Şimdi Ara

Ateizm ile Deizm'in tartışması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Katil en son çözümdür. Direk katledilmezsin edilemezsin bunu da sadece devlet yapabilir yani oldurulemezsin su an

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Eger seriat olsa ve kati bir mezhebimiz olsa katledilirdin ama Türkiyede edilemezsin.

• Sabah bakarim diger yazilara

• Aşşağıladığım yok ben neyse onu söyledim, bilgisiz insanlara gerçekler hakaret gibi gelirmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Bilgi seviyem sizden de yukaridayken bilmedigimi sotylemeniz iftira ve hakarettir iyi geceler

• Ben hazret i Ali’ciyim desem bir ay beklenmesini ve sonra katledilmemi uygun mu bulacaksın? Hazret i Ömer taraftarıydım desem üç gün hapsedilip öldürülmem doğru mu olacak.? Amma komedi zaten çıkmışım kardaşım. Mezhep mi kalmış?
    Öldürülmeli miyim diye soruyorum öldürülür müyüm diye değil bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Nisan 2019; 0:15:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan vücudu mükemmel felann diyen biri çok bilgisizdir.
    20 lik diş, damarların kestirme değilde saçma sapan şekilde dolaşması. Daha neler neler.

• silmu kullanıcısına yanıt
    Teizm uzatmaları oynasada bu maç burada bitmez rövanş maçından sonra kimin turu atladığına bakmak lazım gerekir

• cemmail kullanıcısına yanıt
    Senin tanrını kim yarattı? İşte bu sorun bile tanrı nın ispatı tanrı olmak demek bizce yaratılmamış yaratan olmak demek bunu kabullenmek bu kadar zormu ? Tekrar tekrar düşünmenizi dilerim.
    Ayrıca Tanrı eğer yoksa var diyenin kaybedeceği bir şey yok ama Tanrı eğer varsa yok diyen mutlak güç sahibine karşı geldiği için muhakkak zararda olacaktır

• bence yaratılışa inanmak mantık, bir dine mensup olmaksa gönül işidir. tanrı dersiniz evrim dersiniz doğa dersiniz matrix dersiniz ne olursa olsun yaratılışımızda bir bilinç var bence. insan vücudunu geç, bir sinek bile mükemmeldir. bir hücre inşa edecek bilim düzeyine ulaşana kadar canlı organizmanın her türlüsü bizim için mükemmel olmaya devam edecektir.
    bir deist olarak ateistlere pek saygı duymuyorum açıkcası. bunlar hep evrim yeaaa diyip işin içinden çıkmak çok gülünç. benm açımdan

• Yanlışlanması mümkün olan her şey bilimin konusudur bknz. popper. Tanrinin var olmadigi iddasi ancak tanrinin varliginin ispatiyla yanlislanabileceginden ateizime bilimsel olarak yaklasilamaz. Yani ateizmin bilimsel bir tabani yoktur.

Deizim ise tanrinin varligini iddaa etmektedir ve yanlislanabilir olmasi icin tanrinin var olmadiginin ispatlanabilir olmasi gerekir. Dolayisi ile deizimde bilimin konusu degildir.

Yani istediginiz kadar tartisin bilimsel bir tabanda tartisamazsiniz bu iki kavrami Konu kilit.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Kaynak :D?

• Pekte zıt kavramlar sayılmaz bence

Ateizm:
    Dinlere inanç yok
    Tanrıya inanç yok

Deizm:
    Dinlere inanç yok
    Tanrıya inanç var.

İkisi ortak bir noktaya sahip aslında. Ateist ile deistin tartıştığını nerede görmedin bilmiyorum ama ikisininde fikirleri birbirine yakın. Mesela Ateizm her şeyi bilim ile açıklamaya çalışırken Deizm'de aynı şeyi yapar ancak yine de onlar bir yaratıcının varlığına inanırlar, bilim ile açıklanabilen şeylerin arkasında bir yaratıcının var olduğuna inanırlar. Pekte fark var sayılmaz aslında aralarında.

• Bunların hepsi kara cahil
    “Bilim dışında rehber edinemeyiz”
    Derken bile bilimin dışına çıkıp felsefe yapıyorlar farkında değiller

• Hocam burda tanrı tanımı devreye giriyor. Tanrı derken herşeyi yaratan bilinçli sonsuz kudretli varlıktan bahsediliyorsa başka, big bang'i tetikleyen varlıktan bahsediliyorsa başka yerlere gider iş. Belki de sadece big bang tetiklendi o varlık yok oldu belki de kendisi o bahsettiğimiz parçacıklardı ve patladı belki de dediğiniz gibi bilinçli ve sonsuz kudret sahibi varlık yaptı ve izliyor her şey olabilir.

• Her konuda ateistler ve deistler teistlere saldırıp hakaretler yağdırırken, nedense birbirlerine karşı süt dökmüş kediye dönüyorlar. Bu psikolojiyi anlamak çok güç.
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    Yo bu yazdığınız asla doğru değil. Brahma’nın öğretilerine göre bir hayat sürmediniz. Gszabına hazırlanın.
    Osiris gerçekse Mısır tanrılarının işkenceleri daha fena.
    İsa ölüp dirildi ve onu yüzlerce kişi gördü dirildikten sonra. E onca tanıklık, mucize boşa gitti. İnanmadınız. siz hristiyanlara göre kafirsiniz. Yanacaksınız.
    Zeus ya sizi cızbız yaparsa.
    Mitra müthiş güçlü. Vay halinize ya varsa.
    Vishnu’nun işkenceleri valla pek bir fenadır aman aman ya varsa.
    Binlerce inanç ve din var. “Hepsi insan yazımı, insanın yaradana ulaşmaya çalıştığı güzel yollar” diyen adama bu binlerceden birini sürekli önermeniz ne kadar anlamsız farkında değil misiniz?
    Siz ya varsa dediniz hasbelkader doğduğunuz topraklardaki inanca sarıldınız da Odin sizi Arapların savlarını benimsediniz diye “valhallasına” almaz ki. Ama ya varsa.
    Ya varsa hikayesi bitsin artık bir anlamı yok. Ya varsa diyen adamın sabahtan akşama kadar sunak sunak tapınak tapınak gezmesi lazım. Kaldı ki muhtemelen bu sefer de kalan bin taneye de inandı diye yine patlar.
    Velhasıl ya varsa diye inanmayı inanç zannetmek büyük hata.

• Ben yorumları okumaya geldim

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Yo bu yazdığınız asla doğru değil. Brahma’nın öğretilerine göre bir hayat sürmediniz. Gszabına hazırlanın.
    Osiris gerçekse Mısır tanrılarının işkenceleri daha fena.
    İsa ölüp dirildi ve onu yüzlerce kişi gördü dirildikten sonra. E onca tanıklık, mucize boşa gitti. İnanmadınız. siz hristiyanlara göre kafirsiniz. Yanacaksınız.
    Zeus ya sizi cızbız yaparsa.
    Mitra müthiş güçlü. Vay halinize ya varsa.
    Vishnu’nun işkenceleri valla pek bir fenadır aman aman ya varsa.
    Binlerce inanç ve din var. “Hepsi insan yazımı, insanın yaradana ulaşmaya çalıştığı güzel yollar” diyen adama bu binlerceden birini sürekli önermeniz ne kadar anlamsız farkında değil misiniz?
    Siz ya varsa dediniz hasbelkader doğduğunuz topraklardaki inanca sarıldınız da Odin sizi Arapların savlarını benimsediniz diye “valhallasına” almaz ki. Ama ya varsa.
    Ya varsa hikayesi bitsin artık bir anlamı yok. Ya varsa diyen adamın sabahtan akşama kadar sunak sunak tapınak tapınak gezmesi lazım. Kaldı ki muhtemelen bu sefer de kalan bin taneye de inandı diye yine patlar.
    Velhasıl ya varsa diye inanmayı inanç zannetmek büyük hata.
    Cevap vermeyeyim vermeyeyim dedim de artık saçmalamalarına dayanamadım.

Brahma falan derken araştırdın mı da azabı gazabı diyorsun?

Brahma Hinduizm'in Tanrısıdır, Hinduzim ise çok Tanrılıdır ve birçok dinin çorba olduğu bir dindir. Ayrıca Brahma dediğin tanrı da bir yaratık şeklinde tasvir edilmiştir, çiçeğin üstünde oturmuş 4 kafalı 4 elli birşeydir.Oysa akıl mantık tek Tanrı inancıdır ve tanrı hiçbir canlıya benzemez.

Osiris demişsin, Osiris nedir baktın mı? Ona da bakmadın, çünkü ordan b urdan birşeyler duydun geldin yazdın. Osiris mantıklı birşey mi ki buraya gelip Osiris'i Brahma'yı islamın Tanrısı ile kıyaslıyorsun.

Ben senin için baktım, senin sayende imanımız artıyor sen buraya yazmaya devam et olur mu nolur bizi bırakma. Osiris ölüm tanrısı, kardeşi ve kocası var, kardeşi ve kocası olan bir canlı nasıl tanrı olacak?
    Zeus cızbız yaparsaymışş, Zeus kim ki cızbız yapacak, Zeus göklerin tanrısıymış, yerin tanrısı kim o zaman? başka bir tanrı mı, ikisinden hangisi üstün, kaç tanrı var?

Şu saçmalıkları islama örnek diye karşılaştırıp, islamın Tanrısı yakarsa Zeus da Osiris de yakar diyip aklınca islamın Tanrısını diğerlerine benzetmeye çalışıyorsun. Senin bu palavralarına ancak seni aval aval okuyup Osirus Zeus neymiş diye bakmayan saftirikler inanır

• Merhaba arkadaşlar ben bilim insanıyım bana sora bilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.