Şimdi Ara

Ati 9200 Ekran Kartı Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 defa ekran kartımı değiştirmeme rağmen şu hatalarla karşılaşıyorum.
    Oyun oynarken VPU Recover hızlandırıcısı sonlandırıldı diyor ve bilgisayar donuyor.Tekrar açıldığında xp system32/config/system dosyaası siliniyor ve açılmıyor sistemi onarmak gerekiyor. Win 98 de denediğimde yine oyun oynarken donuyor bu sefer ekran gidiyor tekrar başlatılması gerekiyor. ama 98 e zarar vermiyor. Acaba bord la bir uyuşmazlık mı var ve ya harddisk mi? (iki farklı harddiskte denedim aynı sorun la karşılaştım) yoksa ekran kartı driver
    larımı güncellenmesi lazım. (Ati nin sitesinden driverlerine baktım cd dekilerle aynı 2001 tarihli)

Donanım: MSI 6712 KT4AV FSB533 DDR400+8X ANAKART-Maxtor 40 gb disk-128 mb HIS Ati 9200 Excalibur ekran Kartı

• Yanlış hatırlamıyorsam mainboardunuzun Ati marka ekran kartlarıyla olan uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Bios update çıkarmışlardı galiba. Forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz.
  • bi kere kt4av 533fsb desteklemz yanlışın var.
    ikincisi atinin kendi sitesindeki driver lar 2001 tarihli değil, en kötü ihtimalle 2003 tarihlidir.

çözüm:
    driver update yap, çözülmezse
    sistemde o/c varsa default ayarlara dön ve öyle dene. çözülmezse,
    baştan temiz bir sistem kur ve sadece gerekli sürücüleri yükle, ekstra bişi yüklemeden dene kartı. belki de başka bir program falan sebep oluyodur bu hataya.
    yine çözüm olmazsa, belki donanımsal bir sorun vardır ekran kartında, başka bir ekran kartı takarak denemeler yap.
  • Yanlış hatırlamıyorsam mainboardunuzun Ati marka ekran kartlarıyla olan uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Bios update çıkarmışlardı galiba. Forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz.
  • bulamadım malabadi yardımcı olurmusun?
  • başka ekran kartında denedim gayet normal çalışıyor.
  • Sorununuzu tam anlamıyla kavramak için kartınızı 4x te ve fastwrite kapalı iken çalıştırın. Eğer herşey normal ise sorun kartınızın 8x de çalışmasından kaynaklanıyor demektir.Vianın son driverlerını yükleyin ve bios update yapın. Catalistin son driverlarını yükleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ati Radeon 9600 pro driver sorunu
    15 yıl önce açıldı
    7900 XT Ekran Kartı Problemi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.