    Önce kabul ettim sonra Kendim reddettim. Reddediyorum. Hapse atılayım mı. En hafifinden hapse atılındığını da mı bilmiyorsun. Aslında kadınlar hapse erkekler katle de işte sonraki uygulamalarda ikisi de görülüyor.
    Hapse atılmam gerekiyor mu? Bak net bir şekilde köle ve cariyenin bebeği köle doğarken görgü kuralı gönderip, gelininle evlenebilirsin diyen sonsuz güç bana uymaz diyerek herhalde sizin zannınızca bozgunculuk da çıkarıyorum.
    Napcaz beni?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Nisan 2019; 22:46:49 >
    Tövbe etmeni isteyeceğiz ya 3 gün ya bir ömür.

Tövbe dersen kabul edilir imanin.
    Demezsen mezhebe gore muamele gorursun.Gunumuzde hanefilik yaygin ve katlinden once suresiz tovbe hakki taninir.

Hapis bazi durumlarda gecerlidir. Mezhebe gore degisir.

• insan vucudu sistemlerin bu kadar mukemmel işleyişi tesaduf olamaz bence

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.