nVidia' nın sli olayına Ati de yapıştırdı yanıtı... tebrik ederim, saygı duyarım
Hem de ne yapıştırdı ATI. Crossfire ile SLI ters köşe oldu gibi Ama bakalım daha neler göreceğiz
Yakında işlemciler ekran kartlarının hızlarına yetişemeyecek gibi geliyor bana
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
Crossfire ilgili güzel bir yazı.baya bilgilnedirici ve SLI ile aradaki farkları,avantajları veya dezavantajları(varsa tabi)çok iyi ortaya koymuş. okuyun,bakın bakalım Crossfire neymiş,ne değilmiş...
Ati oyle bir tokat atmiski NVIDIA'nın SLI uzun sure kendine gelemez herhalde ve evet herzaman ati icin Nvidia yi taklit ediyor derlerdi simdi ne olacak bakalim adamlar bam baska bir sistem yaratmislar
Nvidia quad sli ve dualgpu 6800ultra sli ile tokatlıcak croosfire'ı
Pega abi ya atide R520 lerle crossfire yaparlarsa ne olcak herhalde tokatlamayı bırakıp yumruklasmaya baslar herhalde
SAYGILARLA
quote:
Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}
Nvidia quad sli ve dualgpu 6800ultra sli ile tokatlıcak croosfire'ı
Ancak öyle tokatlayabilir zaten
Nvidia quad sli ile işi bitircek...Gönül isterki ati daha iyisini yapsın onu alalım...Marka fanatikliği falan değil yane bu
Ama croosfire için ucubet bi mobo alamam kusura kalmasınlar(Ati chipsetli bi mobo kullanmam gibi gelio bana)
Şimdi bi hesaplama yapalım; 4 tane 6800U tanesi 500 den 2000 dolar eder.Ama atinin r520 si 600 dolar civarında bişey olacağından bence pek bişey ifade etmiyo bu quad.Elektrik parasıda cabası
ben taaaaaaaaa yıl başında demiştim, SLI bi işe yaramıycak, ATI bi şekilde de olsa cevabı verecek dedim, AMR çıktı aha dedim, ATI sağlam geliyor bu sefer dedim, bakalım n'olcak
Ati bir an evvel x800ve x850 crossfire kartları satmaya başlamaz ve bu kartlar nforce4 anakartlarda çalışmazsa bu iş yalan olacak. Birincisi çok yakında (hatta 1-2 hafta içinde) nvidia 7800 ile çıkacağı için ati x800 crossfirelardan yeterli karı elde edemeyecek. İkinci olarak nforce4 gibi stabil bir platformu birçok kullanıcı bırakmak istemeyecek. Bunlar benim görüşlerim tabiki.
quote:
Orjinalden alıntı: Ozan Baseski
Ati bir an evvel x800ve x850 crossfire kartları satmaya başlamaz ve bu kartlar nforce4 anakartlarda çalışmazsa bu iş yalan olacak. Birincisi çok yakında (hatta 1-2 hafta içinde) nvidia 7800 ile çıkacağı için ati x800 crossfirelardan yeterli karı elde edemeyecek. İkinci olarak nforce4 gibi stabil bir platformu birçok kullanıcı bırakmak istemeyecek. Bunlar benim görüşlerim tabiki.
Olay burda bitiyor benim için zaten...
Nf4de crossfire kullanılsa olabilirdi ama ati gibi ucube bir chipset kullanmam ben (:
Aslında bildiğim kadarıyla nforce4'de crossfire yapabilmek için teknik olarak herhangi bir engel bulunmuyor ama nvidia mutlaka rakibinin kar etmesini engellemek için bios veya yeni çiplere bir engel koyacaktır diye düşünüyorum.
benim de aklımı almayan şey şu
mesela biz x800xl koyduk. yanina x850xl takabiliyormuşuz,
peki bunlar nasıl uyum sağlayacak. çok tuhaf
quote:
Orjinalden alıntı: fazlikazak
Yanılmıyorsam gücü düşük olan kart diğer kartı sınırlayacak.Mesela kartlardan biri 16 pipe diğeri 12 pipe ise iki kartta 12 pipe çalışacak.Yanlış biliyorsam düzeltin
quote:
Orjinalden alıntı: fazlikazak
x800xl slave olacak, x850xl master, biliyoruzki x850xl daha üstün olduğu için oyunlarda ona %60'Lık gibi bir kısım verilecek, x800xl'ye de %40, eğer x800xl gene de %40'lık bölümü yapamıyorsa (!) kendine gelen yüzde daha da düşecek, herhalde böyle
ya arkadaş atinin çipi neden ucube? bianlam veremedim de oyüzden soruyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme