Merhaba arkadaşlar, başlıkta da yazdığım gibi bu kartla bir sorunum var.
Öncelikle herşeyi baştan anlatayım. Bilgisayarım intel 506 p4, 2gb ram, geforce fx5500 parçalarına sahip idi. XP SP3 işletim sistemim var. ati 3650 agp ekran kartını takmadan önce nvidia driverını sildim, sonra ekran kartını takıp ati driverı kurdum.
Bilgisayarıma ilk taktığımda mouseda 1dkkada bir çeyrek saniyelik bir donma olmaya başladı.
Oyunlarda da mesela league of legends oynarken birden oyunun ortasında ekran karardı, bir kaç defa da çizgili ekranlar çıktı karşıma.
Oyun efektlerini 6-7 defa ard arda değiştirdikten sonra da çökmeler yaşadım.
Farklı driver sürümleri denedim, kimilerinde daha sık çöktü, kimilerinde daha az çöktü ama sorun tam olarak hallolmadı.
Bu arada ekran kartının sıcaklık monitöründe sıcaklıkta mesela 55 derece yazarken birden 38 derece yazıyor, sonra 53 derece yazıyor.
Ekran kartında aktif soğutucu var ve bu soğutucuyu elledim, soğuk olduğunu hissedince soğutucuyu çıkartıp macunu yeniledim. Denemek için biraz oyun oynadım, bir saat sonra ekran kartı çöktü. (Bu arada macun değişiminden sonra mousetaki donmalar ortadan kalktı)
Güç kaynağından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartım herhangi bir yük altında olmadığı zaman gpu saat hızını yarıya indirerek çalışıyor. Çökme sorunlarını sadece oyunlarda yaşadım.
Sizce sorun driverda mı, soğutucuda mı, yoksa donanımsal mı? Kartımı gpu testleri ile yük altında test etmeli miyim? Teşekkür ederim...
ATI PowerColor 3650 AGP 512MB 128BIT ekran kartının niçin sorun çıkardığını buldum arkadaşlar. Ekran kartının sitesinde, ekran kartının gpu/memory saat hızlarını 600/333 olarak vermiş. Benim bilgisayarımda ise 720/333 olarak ayarlıydı. ATI Catalyst programındaki ATI Overdrive ile ekran kartının GPU saat hızını 600e düşürdüğümde bütün sorunlardan kurtuldum. Tekrar teşekkürler.
NOT: Ekran kartı elime GPUsu 720mhz'e overclocklu olarak geldi, sonradan standart hızına düşürdüm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme