Şimdi Ara

Ati 5750 & 5750 Crossfire

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıda yazdığım sistemde iki tane powercolor 5750 ekran karttını crossfire yaparak kullanmayı düşünüyorum.

Anakart
    FOXCONN A7DA-S 790GX DDR3 S+V+GL PCIX 940P
    GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H DDR3 1200 S+V+GL 16X
    ASUS M4A77TD PRO AMD770 DDR3-1800(OC) S+GL 16X

İşlemci AMD ATHLON II X4 635 2.9GHZ AM3 2MB 95W
    Ekran Kartı POWERCOLOR PCI-E HD5750 1GB G5 128B DX11 (İncelemelerde peak değeri 86w olarak görünüyor)
    Ram HI-LEVEL 2x2 GB DDR3 1333 MHZ SOĞUTUCULU
    Harddisk SEAGATE 500GB 16MB 7200.12R SATA ST3500418AS
    Dvd Lg 16x DVD-RW
    Kasa THERMALTAKE VJ75021N2E WINGS RS200 500W PSU

Anakart olarak DDR3 ve crossfire için 2xPCI-e slotu olan yukarıdaki anakartlardan birini seçmeyi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla fiyat ve özellik olarak hemen hemen ayardalar. 790GX chipli Foxconn biraz önde gibi. Donanım Haber ekibi anasayfadaki örnek konfigürasyonlarda Foxconn ve Gigabyte önermişler. Bunalara ek olarak bende Asus u ekledim. Sorularım şunlar:

1.Kuracağım sistemde (ati 5750&5750 CrossFire) yukarıdaki anakarlardan birini kullandığımda (Kasada 500W psu var) acaba sistem tam yük altındayken (işlemci ve ekran kartları birlikte) kilitlenme sorunu yaşarmıyım?
    2.Hangi ankartı seçmeliyim?
    3.Bu sistemi ve psu yu değiştirmeden tek Ati 5750 ekran kartına maksimum hangi ekran kartını asimetrik olarak crossfire ile bağlayabilirim (ati 5750&5770 CF , ati 5750&5830 CF vb gibi)

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savasserter -- 22 Haziran 2010; 20:20:29 >

• quote:

AMD ATHLON II X4 635
    Bu işlemci crossfire yapmak için uygun değil. Her ne kadar tek bir hd5850 ile kullanılır dense de crossfire işlemciye ayrı bir iş yükü getiriyor, performansın %100 değil %80 artması beklenirken, işlemci sebebiyle kayıp daha büyük olabilir. Crossfire için önbellek önemli. Olmaz değil ancak kaliteli olmaz.
    quote:

FOXCONN A7DA-S 790GX
    Yukarıdaki anakartlardan sadece bu crossfire için uygun 8x-8x pciexpress veriyolunu barındırıyor. Diğerleri ile yapmanız performansınızı beklenen değere ulaştırmanızı engeller.
    Güç kaynağı sorunu yaşamazsın ancak bağlayacak güç kablosu sorunu yaşayabilirsin. 500watt güç kaynaklarında genelde sadece 1 pciexpress 6pin güç kablosu bulunuyor, diğer ekran kartını mutlaka 2 tane 4pin güç kablolarına aktarmalısın 6-2x4 çevirici kablo ile, ekran kartlarının ek donanımında oluyor bu kablolar.
    quote:

ati 5750&5830 CF vb gibi
    Aynı seri olmazsa crossfire yapamazsınız. Hd5830 alacaksanız zaten hd5750'yi unutun. Bununla beraber asimetrik crossfire iyi değil, ekran kartları eş zamanlı görüntü çıkışı vermedikleri için bekleme durumu oluyor, hızlı olan yavaşın hızında çalışabiliyor zor zamanlarda. Bu da daha fazla kayıp demek. Ya denk alın, ya da bir üst modeli almanız daha mantıklı.

• Öncelikle Mete Can Karahasan yakaladığın ince noktalar için çok teşekkür ediyorum. Uyarıların üzerine yaptığım araştırmalarda söylediklerini doğrulayan bilgi ve test sonuçlarına ulaştım.

İlk olarak işlemci hakkında fikir belirtmişsin.
    quote:

quote:

AMD ATHLON II X4 635
    Bu işlemci crossfire yapmak için uygun değil. Her ne kadar tek bir hd5850 ile kullanılır dense de crossfire işlemciye ayrı bir iş yükü getiriyor, performansın %100 değil %80 artması beklenirken, işlemci sebebiyle kayıp daha büyük olabilir. Crossfire için önbellek önemli. Olmaz değil ancak kaliteli olmaz.

Toms hardwarede Athlon II X3 440 ile Intel I7 920 işlemcileri tekli(Ati 5850) ve crossfire (Ati5870&5870) kartlarla test etmişler. Tekli kartlarda iki işlemci arasında kabul edilebilir farklar oluşurken, iş crossfire a geldiğinde çok ciddi farklar oluşmuş.
    Şöyleki Intel I7 920 + Ati 5850 rakibi Athlon II X3 440 + CrossFire(Ati5870&5870) e çok ciddi farklar atmış.
    Olay çok ilginç. İşlemci seçimine göre tek başına 5850 li bir sistem CrossFire lı 5870+5870 li sisteme fark atabiliyor. Buda demek oluyorki crossfire için bol çekirdekli çok bellekli işlemci lazım.

İncelemeye göz atmak isteyenler buradan bakabilir.
    http://donanim.thgtr.com/donanim/oyuncular-athlon-ii-x3-ten-fazlasi-gerekli-mi/oyuncular-athlon-ii-x3-ten-fazlasi-gerekli-mi

Yine anakart seçimi için yaptığın uyarı için teşekkür ediyorum.
    quote:

quote:

FOXCONN A7DA-S 790GX

Yukarıdaki anakartlardan sadece bu crossfire için uygun 8x-8x pciexpress veriyolunu barındırıyor. Diğerleri ile yapmanız performansınızı beklenen değere ulaştırmanızı engeller.

Anakart seçerken birden fazla pci express bulunduran kartların ikinci pci-e slotlarında farklı hızlarda veri yolu kullanabileceklerini sen söyleyene kadar hiç düşünmemiştim. Kartların özelliklerini detaylı inceleyince farkı gördüm. Foxconn crossfire da pci-e ler 8x/8x çalışırken Asus ve Gigabyte ın kartları 16x/4x çalışıyormuş. Piyasada satılan anakartları inceleyince 2 x pci-e bulunan ati 770 ve 785 serisi çip taşıyan anakartlarda pci-e veri yolu 16x/4x iken 790 serisinde 8x/8x olduğunu gördüm. Bu genelleme değil belki bana o şekilde denk geldi, tam olarak bilemiyorum.

Crossfire sistem kurma düşüncesi xbitlabs sitesinde okuduğum bir makale sonrasında oluştu. Burada testlerde 5750&5750 CF çoğunlukla tek 5850 yi geçerken 5750&5770 asimetrik CF neredeyse tek 5870 i yakalamış 5770 CF ise tek 5870 i geçmiş.
    Orjinal makale adresi aşağıda.
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/asus_eah5770-powercolor_pcs_hd5750.html

Crossfire tek karta göre çok güzel bir fikir. Lakin verimli çalışması için doğru anakart ve uygun işlemci seçmek gerekiyor.Sonuçta güzel oyun oynanacak bir sistem için iki yol çıkıyor.
    1.Yol Ucuz işlemci + Ucuz anakart + pahalı ekran kartı
    2.Yol Pahalı işlemci + pahalı anakart + 2 tane ucuz ekran kartı

Zor bir seçim ama benim gönlüm hala crossfiredan yana. İşlemci olarak athlondan phenoma terfi etmek grekiyor anlaşılan. Sonuçta sistemin oyun dışı performansıda etkilenecektir bu terfiden.

Mete Can Karahasan yardımın için tekrar teşekkür ediyorum.

• 5750 crossfire ve 512mb 1gb meselesi hakkında açılmış başka bir başlığa da bakmanı öneririm. işlemci etkileri konusunda bilgi yok yalnız.

http://forum.donanimhaber.com/m_38878220/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38878220
  • FOXCONN A7DA-S 790GX DDR3 S+V+GL PCIX 940P

Bu anakarta;

HI-LEVEL 2x2 GB DDR3 1333 MHZ SOĞUTUCULU

DDR3 rem takamazsın.
  • Bu gün konuştum satıcı firmayla, takabileceğimi söylediler.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2565

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savasserter -- 23 Haziran 2010; 18:46:11 >
  • ECS A790GXM-AD3 DDR3 1333 S+V+GL SATA 16X

Bulabilirsem bu anakartı almayı düşünüyorum. Crossfire veri yolu 8x/8x oluyor. Bu benim oynamayı düşündüğüm çözünürlük için yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    XFX 6950 / MSI GTX 560ti twin
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.