Şimdi Ara

Athlon II X2 250 ve Phenom II X2 550 BE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Athlon II X2 250 and Phenom II X2 550 BE
    iki işlemci arasında guru3d testlerine baktığımızda performans olarak çok fark görülmezken, fiyat bakımından 250 yaklaşık 80 $ civarıyken 550BE 125$ sizce bu fiyat farkı sadece cache bellegin 7 gb olması için yeterlimi?siz olsaydınız hangisini tercih edersiniz??
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tabiki ucuz olanı seçerdim..
    arada performans farkı çok azken ve herikiside 2 çekirdek iken niye daha fazla para ödeyeyim
  • Hatta X2 250 yerine 245 al.0.1 ghz için 20 lira ödenmez
  • performans farki var, ayrica 550 4 cekirdek mimarisinden kirma, yani 2 cekirdek acma ihtimali var, 250 ise 2 cekirdek mimarisine sahip...
  • teşekkür ederim arkadaşlar yalnız. 7 gb L3 belleğin hiç anlamı yok yani öylemi?anlamı olsada 50 dolar verilmez mi ACABA?
  • fark var tabiki..ama fiyat farkını hakedecek bir fark değil..
    yani x2 550 nin desteklediği her ekran kartını diğeride destekler..
    herikiside overclock olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 17 Ağustos 2009; 16:20:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

fark var tabiki..ama fiyat farkını hakedecek bir fark değil..
    yani x2 550 nin desteklediği her ekran kartını diğeride destekler..
    herikiside overclock olur..
    ayrıca amd nin phenom2 ve athlon2 işlemcilerinin tamamı yani tüm güncel 2 çekirdeklileri 4 çekirdek mimarsine sahiptir..
    çünkü amd nin güncel 2 çekirdek mimarisi yoktur..

athlon II 2 cekirdek mimarisinde...II 250 yi 4 cekirdek yapan gordunuzmu hic?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X3 450 İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

quote:

Orijinalden alıntı: caneker
    athlon II 2 cekirdek mimarisinde...II 250 yi 4 cekirdek yapan gordunuzmu hic?

bu konuyu biraz araştırmanızı tavsiye ederim.. athlon2 ile phenom2 x2 arasındaki fark önbellek farkıdır..
    hatta yakında athlon2 x4 ler çıkacak..
    phenomlardan tek farkı da önbellek olacak..

Emin olmadan iddaa etmem, amac bilgi paylasimi zaten
    http://itreviewed.net/index.php/amd-athlon-ii-x2-250/
    quote:

The Athlon II X2 processor is based on a new 45nm, native dual-core design........
    Unlike the Phenom II X2, which has two cores disabled, the Athlon die features just two cores in total...

• evet verdiğiniz kaynakta o şekilde bahsediyor..
    athlon2 x3 ve athlon 2 x4 işlemci aileleri sanırım farklı yapıda olacak..
    detaylarını araştıracağım..kaynak için teşekürler..

not:yukarıdaki mesajlarımı yanlış bilgilendirme olmaması açısından düzenledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 17 Ağustos 2009; 16:20:56 >
  • Arkadaşım yazdığın gibi 45$ fark yok .Topu topu 40-45 lira var ikisi arasında. X2 550 arkadaşın dediği gibi Phenom II lerin çekirdek kapatılmış halidir.L3 önbelleğin büyük olması bu yüzden,6mb sabit kaldığı için..L3 önbelleğin oyunlarda elbette faydası var..4890a kadar sorunsuz kullanabileceğin bir işlemcidir kendisi.Her iki işlemcide iyi..4850den daha büyük bir ekran kartı alacaksan x2 550 farkettirebilir o zaman..Ben 4 çekirdek denemesi de yapmak isteseydim x2 550i alırdım yoksa x2 240 alırdım ,tam fiyat/p işlemcisi..
  • Epirus hocam onu satıyorum zaten.teşekkür ederim hocamda karar veremedim 250 mi 550 BE mi
  • 4 çekirdekli Athlon II lerle ortalık şenlenecek gibi .

Propus Athlon II's already available

Athlon II X4 620 45nm AM3 DDR3 desteği ...€82
    2.6GHz 4x512kB of L2 cache ve 95W TDP

Athlon II X4 630
    2.8GHz 4x512kB of L2 cache ve 95W TDP.........€99

Athlon II X4 600e................2.2GHz. 45W TDP

kaynak
    http://www.fudzilla.com/content/view/15102/1/
    http://buy.fudzilla.com/?cat=cpuamdam3;v=e;sort=n&xf=1133_Athlon+II+X4

• quote:

Orijinalden alıntı: 575m

Arkadaşım yazdığın gibi 45$ fark yok .Topu topu 40-45 lira var ikisi arasında. X2 550 arkadaşın dediği gibi Phenom II lerin çekirdek kapatılmış halidir.L3 önbelleğin büyük olması bu yüzden,6mb sabit kaldığı için..L3 önbelleğin oyunlarda elbette faydası var..4890a kadar sorunsuz kullanabileceğin bir işlemcidir kendisi.Her iki işlemcide iyi..4850den daha büyük bir ekran kartı alacaksan x2 550 farkettirebilir o zaman..Ben 4 çekirdek denemesi de yapmak isteseydim x2 550i alırdım yoksa x2 240 alırdım ,tam fiyat/p işlemcisi..

+1. Çekirdek denemesi için x2 550 BE, amaç 2 çekirdek kullanmaksa ve p/f önemli ile x2 240.

• quote:

Orijinalden alıntı: ser_ka_n

4 çekirdekli Athlon II lerle ortalık şenlenecek gibi .

Propus Athlon II's already available

Athlon II X4 620 45nm AM3 DDR3 desteği ...€82
    2.6GHz 4x512kB of L2 cache ve 95W TDP

Athlon II X4 630
    2.8GHz 4x512kB of L2 cache ve 95W TDP.........€99

Athlon II X4 600e................2.2GHz. 45W TDP

kaynak
    http://www.fudzilla.com/content/view/15102/1/
    http://buy.fudzilla.com/?cat=cpuamdam3;v=e;sort=n&xf=1133_Athlon+II+X4

O ne yav , şaka gibi..haber doğru ise 100$ civarı bişey olacak bu işlemci (X4 620- 2.6GHZ)
    Zaten altındaki yorumda da çift çekirdek fiyatına 4 çekirdek demiş..
    Geçen Q7600ün haberi yapılmıştı.Asıl rakibi Propus serisi demiştim..Artık bu fiyata pek rakip olamaz gibi geliyor.
    Tabi konuşmak için yine de erken..Testleri görmek lazım..Lakin yanılacağımı pek sanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 19 Ağustos 2009; 19:57:07 >

• her türlü x2 250 be derim
  • Athlon x2-x4 mimarisi filan yok arkadaşlar.Mimari farkı olsaydı eğer x2 işlemciler x4 olarak açılmazdı.Bu sadece amd'nin x2 işlemci yetiştirememesinden x4'lerin 2 çekirdeklerini kapatıp x2 olarak piyasaya sürmesinden başka bir şey değil.İnsanlara yanlış bilgi (bilmiyorsak zaten hiç konuşmayalım) vermeyelim.Zaten bu çekirdek açma işini de çok fazla açan kimse çıkmadı.Belki 200 işlemciden 3-4 tanedir.Ben olsam x2 240 alırdım.Neden dersen x2 245 arasında 100mhz frekans farkı var ama o.c ile 100 mhz hiçbir problem değil zaten günlük kullanımlarda x2 240 ile x2 245 arasındaki farkı görmen çok zor.x2 550 için ise 50 tl verilmez 7mb cache'in hiç bir esprisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 21 Ağustos 2009; 21:02:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Athlon x2-x4 mimarisi filan yok arkadaşlar.Mimari farkı olsaydı eğer x2 işlemciler x4 olarak açılmazdı.Bu sadece amd'nin x2 işlemci yetiştirememesinden x4'lerin 2 çekirdeklerini kapatıp x2 olarak piyasaya sürmesinden başka bir şey değil.İnsanlara yanlış bilgi (bilmiyorsak zaten hiç konuşmayalım) vermeyelim.Zaten bu çekirdek açma işini de çok fazla açan kimse çıkmadı.Belki 200 işlemciden 3-4 tanedir.Ben olsam x2 240 alırdım.Neden dersen x2 245 arasında 100mhz frekans farkı var ama o.c ile 100 mhz hiçbir problem değil zaten günlük kullanımlarda x2 240 ile x2 245 arasındaki farkı görmen çok zor.x2 550 için ise 50 tl verilmez 7mb cache'in hiç bir esprisi yok

Nasil mimari farki yok?, birisi direk 4 cekirdek olarak uretilmis kendinde soylemissin...Yetistiremedigi icin cikardigindan eminmisin?, eger eminsen kaynak gosterebilirmisin?, ayrica cekirdek acma olayinda 200 de 4 islemci demissin, yani %2 basarim, bunu da kanitlayabilirmisin?

• x4 işlemciler teorik olarak 2 adet x2 işlemcilerin birleştirilmesinden oluşur.Ayrıca dh'dan okuduğum şeyleri söyledim.Adam m*nyakmı neden x2 fiyatına x4 versin ? Üretimde yetiştiremediği için x4 işlemcilerin 2 çekirdeğini kapatıp x2 oalrak piyasaya sürüyorki zaten burdanda x4 ve x2 işlemcilerin mimarileri aynı.Ayrıca tek çekirdek x1 diyebiliriz x2 ye geçerken mimari değişti quad işlemciler x4'ler hala 2 adet x2 işlemcinin birleştirilmesinden oluşuyor.Dh'da bir sürü konu açıldı x2 7750'yi x4 yaptım diye mesut abi çekirdek açtı hepsiburada.comdan aldığı işlemcilerden hiç birini okumadınmı ? Biraz takip et dh'ı
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

x4 işlemciler teorik olarak 2 adet x2 işlemcilerin birleştirilmesinden oluşur.Ayrıca dh'dan okuduğum şeyleri söyledim.Adam m*nyakmı neden x2 fiyatına x4 versin ? Üretimde yetiştiremediği için x4 işlemcilerin 2 çekirdeğini kapatıp x2 oalrak piyasaya sürüyorki zaten burdanda x4 ve x2 işlemcilerin mimarileri aynı.Ayrıca tek çekirdek x1 diyebiliriz x2 ye geçerken mimari değişti quad işlemciler x4'ler hala 2 adet x2 işlemcinin birleştirilmesinden oluşuyor.Dh'da bir sürü konu açıldı x2 7750'yi x4 yaptım diye mesut abi çekirdek açtı hepsiburada.comdan aldığı işlemcilerden hiç birini okumadınmı ? Biraz takip et dh'ı

ben takip ediyorum, o senin dedigin 2 tane iki cekirdek birlesimi olan intel islemciler, ayrica "yetistiremedigi icin cikardi" sadece bir yorum.
    Senin soyledigin gibi yetistiremediginden cekirdek kapatip piyasaya suruyosa adam gercekten manyak, cunki 4 cekirdek islemciyi 2 cekirdek diye satmis oluyor,
    Ama benim duydugum en mantikli aciklama, bazi testlerde basarisiz olan (x saat calisma sonrasinda stabiliteyi kaybetme;normal kullanici icin onemli olmayan bi deger) 4 cekirkli islemcilerin basarisiz cekirdeklerini kapatip piyasaya surdugu,
    Ayrica ben yukarda bilmedigim bir seyi idda etmedim, athlon II 240-245-250 islemcilerin mimarisiine bakarsan zaten 2 cekirdek gorursun, ama II 550 4 cekirdek yapisinda...

athlonII 250:

oyun performansina gelince :
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_9.html#sect0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 21 Ağustos 2009; 21:39:28 >

• Verdiğin 1. fotoya bakarsak x2 500=x4 900=x3 700.Bazen çekirdeklerini kapattığı işlemciler x4 bozuk wafferlardan oluyor.Mesela x4 wafferı çıkyor waffera bi bakıyorlar 2 çekirdek hasarlı yada 4 çekirdek sağlam ama 1 çekirdeğin cache bölümü gitmiş onu alıyolar x3 yapıyolar.Onu bende duymuştum.Ama x2 üretimini yetiştiremediği için x4'lerin 2 çekirdeğini kapatıp x2 olarak piyasaya sürdüğüne dair haberler vardı.Bilemiyorum ne kadar doğrudur ama en azından böyle duymuştum.Çıkan wafferdan işlemciler üretilir ve bunlar test edilir.Ama sadece komut setleri verilir yani sadece işlemci komutlara cevap veriyormu diye test ediliyor.Sonrada işlemciler paketlenip kargolanır.Her işlemci üretimden sonra çalıştırılır bozuk işlemciler ayrılır.Aslında bozuk işlemcileri anahtarlık olarak satabilirler.Nvidia'nın g92 gpuları gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.