arkadaşlar bilgisayarıma ekran kartı alıcam ve ATI9600 Pro modelini dusunuyorum sizin yorumunuz nedir ??? bilgisayar bıraz eski olduğu için agp ekran kartı almak zorundayım; siz agp olarak başka hangi ekran kartını önerirsiniz(fiyatı 200 Ytl'yi gecmesse iyi olur bi de piyasa da kolay bulunabilmesi önceliklidir...)
şimdiden telekkür ediyorum ustalar....
sistem: P4 1700mhz, 256*2 Mb DDR RAM, Gİgabayte Anakart, 40 GB Hard disk
valla ben kullanıyorum şuan gayet memnunum.oyunlarda çok yüksek performans bekleme ama bütün oyunları orta seviyede takılmadan açıyor.marka olarak sapphire öneririm
peki benim sistemimle beraber bu ekran kartını da alırsam sizce daha kaç sene bu sistemle idare edebilirim??? (oyunları orta seviyede oynayarak)
bi de bukart ne zaman piyasaya çıktı bilen var mı ?? yani uzerinden çok teknoloji gecti mi ???
bu ektan kartı dısında başka agp onerileriniz var mı ???...
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
valla ben kullanıyorum şuan gayet memnunum.oyunlarda çok yüksek performans bekleme ama bütün oyunları orta seviyede takılmadan açıyor.marka olarak sapphire öneririm
abiciim ben powercolor 256mb 9600pro kullandım. ama şu an leadtek fx5700 td kullanıyorum. bu kart 9600 den daha iyidir. ben satın alırken 9600pro 190$ fx5700 150$ dı . ikinciyi tavsiye ederim sana. 3d mark 2003 te 150-200 puan farkı var.
peki sen gözle görülür bi fark hissettin mi 2 ekran kartı arasında ???
fx5700 de bana sanki daha bi eskiymiş gibi geliyor ama ustalara sormak lazım...
bi de benim bu sistemimin daha kac sene beni idare edebileceği konusunda ne diyorsunuz ?????
quote:
Orijinalden alıntı: lazarus9909
bi de benim bu sistemimin daha kac sene beni idare edebileceği konusunda ne diyorsunuz ?????
senin sistem seni en fazla 1 sene götürür oyun oynuyorsan şimdiden ram takviyesi yapman lazım.ekran kartı konusunda ben 1600pro derim fx serisini hiç tutmadım bu zamana kadar.gerçi 1600 de şuan için eski bi kart ama agp bulman zor.gerçi sapphire üretiyormuş ama onlarda 300$ civarı kartlar.
quote:
senin sistem seni en fazla 1 sene götürür oyun oynuyorsan şimdiden ram takviyesi yapman lazım.ekran kartı konusunda ben 1600pro derim fx serisini hiç tutmadım bu zamana kadar.gerçi 1600 de şuan için eski bi kart ama agp bulman zor.gerçi sapphire üretiyormuş ama onlarda 300$ civarı kartlar.
Alıntıları Göster
1600 pro nun hem fiyatı yuksek hem de piyasa da bulmak çok zor o yuzden siz 9600 konusunda idare eder der misiniz ??? ya da o un yerıne ge force 6600 lere mı yonelsem ?? onların da piyasada bulunması zor sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu ???
1600 pro nun hem fiyatı yuksek hem de piyasa da bulmak çok zor o yuzden siz 9600 konusunda idare eder der misiniz ??? ya da o un yerıne ge force 6600 lere mı yonelsem ?? onların da piyasada bulunması zor sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu ???
Alıntıları Göster
valla senin de dediğin gibi idare eder ben şuan bütün oyunları oynayabiliyorum çok iyiler dışında full detaylada oynuyorum,gerçis senin ram in yetersiz,6600 bulabilirsen o da iyidir onu da alabilirsin.marka olarak leadtek,sapphire,his den birini tercih et quake falan alırsan pişman olursun.
quote:
Alıntıları Göster
ben de nvidia fx serisi ile ati 9xxx serisini tavsiye etmem ama sordu diye söylüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Cynsure
şimdi 9600proda aa yapınca tepki vermiyor. oyun yavaşlamıyor ama görüntülerin kenarlarındaki keskinlik devam ediyor. fx de ise performans etkilenmesinin yanında keskinlik yumuşuyor. arkadaşlar kızacak ama 9600pro aa olayında zayıf bi kart. bunu da görüntüye etki etmeyerek halletmişler. bir de o kart tam trilinear filtreleme yapmıyor. test sonuçlarında fsaa ve af açılınca fxleri geçmeye başlamasının nedeni odur.oyunlarda çok bariz bi fark yoktur ama fx aa ve af kapatılınca 9600 den biraz daha iyi oyun oynatır. geleceğe dönük bi kart almak istiyorsan nvidia 6600gt veya ati x1600 den başla . bu arada saphire x1600 serisinde sorunlar olduğu forumda konuşuluyordu.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sabata
ben de nvidia fx serisi ile ati 9xxx serisini tavsiye etmem ama sordu diye söylüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Cynsure
şimdi 9600proda aa yapınca tepki vermiyor. oyun yavaşlamıyor ama görüntülerin kenarlarındaki keskinlik devam ediyor. fx de ise performans etkilenmesinin yanında keskinlik yumuşuyor. arkadaşlar kızacak ama 9600pro aa olayında zayıf bi kart. bunu da görüntüye etki etmeyerek halletmişler. bir de o kart tam trilinear filtreleme yapmıyor. test sonuçlarında fsaa ve af açılınca fxleri geçmeye başlamasının nedeni odur.oyunlarda çok bariz bi fark yoktur ama fx aa ve af kapatılınca 9600 den biraz daha iyi oyun oynatır. geleceğe dönük bi kart almak istiyorsan nvidia 6600gt veya ati x1600 den başla . bu arada saphire x1600 serisinde sorunlar olduğu forumda konuşuluyordu.
quote:
Alıntıları Göster
200 ytl yi geçmesin ve iyi birşey olsun dersen 6600 gt al derim zire şuan 190 a bile bulman mümkün tabiki 2. el olarak. 9600 pro yuda satarsın bu seni 2 yıl idare eder.Bende powercolor 128MB 9800 pro var oynayamadığım oyun yok
quote:
Orijinalden alıntı: genckaptan
200 ytl yi geçmesin ve iyi birşey olsun dersen 6600 gt al derim zire şuan 190 a bile bulman mümkün tabiki 2. el olarak. 9600 pro yuda satarsın bu seni 2 yıl idare eder.Bende powercolor 128MB 9800 pro var oynayamadığım oyun yok
Alıntıları Göster
Bu saatten sonra 9600pro ya yatırım yapmak biraz ölü geliyor
Mecbur agp alınacaksa sistem özellikleri de göz önüne alınarak seçim yapılmalı
Bence 100ytl ye 9550 alınıp (gerekirse OC yapılmalı)
9600pro alsan bile p4 1.7 senin önünü tıkayacaktır o yüzden fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: SkiNNy
Bu saatten sonra 9600pro ya yatırım yapmak biraz ölü geliyor
Mecbur agp alınacaksa sistem özellikleri de göz önüne alınarak seçim yapılmalı
Bence 100ytl ye 9550 alınıp (gerekirse OC yapılmalı)
9600pro alsan bile p4 1.7 senin önünü tıkayacaktır o yüzden fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum...
Alıntıları Göster
Aga ben geçenlerde 173liraya Sapphire 9600XT aldım(Büyük şehirlerde daha ucuzdur) canavar gibi tüm oyunları 800x600 de full detay rahatça oynuyorumama 1024x768de bazı oyunlarda takılıyoAma sen 9550 al derim çünkü işlemcin çok düşük arkadaş!!
quote:
Orijinalden alıntı: ExCaLiBuR58
Aga ben geçenlerde 173liraya Sapphire 9600XT aldım(Büyük şehirlerde daha ucuzdur) canavar gibi tüm oyunları 800x600 de full detay rahatça oynuyorumama 1024x768de bazı oyunlarda takılıyoAma sen 9550 al derim çünkü işlemcin çok düşük arkadaş!!
Alıntıları Göster
Ben de yazın 128 bit 5200'ümü 9500 pro'ya terfi ettim,ama işlemcim o zaman 1.7 olduğu için nerdeyse fark görmedim.Ama Allahtan anakartı geçen sene arıza yüzünden değiştirmiştim,sonradan da işlemciyi 2.8C yapınca çok iyi oldu.Eğer anakartın yeni işlemcileri çalıştırabilecek bişeyse önce ikinci elden bi işlemci takviyesi yap.
quote:
Orijinalden alıntı: Elbruz
Ben de yazın 128 bit 5200'ümü 9500 pro'ya terfi ettim,ama işlemcim o zaman 1.7 olduğu için nerdeyse fark görmedim.Ama Allahtan anakartı geçen sene arıza yüzünden değiştirmiştim,sonradan da işlemciyi 2.8C yapınca çok iyi oldu.Eğer anakartın yeni işlemcileri çalıştırabilecek bişeyse önce ikinci elden bi işlemci takviyesi yap.
Alıntıları Göster
6600 GT derim ama soğutucu da alman gerekir çünkü oyunlarda ısınıyor
quote:
Orijinalden alıntı: msw
6600 GT derim ama soğutucu da alman gerekir çünkü oyunlarda ısınıyor
Alıntıları Göster
Bu saatten sonra 6600 GT alınmaz,çünkü 128 mb.Daha ucuza 256 mb X1600 pro alınabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Elbruz
Bu saatten sonra 6600 GT alınmaz,çünkü 128 mb.Daha ucuza 256 mb X1600 pro alınabilir.
Alıntıları Göster
Her zaman en uygun fiyat-performans aralığı.Ne alırsan al.Birde yazılım desteği.
quote:
Orijinalden alıntı: kumanda
Her zaman en uygun fiyat-performans aralığı.Ne alırsan al.Birde yazılım desteği.
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: kumanda
Alıntıları Göster
arkadaşlar bu arada benim eski ekran kartım geforce Ti4200 128MB. bu ekran kartından sonra ATi 9600Pro almak performans açısından farkedilebilir bi değişiklik yaratır mı ???
quote:
Orijinalden alıntı: lazarus9909
arkadaşlar bu arada benim eski ekran kartım geforce Ti4200 128MB. bu ekran kartından sonra ATi 9600Pro almak performans açısından farkedilebilir bi değişiklik yaratır mı ???
Alıntıları Göster
9600pro alacağına 9600xt al. ben 80liraya buldum forumdan. 200lirayı gözden çıkardmışsın anlaşılan. ozaman 9800pro da bulabilirsin 160civarına. kullandığın ekran kartından bu karta geçince keşke daha önce yapsaydım diyceksin. tabi çok oyun oynuyorsan.
quote:
Orijinalden alıntı: fairboy
9600pro alacağına 9600xt al. ben 80liraya buldum forumdan. 200lirayı gözden çıkardmışsın anlaşılan. ozaman 9800pro da bulabilirsin 160civarına. kullandığın ekran kartından bu karta geçince keşke daha önce yapsaydım diyceksin. tabi çok oyun oynuyorsan.
Alıntıları Göster
AGP almak zorunda kaldığını düşünerek 6600 yada 9600 xt arasında seçim yapmanı öneririm..Fiyat yönünden 9600 xt çok daha mantıklı.Su an için yeni nesil oyunları abartmamak kaydıyla gayet güzel oynatmakta. tabiki söylemeyi unuttum 9600 pro otomatikman eleniyor.