Şimdi Ara

Ati CrossFirex ve gigabyte anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi benim merak ettiğim , AMD phenom II x6 işlemci için şöyle bir anakart alsam:

http://www.hepsiburada.com/Liste/gigabyte-ga-890fxa-ud7-amd-890fx-ddr3-1866oc-soket-am3-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd56390&categoryId=152

Böyle bir anakarta 6 tane şöyle ekran kartı alsam sığmaz heralde değilmi ? Fanları büyük geldi gözüme.

http://www.hepsiburada.com/Liste/gigabyte-ati-radeon-hd-4670-1gb-128bit-gddr3-directx-101-dvi-hdmi-pci-e-20-x16-ekran-karti-gv-r467zl-1gi/ProductDetails.aspx?productId=bd54111&categoryId=204

Birde pci express slot hızları farklı farklı, bu bir problem çıkartır mı ?

1 gb 6 Ekran kartı, toplamda 6 gb ram ediyor ama bu ramlerin bir önemi var mı , yani crossfirex sadece işlemcilerini mi kullanıyor bu kartların ? 5 tanesini 512 ramli , çıkış alacağımı 1 ya da 2 gb ramli yapmamın bir etkisi olurmu ?

Böyle bir anakartta, 3d uygulamalar için en ekonomik ve güçlü çözüm sizce nasıl olurdu ?

• anakartta zaten iki tane 16x pcı-e var diğerlerine CrossFirex yapamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 11 Eylül 2010; 13:45:07 >
  • O kadar çok pci express niye yapmışlar o zaman, 6tane slot koymaları saçma olmuş. 16x e 8x taksan çalışmaz mı ki ? Ya da 8x e 16 x taksan 8x de çalıştırmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocksound -- 11 Eylül 2010; 13:48:52 >
  • eski versiyondan kastın nedir anlamadım
    oradaki pcı-e slotlar diğer donanımlar için tamamına ekran kartı takman için değil artık
    pcı kartların yerini pcı-e kartlar alıyor
  • Biraz eskide kalmışım heralde :)

Yanlız bir resim buldum, kafamı karıştırdı şimdi, olabilirmi olamaz mı diye ?

Ati CrossFirex ve gigabyte anakart
  • Simdi biraz bilgi eksiligin var zaten bi anakartta crosfire x için max 4 kart kullanabilirsin.Yada 4870 x2 veya 5970 den ikitane kullanabilirsin boylece toplamda 4 kartmıs gibi olur.Sonra gelelim diger dedigin bir olaya taktıgın 4 kartın ramleri toplanıp 4gb ramli bir ekran kartı olmuyor kaldiki 4 kart gercekten tam 4 kart performansıda vermiyor yani 2 kart kullansan bile 2 katı performans almıyorsun.Sonra anakart uzerinde her pci-ex yuvası 16x hızında degil buda senin kartının yarım performan ile data aktaracagı anlamına geliyor.Yani sen eger guclu bir sistem kurmak istiyorsan oyun için ya iki kart kullan ve bunları dogal olarak 16x hızında 2 yuvada sunabilen bi anakart al yada direk X2 turunde bir ekran kartı al direk 2 Gpu yulu ole kullan.6 kart neden kullanılır diye sorarsanda coklu monitor kullanılması gereken alanlar var oralarda kullanılıyor ama teoride takılabilir olması pratikte olması gereken sonucları veremiyor.

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 11 Eylül 2010; 14:05:25 >
  • 3d modelleme ve animasyon hazırlarken kullanıcaz daha çok.

Monitör olarak tek karttan 1 monitör bide hdmi televizyona görüntü alsam yeterli. aynı anda en fazla 2 çıkış olur.

Çoklu monitör değilde, pahalı kart almadan fazla poligonda ekran donma yapmazsa yeterli. Bu sistemi düşünme nedenim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocksound -- 11 Eylül 2010; 14:15:25 >
  • 2 tane 5970 iyi fikirde, 5970 ler pahalımı , banamı öyle geldi :)

1400 küsür liraysa, bide 2 tane olursa ekran kartından başka bişey olmaz kasada :D

En ucuza, 3d uygulamalarda en iyi performansı nasıl yaparım , ben onu merak ediyom. 4 ekran kartı destekliyosa alayım işte 100 liralık 4 ekran kartı, 400 liraya takayım çalıştırayım.

Yorumlar için teşekkürler.

Ekleme : şimdi youtube da kurulu halini gördüm, 4 tane kart takmışlar, hoş gözüküyor.

http://www.youtube.com/watch?v=5Pn4UAV-EUQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocksound -- 11 Eylül 2010; 15:24:26 >
  • Olayın hos gozukmesi degil 400 liraya alacagın 4 kart daha iyi yoksa yoksa tek kartmı daha iyi cozum sunucak ona bakın ben oyun oynucanızı varsayrak ole bi ornek verdim siz firepro ve quatro ekran kartlarına bakarsanız bence daha cok verim alırısınız 400 liraya alınacak bi fire pro ve quatro ne saglar onun testlerine bakın yada 3d bolumunde bi konu acın ordan tecrubesi olan arkadaslardan yardım alın.Yani belki bi 400 liralık bi firepro bi 150 liralık 8800gt den daha kotu olabilir belkide 250 liralık bi ikinci ek quatro 600 liralık gtx470den daha iyi cıkabilir.Umarım yardımcı olabilmisimdir yani konu biraz ozel oldugu için bu konuda uzmanlasmıs birine sormanız size daha cok fayda saglıcaktır.Kendi sahsi gorusum 4 tane orta seviye kart bi tane alt seviye quatro yada firepro etmez.

SAYGILARLA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.